Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Земеделските и горските стопани ще повишават уменията си с безвъзмездно финансиране

Земеделските и горските стопани ще повишават уменията си с безвъзмездно финансиране

© Надежда Чипева, КапиталОтворена е процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 1.1. "Професионално обучение и придобиване на умения" от мярка 1 "Трансфер на знания и действия за осведомяване от Програма за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г.


Подпомагането е насочено към повишаване на знанията и уменията на земеделските и горските стопани, както и заетите лица в стопанствата им . Това ще бъде възможно чрез постигане на подходящо ниво на техническо и икономическо обучение и увеличаване на капацитета за достъп на знания в областта на селското и горското стопанство.


Допустимите кандидати по настоящата процедура са организациите, които предоставят трансфер на знания чрез курсове за обучение и семинари: висши училища, професионални гимназии, центрове за професионално обучение, научни институти и опитни станции.
По настоящата процедура няма изискване за минимален размер на безвъзмездната финансова помощ.


Изискването за максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е до 1 000 000 лева.


Не се изисква съфинансиране от страна на кандидата и безвъзмездната финансова помощ може да покрие до 100% от общо допустимите разходи по проекта.


Краен срок: 16.03.2020 г.


Подробности можете да намерите на сайта на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  Това ми звучи точно като: "Осемзвезден хотел в дерето на село долно нанагорнище, след мерата в ляво"

 2. 2 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 778 Неутрално
 3. 3 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Земеделските и горските стопани трябва да повишават знания и умения, за да останат на пазара. Ама като не искат?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK