Календар на събитията, свързани с регионално развитие

Календар на събитията, свързани с регионално развитие

© ReutersТук ще намирате информация за събития, програми, възможности за финансиране и инициативи на Европейския съюз, свързани с регионално развитие. Календарът ще се обновява, когато има новини.


Май 2019


09.05. е крайният срок за участие в конкурса за наградите "Regiostars". Целта на конкурса е да идентифицира добри практики в регионалното развитие и да подчертае иновативни проекти, финансирани от ЕС, които биха могли да са привлекателни и вдъхновяващи за други региони и управители на проекти.


Категориите на конкурса са:
- категория 1 - Умен растеж: Популяризиране на цифровата трансформация;
- категория 2 - Устойчив растеж: Свързване на зелено, синьо и сиво;
- категория 3 - Приобщаващ растеж: Борба с неравенствата и бедността;
- категория 4 - Градско развитие: Изграждане на градове, издръжливи на климата;
- категория 5 - Тема на 2019 г.: Модернизиране на услугите в здравеопазването.


Април 2019


11-12 април 2019 г. - Форум на сътрудничеството в Дунавския регион, 11.-12.04.2019, гр. Галац, Румъния


Форумът цели да бъде формат за съвместна работа, диалог и анализ на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, за да се търсят най-добрите европейски решения за предизвикателствата, които срещат страните в региона.


Участници могат да бъдат правителствени и дипломатически служители, преподаватели, изследователи, представители на гражданското общество и на частния сектор, журналисти, млади професионалисти, докторанти.


08.04. е крайният срок за участие в националния конкурс за зрелостници за есе на тема "Проекти с европейско финансиране - добрият пример в моя роден край".


Катедра "Финанси и кредит" при Стопанска академия "Д. А. Ценов" – гр. Свищов, Фондация "Проф. д-р Минко Русенов" и специалност "Финанси" организират национален онлайн конкурс за зрелостници. Тазгодишната задача е написването на есе на тема: "Проекти с европейско финансиране - добрият пример в моя роден край".


Конкурсът е предназначен за зрелостниците от всички средни училища в страната и чужбина.
На всеки участник ще бъде връчен поименен сертификат, гарантиращ прием по първа избрана специалност в Кандидатстудентска кампания 2019/2020 г. и парична стипендия в размер на 200 лв. за първия Студентски празник (8 декември), за всеки автор, записал се като студент - редовна форма на обучение, специалност "Финанси" в Стопанска академия "Д. А. Ценов" – гр. Свищов.


Март 2019


29.03 е крайният срок по покана за организиране на местни партньорски събития по повод Европейската седмица на регионите и градовете. Освен организиране на местни събития, Еврокомисията предлага и втора форма на участие: регионално партньорство. Регионалното партньорство е група от региони и градове, които ще организират работна сесия между 8 и 10 октомври 2019 г., с цел обмяна на опит и добри практики и улесняване на сътрудничеството и работата в мрежа. Повече информация можете да намерите тук.


29.03. - От 10:00 часа пред кметството в с. Цалапица на община "Родопи" екипът на Областен информационен център -Пловдив ще разположи мобилен офис. Жителите на Цалапица и съседните населени места ще имат възможност да получат изчерпателна информация и зададат своите въпроси за оперативните програми, Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР). Представители на Национална служба Съвети в земеделието - Пловдив организират открита приемна за индивидуални консултации.


28.03. - От 10:30 ч. в 7-ма аудитория на ПУ "Паисий Хилендарски", гр. Пловдив ще се проведе дискусионна среща със студенти на тема "Какво прави Европа за мен?". Повече информация можете да намерите тук.


27.03. - На 27.03.2019 г. (сряда) от 10:00 часа в залата на Община Бойчиновци, Областен информационен център – Монтана организира информационна среща, на която експертите ще представят актуални процедури и мерки на програмите, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.


Краен срок за конкурса "Предприемчив европейски регион. Генералният секретар на Европейския комитет на регионите приканва териториите на ЕС да представят кандидатурите си за изданието на наградата Предприемчив европейски регион (ПЕР) 2020. Конкурсът е отворен за всички територии на ЕС под нивото на държава-членка, които са натоварени с компетенции на политическо равнище и могат да изпълняват цялостна предприемаческа визия, независимо от своя размер, богатство или специфични компетенции. Повече информация тук.


От 11:00 часа в град Петрич ще се проведе информационна среща на тема "Европейски средства в подкрепа на бизнеса". По време на срещата ще бъдат представени активните към момента процедури "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" и "Умения" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Кампанията е насочена към представители на бизнеса и работодатели, включително общински предприятия.


От 14:00 часа в град Сандански ще се проведе информационна среща на тема "Европейски средства в подкрепа на бизнеса". По време на срещата ще бъдат представени активните към момента процедури "Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" и "Умения" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Кампанията е насочена към представители на бизнеса и работодатели, включително общински предприятия.


26.03. - На 26.03.2019 г. (вторник) от 10:00 часа в залата на Община Якимово, Областен информационен център – Монтана организира информационна среща, на която експертите ще представят актуални процедури и мерки на програмите, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.


20.03. - На 20.03.2019 г. (сряда) от 10:00 часа в залата на Народно читалище "Рало 1891" – град Вълчедръм, Областен информационен център – Монтана организира информационна среща, на която експертите ще представят актуални процедури и мерки на програмите, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.


15.03. - На 15 март 2019 г. (петък) от 16:00 часа, екипът на Областния информационен център (ОИЦ) ‒ Разград, ще проведе информационна среща на тема "Добри практики от европроекти в област Разград" с представители на широката общественост.


14.03. - На 14.03.2019 г. (четвъртък) от 10:00 часа в залата на Община Медковец, Областен информационен център – Монтана организира информационна среща, на която експертите ще представят актуални процедури и мерки на програмите, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.


От 11:00 часа ще се проведе информационна среща в община Крумовград. Ще бъдат представени актуални процедури за кандидатстване по оперативните програми.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK