Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 2384
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на тодор колев
  *****
  Неутрално

  Новите предизвикателства пред съвременното общество

  Последните години потвърдиха една ясна тенденция на климатични промени, които са в състояние коренно да променят политическата карта на света, сегашния ни начин на живот и организация на обществата и околната среда.
  Тенденцията за глобалното затопляне и особено високите атмосферни температури регистрирани през последните години са вече неоспорим факт и следва да се вземат предвид от ръководителите на отделните държави и световните лидери като цяло.
  Поледиците от това ще са в няколко аспекта – политически, икономически, демографски и екологически.
  Климатичните промени, ако не се овладеят със сигурност ще доведат до следните общи предизвикателства пред които ще сме изправени във следващите 20 години:
  1. Засушаване и опустиняване на все по големи територии земи в умерените географски ширини и невъзможността за оцелявате в тропиците;
  2. Повишение нивото на океаните и моретата и като резултат заливане на крайбрежните части от континентите;
  3. Непрогнозируеми стихийни наводнения;
  4. Миграция на милиони хора, гонени от глада и горещините в посока на полюсите;
  5. Войни, предизвикани от несъгласието на хората от умерените географски ширини да приемат милиони емигранти от юга.
  Във връзка с това пред глобалната европейската и локалната политика стоят за решаване няколко жизненоважни въпроса.
  Първият жизненоважен въпрос за една общност и нация е въпроса за нейното физическо оцеляване, ненарушимостта на националните и граници, осигуряване добър жизнен стандарт на населението и устойчива положителна популация.
  Трябва откровено да си кажем, че ние не сме подготвени, нямаме стратегия и съответните средства да възпрем една бъдеща емиграционна върна от юг в резултат от глобално повишение на температурата на планетата и глада.
  Не е необходимо да се доказва, че вливането в страната на 1 000 000 и дори два пъти по – малко емигранти ще сринат националната икономика, ще предизвикат глад, размирици и хаос.
  Не е необходимо да се доказва също, че правителствата не са готови и липсва адекватна стратегия за действията които трябва да бъдат измерени пo начина, по който те допринасят до решаване на най-големите предизвикателства пред обществата с най-голяма полза за тях.
  Отежняващи обстоятелства са и това, че предстоящите събития ще съвпаднат с преходи между противоречащи си идеи и сили, като тези преходи не винаги протичат спокойно, има се в предвид световния фундаментализъм и тероризъм, които е в подем и ще се активизира още с нарастване на мизерията и изчерпване на жизнените ресурси на юг.
  Тези промени ще съответстват напълно и са логически свързани с втория принцип на термодинамиката, които има силата на вселенски закон постановяващ, че „когато в една затворена система температурата се повишава хаоса / безпорядъка расте”.
  Екологичните последици от изменението на климата за регионите следва да се определят като гибелни за редица представители на флората и фауната.
  Ще загинат много ценни животински и растителни видове, ще бъдат унищожени ценни местообитания. Проекта НАТУРА 2000 ще се обезсмисли по форма и съдържание.
  Горските пожари през поледените месеци в редица държави от южна Европа са пряко доказателство за това. Намаляването на зелената растителна маса, основно налична в северното полукалбо, ще увеличи още повече ефекта от глобалното затопляне тъй като ще се намали естествения регулатор на съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата. Основни причинители на парникови газове са горивните инсталации.
  Увеличаващото се население на планета има потребности от все повече енергия, която понастоящем се добива основно от горивни инсталации изгарящи фосилни горива – въглища. Предприетите мерки по протокола от Киото, както и от страна на Европейския съюз за намаляне нивата на емисиите от въглероден диоксид в атмосферата няма да доведат до бърз резултат поради това, че вратичка в споразумението, по протокола от Киото, позволява на по-богати държави да заобиколят изискванията за намаляване на емисиите. Те могат да купят ваучери за производството на парникови газове от държави с по-ниски нива на замърсяване или да се снабдят с тях като инвестират в проекти за екологически целесъобразно развитие.
  Човечеството понастоящем се намира в навечерието на големи исторически промени, които ако не бъдат овладени и контролирани ще променят политическата карта и напишат нова история на света в близките 20 години.
  Във тази връзка е време да помислим за задоволяване на растящите ни нужди от енергия от атомни електроцентрали и възобновяеми енергийни източници ( вятърни централи, водни централи и биологично чисти горива), който по същество са с по- нисък екологичен риск от останалите.

 3. 3 Профил на Avtora
  *****
  Неутрално

  Е ако биаха по хубави нали публикацията би била в Плеибои

 4. 4 Профил на Dechka Patton
  *****
  Неутрално

  тук нямя място за ирония !!!Това е толкова траги4но,4е ние хората трябва да осьзнаем истинскта заплаха на всемогьщата природа,да се обединим,да си помагаме и подкрепяме,да мислим за оцеляжането си-като единно цяло,защото имаме един и сьщи дом-планетата земя !!

 5. 5 Профил на Врапчо
  *****
  Неутрално

  Автора, няма по-хубави хора, всичко което си мислим че сме е направено на фотошоп, може би затова всеки жител на планетата е длъжен да си закупи продукта, защото няма начин да не го ползва пряко или косвено

 6. 6 Профил на ми...
  *****
  Неутрално

  нищо лошо във фотосите... но каква е връзката на гол човек върху гледчер с глобалното затопляне?

 7. 7 Профил на Пруцтака
  *****
  Неутрално

  тея са по прости и от мен!

 8. 8 Профил на Пруцтака
  *****
  Неутрално

  . по въпроса муахахахахх!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK