ЕС изслушва младите по проблемите с климата

Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© azrainman

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Кампанията Play to Stop – Europe for climate, организирана от Европейския съюз (ЕС), се провежда от юли до декември в 11 държави членки (България, Чешката република, Дания, Германия, Франция, Италия, Унгария, Полша, Румъния, Швеция и Обединеното кралство). Нейната цел e да подтикне младото поколение да участва по-активно в борбата срещу изменението на климата, съобщи ЕК.


Кампанията, провеждана съвместно с музикалния канал MTV, ще даде на младежите възможност да се информират, да кажат мнението си и да обменят идеи преди следващата конференция на ООН за изменението на климата. Освен интернет портал, публикации и рекламни клипове внимание към кампанията ще привличат и три концерта с участието на музикални групи в Стокхолм, Будапеща и Копенхаген.


До 2020 г. ЕС предвижда по-специално намаляване с 20% на емисиите на парникови газове и на потреблението на енергия, както и замяна на енергията от изкопаеми горива с възобновяеми енергийни източници, които да покриват 20% от неговите енергийни потребности.

Петнадесетата конференция на ООН за климата ще се проведе от 7 до 18 декември 2009 г. в Копенхаген. В нея ще участват близо 200 страни, които ще се опитат да сключат ново споразумение. То трябва да замени Протокола от Киото през 2012 г. По време на конференцията съюзът ще потвърди отново амбициозните си цели, определени през 2008 г., за повишаване на енергийната ефективност и създаване на икономика с ниски въглеродни емисии.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Гневно

  ЗАЩОТО, БЪЛГАРИТЕ РАЗБРАХМЕ ЗАБЛУДИТЕ НА глобализмът!!
  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!
  Чете какво ни завещават велики БЪЛГАРИ!!
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/
  http://po-sveta.hit.bg/osetia.htm

  Уважаеми сънародници,

  Всичките там ВЪГЛЕРОДНО ДВУОКИСНИ И «ГАЗОВО-ОЗОННИ» МАШИНАЦИИ, СА С ЦЕЛ ЗА ЗАПАЗВАНЕ «НИВОТО НА ТЕМПЕРАТУРАТА» НА НЯКОИ ВЕЧЕ ИЗВЕСТНИ «Масон-КЕСИИ».

  НИКOЙ ОСВЕН ИСТИНСКИТЕ УЧЕНИ-ЕКОЛОЗИ НЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДА ПОГЛЕДНЕ КЪМ ИЗТОЧНИКЪТ НА ПРИРОДНИТЕ ПРОМЕНИ, С Л Ъ Н Ц Е Т О.

  ДАЖЕ ТЯХ ИСТИНСКИТЕ УЧЕНИ ЕКОЛОЗИ НЕ...

  Прочитане на целия коментар ДОПУСКАТ НА ТЕЗИ ПСЕВДО-ЕКОЛОГИЧЕСКИ СИМПОЗИУМИ ЧЕ ДАЖЕ И В ООН.

  ЗАЩО? ЗАЩОТО ИСТИНСКИЯТ УЧЕН, НЕМОЖЕШ ИЗЛЪГА "ГАЗОВО-ОЗОННО"!!

  СТИГА С ТЕЗИ ИНВЕСТИЦИОННИ РУШВЕТИ И ТАЗИ ПРОСИЯ ОТ ЧУЖДЕНЦИ БЕ БЪЛГАРИ!!
  НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА СТАВАМЕ ФИНАНСОВО-ПОРОБЕНИ??

  ДОКОГА ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ И ТОЗИ БАЛКАНO-ЛАКЕЙСКИ СИНДРОМ В ДУШИТЕ НИ??

  КАКВА ЕКОЛОГИЯ НА «ТОПЛО-СТУДЕНИ» МАШИНАЦИИ, ВЪГЛЕРОДНО-ДВУОКИСНА И ГАЗОВО-ФРЕОННА ИЗМАМА?
  ПОГЛЕДНЕТЕ НА СЛЪНЦЕТО-БЪЛГАРСКИЯТ БОГ ТАНГРА, ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗТОЧНИК НА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ НА ВСИЧКИ ПЛАНЕТИ, ВКЛЮЧАЯ И ЗЕМЯТА.
  ТОВА ФИНАНСОВО ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО аз НАРИЧАМ открито"НЕO-ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ",САМОПОРОБНЕ И НАКРАЯТ САМОУНИЩОЖЕНИЕ!!
  СТИГАТ НИ 500 И КУСУР ГОДИНИ РОБСТВО!!
  ЗАЩО СТЕ ЗЕЙНАЛИ СЕГА ПО НОВОТО ПО СТРАШНО; БЛЮ-ЧИП-ИНПЛАНТИРАНО, ЕВРО-ИНВЕСТИЦИОННО ЗАЛЪГВАЩО И ЕКО-ТОПЛОГАЗОВО-ГЛОБАЛИЗИРАЩО?
  ЗАЩО?

  Нека ние БЪЛГАРИТЕ не се потдаваме на подобни Банково-Заробващи и Масон-Финансови ПРОВОКАЦИИ.
  По същество в сравнение с САМОЗВАНЦИТЕ Г-7, или даже сега се готви нова бумажно-зелена и жълто-метална КОМПРЕСИЯ на Г-4, ние БЪЛГАРИТЕ сме държава на която икономиката ни независи от ИЗНОСНА продукция или технологии-ЕКСПОРТИРАНО производство в чужда страна.
  Почити всичките тези Г-7 изнесоха даже и производствата си с напреднали технологии в ЧУЖБИНА ( Китай и АЗИЯ ), заради по-евтината работна ръка. Това аз казвам открито "ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ"

  Остаря вече лозунга "Разделяй и владей"
  сега той гласи така : "Глобализирай и Владей",
  Коалицирай, Фракционирай, Сектирай, Групирай, Мажоритирай, Хипнотизирай, всичко това обаче, БЕЗМАНДАТНО и най вече ИМУНИЗИРАНО!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK