Покана за финансиране на малкия и средния бизнес в граничните региони на България и Гърция

Покана за финансиране на малкия и средния бизнес в граничните региони на България и Гърция

© Надежда Чипева, КапиталЗапочна процедурата за набиране на проектни предложения за развитие на малките и средните предприятия в граничния регион между България и Гърция. 10 млн. евро е размерът на инвестицията, която ще бъде отпусната по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г.


За ресурса вече е обявена петата покана за набиране на проектни предложения в рамките на приоритетна ос 1 "Конкурентен и иновативен трансграничен регион" на програмата. Тя има за цел да повиши конкурентоспособността на малките и средните предприятия, като стимулира растежа на нови и съществуващи фирми чрез разширяване на икономическата им дейност до нови пазари и продукти.


30 на сто от общия бюджет на поканата, който възлиза на 10 млн. евро, ще бъдат насочени към новосъздадени малки и средни предприятия (МСП). Допустими за участие са само малки и средни предприятия, регистрирани в допустимия по програмата регион (за България в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково), в т.ч. клонове, като за България същите следва да са регистрирани като самостоятелни юридически лица. Публични (държавни, общински и др. дружества) не са допустими кандидати.
Проектните идеи за съвместни бизнес инициативи от трансграничния регион на България и Гърция може да се подават по електронен път чрез Информационната система за държавни помощи на Гърция SAMIS.


Крайният срок за подаване на проектните предложения е 15.00 часа на 10.05.2019 г.


Повече информация за допустимите дейности и изискванията за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на европейските структурни и инвестиционни фондове.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  "Конкурентен и иновативен трансграничен регион" на програмата. Тя има за цел да повиши конкурентоспособността на малките и средните предприятия
  ______________
  Герберите практически целево ликвидираха доходността на всички МСП така ,че това е загубена кауза освен ако не става въпрос за въртене на пари от наркотрафик,бардаци и т.н.!
  Каква конкуретност какви 5лв ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  И ние, и гърците, обичаме да усвояваме.

 3. 3 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  За едрия бизнес ЕС не дава.
  Това е западна превилегия !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK