Моби излиза на сцената срещу глобалното затопляне

Моби<br />

© Associated Press

МобиС концерт на Моби в Стокхолм тази вечер се открива кампанията на Европейския съюз и MTV за повишаване на "климатичната грамотност" на младите хора в Европа.


Инициативата има за цел да подготви младата аудитория за декемврийската срещата на ООН за промените в климата в датската столица Копенхаген. На конференцията ООН трябва да подготви ново световно споразумение за климата, което да наследи изтичащия през 2012 г. Протокол от Киото. Идеята е младото обществено мнение в Европа да бъде мобилизирано, за да окаже своя натиск върху политическите решения в Копенхаген.


Кампанията на ЕС и MTV се провежда в 11 държави, сред които и България. В нея се предвижда провеждането на концерти, телевизионни предавания и интернет акции. Концертите са общо три и всичките ще бъдат излъчени по MTV. След Стокхолм тази вечер музикални изяви ще има в Будапеща на 19 септември и в Копенхаген на 7 декември.
Изборът на Моби като участник в кампанията не е случаен. Като активен природозащитник той подкрепя такива важни каузи като защита на правата на животните и борбата срещу промените в климата.


"Климатичните промени са голям проблем и в момента се намираме на ръба, след който няма да можем да направим нищо по въпроса", заяви Моби преди концерта в Стокхолм. "Гордея се, че съм част от кампанията на ЕС и MTV за намаляване на въглеродните емисии", добавя той.

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Сигурно ще излезе с кожухче и апрески за да се прави, че му е студено? Поредният балък.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 2. 2 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1517 Весело

  Кампанията за промиване на мозъци тече с пълна сила. Требва да се гушнат доста пари. И всеки мислещ да бъде заглушен. Да закопаме СО2. Смърт. Фотоволтаици на всяка крачка. Че не са ефективни няма да говорим. Че производството им е енергоемко и замърсява също. Важното е далаверата да върви. Нямаме идея за климата на земята, нито какво влияе, нито как, но ще спрем промените. Ако ще причината да е в космоса. Напред, към светли бъднини.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 3. 3 Профил на До №1
  *****
  Гневно

  Много точно си си подбрал ник-а...

 4. 4 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Подписвам се под мнението на Цецо , който има навика да ми взима думите из под клавиатурата

  Klaatu Barada Nikto!
 5. 5 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1517 Весело

  Карла, добре дошла в хора на тия дето ще бъдат оплюти. Нещо е слаба реакцията, все още.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 6. 6 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Моби Дик срещу затоплянето? Звучи като "коне срещу овеса" или "рокаджии срещу дрогата".

  .....................................

  http://archiman.livejournal.com/

 7. 7 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  Дам, кампанията на мръсния(буквално) бизнес срещу науката тече с пълна сила. Важното е да се трупат печалби сега, нищо че заради това вниците ни ще живеят при 50 градуса...

 8. 8 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Преди да дрънкате глупости запознайте се поне малко кой е Моби.
  За разлика от всички известни лицемери участващи в подобни акции, той не го прави за пари или популярност. Това е един от малкото изпълнители, които въпреки огромната си популярност не се вземат на сериозно и не правят всичко за пари. Моби дори позволява музиката му да се използва свободно за некомерсиални цели.

 9. 9 Профил на muncho
  *****
  Весело

  Цецо, идея за климата на Земята нямаш ти и групата съветски учени. Физиците имат идея.

 10. 10 Профил на Моканина
  *****
  Неутрално

  Вместо разните прилепски акита, Цецки, Карли и Павки да си поманалят дневната дажба киселец, от който отделят възкисел метан и засилват парниковия ефект, те седнали по стар бъгарски обичай да подозират всьо и вся...

 11. 11 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Еврика! За първи път натиснах + на поп Павел

  Цецо , нашите червенотиквеници са консерватори , още не са като западняшките "прогресисти" , те още са на ниво съветски атомни централи
  Под такава статия може да се изкаже например заблудения Градинко или някой подобен...

  Klaatu Barada Nikto!
 12. 12 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ...или Мунчо , хехехе!

  Klaatu Barada Nikto!
 13. 13 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  Карла, а ТИ как можа да се включиш от към тъмната страна на силата

 14. 14 Профил на Татко Карло
  *****
  Весело

  Карлитке, карай си Алфа ГТ-то без работещ катализатор, пък после лапай ауспуха - или поне онова, което излиза от него...

 15. 15 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Весело

  Знаем ние кой е Моби. Тъкмо затова казвам, че е балък, уловен на въдицата.

  А с колко ще се затопли атмосферата с енергията за този концерт?

  А пита ли се някой какво пък е чак толкова лошото на затоплянето? Я да се изстудяваше — това щеше да е вече много по–голям проблем.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 16. 16 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Весело

  Татко Карло , как разбра , че Алфа ГТ-то ми няма катализатор? След като дори и аз не знам дали има? Алтерегото ти на супрергерой да не е "Катализейтор"?

  Klaatu Barada Nikto!
 17. 17 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Мунчо, ми вземи прочети малко. Инфо колкото щеш. Далеч не само в новинарските сайтове. А когато политици почнат да се занимават с наука става хем смешно, хем страшно. Пак ще попитам затоплянето през средните векове на какво се дължи? 1200 г. (примерно, периода е няколко века) климатът е бил по топъл от сегащния. Резултат на буйната производствена дейност на Рим ли е? А какво е довело до края на ледниковата епоха? А какво до застудяванията?
  Да има руски физици, които си признават, че не знаят. Има и много неруски, които казват същото. Някои даже дават обратното мнение.
  А ако няко знаеше какво и как влияе на климата просто щеше да даде прогноза за следващата година. Определено е по-лесно отколското за след 50 г. Но пък лесно се проверява, а и мнозина ще я запомнят. Друго си е след 50 г. Живи от нас я има я няма.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 18. 18 Профил на Татко Карло
  *****
  Весело

  Карлитке, а ти как разбра, че си жена? По кръвотечението между краката ли?

  Споко - и ти, и Цецка, и АниГу ще разберете горе-долу по същия начин доколко сте безхаберни за природното равновесие...

 19. 19 Профил на Татко Карло
  *****
  Весело

  Впрочем, Карли, Цецки и прочее пещернячета, направете си труда да разберете кой отказва да подписва Протокола от Киото тъй упорито?

  САЩ и Китай...

  Отказвайте да спрете цапането на собственото си гнездо - пък после защо са ви се дръпнали не само очите, а и субпродуктите на отделителната система...

 20. 20 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Америка отказа да подпише Киото , защото в него е пълно с противоречия (ако някой от защитниците му го беше чел , и ако имаше малко мозък , щеше да разбере) , защото е неприложим в естествени условия , тъй като няма ясни правила , а смо препоръки и защото е в основата на така нареченият "пазар" на СО2 , който си е жива спекула! Всички , повтарям , всички страни от "първият свят" са УВЕЛИчИЛИ , а някои от тях удвоили и утроили , емисиите си , но пък купуват емисии от страни без абсолютни никаква индустрия и така съвестта им е чиста (или не толкова).

  Klaatu Barada Nikto!
 21. 21 Профил на Татко Карло
  *****
  Весело

  Добре, добре, Мадам Помпадур... Пардон - Карла Катализознакомая!

  Щом Чичо Сам и Цицо Уй цапат, цапай и ти!
  Така или иначе ще плащаш - ако не с индулгенциите-емисии, то по друг начин...

 22. 22 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално

  Карла,

  Поздравявам те с изпълненията на арфа, сложени преди малко на моя блог - http://archiman.livejournal.com/

  Надявам се да си красива като изпълнителката )))

 23. 23 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Весело

  Попе , благодаря за поздрава!
  Надеждите ти са оправдани - значително по-добре изглеждам от изпълнителката и със сигурност съм по-скромна

  Klaatu Barada Nikto!
 24. 24 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  А това е пълна глупост. Кой казва татенце, че трябва да се цапа? Казах, само, че фотоволтаиците, поне в сегашният им вид, повече цапат, отколкото пазят. Напълно съм за рециклиране на боклуци, и за правенето на по-малко боклуци. Както съм за използването на по-чисти технологии. С по-малко петрол и въглища. Но не заради парниковия ефект. А по съвсем смислени причини. Които лесно можеш да откриеш и сам.
  А за киото не си съвсем прав. Обама каза, че ще подкрепи новия договор. Дано не предвижда тъпотиите като копане на СО2 и подобни. Но се съмнявам. Защото това обещава много пари за големи компании. Химически между другото.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 25. 25 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Технологията за производство на фотоволтаиците е енергоемка , мръсна , скъпа и нерентабилна и отделя много повече СО2 , отколкото се спестява с експлоатацията им. Но на червено-зелено-кафявата мафия това и е безразлично. Парите и субсидиите , обаче - не. Както и възможността да плюят срещу Америка , защото не били подписали Киото (то това всъщност е което най-много им харесва)...

  Klaatu Barada Nikto!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK