Скопие към София: Ако оставим историята на историците, ще сътрудничим най-добре

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Те история нямат...за историци говорят...

  bigman
 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тия изобщо вярват ли си....

  Целта на македонизмът е една - конфронтация с България..
  В зависимост от ситуацията македонистите променят и тактиката като си преследват целта - конфронтация и дистанциране от България..

  Това е поредната димка на поредния македонист...

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На кои историци? Тези дето намериха 2 каменни плочи, личните карти на Адам с адресна регистрация Скопие и на Ева от Прилеп?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 4. 4 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Весело

  Ако "историчара" е Паско Кузман и на него оставим и историята и родовите спомени на половин България, не само няма да се разберем, но и ке се тепаме. Както се казва в една тамошна книжка "Италианци, италианци,....мамето де*ем ваше бугарско"!!!

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 5. 5 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1206 Весело

  "В писмо до Младенов Попоски освен съвместна комисия от историци, предлага и експертна група за българските паметници в Македония, пише още македонското издание."
  Добре,ама от дека ще ги найдете учЕните и еспиртите?!?

 6. 6 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  Добре де нали е сигурно че Гърците ще им духнат под опашката заради името.Защо сега с нас се зачекнаха.

 7. 7 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Ситуацията е цуг-цванг ... македонския народ /каквото и да значи това/ си има проблем, и няма потенциал да го реши ... ние сме същите ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 8. 8 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Македония трябва да си понесе последствията за провежданата от вече шест години антибългарска политика.

  ВЕТО!
  ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА!

  Вяра. Надежда. Любов.
 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Абе не се срамувайте, елете и си изкарайте по един български паспорт и ще се успокоите.

 10. 10 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Тия докато си търсят историята ще си загубят географията.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 11. 11 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Така трябва да се действа с македонците - никакви отстъпки и твърд тон и веднага омекват. Нека сега заедно с гърците им блокираме започването на преговорите докато не подпишат официални меморандуми, че се отказват от всякакви претенции към всички, на които се опитват да сложат ръка, че са държава от 1990 година и тогава да почват да преговарят.

 12. 12 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#8] от "smehur_co":


  [quote#8:"smehur_co"]Македония трябва да си понесе последствията за провежданата от вече шест години антибългарска политика. [/quote] Какви 6 години?!Та там това е политика от почти 100 години,а самата Народна Република Македония е създадена на антибългарска основа.махнеш ли антибългаризма-изчезва самия смисъл от съществуване на държавата им!

 13. 13 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#8] от "smehur_co":

  Какви 6г.?!?!? С изключение на управлението на Любчо Георгиевски през останалото време постоянно се е водила антибългарска политика!

 14. 14 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 450 Разстроено

  А като ще оставяме историята на историците,защо тогава Македония прави филм с държавно финансиране в който ни изкарват фашистка държава и но обвиняват за отиването на местните евреи в лагерите?

 15. 15 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ахам...остейте ги на тях... Обаче е най-убаво нийде да не се публикуват "трудовете" им. Апа да не заванем "археолозите", че още по-голема манджя... Тука се очаква вече почти да сме намерили Кивотя според наш Божко... и да се окаже прабългарско-тракийско-славянско-татарско-куманско-фамандско изобретение на шопите...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 16. 16 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Мисля,че българите малко завиждат на македонците. Във време ,когато в България всеки дърпа историческата черга у нас в 4 различни посоки,македонците проявяват забележително единодушие относно своята.

 17. 17 Профил на Дядо Йоцо ви гледа..!!!
  Дядо Йоцо ви гледа..!!!
  Рейтинг: 450 Разстроено

  С Фиром не могат да се правят каквито е да са компромиси по отношение на културното наследство, образованието и историята - ние правим огромната отстъпка на тези сърбомани да честваме заедно Илинденско-Преображенскот въстание, което е дело на българския народ в Македония и Одринска Тракия и няма нищо общо с днешните югославски мекерета, а те за благодарност изливат помия върху ни.

 18. 18 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Няма нищо по-добро от това, да я оставим на историците. Ама македонците ще заплачат, че ще си останат сал с "античките" и с една дупка от 146 г пр. Хр. та чак до 1947, която няма да могат до обяснят на децата си.

  E PLVRIBVS VNVM
 19. 19 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "samofakti":

  Какво разбираш под дърпане в 4 различни посоки?

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И въпреки цялата негативна пропаганда,с която Македония ни обсипа, трябва да признаят, че ние първи признахме държавата Македония и прекалено толерантно се отнесохме към помията която изляха върху нас. Ама нали са "македонци"........житото им е као дренки, а Александър Македонски им е прародител............, какво да се прави.

 21. 21 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#19] от "nikero":

  Маститите ''историчари'' у нас са в люта битка дали сме славяни,прабългари,траки или тюрки.

 22. 22 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#12] от "yanne":


  До коментар [#13] от "SSmart":

  Съгласен съм и с двама ви. Абсолютно сте прави. Мисля обче, че в последните шест години "античките" незнайно откъде добиха наглата дързост открито да посягат на нашата история.
  Кулминацията на тази наглост наблюдаваме през последните две години. Смятам, че зад тази политика стоят бившите и настоящи тайни служби на Сърбия, Гърция и Турция. Гаврата с паметта на грн. Делов в Кърджали и изказването на Доган за нов прочит на историята са част от започналия вече от 15-20 г. процес у всички наши съседи да поставят под въпрос държавността, границите, етническия характер и историята на България. В това положение се намираше Югославия през 1983-1986 г. След товяаа дойде Милошевич на власт, втвърди политиката спрямо Републиките и малцинствата и сами виждате резултата.

  Вяра. Надежда. Любов.
 23. 23 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 741 Неутрално

  [quote#7:"deepdp"] македонския народ /каквото и да значи това/[/quote]

  -Македонският народ е населението населяващо тази нова държава;българи,албанци,влси,турци и пр.За съжаление стремежът за превръщане на географските понятия "Македония" и "македонец" в етнически понятия доведе до етнически противоречия и проблеми в страната.Албанците се противопоставят на "македонците",защото при такова тълкуване тях ги изключват от това население.Много по-просто би било положението,ако се твърдеше,каквато е истината,че там живеят българи и др.етнически групи,а всички заедно са македонци в географския,а не в измисления етнически смисъл на понятието.

 24. 24 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#3] от "др. Иванов":

  +++++++++++

 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Сърбомакедонците в Скопие играят много мръсна игра - знаят, че искаме да защитим българите в областта /държавата/ и ще ни изнудват по всякакъв начин. А №22 е направил заключения, които вероятно в голяма степен са истина.

 26. 26 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#21] от "samofakti":

  Не знам някой от това да прави голяма драма. Дали прабългарите са от тюркски или ирански произход, по никакъв начин не определя сегашното ни самосъзнание. В генетичното разнообразие няма нищо лошо. Македонците са се взрели в гените си, не ние.

 27. 27 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#23] от "benkovski11":

  Ако смениш македонския с българския поста ти е напълно актуален за България. При нас ролята на албанци я играят турците.

 28. 28 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#26:"nikero"]Не знам някой от това да прави голяма драма. Дали прабългарите са от тюркски или ирански произход, по никакъв начин не определя сегашното ни самосъзнание. [/quote]
  Тогава какъв е този шум. щом на българите не им пука какви са и приемат ,че е привилегия да са каръшък/смес/ нека оставят и другите да се самоопределят. Как може да окрадеш история на народ който твърди ,че е правен от 100...

 29. 29 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#28] от "samofakti":

  Нека се определят както си искат! Но не сме длъжни да търпим свинщини по наш адрес. Не ме вълнува филма на Митревски! Който иска да го гледа! Но ако е вярно, че се унищожават исторически паметници от българската история, това не бива да се подминава.

 30. 30 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Настоящите редове може да се смятат повече като кратък разговор с отдалечени по разстояние от мене лица, които са ме запитвали за едно или друго. Нахвърлени са бегло по случай четиридесетгодишнината на политическите промени на Балканите, станали през септември 1944 година.
  В Белград, Скопие и София ще се устроят тържества. И каквото там ще се каже и пише по случая, ще бъде неминуемо пак израз на едно или друго комунистическо крило, даже и при евентуални опити да се прикриват различията.
  По преценка на множество наблюдатели най- популярна проява на Българската комунистическа партия по време на войната, а известно време и след нея бе така нареченият „Отечествен" фронт, чийто гръбнак бе тя. А във Вардарска Македония пък особено явление бе появата и проявата на черногореца с псевдоним Темпо (истинско име Светозар Вукманович). Колкото за учудване, толкова и за смях, той дойде там, за да дава указания как да се уреждал македонският въпрос по волята на чужди сили и без знанието на нашия народ, който цели двадесет и три години бе съвсем основателно срещу всичко югославско.
  Българската комунистическа партия и югославската се стараеха да вървят уж по една линия относно този класически балкански въпрос — македонския. И двете страни поддържаха уж, че са за независима Македония, както някога бе решила и Югославската комунистическа партия на Третата си конференция след Първата световна война. Но скоро се явиха недоразумения помежду двете страни и започнаха да се нападат тъкмо във връзка с македонския въпрос, надвиквайки се взаимно и публично: „Вие сте взели позицията на Иван Михайлов!"
  Стигна се дотам, щото командуваните от Белград комунисти, да агитират, че образецът на Швейцария бил назадничев, т.е. уредбата на Швейцария била ръждясала работа, която не представлявала волята на народа; и че идеята на авантюриста и мегаломан — да не говорим за кръвник — Тито била спасителна за народа ни в Македония.
  Какво излезе накрая? Излезе това, на което всички бяхме свидетели и отдавна знаем: печалбата за Белград бе тая, че успя да внесе разкол между българите, както пророкуваше преди сто години още Стоян Новакович. А за България като държава, резултатът е този: никое нейно поражение (нито това свършило с договора в Букурещ през 1913 година, нито онова от Ньой от 1919 г.) не нанесе на българщината такъв удар, и то безсрамен, какъвто нанесе договорът след Втората световна война, сключен в Париж през 1947 година.
  Случи се най-чудноватото: български комунистически държавни „величия" да твърдят, че българите от Македония не били българи. Това бе по-немислимо от онова, що казваше Стоян Новакович. По-немислимо, защото и на него не е идвало наум, че български комунистически държавни ръководители сами ще отрекат своята българска националност. Сам таванският герой Георги Димитров бе родом от Македония от околията на отец Паисия; а само той ли?
  Не стигаше и това, но се започна едно — и от двете споменати комунистически крила Белград и София, които взаимно се подпомагаха — безразборно избиване на българи от Македония, което по величина е достойно само на престъплението някога на византийския император Василий Българоубиец.
  Ако би се устроил поединичен правилен съдебен процес за всички тия загинали хора, положително ще се окаже, че огромната част от тях не са имали не само разпра, но и допир с комунистическата партия или „Отечествения" фронт.
  Така наречената, с откраднатото име на ВМРО, Виенска канцелария (ВМРО обединена) бе само едно обикновено крилце на комунистическата партия и нейната акция. Димитър Влахов, ренегат на стари години — верен член на БКП, — с нескриван яд пише в своя дневник, че един ден неочаквано, тъкмо когато вестник „Македонско дело", издаван от него, бил под печат, дошло нареждане от Георги Димитров, че „ВМРО обединена" трябва веднага да се закрие. Влахов се принудил да махне от печатната машина започнатия брой на вестника. Ето до каква степен тая „ВМРО обединена" бе само жалко клонче на БКП и оръдие на Коминтерна. Във всеки случай и чрез това всекиму става ясно колко популярно и обичано бе всред народа ни името на ВМРО, та ако не го откраднеха комунистите, не биха могли да подмамят никого всред миналото наше поколение, изцяло българско.
  Че народът ни и особено работничеството във Вардарска Македония не отиваше с партизаните, посочва и следният факт: до 10 септември 1944 година по признанията на осведомени лица от учреждението по труда в Скопие абсолютно нито един работник не е отишъл с партизаните; а броят на записаните работници в това учреждение е бил над 6500 души.
  Намерили база в заетите от Албания шест западни македонски околии, партизанските групички си пишеха програми и възвания само защото разчитаха на победата на съюзниците, които воюваха срещу Германия, а не защото нашият народ е бил със сърбокомунизма.
  Мъчеха се някои да обяснят, че под натиск на Югославия, която едва се надигаше от получените през войната удари, агитирали и в Пиринска Македония, че нашата народност не била българска. Нима не Българската комунистическа партия, а някаква Югославия нареди, щото в дипломите на учениците в Пиринския край директорите да вписват, че народността на учениците е „македонска", а не българска.
  Доброто е все пак, че това колосално престъпление в българската история се съзнава сега от всички българи, даже и от комунистите. То не може да се заличи от историята, но поне в значителна степен признаването намалява болката на много български сърца. Тази болка ставаше особено люта за българина, когато някои комунистически вестници открито уверяваха света, че тъкмо комунизма разрешил отлично македонския въпрос. Че нищо не е разрешил, а повече е усложнил тоя въпрос, не се впускаме да доказваме. Достатъчно е да се спомене само липсата на човешки права в нашата родина. В програмата на македонското освободително движение тези права винаги са представлявали едно измежду най- важните условия за установяване на свободата и независимостта.
  Нека запомним и се съобразяваме и в бъдеще с факта, че загубата в 1913 и в 1918 година за българщината е по- малка от тая в 1944 година.  СТАЛИН И МАКЕДОНСКИЯТ ВЪПРОС

  Болшевишките цели към Средиземно море

  Известни са целите на болшевишката политика по посока на Средиземно море и Цариград. Най- близкият път към тези цели минава през българските земи. Но болшевишките водачи знаят, че българският народ много държи за своята свобода и самостоятелност. Ако той може да води борба за тях срещу руската политика, след като Русия бе му дарувала освобождение от петвековно турско робство, колко повече той ще държи за самостоятелността и свободата си по отношение на болшевизма, който нищо не е дал на българщината, а заплашва толкова много да й отнеме. Ето защо в Кремъл са се замислили как по- ефикасно да намалят съпротивителната сила на българската нация, на нейния национален дух. Опитът за разкол чрез прогласяване на нова македонска народност е може би най-крупното от средствата, които болшевишката централа е пуснала досега и ще пуска занапред в ход, за да подчини всестранно на политиката си най-близкия до Русия по пътя към Средиземно море и Цариград славянски народ — българския.
  Болшевиките не скриват и стремежа си да откъснат от България оня малък македонски край, който след Балканската война остана в нейните граници. Там живеят към двесте хиляди души българи, които от комунистите предварително са обявени за „македонци" в етнографския смисъл на думата, както и няколкото стотин хиляди души македонски емигранти в България. Съмнение не може да има, че населението в този македонски край предпочита да си остане в България и че му е противно да бъде включено в Югославия, вчерашен и днешен потисник на българщината.
  Само ако би се създала напълно независима македонска държава, обемаща всички македонски земи, това население би се съгласило доброволно да излезе от границите на България, но ако преди всичко съществуват гаранции, че няма да бъде застрашено националното му съществуване.
  В последно време болшевишката пропаганда се явява усърдно в защита на славянското население в Македония под гръцка власт. Тя и там обаче фалшифицира името на българите и ги нарича „македонци". Тамошният македонски славянин знае, че когато гръцката полиция морално или физически го потиска, тя върши това против него и именно под грижите уж на някакво братско гостоприемство — той е обречен на друго денационализирване. Българската народност, както и преди 1941 год., еднакво е застрашена и в Гърция, и в Македония.
  Режимът на сръбския крал Александър, след като се бе убедил, че македонските българи не може да посърби, опита се да ги направи „югославяни". Но и в това отношение не пожъна никакъв успех. Защото югославянска нация не съществува изобщо. Южните славяни наброяват четири от векове разграничени отделни нации — българи, хървати, сърби и словенци. Този въпрос е съвсем ясен. Няма южнославянска нация, както няма западнославянска, а имаме само поляци, чехи и словаци. Сръбският режим се надяваше чрез прогласяването на югославянска нация да заздрави конгломерата, назоваем Югославия; всъщност повече го разхлаби, а засили стремежа на отделните нации към самосъхранение. Болшевишкият режим в Югославия си представя, че като обяви македонските българи за отделна нация, ще допринесе за по- голямото закрепване на държавния конгломерат; и нещо повече — че с това „решение" на македонския въпрос ще може съвсем да сближи България и Югославия, като създаде от тях една обща държава, послушна на болшевишкия център. Всъщност чрез това ще се дойде до по- печални резултати в отношенията между южното славянство, а се внася ново усложнение и в цялото положение на Балканите.
  Въпреки всевъзможните изкуствени доводи, чрез които се цели приспиването на българския народ, почти всички българи виждат, че болшевишка Русия преследва свои цели. Между другото — според заявленията на нейни авторитетни хора — необходимо й било да държи българските земи под свой надзор и по съображения на нейната сигурност. Повече по този пункт не му е тук мястото да се простираме. Ще се задоволим само да изтъкнем, че Хитлер от своя страна изтъкваше още по-силен мотив за оправдаване на нуждите от немско влияние върху целия Балкан и в земите на западните славяни и Русия — именно мотива за „лебенсраум", т.е. необходимото жизнено пространство. Колкото болшевиките дават право на Хитлер по този въпрос, толкова и балканските народи, включая и населението в Македония, дават право на Русия да отнима свободите им и застрашава националното им съществуване в полза на нейната „сигурност".
  Цялата болшевишка система е най- добре характеризирана от международната социалдемокрация. По думите на най- видния съвременен социалдемократ г-н Атли, произнесени през м. Октомврий 1946 год. в една реч пред годишния конгрес на английските работнически синдикати, за болшевиките „свободата значи отхвърляне свободата за всички ония, които не споделят комунистическата идеология". А бившият американски посланик в Съветска Русия г-н Бълит в издадената от него през 1946 год. книга казва, че „болшевишкият режим е направил страха господстващ мотив в руския живот". Той добавя: „Днес русите могат да държат Полша само по пътя на заглупяването. Същото е и за Естония, Летония, Литва, Румъния, Унгария, България, Югославия, Австрия, Чехословакия и Германия..."  Автор: Иван Михайлов -РАДКО* (Ванче Михайлов)

  1956 г.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 31. 31 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#22] от "smehur_co":


  [quote#22:"smehur_co"] Смятам, че зад тази политика стоят бившите и настоящи тайни служби на Сърбия,[/quote] По -скоро тези.Целта им,според мен е отдалечаване на Македония от европейската и перспектива.Защото една Македония в ЕС,без да е Сърбия там,ще бъде доста по-силна да отбие сръбското влияние,а и България ще има повече лостове за влияние.Затова целта е Македония да се движи в пакет със Сърбия,а това означава да се протака интеграцията със ЕС и НАТО.Не забравяй,че целия "елит" на Македония произлиза от УДБА или са си направо сърби.Там досиетата не са още отворени даже,освен с малки изключения.Да не говорим,че поколения "историци" дължат кариерата си на доктрината на "македонизма" .Те са още живи и държат властта и няма да допуснат ревизия на техните "трудове" .

 32. 32 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#16] от "samofakti":


  [quote#16:"samofakti"]Във време ,когато в България всеки дърпа историческата черга у нас в 4 различни посоки,македонците проявяват забележително единодушие относно своята. [/quote]Пак доказваш,че изобщо нямаш никаква връзка с Македония.Съветвам те-иди в Охрид или дори Струмица и седни на маса да пийнеш с някой обикновен човек,па като се отпуснат-съвсем други неща ще чуеш от официалната македонска политика...

 33. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#14] от "purple_rain":


  [quote#14:"purple_rain"]А като ще оставяме историята на историците,защо тогава Македония прави филм с държавно финансиране в който ни изкарват фашистка държава и но обвиняват за отиването на местните евреи в лагерите? [/quote] Ами защото на тях им се ще ние да оставим историята,пък те да си я карат както досега.

 34. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#23] от "benkovski11":


  [quote#23:"benkovski11"]Много по-просто би било положението,ако се твърдеше,каквато е истината,че там живеят българи и др.етнически групи,а всички заедно са македонци в географския,[/quote] Е да,но тогава какъв е смисъла от такава държава?!Няма такъв смисъл и затова антибългаризма е фундамента на тази държава.Без антибългаризъм няма смисъл от Македония.Както ми е казвал един приятел от Скопие-"Ако излезе,че вашата история в истинската,то тогава ние сме българи и няма защо да има държава Македония".Та така!

 35. 35 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#32:"yanne"]Съветвам те-иди в Охрид или дори Струмица и седни на маса да пийнеш с някой обикновен човек,[/quote]
  ОК. Съгласи ме, че всички охридски и струмишки пияници са българи на 7 -мата ракия. А на 12-тата са от Марс.

 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#29] от "nikero":


  [quote#29:"nikero"]Но ако е вярно, че се унищожават исторически паметници от българската история, това не бива да се подминава. [/quote] Унищожават-аз съм виждал църква в Охрид-с напълно изтрити надписи по иконите.Само на трегера беше останал оригиналния надпис на гръцки ,че църквата е направена от еди кой си византийски император в чест на архиепископ едикой си Охридски и на цяла България(просто не помня имената на императора и архиепископа).Такова нещо съм виждал и в Струмишка църква.После разбрах,че е масова практика да си изтриват надписите на българските светци и да се преправят на Свети Сава(сръбски светец) ,а където пише,че църквата е правена с дарения на българи и изобщо,където се пише думата "българи" "българин" се изтриват.Подобно на плочата на Иван Владислав-Битолския надпис,намерен през 1956-та година .В него няколко пъти се споменава,че Иван Владислав е българин по род и прави крепост за защита на българите.Македонистите натрошават плочата и доста години е била крита в мазетата на битолския музей.Та така разбират македонистите да се остави историята на историците.Просто за тях историята е по-скоро белетристика и фентъзи,с исторически елементи...

 37. 37 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Най-коварният враг на Б-я е сръбската агентура, която управлява БЮРМ. Нещастното население на тази област е подложено на стогодишен жесток терор и денационализация с всички пагубни последствия. Многогодишният опит показва, че твърдата и безкомпромисна позиция спрямо антибългарската политика на Скопие е единствено ефикасна и правилна.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3575 Неутрално

  До коментар [#35] от "samofakti":


  [quote#35:"samofakti"]ОК. Съгласи ме, че всички охридски и струмишки пияници са българи [/quote] Ами аз ти пиша за обикновени хора,а не за пияници,и не казвам,че казва,че са българи,а че се присмиват на "антиквизацията" и повечето признават че техните предци са се чувствали българи.

 39. 39 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#38:"yanne"]че казва,че са българи,а че се присмиват на "антиквизацията"[/quote]
  Нормално. И аз се присмивам на нашите историчари като ме пробутват било за трак като Орфей гея и негъра,било за прабългарин с конска опашка, било за турче/тюрк/,било за склав. Но никой не ме пита и си драскат каквото искат даже ни насилват да се гордеем. Та къде е разликата ни с МК политика.

 40. 40 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Една държава която няма история,не може да има и историци..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 41. 41 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#23] от "benkovski11": Абсолютно верно! Най-добре държавицата да се преименува на Нова Македония, хем въпросния вестник е Библията на отците основатели в манастирот Прохор Пчински, хем и jазикот измучен бугарски може да мине за новомакедонски, хем проблеми со гърците нема, хем место за илирите ползващи ирански изафет ще има. И Филе ке е задоволен.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 42. 42 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#39] от "samofakti": Негъра Орфей е плод на Холивуд байчо, не на нашите историчари.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK