Обявена е покана за подкрепа за информиране в областта на кохезионната политика

Обявена е покана за подкрепа за информиране в областта на кохезионната политика

© ReutersОбявена е покана за представяне на предложения "Подкрепа за мерки за информиране в областта на политиката на сближаване на ЕС".


Основната цел е предоставянето на подкрепа за изготвянето и разпространението на информация и съдържание, свързани с политиката на сближаване на ЕС, като същевременно се зачита изцяло редакторската независимост на участващите страни.


Предвидени са две основни мерки:
Мярка 1 - Подкрепа за изготвянето и разпространението на информация и съдържание, свързани с политиката на сближаване на ЕС, от страна на медии и други допустими субекти;


Мярка 2 - Популяризиране на политиката на сближаване на ЕС от страна на университети и други образователни институции.


Допустимите заявители по Мярка 1 са:


— медийни организации/новинарски агенции (телевизия, радио, печатни медии, онлайн медии, нови медии, съчетание от различни медии);


— организации с нестопанска цел;


— университети и образователни институции;


— изследователски центрове и мозъчни тръстове;


— сдружения с европейска насоченост;


— частни образувания;


— публични органи (национални, регионални и местни), с изключение на органите, отговарящи за изпълнението на политиката на сближаване в съответствие с член 123 от Регламент (ЕС) № 1303/2013 на Европейския парламент и на Съвета.


Допустимите заявители по Мярка 2 са:


— университети и образователни институции.


Общият бюджет за съфинансирането на мерки за информиране по настоящата покана възлиза на 4 800 000 евро (4 000 000 евро за Мярка 1 и 800 000 евро за Мярка 2).


Размерът на безвъзмездните средства е минимум 70 000 евро и максимум 300 000 евро.


Безвъзмездните средства от ЕС са под формата на възстановяване на до 80% от действителните допустими разходи по мярката.


Максималната продължителност на проектите е 12 месеца.


Краен срок: 10 декември 2019 г.


Повече информация можете да намерите тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK