Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Производители на храни могат да участват в изложение в Испания с 80% намаление

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира българското национално участие в специализирана изложба за храни и напитки Alimentaria  2016, която ще се състои между 25 и 28 април в Барселона, Испания.

© Анелия Николова

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира българското национално участие в специализирана изложба за храни и напитки Alimentaria 2016, която ще се състои между 25 и 28 април в Барселона, Испания.

Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.


Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира българското национално участие в специализирана изложба за храни и напитки Alimentaria  2016, която ще се състои между 25 и 28 април в Барселона, Испания.


Представянето ще бъде на национален щанд от 54 кв.м. Агенцията поема 80% от разходите на компаниите за изложбена площ, изграждане на щанда, склад и складово оборудване, регистрационни и медийни такси, едно работно място (маса, столове, подово покритие, осветление, надпис с името на фирмата), консумативи (ток, почистване, вода и др.).


За фирмите остава да поемат 20% от разходите за националния щанд. За тяхна сметка е допълнителното оборудване, транспортирането и обработката на мостри, разходите по командироването и пребиваването на представители от фирмата (пътни, дневни и квартирни), застраховките за служителите и експонатите.  




Крайният срок за подаване на документи е 12 февруари 2016 г.


Alimentaria e eдно от най-големите европейски международни изложения за храни и напитки. Провежда се през 2 години, в изложбените палати Gran Vнa de Fira de Barcelona. На изданието през 2014 г. участие са взели 1 154 изложители на обща изложбена площ от 56 786 кв.м., като посетителите са били над 81 036 от цял свят.


Заедно с водещите сектори и салони като Intervin – за вино и алкохолни напитки, Intercarn – за месо и месни храни, Interlact– за млечни продукти и Restaurama – продукти и оборудване за ресторантьорството, през 2016 година Alimentaria предвижда и салона Multiple Foods – производители на продукти, типични за Средиземноморската кухня, биопродукти, здравословни храни и деликатеси.


Изложението предлага и ценната Alimentaria Experience – кръгли маси на кулинарни теми, майсторски класове и демонстрационно готвене на световнопризнати шеф готвачи, информира агенцията. 

Коментари (3)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на bgmusquetaire
    bgmusquetaire
    Рейтинг: 334 Неутрално

    Давайте сладко от българска роза, сок от биобъз или бъз, арония сок от мурсалски чай, дивечова луканка и подобни квалитетни неща.н. и успех!

  2. 2 Профил на tosho_toto
    tosho_toto
    Рейтинг: 272 Неутрално

    Искам все по-често да чета подобни новини.

  3. 3 Профил на tosho_toto
    tosho_toto
    Рейтинг: 272 Неутрално

    Като гледам колко минуси съм събрал,явно тук се навъртат доста душмани на България.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK