Младежи могат да кандидатстват за доброволци в трансгранични програми

Младежи могат да кандидатстват за доброволци в трансгранични програми

© Юлия ЛазароваИнтеррег доброволческа младеж" набира и изпраща млади доброволци в трансгранични, транснационални и междурегионални програми и във финансираните от тях проекти. Целта е да се популяризират солидарността и регионалното сътрудничество в Европа чрез разпространение на информация за конкретни постижения на програмите "Интеррег" и финансираните от тях проекти. Продължителността за доброволчество в една организация домакин за едно лице е от два до шест месеца. Една организация може да бъде домакин в един и същ момент на повече от един доброволец.


За участие в инициативата кандидатстват както организациите, които ще бъдат домакини на доброволци, така и младите хора, които желаят да бъдат доброволци. Одобрените доброволци получават дневни пари в размер от 19 евро до 26 евро за всеки календарен ден на престоя си. Средствата са предназначени за храна, настаняване, местен транспорт, джобни пари.


Сдружението на европейските гранични региони (СЕГР) покрива разходите за пътуването от населеното място на доброволеца до населеното място на организацията домакин, както и застраховката за времето на доброволчеството. СЕГР провежда присъствено или онлайн обучение с одобрените млади хора преди началото на доброволчеството. Повече информация можете да намерите тук.


Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2019 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK