Близо 8 млн. лв. по "Региони в растеж" ще са за ремонт на 7 професионални гимназии

Близо 8 млн. лв. по "Региони в растеж" ще са за ремонт на 7 професионални гимназии

© Министерство на регионалното развитие и благоустройствотоНови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.


Близо 8 млн. лв. са допълнително предвидените средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение, осигурени от спестен ресурс и одобрено допълващо финансиране, съобщи министерството.


В тази връзка Управляващият орган на програмата публикува за публично обсъждане проект за изменение на процедурата "Подкрепа за професионалните училища в Република България" по приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура" на оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., по която се осигуряват допълнителните средства. Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалните училища.
Четири от професионалните гимназии са с в направление ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и животновъдство.


С проекти могат да кандидатстват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство "К. А. Тимирязев", Елхово – за Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Ернесто Че Гевара", Нови пазар - за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски".


Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло "Ана Май" в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика - Банско.


Проектът на изменение на насоките за кандидатстване заедно с приложенията към него са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu.


Предложения и коментари могат да се изпращат в срок до 17:30 ч. на 16.01.2020 г. (включително), по официален път или на следната електронна поща: [email protected], както и в модула за електронно кандидатстване на информационната система ИСУН 2020.


За публично обсъждане е публикуван и проект за изменение на процедурата "Подкрепа за висшите училища в Република България" по приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура" на оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020. Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги в сферата на висшето образование чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на висшите училища.


Изменението на насоките за кандидатстване по процедурата се прави, за да бъде поканен да кандидатства с проектно предложение Тракийски университет – Стара Загора, определен по процедурата като първи резервен проект при наличие на финансов ресурс след финансиране на списъка с основните проекти.


Предложения и коментари могат да се изпращат в срок до 17:30 ч. на 16.01.2020 г. (включително), по официален път или на следната електронна поща: [email protected], както и в модула за електронно кандидатстване на информационната система ИСУН 2020.


Проектът на насоки за кандидатстване заедно с приложенията към него са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu.

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Гимназии не се ядат.Нали?

 2. 2 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Като гледам - все ковачници за кадри на Д(п)С. После вишу на развален български и хоп! - във властта! Като умре доган сопола, наследници на мръсотията - бол! Така де - не е безсмъртен, като Сорос 😁

 3. 3 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#1] от "stedim":

  Не знам дали се ядат, но качеството на ремонта в гимназията където учи едното ми дете е потресаващо! Пълна анархия в смените, всичко наплескано и направено, колкото да не е без нищо. Всичко се разпада за месец или два... И не му се вижда края на това безумие... Кой ги избира тия фирми и какъв контрол се прави, просто е изумително.

  Бивш tww09306483.
 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  Много пари "изтекоха" точно от ремонти на учебни заведения

 5. 5 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  "... Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Ернесто Че Гевара", Нови пазар..."

  Това е в България. Днес...
  Нещо на името на Фидел Кастро или на други герои на бандитизма няма ли из Отечеството?

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  До коментар [#1] от "stedim":Не знам дали се ядат, но качеството на ремонта в гимназията където учи едното ми дете е потресаващо! Пълна анархия в смените, всичко наплескано и направено, колкото да не е без нищо. Всичко се разпада за месец или два... И не му се вижда края на това безумие... Кой ги избира тия фирми и какъв контрол се прави, просто е изумително.
  —цитат от коментар 3 на Petleshev


  ---------------
  Това е точно, като при соца, контрол никакъв. Кражби, лошо качество.
  А това трябва да ни е основната полза от ЕС...….. спортни зали по селата, къщи за тъщи.
  В селските училища, където не учи никой, сменят дограмата.

  Любовта ще спаси света!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK