Решението за кандидатурата за членство на Сърбия ще се вземе през февруари

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Рано или късно ще стане. Географски винаги е била там.

 2. 2 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тия пък къде са тръгнали !? Първо да се цивилизоват и тогава в ЕС.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 3. 3 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  явно Сърбия ще бъде приета в комплект с Косово, време е да свикват с това.

  low riders team
 4. 4 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#1] от "drago62":

  по-скоро късно. Географски и исторически голяма част от Сърбия е българска, но виж, политиката е друго нещо...

  low riders team
 5. 5 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Весело

  Те и турците са поканени ама преговори-йок...

  الرجل الكبير
 6. 6 Профил на lyubo_st
  lyubo_st
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво членство в Европейският съюз на Сърбия?
  Може да членува след като ни върне Западните покрайнини и публикува всички материали относно измислянето на нация Македонци и такава държава.
  Не е лошо да представи и развалената пишуута машина, на която е измислена македонаската азбука.
  Най- лесният вариант да я приемат в ЕС да настоява да бъдат въстановени границите на България при кан Крум, кан Тервел и при цар Симеон.
  Същата рецепта важи и за измислената държава Македония.

 7. 7 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До повечето по-горе коментиращи. Влагате много емоция и псевдопатриотизъм. Политиката не търпи емоции и стереотипи. Никой няма да ни пита какво мислим ние за сърбите. Основни пътища минават през Сърбия, Сърбия е част от европейската политическа сцена от 1000 г и няма да остане извън Европа. Независимо колко на нас не ни се иска това.
  Що се отнася до нашите мераци кое да дойде в териториите на България ще ви припомня една максима на сръбскиятПатриарх
  Павле - На когото са овцете негова е поляната. Казано е за Косово. Знаете резултатът.
  Нека България да запази това което има, щото сме не повече от 6-7 млн. и то застаряващо население. Така, че приятеули мои да земаме кръгова отбрана и да браним това което имаме в момента.

 8. 8 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#7] от "drago62": ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 9. 9 Профил на kapetan
  kapetan
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#7] от "drago62":

  Напразно се опитваш да наливаш акъл на разни стайни националистчета,дето не са и стъпвали в Западните покрайнини,ама са най-гръмогласни в исканията за връщането им. И като ги вземем какво ще ги правим,каквото правим със съседните им Трънско или Краище ли?

 10. 10 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  До коментар [#7] от "drago62":

  Мнението ти е точно толкова неадекватно, колкото и тези на хората, които очакват териториални компенсации за България при влизане на Сърбия в ЕС. Просто е на диаметрално противоположната страна. През Сърбия минава само един сухоземен пан-европейски транспортен коридор, страната е географски заобиколима от основните транзитни потоци. В следващите десетина одини ще стане и инфраструктурно заобиколима след изграждането на коридорите 4 и 9 в България и Румъния, както и на връзка между Гърция, Албания, Черна гора и Хърватско в по-далечна перспектива. Сърбия ще изгуби сегашното си транспортно значение дори и при наличие на напълно завършена автомагистрала по Коридор 10. И именно понеже европейската интеграционна политика не е основана на емоции и стереотипи, сръбската интеграция вероятно ще се забави значително, защото пред нея стоят няколко много сериозни пречки, започващи от иредентистките очаквания за откъсване на Северно Косово и Република Сръбска, минаващи през неуредените териториални спорове и стигащи до практически неосъществимата в обозримо бъдеще конституционна реформа, която трябва да освободи страната от правни претенции към суверенитет над Косово.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 11. 11 Профил на aji55382181
  aji55382181
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тия русолизци далеч от ЕС

  Einigkeit und Recht und Freiheit
 12. 12 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#10] от "Югозомби":

  Има логика в това което казваш. Но една последователна политика на обединена Европа включва и Западните Балкани. Освен това няма да бъде допуснат Руски сателит в близост до Централна Европа. Погледни в историята. Австро -Унгария която за 2 столетия е била своево рода обединител на част от Европа винаги е имала силен интерес към Сърбия. Европа създаде Югославия когато имаше интерес, след това я разтури защото по-лесно така можеше да я интегрира. Едно е да интегрираш 30 -40 млн. Друго е на части. В този план бъди сигурен, че влиза и Сърбия.

 13. 13 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#12] от "drago62":

  Историята няма много общо тук. Същата тази Австрийска империя (във времето преди да стане Австро-унгарска) се е отказвала на няколко пъти да преследва агресивна политика на налагане на влияние на Балканите и към началото на 19 век влиянието й е било изместено от това на Русия. Русия, а не Австрия става един от основните фактори за появата на сръбската и гръцката държавност. Русия, ранця и Великобритания участват активно с армии и флотилии в подкрепа на новите национални християнски структури, откъсващи се от Османската империя, докато Австрия е била бездейна. Югославия не е продукт на Европа, а на победилите в Първата световна война сили и основно на Франция, целяща да създаде годна на съпротива държава в югоизточния тил на немския (и унгарския) реваншизъм в Централна Европа. Цялата система от нововъзникващи държави на основата на Австро-Унгария и Русия е била изградена от Франция с идеята за обкръжаване, изолиране и сдържане на Германия (с гравитиращи около нея Австрия и Унгария). Но всичко това е само илюстрация защо е безсмислено да използваме исторически паралели. В миналото може да намерим доказателства за всякакви спекулативни тези. Според мен ЕС е в много неприятна позиция по отношение на Сърбия, понеже управляващата коалиция е колкото проевропейска, толкова и националистическа и проруска, а това води до постоянно напрежение и бавно реформиране и интегриране. В същото време най-големите опозиционни партии са още по-националистически и проруски, така че ЕС трябва или да търпи и да толерира в някаква степен тези по-умерени националисти и русофили, или да ги отблъсне и увеличи шансовете на еврофобите и русоманите от крайния националистически лагер да стигнат до властта. Тази ситуация едва ли води европейските лидери и анализатори до възторг. Сръбското ощество ще трябва да извърви дълъг път до членство в ЕС, тъй като преди всичко самото то трябва да определи влизането в този съюз като основен свой приоритет.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#13:"Югозомби"]Русия, ранця и Великобритания участват активно с армии и флотилии...[/quote]

  Поправка, Русия, Франция и Великобритания.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#13] от "Югозомби":

  "Според мен ЕС е в много неприятна позиция по отношение на Сърбия, понеже управляващата коалиция е колкото проевропейска, толкова и националистическа и проруска, а това води до постоянно напрежение и бавно реформиране и интегриране. В същото време най-големите опозиционни партии са още по-националистически и проруски, така че ЕС трябва или да търпи и да толерира в някаква степен тези по-умерени националисти и русофили, или да ги отблъсне и увеличи шансовете на еврофобите и русоманите от крайния националистически лагер да стигнат до властта".... Ти така представяш нещата, като че ли в Брюксел боб хвърлят за да интегрират Белград в съюза!?

 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Весело

  "Мнението ти е точно толкова неадекватно, колкото и тези на хората, които очакват териториални компенсации за България при влизане на Сърбия в ЕС.........защото пред нея стоят няколко много сериозни пречки, започващи от иредентистките очаквания за откъсване на Северно Косово и Република Сръбска, минаващи през неуредените териториални спорове и стигащи до практически неосъществимата в обозримо бъдеще конституционна реформа, която трябва да освободи страната от правни претенции към суверенитет над Косово."....Значи мнение на блогери за възвръщане на Покрайнините е неадекватно, а сръбската позиция за очаквани териториални спорове по отношение на бъдещо отцепване на Република Сръбска и Северно Косово и техното присъединяване към Сърбия - съвсем адекватна!? ...........Издаде се! Ти или си сърбин или си от ония комунета, които защитават малката сестра на любимата им Русия? …

 17. 17 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Освен ако не бъде приета по милост, не виждам как Сърбия би могла да се присъедини към ЕС в близките десетина години. Но при всички случаи, циреят Косово не трябва да влиза в съюза нито като част от Сърбия, нито като нещо отделно.

  Най-добре Косово да се раздели на две и южната част от измислената държава да бъде оградена, като обитаващите я понастоящем същества не бъдат допускани да излизат без виза.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 18. 18 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#15] от "dobrich":

  Не ми е много ясно какво искаш да кажеш с този боб.

  До коментар [#16] от "dobrich":

  Казах нещо друго, а именно че сръбските иредентистки очаквания за обединение на Сърбия с Република Сръбска и Северно Косово са проблем пред сръбската евроинтеграция. Брюкселските политици към момента се опитват да стабилизират Балканите без промени на границите, а това означава политика на запазване на съществуващите граници на Сърбия (без Република Сръбска и Северно Косово) и България (без Западните покрайнини).

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#18] от "Югозомби":

  "Не ми е много ясно какво искаш да кажеш с този боб"....Представяш нещата така, като че ли ЕС са по заинтересовани от приемането на Сърбия в организацията, а не обратното!?..........Аз не знам как ще неутрализира ЕС един референдум за отцепване на сръбската и хърватска част от Босна и северно Косово и присъединяването им към техните исторически държави? Което ти не отхвърляш като възможност, за разлика от възвръщането на Покрайнините????

 20. 20 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1099 Любопитно

  Всички косовари ще бъдат посрещнати от сърбите с хляб и сол като главно условие за приемане в ЕС. Сърбите, обаче демонстрираха пълно равнодушие към проблема, като попитаха: Какво беше това ЕС?

 21. 21 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#19] от "dobrich":

  Мисля, че ти е много ясно какво искам да кажа, но ще го повторя за последен път. Към момента политиката на ЕС в региона е за запазване на всички съществуващи държавни граници, включително тези на Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово. В тази ситуация Северно Косово остава в Косово, Република Сръбска остава в Босна и Херцеговина, а Западните покрайнини остават в Сърбия.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 22. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#21] от "Югозомби":

  Северно Косово де факто не е в Косово, Република Сръбска - също на думи е в Босна, Западните Покрайнини де юре и де факто са в Сърбия! Има разлики, нали?

 23. 23 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#22] от "dobrich":

  Извини ме, но не желая да дискутирам нечии лични интерпретации. Политиката на ЕС ми се струва по-съществена.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Сърбите чакат да узрее ябълката и да падне сама в техните уста? Леви-центристи-десни - всички сръбски политически партии са крайно националистически настроени. След като загубиха юговойните сега пипат по мъдро. Времето работи за тях.......

 25. 25 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#24] от "dobrich":

  Хайде пак старите мантри, всички сръбски партии били крайно националистически. Не, не са. Сериозно се съмнявам обаче, че конкретиката те интересува. Твоят психологически профил подсказва други причини за дърдоренето по тази тема.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 26. 26 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Гневно


  Kosovo ist Serbien!
  Kosovo is Serbia!
  Kosovo je Srbija!

 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Любопитно

  До коментар [#25] от "Югозомби":

  Какъв е моя психологически профил?..............Югос, вече си дешифриран. Ако си сърбин - нема лошо! Но ако си българин получи моето презрение заради просръбската ти позиция!!!!!

 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Гневно

  До коментар [#25] от "Югозомби":

  ...."всички сръбски партии били крайно националистически."...Да, всички сръбски партии са националистически според европейските норми!

 29. 29 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ха ха като признаят границите на Косово тогава.

 30. 30 Профил на coffee_
  coffee_
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Херман ван Ромпой не е председател на Европейския парламент. Дневник, не би било лошо да го поправите при положение, че слагате препратки към статията към днешна дата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK