Земеделие

Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Библиотека

Знаете ли, че?

Българският лозаро-винарски бизнес ще има възможност да усвои 133.8 млн. евро в периода 2019-2023 г. по специфичната лозаро-винарска програма, съфинансирана по линия на Общата селскостопанска политика. Лозарският бизнес ще може да ползва европейското подпомагане по две схеми- за преструктуриране и конверсия на винени лозя и застраховане на лозови масиви, а винопроизводителите- за инвестиции във винарски предприятия и за реклама на вина на чужди пазари.

Знаете ли, че...
Агрокалендар

Тук можете да откриете информация за важните събития, свързани със земеделие

Към календара

08.04.2020 в Европа - Земеделие

Още в Европа - Земеделие

Здравното министерство разреши фермерските пазари при стриктни санитарни мерки

Здравното министерство разреши фермерските пазари при стриктни санитарни мерки

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат изисквания за работата на кооперативните и фермерските пазари, обработката на земеделските земи и непрекъснатост на дейностите по отглеждане на животни и производство на фуражи.

/ Деница Ватева 11
Франция призова останалите без работа заради коронавируса да помагат в земеделието

Франция призова останалите без работа заради коронавируса да помагат в земеделието

Предвид, че рецепционисти в хотели, сервитьори в ресторанти, фризьори и много други останаха без работа заради безпрецедентната блокада, министърът на земеделието Дидие Гийом отправи призив към, по думите му, "армията в сянка"

/ Дневник 84
Фотогалерия: Преките фермерски доставки в Швейцария заместиха пазарите Фотогалерия: Преките фермерски доставки в Швейцария заместиха пазарите Фотогалерия: Преките фермерски доставки в Швейцария заместиха пазарите

Фотогалерия: Преките фермерски доставки в Швейцария заместиха пазарите

Бизнесът процъфтява за швейцарска компания, която осигурява прясна храна от фермата, тъй като сега предпазливите купувачи преминават към онлайн пазаруване в ерата на коронавируса и ограниченията за движение.

/ Дневник 10
Чужди "враждебни" видове цветя изместват местните, предупреди екоминистерството

Чужди "враждебни" видове цветя изместват местните, предупреди екоминистерството

Министерството на околната среда призова гражданите да пазят природата от инвазивни чужди растения, да не изхвърлят неконтролирано декоративни цветя, защото те могат да изместят местни видове.

/ Дневник 48

още

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK