Барозу: България можеше да е на мястото на Украйна ако не се беше присъединила към ЕС

В ръководените от мен състави на ЕК нямаше разлика между еврокомисарите, излъчени от "стари" държави в ЕС и от "нови", заяви Жозе Барозу.

© Reuters

В ръководените от мен състави на ЕК нямаше разлика между еврокомисарите, излъчени от "стари" държави в ЕС и от "нови", заяви Жозе Барозу.Разширяването на ЕС е едно от най-големите достижения на съвременната европейска история. Ако държавите, които напоследък се присъединиха към ЕС, бяха останали извън него, днес може би нямаше да говорим само за Украйна, но вероятно и за България или за държавите от Прибалтика. Решението да се разширим бе правилното, макар и не всичко да е перфектно. Това заяви на прощалната си пресконференция в отговор на въпрос председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, предаде БТА.


Нека кажа съвсем честно - проблемите, които имахме около разширяването, не бяха заради България и Румъния ни най-малко. Не България и Румъния причиниха проблемите, пред които се изправихме. Проблемите бяха по-сложни и едно от най-важните неща бе да покажем, че е възможно ЕС да работи с 28 държави и с повече занапред, посочи той.


В ръководените от мен състави на ЕК нямаше разлика между еврокомисарите, излъчени от "стари" държави в ЕС и от "нови". Тази разлика, поне в ЕК, отпадна. Щастлив и горд съм, че Европейският съвет занапред ще бъде председателстван от бившия министър-председател на Полша (Доналд Туск). Това е силен сигнал, че цялото разграничаване на "стари и нови" държави в ЕС е приключило, посочи Барозу. Така дори заседанията на еврогрупата ще бъдат председателствани от представител на страна, която не е в еврозоната, поясни той.
По неговите думи точно това е начинът за премахването на Китайската стена между държавите от еврозоната и останалите. Това показва, че разширяването бе успех, въпреки някои сътресения. Честно казано, проблемите ни не идват от "новите" държави и се надявам да мога да обясня това по-подробно в мемоарите си. Други са държавите, които правят взимането на решения в ЕС трудно, не са новоприетите, посочи Барозу.


Нямам амбиции за генерален секретар на ООН, още не съм взел окончателно решение какво ще правя занапред извън университетските лекции, които ще водя. Не съм се насочил към политически постове нито на международно равнище, нито в моята страна. Имам нужда от почивка след 30 години участие в политиката, заслужавам това, заяви на прощалната си пресконференция председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.


Той отбеляза, че днес е водил 444-тото заседание на ЕК в 10-годишния си мандат и 199-ото на втората комисия под негово председателство. Уверен и признателен съм на двата си екипа за изпълнението на приетите от нас решения. Преодоляхме невижданите трудности от последното десетилетие с амбициозни и силни решения, запазили единственото на Европа. ЕС днес е по-силен и по-подготвен да се справи с предизвикателствата на бъдещето, заяви Барозу.


От 2004 г., когато поех длъжността, ЕС почти се удвои по брой на членуващите държави. Приет бе Лисабонският договор, приехме най-амбициозната в света екологична програма, мащабни промени в областта на икономиката и външната политика, отбеляза той.


Взимането на политически решения днес стана по-трудно, включително и заради нарасналата роля на общественото мнение, но все пак съставяме по-бързо ЕК, отколкото се съставя правителство в Белгия или отколкото САЩ приемат федералния бюджет, посочи Барозу. Не искаме в ЕС руска система на взимане на решения, когато решенията се взимат еднолично, те невинаги са последователни, допълни той в отговор на въпрос. Владимир Путин, включително и пред мен, заявяваше, че Русия няма нищо против европейското бъдеще на Украйна, а сега не само се противопоставя на членството на страната в НАТО, но и срещу споразумението за асоцииране с ЕС, поясни той.


Комисията с председател Жозе Барозу приключва работа в петък, а от събота, 1 ноември, в длъжност встъпва новият екип на председателя Жан-Клод Юнкер с мандат от пет години.

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Това е вярно.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1453 Весело

  Абе ние щом не станахме 16-а република по комунистическо време...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Мдаа, Барозу се оказа един от малкото приятели на България...

 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Това с България как го изчисли?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Барозу: България можеше да е на мястото на Украйна ако не се беше присъединила към ЕС
  ------------------
  ДА!
  Дори и сега още не се е разминало.
  Мурзилки много на всички нива ..... и добре рублоплатени....
  Ако бяхме истинска държава агент руското ВР нямаше да е в парламента, че и шеф на парламентарна група......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  И въпреки това пипалата на кремъл, които се опитаха да задушат Украйна, се виждат много ясно и у нас. Явно ще трябва и тук да се прилага майданско решение на проблема.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 8. 8 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 388 Разстроено

  със сигурност щеше да бъде така.
  руснаците никога не са признавали България (или пък Украйна) за независима суверенна държава (не съм си измислил аз стихчето - 'курица не птица, Болгария не заграница'

  zenrus.ru
 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  Нещо повече.
  Предвид КОЛИЧЕСТВОТО и КАЧЕСТВАТА на ТУКАШНИТЕ РУБЛАДЖИИ по-скоро щяхме ДА СМЕ НА МЯСТОТО НА

  ПРИДНЕСТРОВИЕТО и АБХАЗИЯ

 10. 10 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Прав е. Ако не бяхме в ЕС, Путин щеше с кеф да ни анексира като Крим и една част от народа щеше да е доволна от това.

 11. 11 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всичките му "успехи" на Барозу бледнеят пред кризата 2007-2008 година, която той докара и задълбочи с неолибералната си политика. Армиите от милиони безработни в Европа, фрапиращата бедност, безперспективност и неравенство са повод за гордост от страна на Барозу. И на ЕНП, която управлява от 30 години.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 12. 12 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Довиждане Барозу, или по-скоро Збогом. И без това няма те запомним дори и след това неадекватно изказване накрая. Апропо защо Молдова не е на мястото на Украйна, въпреки че не е в ЕС? Защо Турция не е на мястото на Украйна? Или пък Македония?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 13. 13 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Ами да, като се има пред колко руснаци си изпокупиха имоти в Бг, остава само да им забраним руския и да развеем знамена със Степан Бандера и ни скрояваха шапката.

  Хайде аман от такива изхвърляници. Огромно постижение е че сме в ЕС,ама си носим последиците че сме външна граница. Всичкото паплач остава при нас, а не при вас.

 14. 14 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  ЕС е най доброто за страните в Европа,само так могат да устоят на световните турболенции !Силен Източен вятър брули яко ЕС,но той ще устои !

 15. 15 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Ако държавите, които напоследък се присъединиха към ЕС, бяха останали извън него, днес може би нямаше да говорим само за Украйна, но вероятно и за България или за държавите от Прибалтика"
  Защо не говорите за Беларус, или вече е в ЕС?

 16. 16 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Проблемът на Барозу е, че неговата представа за България се изчерпва със софийския хотел "Хилтън".
  И никога не е ходил примерно в Перник.

  Барозу дори и не подозира, че най-големите страхове на Украйна се съдържат в това, след влизането им в ЕС да не станат като България.

  И, ако питате мене - точно това предстои да се случи.

 17. 17 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 551 Разстроено

  До коментар [#5] от "qwertqwert":

  Е той твърди, че ние сме се измъкнали един вид, а ти го подкрепяш?!?! Екстра ни е! Само бомби ни липсваха!

  freedom is another word for nothing else to lose
 18. 18 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ЕС за нас се оказа спасение. Факт!
  Но дали няма да излезе истина онази приказка, че в каквото сме влезли, все се е разпаднало?
  Следващата ЕК да вземе мерки

 19. 19 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1895 Весело

  До коментар [#9] от "Hawaii":

  За пропаганда е добре но на практика няма как да стане . Това с опорните точки също е добре, но като видиш Лукашенко как отказа присъдиняването и издишаш

 20. 20 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#17] от "pixela":

  Е, нас поне без бомби ни вкарваха в правия път. За разлика от Сърбия.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 21. 21 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Щастлив и горд съм, че Европейският съвет занапред ще бъде председателстван от бившия министър-председател на Полша (Доналд Туск). "

  Другият, Александер Квашневски, е зает с управлението на газова компания в Украйна.
  Кой както се вреди.

 22. 22 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Скоро , в немски вестник прочетох , че в един от разговорите на Барозу с Путин , разговор на тема санкциите срещу Русия , Путин е заявил, че му трябва само 1 ден за да завладее няколко столици в Европа наведнъж , една от които София. Мислех, че са някакви клюки, но като чета изказването на Барозу, май е истина.

 23. 23 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 757 Неутрално

  За жалост нацията ни изостана при формирането на европейска култура. Не заради самите граждани, а поради безжалостната и злонамерена манипулация, на която бяхме подложени. Три фундаментални грабежа (Виденовия, АЕЦ Белене и КТБ), съпътствани от отклоняване на средства при всяка една сделка, със или без намесено европейско финансиране, на всяко ниво, ни доведе до просешка тояка. Последваха разрушаване на социалната защита, бъдещето ни се изгуби и безвъзвратно. Апатия, агресия, променени ценности - идиална среда за налагане на всеки един абсурд. Вместо образование, здравеопазване и спокойни старини, ни предложиха кръст и молитви.

 24. 24 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Жозе Барозу : "Други са държавите, които правят взимането на решения в ЕС трудно, не са новоприетите..."

  След тази фраза е оставало само да Я назове и се разплаче дори ...
  Всякак си струва - португалеца е в пълно наясно по въпроса...

 25. 25 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Благодарско Барозу.

  Айде сега да не ни казвате как да правим правителства а?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 26. 26 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#1:"dogwoman"]Това е вярно.[/quote]Тъкмо се чудех дали има такива дето вярват на подобни глупости.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2823 Весело

  Колко далновидни са политиците от ЕС! Още тогава са предвиждали че Русия може да предизвика гражданска война у нас и затова ни принудиха първо да влезем в НАТО. Все пак не мога да разбера какво общо имат с ЕС САЩ и Турция - главните носители на атлантическите ценности.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 29. 29 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Посочи ползата на България и българите от ЕС и с какво се е подобрил живота им. Недей да отчиташ успехи като ги плашиш с караконджули.

 30. 30 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Много слаби познания на Барозу за геополитиката на т. нар. източен блок. Какво е малцинството на руснаците в България?! То бива да се говорят глупости, ама като станеш ключов политик не е хубаво да се излагаш като кифладжия.

 31. 31 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 444 Неутрално

  [quote#7:"Сашо"]Явно ще трябва и тук да се прилага майданско решение на проблема.[/quote]

  Да, прав сте! Грабвайте бастуна и марш на пред парламента.

 32. 32 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 388 Весело

  Най-хубавото от цялата история е че СМЕ в ЕС и НАТО.

 33. 33 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  я па тоя

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  На това се надяват съветофилските мурзилки - да излезем от ЕС, че да СТАНЕМ като Украйна.

  Ама нямааааааа...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално
 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Нас щяха да ни прецапат за един ден и даже някои,като Сидеров , щяха с хляб и сол да ги посрещнат.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#32:"europa_bg"]Най-хубавото от цялата история е че СМЕ в ЕС и НАТО.[/quote]

  И Путин може да ни хване за ... договорите за присъединяване.

  Tough luck, guys.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Най-добре е да станем щат от САЩ. Нали? Give me five, bro!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#1:"dogwoman"]

  Това е вярно[/quote] не е.
  Щяхме да сме на мястото на Крим, не на Украйна.
  За съжаление, но е истина.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 40. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Ние сме малка страна. И да искаме не можем да навредим на ЕС. Западняците обаче се поставиха в услуга на САЩ и ни противопоставиха на Русия. И това ни съсипа окончателно.

 41. 41 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 444 Неутрално

  [quote#36:"rosiraycheva50._"]Нас щяха да ни прецапат за един ден и даже някои,като Сидеров , щяха с хляб и сол да ги посрещнат.[/quote]

  Как си го представяте това чисто тенхнически? Ние обща граница с Русия нямаме. Сигурно парашутисти ще спуснат.

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#38:"socialen"]Най-добре е да станем щат от САЩ. Нали?[/quote]

  Питай дъщерята на Путин, която я изгониха от Холандия и в момента живее там.

  Сигурно е по-арно, отколкото в страната, управлявана от баща й, ти как мислиш?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Любопитно

  [quote#27:"wallenstein"]Надали може да ги покаже на картата. [/quote]
  Ти можеш ли?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#30:"Chubachubs"]Какво е малцинството на руснаците в България?![/quote] достатъчно даже и без потомците на белогвардейците.
  Размерът, бройката - тия неща не са от значение за типове като Путин. Повод би си намерил.
  Но дали бихме оказали съпротива?
  Отделни хора, може би. Масово - съмнявам се. Щеше да прилича на 9.9.44...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Личен избор.

  На Путин ние не му трябваме. То и ЕС не ни иска. Немците, французите и англичаните плашат децата си с нас вечер.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 46. 46 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Със сигурност щяхме да наподобяваме или Украйна или Молдова или "най-доброто" от двете.

  Слава Богу, че по случайни обстоятелства на съдбата г-н Костов се възкачи на власт и успяхме да хванем последния влак за белия свят.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#40:"judjuk"]Ние сме малка страна[/quote]
  аааааа!
  що никой друг не го казва, освен нас?!

  топките са ви малки! и тиквите!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Неутрално

  [quote#41:"wallenstein"]Ние обща граница с Русия нямаме. Сигурно парашутисти ще спуснат[/quote]
  Източна Прусия и тя няма граница с Росссия. Географията ти е една от многобройните дупки в познанията ти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Прав е Барозу,добре е,че сме в ЕС,въпреки някои троянски коне в България,защитници на Русия!

  Tony
 50. 50 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Теллалов":

  Мисля, че спокойно можеш да почнеш да пишеш кнгии в художествена проза.

 51. 51 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 388 Любопитно

  [quote#16:"Пища Хуфнагел"]че най-големите страхове на Украйна се съдържат в това, след влизането им в ЕС да не станат като България[/quote]
  може би имаш предвид, че Украйна в момента е много по-добре от България?

  zenrus.ru
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#38:"socialen"]а станем щат от САЩ.[/quote]
  Пуерто Рико са щат.
  и?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 54. 54 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Прав е Барозу, но преди него още по-добре го е казал Захари Стоянов. Прочетете ми подписа:

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 55. 55 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  България най- после си е на мястото.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 56. 56 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Не съм голям почитател на ЕС в сегашният му вид,с безкрайната му безконтролна бюрокрация,често нелепи дерективи и изисквания,задкулисни пазарлъци и компромиси,но всеки божи ден благодаря на бога,че хванахме последния влак и успяхме да станем членове на блока през 2007-ма...Тръпки ме побиват какво щеше да представлява България сега,ако нямахме спирачки от вън...

 57. 57 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#38:"socialen"]Най-добре е да станем щат от САЩ. Нали? Give me five, bro![/quote]
  Най-добре щеше да е, прав си. Но с 95% привърженици на руската теория на конспирацията, това уви е невъзможно.
  Знам, че това е най-големият ви кошмар, защото в една истинска демокрация и пазарна икономика за хленчещи мурзилки няма място под слънцето. Дори welfare checks няма.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 58. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  До коментар [#50] от "Chubachubs":

  благодаря. Ако не беше съветът ти сега, никога нямаше ме вкарат в Читанка.инфо
  Добре че те послушах!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 59. 59 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#45:"socialen"]На Путин ние не му трябваме[/quote]
  Е като не му трябваме да се маха от България, защо налива милиарди за руска пропаганда и спонсориране на проруски партии?

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 60. 60 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Винаги приемам с резерви казаното от пребоядисани "бивши" комунисти - маости, като Барозу. Щото, бивши комунисти няма, дори и да си сменят боята, манталитетът си остава същият, манията да контролират живота на хората и да определят нормите за добро и лошо - също.
  Иначе, казаното от него е пропагандна глупост. Няма как България да е в положението на Украйна, защото България няма нищо, което по принцип да си принадлежи на Русия (като Крим), нито пък руснаците, живеещи у нас са дискриминирани, избивани и преследвани.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 61. 61 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Да се похвалиш,никога не е излишно.

 62. 62 Профил на evrogey_atlantik
  evrogey_atlantik
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ми че ние сега сме по-зле от Украйна бре, но както е тръгнало те ще ни догонят и изпреварят. Ае честито нема да сме последна дупка на кавала.

  Цензурата и бана висши ценности на "Дневник"
 63. 63 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Путин (разбирай СССР) е съгласен България да е член на НАТО и ЕС при условие, че България остане енергийно зависима от Русия. При опит за енергийна независимост на България се атктивират руските агенти у нас - Атака, ВМРО (за НФСБ не е ясно) и разбира се наемникът ДПС.

 64. 64 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#61] от "dedo pepo":

  Явно става модерно евробюрократите да ръсят небивалици тук и там за сплашване на електората.

 65. 65 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4131 Неутрално

  Едно сигурно и то е,че ако България не беше в ЕС щяхме да сме още много по-зле!това всеки реално гледащ на нещата човек го осъзнава!

 66. 66 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#11] от "socialen":

  За каква фрапираща бедност в ЕС си сънувал? И дори да критикуваме политиката на ЕС, алтернативата никога не може да бъде излизане от съюза и присъединяване към империята на Путин, както и загърбване на пазарната икономика.

  Или си намерил необорими числа, които доказват, че хората в ЕС и САЩ (и страните със сходен икономически ред) не са сред тези с най-високо качество на живот?

  Критикуването е хубаво, но се изражда в пародия, когато с това се дава гръб на диктаторчета, на които им подаряват главите на журналисти за рождените им дни.

 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#60:"Barcelina"]нито пък руснаците, живеещи у нас са дискриминирани, избивани и преследвани.[/quote]
  в Украйна да не би да бяха?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 68 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#67] от "Николай Теллалов":

  За кратко забраниха руския, който също е официален език наравно с украинския. Мисля, че също забраниха (или поне имаха идеи) и българския който е регионален, но не се получи.

 69. 69 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#60] от "Barcelina":

  Поздравления!
  Много правилно изказване, но непопулярно както тук във форума, така и сред еврочиновниците.
  Сега ще Ви нацъкат минусите...

 70. 70 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#68:"mishokov"]За кратко забраниха руския[/quote]
  а я сега виж точната дата кога стана това и защо веднага дадоха заден ход - и го сравни с началото на кампанията на
  Кремъл срещу Украйна.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 71. 71 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#70] от "Николай Теллалов":

  Припомнете, моля. Наистина ще е полезно, може и да бъркам.

 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  освен това, откога "забраниха руския" е синоним на "избивани и преследвани"?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#11:"socialen"]фрапиращата бедност[/quote]

  Къде това, в Русия ли?

  Сигурно, при минимална заплата 95 евро...

  Егати държавата скапана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  До коментар [#71] от "mishokov":

  архивът на сайта Цензор.нет

  мен тук за линкове ме трият, кой знае защо...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#72] от "Николай Теллалов":

  А в момента какво е положението с руснаците в Източна Украйна? Не са ли преследвани, обстрелвани от армията, горени живи, екзекутирани и заравяни в общи гробове, етс. етс.?
  Това, че Дневник пропускат да ни информират за редовно намираните масови гробове там и за постоянният обстрел срещу цивилни хора от страна на армия, не значи, че такива неща не съществуват.
  Да припомням ли и изказванията на крадлата Тимошенко, че руснаците в източната част трябва да бъдат убити с атомна бомба? И това беше преди доста месеци, много преди референдума в Крим. Та, всяко нещо си има две страни, това, че тук ни се представя основно едната, не означава, че другата я няма.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 76. 76 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#68] от "mishokov":
  [quote#68:"mishokov"]За кратко забраниха руския, който също е официален език наравно с украинския. [/quote]
  Имаше такъв законопрокет,който НЕ СЕ ПРИЕ в Радата и не мина.
  Не си осведомен правилно

 77. 77 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#11:"socialen"]Армиите от милиони безработни в Европа, фрапиращата бедност, безперспективност и неравенство[/quote]
  Пълен армагедон!
  Ти май не си ходил по далече от село и май не си наясно какво е фрапираща бедност (Хавана), безперспективност (Владикавказ), неравенство (Виетнам) и армии от милиони безработни (Русия)

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 78. 78 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#75:"Barcelina"]постоянният обстрел срещу цивилни хора[/quote]
  пропусна и цивилни самолети

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#77:"Rozalina"]Ти май не си ходил по далече от село[/quote]

  Е, ти пък!

  Все до окръжния град е ходил, иначе не би имал документ за самоличност, зер ГРАО винаги е в окръжния център.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#75] от "Barcelina":
  [quote#75:"Barcelina"]Да припомням ли и изказванията на крадлата Тимошенко, че руснаците в източната част трябва да бъдат убити с атомна бомба?[/quote]
  Грешиш.
  Тимошенко искаше да бомбардира Русия,а не източна Украйна.

 81. 81 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#79:"Norman Granz"]Все до окръжния град е ходил, иначе не би имал документ за самоличност, зер ГРАО винаги е в окръжния център.[/quote]
  Да, прав си иначе нямаше да може да си получава социалните

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 82. 82 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 497 Весело

  Барозоу си говори общо взето глупости...както всеки друг "еврокомисар"...

  Не напразно им думат "комисари".

 83. 83 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Сравнението е неуместно и неточно.Толкова изперкали хора (да се стрелят с месеци и да разорават с танкове родината си) няма в България!

  magazinitisia
 84. 84 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#60:"Barcelina"] нито пък руснаците, живеещи у нас са дискриминирани, избивани и преследвани. [/quote]
  Аз лично ги дискриминирам при всеки отдал ми се повод

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#66] от "sanlivko":

  Гърция, Португалия, Испания, България, Румъния, Германия, и прочие и прочие. Ти с нас ли ги сравняваш?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#81:"Rozalina"]Да, прав си иначе нямаше да може да си получава социалните...[/quote]

  ... т.е. нашите пари.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#71:"mishokov"]Припомнете[/quote]
  1) в Украйна изобщо не имало закон за руския език;
  2) има закон "за държавната езикова политика", в който да изброени 18 (!) езика с "регионално значение";
  3) законът е с доста тромава процедура за откриване на езиково училище например и други изисквания, ПОРАДИ КОЕТО на 23 февруари 2014-а Радата го отменя, макар че той така и НЕ СЕ Е ПРИЛАГАЛ от приемането си през 2012-а;
  4) изпълняващият длъжността на президент Турчинов обаче тутакси налага вето върху отмяната на този закон.
  5) но дори и да е бил отменен, прозцедурно започва да действа СЪВЕТСКИЯТ закон от 1989-а, който е доста подобен.
  6) обвиненията от Кремъл, че "руснаците са притеснявани" датира от ноември-декември 2013-а.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 88. 88 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#84:"Rozalina"]Аз лично ги дискриминирам при всеки отдал ми се повод[/quote]
  много си горда с което.
  хмък.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  С недалновидната си външна политика Барозу доведе и до конфликта в Украйна с Русия. Изобщо, Барозу може да се гордее с "успехите" си в Европа.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#77] от "Rozalina":

  С наступающим ли ги сравняваш?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 91. 91 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#75:"Barcelina"]А в момента какво е положението с руснаците в Източна Украйна? Не са ли преследвани, обстрелвани от армията, горени живи, екзекутирани и заравяни в общи гробове, етс. етс.? [/quote]
  като вземем предвид, че в батальоните срещу "народните републики" в Донбас половината са руснаци или рускоезични украинци, а пък военните масти на сепаратистите са наполовината съставени от руски кадрови военни (и когато загиват, пращат ковчезите в Русия)... ами какво всъщност ме питаш?
  Явно повече вярваш на кремълските телевизии, невъзможно е да те разубедя, че конфликтът там е не толкова етнически, колкото политически и даже класов.

  Колкото до Тимошенко - ами тя може да си приказва каквото иска. Дума дупка не прави. Украинският израз е по-цветист.

  Впрочем, най-яростните персонажи, дето зовяха към "клане на москалите", бяха още от Майдана освиркани, на президентските избори изостанаха, а сега съвсем ги няма в парламента или с тройно по-малко гласове - същата Тимошенко, Тягнибок и други кретени.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 92. 92 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#59:"Rozalina"]налива милиарди за руска пропаганда[/quote]МИЛИАРДИ? стига де, посмали малко...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 93. 93 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#29] от "dissident":Живял ли си под руско робство или си много млад.
  Ако си бил възрастен преди 1989г няма какво да ти обяснявам. Ако предимствата днес не са ти извадили очите значи или си неук глупак или си от богопомазаните от времето на руското робство.
  И в двата случая неспасяем.
  Ако си млад не познаващ руското робство ти препоръчвам да смениш обкръжението си.

 94. 94 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#93] от "pomnesht":

  Регистрирал си се скоро. Ще трябва и на теб да обяснявам.
  Политически емигрант съм от почти 30 години.
  И се дръж прилично.
  Роб е този който сам си е избрал да бъде. Ти явно си бил и си и сега.

 95. 95 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  [quote#80:"europa_bg"]Грешиш.
  Тимошенко искаше да бомбардира Русия,а не източна Украйна. [/quote]
  Ти грешиш. Беше записан телефонен разговор в който Юлчето питаше дали да избият десетте милиона рускоезични за да си решат противоречията с тях. Тогава дори и Меркел и направи забележка да си затваря устата.
  До коментар [#80] от "europa_bg":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 96. 96 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  До коментар [#87] от "Николай Теллалов":
  Вместо да изброяваш толкова доказателства за "демократичността" на киевската сатрапия да беше посочил поне един украински националист или нацист който да е подложен на съдебно преследване за насилия върху политически опоненти. Аз се сещам само Музичко на той се беше самоубил с два изстрела по официалната версия.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 97. 97 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#96:"Julian Mall"] доказателства за "демократичността" на киевската сатрапия [/quote]айдеее..
  правителството в Киев според мен е поредната олигархична банда подир бандата на Янукович. Само Руската агресия спря Майдана да свали и нея.
  За съжаление, Майданът все още не е начало на реална революция за прякодемократично управление и (поне!) данъчно оскубване и отстраняване от всякаква власт на олигархичните групировки.

  колкото до украинските фашисти (истинските, не измислените от руските телевизии) - първо, те са малцинство, %-но по-малобройни от същите у нас, да не говорим за Русия, второ - поне засега нищо такова тежко престъпно не са направили, което да се е разчуло. На съд първи трябва да отидат всички украински олигарси, включително милионерите от КПУ (пълен аналог на нашата БСП), ченгетата и военните.

  доволен от отговора?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 98. 98 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "България можеше да е на мястото на Украйна ако не се беше присъединила към ЕС"

  Силно се съмнявам. Нямаме рускоговорящо малцинство, нямаме истинска граница с Русия, не сме от особено стратегическо значение за тях...Това не значи, че нямаше да се случват гадости без ЕС, но не и от украинско естество.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 99. 99 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  [quote#96:"Julian Mall"]съдебно преследване за насилия върху политически опоненти.[/quote]
  то за това половината страна може да вкараме в панделата... от всички политически сили и силици.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 100. 100 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 336 Неутрално

  "България можеше да е на мястото на Украйна ако не се беше присъединила към ЕС" ....а сега, България е по-зле и от Украйна.

  Да живее България и българският народ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK