Трявна акцентира на екотуризма

Трявна акцентира на екотуризма

© ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛАЕВА, СГ/ИИТрявна поставя през тази година акцент върху екотуризма. Предвижда се да бъдат отделени средства за почистване и техническа поддръжка на съществуващите туристически маршрути и изграждане и промоция на нови. Става дума за екопътеки и веломаршрути. Това става ясно от приетата за годината програма за развитието на туризма от Консултативния съвет по туризъм и Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика в Трявна.


В нея са заложени средства в размер на 300 хил. лв. по програма САПАРД, необходими за изграждането на многофункционален парк "Крайбрежна алея", който трябва да е готов в края на пролетта. Над 35 хил. лв. ще отидат за изграждане и поддръжка на зелени площи. Ще бъдат проучени възможностите за разработване на проекти за превръщането на пещери в тревненския край в туристическа атракция. Общината ще организира излети с квалифицирани планински водачи.


Близо 25 хил. лв. ще бъдат отделени за монтиране на специфично фасадно осветление на старинния мост и на статуята на входа на града от Габрово, както и за изработка и тиражиране на рекламни брошури, филми и карти с обозначени туристически маршрути.


Общинският съвет в Трявна ще контролира качеството на услугите и събирането на туристическата такса, която е основно перо във формирането на бюджета за туризъм в общината.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK