Земеделие

Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Библиотека

Знаете ли, че?

Oколо 3.7 млрд. евро от програмата "Хоризонт 2020" са заделени за знания и иновации по приоритета "продоволствена сигурност, устойчиво земеделие, горско стопанство, морски изследвания и биоикономиката" в периода между 2014 и 2020 г. Финансират се проекти, в които науката и заинтересованите страни търсят заедно решения, споделят знания и предлагат идеи, които са готови да бъдат внедрени в практиката.

Знаете ли, че...
Агрокалендар

Тук можете да откриете информация за важните събития, свързани със земеделие

Към календара

Европа - Земеделие

Кабинетът предлага предназначението на земя да не се сменя до 7 години след купуването ѝ

Кабинетът предлага предназначението на земя да не се сменя до 7 години след купуването ѝ

Това са сред основните промени в проекта за мегазакон за земеделските земи, който трябва да обедини в себе си цялото законодателство, свързано с управлението на земите и опазването на селскостопанското имущество.

/ Дневник 27
Държавата ще изкупи от дребни собственици горски парцели за 1 млн. лв.

Държавата ще изкупи от дребни собственици горски парцели за 1 млн. лв.

Държавата е предвидила близо 1 млн. лв. до края на годината за изкупуване на горски територии от дребни частни стопани, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

/ Дневник 17

още

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK