Здравното министерство започва ремонт на спешни центрове

Здравното министерство започва ремонт на спешни центрове

© Цветелина Белутова, КапиталМинистерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: "Извършване на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на Северозападен район за планиране в изпълнение на Проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020", включваща 6 обособени позиции.


Обществената поръчка се обявява в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Една от дейностите по проекта е изпълнението на интервенции в инфраструктурата на системата за Спешна медицинска помощ чрез строителство на общо 235 обекта на територията на цялата страна, в това число изграждане на нови сгради, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за лица с увреждания и на прилежащото им околно пространство.
Общият бюджет на проекта възлиза на 163 987 815.62 лева, като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови линейки, оборудвани с медицинска техника и апаратура за нуждите на спешната помощ в страната.


Обществената поръчка е с прогнозна стойност 8 030 742.12 лева без ДДС и обхваща общо 34 обекта от извънболничните структури на спешната помощ на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.


Министерството на здравеопазването ще обявява до края на месец септември поетапно обществените поръчки за строителство за останалите обекти на територията на цялата страна, като предстои да започнат още шест обществени поръчки за извършване на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на цялата страна и седем за извършване на строително-монтажни работи за нуждите на 34 спешни отделения на болници на територията на страната.


Предстои да бъдат обявени обществени поръчки и за избор на изпълнители на строителен и авторски надзор на всички обекти.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  163 987 815.62 лева
  ___________
  Поне да бяха дали 163 987 815.99 лева ама скръндзи!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Боко обеща преди 4 месеца ,че болницата в Ямбол до началото на лятото започва да се довършва (това е третото и "довършване" за 10 години обещано от премиера ), е края на лятото е познайте дали се довършва ?

 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 757 Весело

  Ами бабичките от изчезващите села не ходят по стадиони.
  Що глупости трябваше да сътворят, за най-накрая да се сетят.
  Бавно схващат и това е.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4022 Разстроено

  То, ремонтите - добре. По-чисто, по-прегледно. Ама, заредете ги до горе с различни лекарства, че като иде човек по спешност, да не обикаля още два часа в търсене на лекарства. Да не говорим, за липсата на денонощни аптеки в повечето областни центрове. По малките градчета и селата, положението е трагично. Там, просто палиш свещичка и се молиш на господ, дано ти мине. Ако имаш пари за свещи де.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK