Фондовете за градско развитие набират проектни предложения

Фондовете за градско развитие набират проектни предложения

© Надежда Чипева, КапиталДвата финансови посредника, избрани от Фонда на фондовете за управлението на Фонд за градско развитие, имат обявени покани за набиране на проектни предложения.


ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" – Фонд за градско развитие за гр. София и Южна България и Регионален фонд за градско развитие АД – Фонд за градско развитие за Северна България обявиха покани за набиране на проекти за финансиране чрез финансови инструменти и комбинирано финансиране с безвъзмездна финансова помощ. Тя е предоставяна в рамките на приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" и приоритетна ос 6 "Регионален туризъм" на оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Общият ресурс, предоставен по програмата на Фондовете за градско развитие за инвестиране в проекти по двете оси, възлиза на 320.2 млн. лв., към който фондовете добавят и собствен ресурс в размер на 222.1 млн. лв.


Направленията за инвестиране от фондовете за градско развитие обхващат: градска среда, спортна и културна инфраструктура, енергийна ефективност в еднофамилни жилищни сгради и студентски общежития, зони с потенциал за икономическо развитие, интегриран градски транспорт, както и обекти на културното и религиозно наследство от национално и световно значение. Кандидатстването за подкрепа се извършва пред съответния финансов посредник – Фонд за градско развитие.


Повече информация за обхвата на мерките за финансиране, механизма на инвестиране, допустимия териториален обхват и допустимите крайни получатели, посочени в обявените от фондовете покани, са публикувани в прикачените файлове.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK