Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Календар на събитията в сектор "Земеделие"

Календар на събитията в сектор "Земеделие"
Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.


*** СЪБИТИЯ ПРЕЗ 2020 г.


Юли 2020


01.07.-03.07. Европейският органик конгрес ще се проведе в дигитален формат. Темите в програмата са посветени на новите европейски регулации в сектора, поставените цели в стратегията на ЕК "От фермата до трапезата", както и развитието на сектора в условията на коронавирусна пандемия.
01. 07., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Юни 2020


26.06., Ивайловград. Българска асоциация "Биопродукти" организира дискусия между производители и експерти от министерството на земеделието и фонд "Земеделие" по актуални теми като част от кампанията за популяризиране на биологичното производство в страната. Форумът ще се проведе в 11 часа в централното фоайе на детския комплекс в града.


25.06., Брюксел, Белгия. Ще се проведе дигитално издание на форума "Световна конвенция за храните". Участие в него ще вземат европейският комисар по земеделие Януш Войчеховски и президентът на световната организация на фермерите Тео Де Жагер.


25.06., Брюксел, Белгия. Контактният център на европейската мрежа за развитие на селските райони организира уебинар на тема "Климатични действия в селските райони". Целта на събитието е да се направи равносметка на приноса на политиките и програмите за развитие на икономика с нисък въглероден отпечатък.


24.06., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


20.06., София. Фермерски пазар пред Billa, Младост 1а.


17.06., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


11.06., София. Националната служба за съвети в земеделието организира уебинар "Въздействието на минералното хранене върху качеството на храните и човешкото здраве. Новости при използването на калий и магнезий при полски зеленчуци", който се осъществява по европейския проект "Нефертити".


11.06., София. "Икономедиа" провежда съфинансиран от ЕС уебинар "Дигитализация и сателитни технологии в земеделието" с участието на Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации" и Васил Василев, експерт дистанционни методи и сателитна обработка на сателитни снимки.


13.06., София. Фермерски пазар пред Billa, Младост 1а.


10.06., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


06.06., София. Фермерски пазар пред Billa, Младост 1а.


04.06., София. Националната служба за съвети в земеделието организира уебинар "Отглеждане на сорго, суданка и техните хибриди в отговор на климатичните промени"


03.06., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Май 2020


30.05., София. Фермерски пазар пред Billa, Младост 1а.


27.05., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


13.05, София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


06.05., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Април 2020


29.04. София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


22.04., София. В световния ден на Земята фондация "Биоразнообразие" стартира кампания "Посланици на климата", в която ще търси млади хора, които ще изследват и популяризират връзките между климата, живота и условията на планетата.


22.04., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


15.04., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


03.04., Бургас. Ще се проведе информационен семинар "Алтернативни методи за борба с основните неприятели по костилковите овощни видове- череши, праскови, сливи". Организатори на събитието са Националната служба за съвети в земеделието и Институт по овощарство- Пловдив.


Март 2020


31.03., Брюксел, Белгия. Годишният форум за бъдещето на селското стопанство ще се състои в Брюксел. Конференцията е с безплатна регистрация и е насочена към всеки, който има интерес в земеделието, климатичните промени, екологията и устойчивото производство на храни.


25.03., Брюксел, Белгия. Европейската асоциация на производителите на млечни продукти организира конференция "Политиките в млечния сектор 2020". Основният фокус през тази година ще бъде новите политики, свързани с околната среда, в сектора.


25.03.-29.03., Пловдив. В Международен панаир- Пловдив ще се проведе изложението "Природа, лов и риболов", насочени към браншовете горско стопанство, лов, риболов и алтернативен туризъм.


11.03., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


10.03., Благоевград. Ще се проведе информационен семинар "Здрава пчела. Чист кошер". Организатори на събитието са Националната служба за съвети в земеделието и Пловдивския университет "П. Хилендарски".


04.03., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите


03.03., Брюксел, Белгия. Ще се проведе конференцията "Зелената сделка на ЕС- от амбицията до действията", в която участие като лектори ще вземат представители на генералните дирекции "Околна среда" и "Земеделие" в ЕК. Организатори на събитието са CKFE и Europe Jacques Delors.


Февруари 2020


27.02, Ловеч. Ще се проведе семинар "Актуални ветеринаромедицински изисквания към животновъдните обекти". Организатори на събитието са Българската агенция за безопасност на храните и Националната служба за съвети в земеделието.


26.02., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


26.02., Шумен. Ще се проведе семинар "Резитба на орехи при пълно плододаване. Растителна защита при орехи". Организатори на събитието са Българската агенция за безопасност на храните и Националната служба за съвети в земеделието.


24.02., Пловдив. Съюзът на енолозите в България организира в рамките на Аграрен университет- Пловдив форум "Преглед на реколтата".


24.02., Кърджали. Ще се проведе информационен семинар на тема "Интегрирано управление на вредителите и фитосанитарните стандарти в растениевъдството". Организатори на събитието са Българската агенция за безопасност на храните и Националната служба за съвети в земеделието.


23.02.-26.02., Париж, Франция. Ще се проведе 16-тото издание на изложението "Салон на сиренето и млечните продукти", в което за първи път България ще участва с национален щанд.


22.02.-01.03., Париж, Франция. Ще се проведе "Салон на селското стопанство"- едно от най-големите изложения за земеделие в Европа. България традиционно се представя на него с национален щанд.


19.02.-23.02., Пловдив. В Международен панаир- Пловдив ще се проведе изложението по лозарство и винарство "Винария".


19.02.-23.02., Пловдив. В Международен панаир- Пловдив ще се проведе селскостопанското изложение "Агра".


19.02. София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


12.02., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


07.02.-21.02. Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие" организират национална информационна кампания, свързана с предстоящото кандидатстване за директни плащания. Срещите ще се провеждат във всички областни градове на България като графикът е наличен тук.


06.02-09.02., Плевен. Ще се проведе международното изложение "Пчеларство 2020" под патронажа на министерството на земеделието. В конферентната програма към събитието са включени дискусии за биопчеларството, замърсителите и новите технологии.


05.02.-07.02., Златни пясъци. Ще се проведе осмата национална среща на земеделските производители в България, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), чиито основен акцент ще бъде новата Обща селскостопанска политика на ЕС, както и други актуални теми за сектора.


05.02., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Януари 2020


31.01., София. Фондация "Интелиагро" организира за трети път форума Intelifresh- форум за реализацията на плодове и зеленчуци, който събира на едно място земеделски производители и представители на големи търговски вериги, български и международни търговци. Събитието ще се проведе в "Интер експо център".


29.01., София.Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


22.01., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


17.01-26.01., Берлин, Германия. Едно от най-големите изложения в света за земеделие и храни- "Зелена седмица" ще се проведе за 85-ти път. Тази година страна-партньор на изложението е ротационният председател на ЕС Хърватия. България участва традиционно на изложението с национален щанд.


15.01., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


05.01.-06.01., Аранхуес, Испания. Европейското партньорство за иновации EIP- Agri организира семинар "Нови умения за дигитално земеделие", на който ще се обсъждат разработването и прилагането на нови подходи и инструменти за развиване на необходимите умения в цифровия преход в селското стопанство.


*** СЪБИТИЯ ПРЕЗ 2019 г.


Декември 2019


18.12., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


15.12., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


11.12., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


10.12.-11.12., Брюксел, Белгия. Дирекция "Земеделие" към ЕК организира за пети път годишната конференция "Бъдещето на храните и земеделието", която тази година ще мине под слогана "Храна за размисъл". Ключовото събитие е място за дебат за бъдещето на селското стопанство в Европа и предизвикателствата, които стоят пред него.


04.12., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


04.12., Брюксел, Белгия. Ще се проведе вторият форум за био базираните индустрии по инициативата BBI JU- публично-частно партньорство между ЕК и консорциума на био базираните индустрии в Европа по линия на програмата "Хоризонт 2020". На форума ще бъдат представени и 100 получили финансиране проекта в сферата.


03.12., Пловдив, България. В 9 часа в Аграрния университет- Пловдив ще бъде представен SWOT анализа за околна среда и климат, който е един от трите анализа, на базата на които България ще изработи стратегическия си план в рамките на Общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 г. В рамките на срещата, в която ще участва и министърът на земеделието Десислава Танева, ще се проведе дискусия на тема "Добрите практики в новата зелена архитектура".


03.12.-04.12., Брюксел, Белгия. Четвъртата годишна среща за обмяна на опит и добри практики по подхода ЛИДЕР, част от Общата селскостопанска политика на ЕС, ще се състои в Брюксел. Под мотото "Локални действия в променящ се свят" местни инициативни групи, финансирани чрез ЛИДЕР, ще обменят опит и знания във връзка с проектите.


03.12.-04.12., Брюксел, Белгия. Ще се проведе петото издание на "Дни на иновациите в органичното производство". На събитието ще се обсъдят внедряването и оптимизацията на иновациите в органичното производство и агроекологията, както и че бъдат отличени добри примери.


02.12.-03.12. Брюксел, Белгия. Ще се проведе четвъртото издание на Световния форум за храни (Global Food Forum). Събитието събира всяка година политици от европейски и национални институции, ключови представители на заинтересовани страни в селското стопанство и хранителната индустрия от различни държави-членки, както и неправителствени организации и медии.


Ноември 2019


28.11.-29.11., Пловдив, България. Ще се проведе деветото издание на годишния семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Основен фокус на форума ще бъдат перспективите пред сектора и новата Обща селскостопанска политика след 2020 г.


27.11., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите


22.11., с. Чифлика, България. Ще се проведе петият годишен семинар на производителите на малини и ягодноплодни продукти в България. Във форума ще вземе участие зам. министърът на земеделието Вергиния Кръстева.


20.11., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


18.11.-19.11., Хелзинки, Финландия. Ще се проведе двудневен семинар, посветен на протеиновите култури. На събитието, чиито организатор е финландския комитет по зърнени култури, ще бъдат обсъдени перспективите пред протеиновите култури в контекста на преговорите за новата Обща селскостопанска политика, както и иновациите в сектора.


15.11.- София. Фондация "Музейко" организира международна конференция "Умната градина. Уроци от природата за всички".


13.11., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


06.11.-09.11.- Интер експо център, София. Ще се проведе международното изложение за храни, напитки, опаковки и технологии "Интерфуд и Дринк" заедно с международните изложения "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек" и "Салон на виното". Ще има обособена Биозона и Retail show, посветено на търговията.


06.11., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


01.11.-02.11., Пловдив, България. В рамките на Международен панаир- Пловдив ще се проведе четвъртото издание на специализирания международен професионален форум за животновъдство СТЕКСПО, организиран от асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда. На форума ще бъде представена изложба от 100 елитни месодайни животни, а в съпътстващата програма са включени лекции за хранене, размножаване на животни, управление на пасища и животновъдни ферми.


Октомври 2019


30.10., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


29.10.-30.10., Букурещ, Румъния. Eвропейското партньорство за иновации- EIP- Agri, организира двудневен уоъркшоп, посветен на иновациите в малките земеделски и горски компании. За допълнителна информация: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/node/5163


24.10.- София, България. Ще се проведе петото издание на годишната конференция "Достъп до добра храна", на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред общинската продоволствена политика, храненето в училищата и кулинарните фестивали.


23.10.- Хелзинки, Финландия. Ще се проведе третата тематична среща по инициативата "Към селско стопанство без химически пестициди" като част от подготовката на "Хоризонт Европа", чиято цел е да бъде обсъден научен консенсус по този приоритет и да се идентифицират конкретни научни проблеми, към които да бъдат адресирани конкретните изследователски програми.


23.10., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


22.10.-24.10., Разлог, България. Ще се проведе шестото издание на международната конференция по подхода ЛИДЕР/ ВОМС 2019 г. "Сътрудничество- инструмент за промотиране на местното развитие". На нея ще бъдат обсъдени настоящото прилагане и бъдещето на подхода ЛИДЕР, както и добри практики за сътрудничество. Очакват се участници от 12 държави.


21.10.-24.10- Рияд, Саудитска Арабия. Ще се проведе изложението за храни и технологии Saudi AgroFood 2019, в което България ще участва с национален щанд, организиран от земеделското министерство.


19.10.-20.10., Пловдив, България. В Международен панаир- Пловдив ще се проведат международни киноложки изложби "Есен 2019", на които ще бъдат представени постиженията на развъдните центрове и кинолозите.


17.10.- Брюксел, Белгия. Европейската комисия организира конференция "Селско стопанство за биоразнообразието", на която ще бъдат представени резултатите от пилотни проекти за т.нар. резултатно ориентирани схеми за подпомагане в сферата на биоразнообразието, които стартираха през 2014 г. в Ирландия, Испания, Румъния и Великобритания.


16.10., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


16.10.-20.10., Пловдив, България. В Международен панаир- Пловдив ще се проведе изложението за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари "Цветна есен".


09.10., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


02.10., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Септември 2019


25.09., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


19.09.-22.09.- Беднари, Полша. Изложението за селскостопанска техника AgroShow ще се проведе в Беднари, Полша. Това е най-голямото изложение в страната и едно от водещите в ЕС.


18.09., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


16.09.- Силистра. Зам. министърът на земеделието Чавдар Маринов и директорът на агенцията по лозата и виното Красимир Коев ще обсъдят с гроздо и винопроизводители от региона гроздоберната кампания и мерките за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Събитието ще се проведе в залата на общинския съвет в Силистра.


14.09.- Раковски. Ще се проведе третото издание на изложението "Фермер експо Раковски", което е насочено към животновъдството и фермерските храни. В рамките на изложението ще бъде проведен аукцион за елитни животни и фестивал на селската кухня "Вкусовете от вчера".


11.09.-13.09., Рука, Финландия. Ще се проведе втория световен форум за биоикономиката, в който ще вземат участия водещи оператори в сектора, регулатори, анализаторски звена и иноваторски платформи. Организатор на събитието е World BioEconomy Forum.


11.09., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите


10.09., София. Постоянната експертна група за африканската чума по свинете в Европа ще проведе 14-тото си редовно заседание, чиито домакин е България. Целта на форума, в който ще вземат участие еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андриукайтис и генералният директор на Световната организация по здравеопазване на животните (OIE) Моник Елоит, е да обмяна на опит и добри практики за борба със заболяването. Дискусиите и взетите решения на форума ще бъдат част от изготвянето на глобална стратегия за контрол и изкореняване на африканската чума в световен мащаб.


04.09., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


03.09., Поморие. Зам. министърът на земеделието Чавдар Маринов и директорът на агенцията по лозата и виното Красимир Коев ще обсъдят с гроздо и винопроизводители от региона гроздоберната кампания и мерките за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Събитието ще се проведе в заседателната зала на община Поморие.


Август 2019


28.08.- 29.08., Варна/ Балчик. В сградата на общината във Варна от 11 ч. на 28.08. и в сградата на комплекс "Мелницата" в Балчик от 10 ч. ще се проведат информационни срещи за възможностите за инвестиции по оперативната програма по морско дело и рибарство. На събитието ще бъдат обсъждани инвестиции по мерките, свързани с "Продуктивни инвестиции в аквакултурите", "Преработване на продуктите от риболов и аквакултури", "Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов" и 1.2 "Здраве и безопасност". Ще бъдат представени и и актуални мерки от стратегиите за ВОМР на МИРГ в района.


28.08., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


21.08., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


14.08., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


07.08., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Юли 2019


31.07., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


30.07.- Стара Загора. Министерството на земеделието организира информационен ден за възможностите за финансиране по програмата за морско дело и рибарство. Събитието ще започне в 11 ч. в конферентната зала на хотел "Мериан палас" като основният фокус ще бъде върху мярка 2.5 "Аквакултури, осигуряващи екологични услуги", както и мерките 2.2 "Продуктивни инвестиции в аквакултурите" и 5.4. "Преработване на продуктите от риболов и аквакултури", които предстои да бъдат открити в края на месец юли.


25.07.- София. Дискусия за бъдещето на Общата селскостопанска политика в периода 2021-2027 г., в която ще вземе участие и министърът на земеделието Десислава Танева, ще се проведе в хотел "Рамада". По време на срещата юе бъде представена и новосформираната координационна група за изготвяне на стратегическия за ОСП, която е към министерството на земеделието.


24.07., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


22.07. Поморие. В гранд хотел "Поморие" от 10 ч. ще се проведе информационен ден за възможностите за финансиране от европейската програма "Морско дело и рибарство", както и обсъждане на новия регламент за европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури за периода 2021-2027 г. В събитието ще участва зам. министърът на земеделието и храните Лозана Василева.


19.07.- с. Дълбок дол, обл. Ловеч. Националната служба за съвети в земеделието ще проведе демонстрация: "Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждане на малини и други овощни видове чрез използване на немска овощарска вар". Събитието е част от европейския проект NEFERTITI, финансиран от програма "Хоризонт 2020", в рамките на хъб България на мрежа 9 "Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци".


17.07., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


15.07.-19.07. Областните консултативни съвети по плодове и зеленчуци и за животновъдство в цялата страна ще проведат заседания, на които да се обсъдят условията за допустимост по европейските схеми за обвързана подкрепа за плодове, зеленчуци, оранжерийни зеленчуци и животновъдство, както и популяризиране на добри практики и възможности за кандидатстване по програмата за развитие на селските райони. График със заседанията по места е наличен на страницата на министерството на земеделието: https://www.mzh.government.bg/bg/press-center/novini/ot-sledvashata-sedmica-startirat-oblastni-konsulta/


10.07., София. Фермерски пазар пред Министерство на земеделието, храните и горите.


Юни 2019


28.06.- к.к. Боровец. Националното сдружение на общините в България ще проведе заключителна конференция за мандат 2015-2019 г. в хотел "Рила", участие в която ще вземе министърът на земеделието Десислава Танева и експерти от земеделското министерство.


Май 2019


30.05.- Пловдив. Вторият национален форум на младите фермери ще се проведе в Аграрен университет- Пловдив. Събитието е на тема иновациите и новите технологии за развитие на устойчив земеделски сектор и е под егидата на депутата в европейския парламент Владимир Уручев.


04.05.-09.05. Франкфурт, Германия. Ще се проведе международното изложение за месопреработвателна промишленост IFFA, в което се очаква да се включат над 1000 компании, произвеждащи технологии за месопреработката и опаковъчната индустрия. Форумът се провежда на всеки три години, а партньор за България на организатора Меsse Frankfurt e "Интер експо център".


Март 2019


27.03-31.03. Пловдив. Ще се проведе изложбата "Природа, лов и риболов" в Международния панаир в Пловдив.


27.03.-31.03. Пловдив. Ще се проведе изложбата за цветарство и декоративна растителност "Цветна пролет" в Международния панаир в Пловдив.


Февруари 2019


20-24.02. Пловдив. Ще се проведе международната селскостопанска изложба "Агра" в в Международния панаир в Пловдив, както и изданието "БиоАгра", специализирано в биологичното растиеневъдство и животновъдство.


20-24.02. Пловдив. Ще се проведе международната изложба за лозарство и винарство "Винария" в Международния панаир в Пловдив.


*****


***СЪБИТИЯ ЗА 2018 ГОДИНА


Януари


16.01., Стара Загора, България. Фондация "Интелиагро" организира конференция Intelifresh- пътят към успеха при плодовете и зеленчуците. Форумът събира на едно място фермери, международни търговци, търговски вериги, спедитори,застрахователи. Събитието ще се проведе в парк хотел "Стара Загора".


19.01.-28.01, Берлин, Германия. Изложението "Зелена седмица", което е най-големият форум за храни в света, ще се проведе в Berlin Exhibition Grounds. България е държавата, официален партньор на изложението за 2018 г.


28 - 31.01 - Кьолн, Германия . Изложението ISM Cologne за захарни изделия, ядки, снакс и храни to go ще се проведе в Кьолн.


28.01- София, България. Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката между 12.00 и 13.00 часа, която е предназначена за деца между 3 и 10 години. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.


30.01- 4.02 - Есен, Германия. Международният панаир за лов и риболов Jagd & Hund ще се проведе в Есен.


Февруари


30.01-03.02.- Добрич, България. Международната борса за семена и посадъчен материал ще се проведе в Добричкия панаир.


14.02. - 17.02 - Нюрнберг, Германия - Световен панаир за биопродукти и биокозметични продукти BIOFACH + VIVANESS.


21.02-25.02. Пловдив, България. Международното селскостопанско изложение АГРА ще се проведе в Международен панаир- Пловдив. Ще се проведе и изложба БиоАгра, насочена към биологичното растениевъдство и животновъдство.


21.02.-25.02., Пловдив, България. Международното изложение за лозарство и винопроизводство ВИНАРИЯ ще се проведе в Международен панаир- Пловдив.


21.02-25.02. Пловдив, България. Международната изложба за пчеларския сектор АПИ България ще се проведе в Международен панаир- Пловдив.


21.02-25.02. Пловдив, България. Изложението за храни, напитки, опаковки, машини и технологии за хранителния бранш ФУДТЕХ ще се проведе в Международен панаир- Пловдив.


23.02, Пловдив, България. "Икономедиа" в партньорство с фондация "Земята - източник на доходи" и Slow Food в България организира конференция "Храни с географски означения - възможности за местно развитие и достъп до нови пазари". Форумът ще се проведе между 9.00 и 13.30 часа в зала "Пресклуб" на Международния панаир- Пловдив в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРА.
25.03. София, България. Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката между 12.00 и 13.00 часа, която е предназначена за деца между 3 и 10 години. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.


Март


07.03., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе конференция за регионализация на заболяванията по животните, актуални за ЕС. Събитието ще се състои в НДК.


11.03-12.03. София, България. Първото изложение за шоколад и шоколадови продукти Grand Chocolate Festival ще се проведе в Интер експо център.


11.03., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе съвмествен управителен комитет по ветеринарното споразумение с Канада. Събитието ще се състои в НДК.


20.03., София, България. Министерството на земеделието организира информационен ден с участието на представители на ЕК на тема: "Представяне на политиката на Европейската комисия за промоционални програми на земеделски продукти за 2018 г.". Събитието ще се проведе между 9.30 и 12 часа в сградата на министерство на земеделието и е с предварителна регистрация на участниците.


21.03-25.03., Пловдив, България. Международната изложба Природа, лов и риболов ще се проведе в Международен панаир- Пловдив.


21.03-25.03., Пловдив, България. Международната изложба за цветя, декоративна растителност и градинско оборудване Цветна пролет ще се проведе в Международен панаир- Пловдив.


22.03.-24.03. Добрич, България. Международната изложба за пчеларство ПЧЕЛОМАНИЯ ще се проведе в Добричкия панаир.


31.03. София, България. Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката между 12.00 и 13.00 часа, която е предназначена за деца между 3 и 10 години. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.


Април


10.04.-13.04., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС в НДК ще се проведе неформална среща на генералните директори по горско стопанство в ЕС.


19.04.-20.04., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС в НДК ще се проведе форум на високо равнище за цифровото земеделие "Заедно за силно цифрово земеделие".


24.04.-27.04., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС в НДК ще се проведе изнесено заседание на главните ветеринарни служители (CVO).


29.04. София, България. Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката между 12.00 и 13.00 часа, която е предназначена за деца между 3 и 10 години. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.


Май


02.05.-04.05., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе неформално заседание на работната група на ръководителите на фитосанитарни служби (COPHS). Събитието ще се проведе в резиденция "Бояна".


15.05.-18.05., Стара Загора, България. Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА-Агро ще се проведе на летище Стара Загора.


23.05.-25.05., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе 43-та конференция на директорите на разплащателните агенции в ЕС. Форумът ще се състои в НДК.


Юни


03.06.-05.06., София, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе неформално заседание на земеделските министри от ЕС в НДК.


20.06. -21.06., Утрехт, Холандия. Световният форум за иновации в селското стопанство GFIA ще се проведе в Jaabeurs Expo Center. Събитието, чието първо издание беше през 2014 г. в Абу Даби, цели да представи връзката между технологиите, земеделския и хранителния сектор като единствен реален шанс за изхранване на девет милиарда души без да се унищожава околната среда.


21.06.-23.06. Бургас, България. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе неформално заседание на генералните директори по рибарство и аташета по рибарство.


*****


*** СЪБИТИЯ ПРЕЗ 2017 г.


Май 2017


4 - 10.05 - Дюселдорф, Германия: Изложение interpack - Опаковъчни машини, опаковъчна техника, машини за сладкарство. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


14.-18.05, Китай. Еврокомисарят по земеделието Фил Хоган ще направи визита на високо ниво в Китайската народна република, придружаван от бизнесделегация от държавите-членки на ЕС, включваща производители и търговци от месния и млечен сектор, винарството, зърнените култури и сладкарски изделия. Посещението включва и откриването на панаира SIAL 2018 в Шанхай.


16 - 19.05 - Летището в Стара Загора: Изложение БАТА АГРО - Изложение за земеделска техника. семена, торове и препарати, животновъдство.


17 - 19.05 - Шанхай, Китай: Изложение CRAFT BEER CHINA - Крафт бира (занаятчийско пиво).


17 - 20.05 - Кишинев, Молдова: Изложение FOOD TECHNOLOGY - изложение за машини и оборудване за хранително-вкусовата промишленост. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора MOLDEXPO за България.


17 - 21.05 - Кишинев, Молдова: Изложение FOOD & DRINKS - изложение за хранителни продукти и добавки. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора MOLDEXPOза България.


18 - 21.05 - Пловдив, Международен панаир: Изложение Табиет Пловдив -Балкански фестивал на вкусове и ритми.


25 - 27.05 - Шанхай, Китай: Изложение BIOFACH CHINA - Международен панаир и конференция за биопродукти. Представител на Нюрнбергския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


31.05 - 4.06 - Банкок, Тайланд: Изложение THAIFEX - World of Food Asia - Международен панаир за храни и напитки. Представител на Кьолнския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


Юни 2017


8-9.06 - Барселона, Испания. Изложение Free From Food / Functional Expo - международно изложение за функционални и диетични хранителни продукти и добавки. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора Expo Communications BV за България.


Юли 2017


07.07- Брюксел, Белгия: Конференция-дебат с комисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС. Събитието е продължение на публичната консултация със заинтересовани страни, която беше стартирана от дирекция "Земеделие" към ЕК през зимата и бяха получени над 300 хил. предложения и коментари от всички държави-членки.


8 - 10.07 - Пекин, Китай: Изложение Beijing International Import Food Expo - CIPFE- международно изложение за вносни храни. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора Zhenwel Exhibition Co. Ltd. за България.


Септември 2017


3 - 5.09 - Кьолн, Германия: Изложение Международен панаир на градината - дизайн, обзавеждане, растения и поддръжка. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


6-7.09 - Франция: Изложение Innov-Agri Outarville - Международно изложение за иновации в селското стопанство и земеделската техника.


6 - 8.09 - Хонконг: Изложение Asia Fruit Logistica - Международен панаир запресни плодове и зеленчуци с фокус върху азиатския пазар. Организатор на българското участие - "Виа България" ООД - официален представител на Берлинския панаир за България.


6 - 9.09 - Рига, Латвия: Изложение Riga Food - Международно изложение за хранително-вкусовата промишленост. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора BT 1 за България.


11 - 15.09 - Мюнхен, Германия: Изложение drinktec - Водещото световно изложение на индустрията за производство на напитки и течни храни. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


11 - 15.09 - Мюнхен, Германия: Изложение растителни и животински мазнини. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


12 - 15.09 - Рен, Франция - Space - Международно изложение за професионалисти в областта на животновъдството. Представител за България - Френско-българската селскостопанска асоциация.


14 - 16.09 - Балтимор, САЩ - BIOFACH AMERICA - Международен панаир за биопродукти. Представител на Нюрнбергския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


14 - 17.09 - Чанша, Китай - Meat Expo China - Международен панаир замесната промишленост. Организатор Messe Frankfurt. Представител в България -"Интер експо център".


18 - 20.09 - Дубай, ОАЕ - Yummex Middle East - Водещо регионално изложение за захарни изделия, шоколад, ядки и снакс. Представител на Кьолнския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


Октомври 2017


4 - 6.10 - Клермон Феран, Франция: Sommet de l'Elevage - Най-голямото световно изложение за професионалисти вживотновъдството. Представител за България и Македония - Френско-българската селскостопанска асоциация.


7 - 8.10 - Нюрнберг, Германия: evenord - Иновативно изложение замесарския бранш. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


7 - 11.10 - Кьолн, Германия: Anuga - Световно изложение №1 захрани, напитки и технологии за хранително-вкусовата и питейната промишленост. Представител на панаира в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


10-12.10- Правец, България: Министерството на земеделието организира международна конференция за подхода ЛИДЕР/ Водено от общността местно развитие, в която ще се включат повече от 200 делегати от 20 държави, както и експерти от Европейската комисия, управляващи органи и разплащателни агенции от страни-членки на ЕС, национални селски мрежи и ЛИДЕР асоциации. По време на двудневния форум в хотел "РИУ Правец" ще бъдат обменени идеи, добри практики и информация за изпълнението на подхода ЛИДЕР, който се финансира по линия на програмите за развитие на селските райони в различните държави.


18 - 22.10 - Пловдив - Международен панаир - Цветна есен - Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари.


25-26.10.- Златни пясъци, България- Изданието Зърнена академия '2017 ще се проведе в хотел "Интернационал" в Златни пясъци. По време на двудневния форум, организиран от "Агрикор" и "Агропортал", ще бъде обсъдено мястото на ЕС и на страните от Югоизточна Европа и Балканите на световните пазари през настоящата стопанска година, въздействието на климата върху зърнопроизводството, както и качеството на реколтата.


26.10.- София, България- "Икономедиа" организира уебинар на тема "Как да се скъси пътят на храната от фермата до трапезата". По време на събитието, информацията за което може да бъде получена тук, ще бъдат обсъдени с експерти, производители и търговци тенденциите на пазара на фермерски пари, трудностите, които стопанствата срещат при директните продажби, възможностите за получаване на финансиране по европейските фондове и др.


25 - 29.10 - Букурещ, Румъния - Indagra Food - Международноизложение за хранително-вкусовата промишленост. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора ROMEXPO SA. за България.


25 - 29.10 - Букурещ, Румъния - Indagra - Международно изложение за селско стопанство. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора ROMEXPO SA. за България.


Ноември 2017


7-10.11.- Саудитска Арабия. Европейският комисар по земеделието Фил Хоган ще посети Саудитска Арабия заедно с водена от него бизнесделегация от европейски компании като записването за участие в делегацията е до 10 юли. За участие в делегацията могат да се записват организации и компании- производители и търговци, от секторите птицевъдство, говедовъдство, хлебарство, пресни и замразени плодове и зеленчуци, шоколадови и сладки изделия, зърнени храни и фуражи.


10.-12.11.- Иран- Европейският комисар по земеделието Фил Хоган ще посети Ислямска република Иран заедно с водена от него бизнесделегация от европейски компании като записването за участие в делегацията е до 10 юли. За участие в делегацията могат да се записват организации и компании- производители и търговци, от секторите млечни и месни продукти (основно говеждо и овче месо), зърнени и маслодайни култури, зехтин, хранителни и фуражни добавки, генетични продукти с растителен и животински произход.


8 - 11.11 - София, Inter Expo Center - "Месомания" - Месопреработвателна индустрия. "Светът на млякото" - Млекопреработвателна индустрия. "Булпек" - Хлебопроизводство и сладкарство. "Интерфуд и дринк" - Хранително-вкусова промишленост. "Салон на виното" - Вина и спиртни напитки. SIHRE - Хотелско и ресторантьорско оборудване.


9 - 11.11 - Делхи, Greater Noida, Индия - BIOFACH INDIA together withINDIA ORGANIC - Международен панаир за биопродукти. Представител на Нюрнбергския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


12 - 18.11 - Хановер, Германия - AGRITECHNICA - Водещ световен специализиран панаир за селскостопанска техника. Организатор на българското участие - фирма "Протрейд" - официален представител на Хановерския панаир за България.


14 - 16.11 - Шанхай, Китай - FHC China - 21-во международно изложение за храни, напитки, гастрономия и търговия на дребно. Представител на Нюрнбергския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


20 - 30.11 - Франкфурт, Германия - Food Ingredients Europe - Международен панаир за храни и напитки. Представител на панаира в България - "Интер експо център".


22 - 23.11 - Милано, Италия - CRAFT BEER ITALY - Изложение и конференция за технологии, материали и маркетинг на крафт бира(занаятчийско пиво). Представител на Нюрнбергския панаир в България: Германо-българска индустриално-търговска камара.


26.11.- София, България- Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката, която е предназначена за деца между 3 и 10 години между 11.30 и 13.30 часа. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.

23 - 26.11 - Тирана, Албания - Tirana International Fair - Международен панаир от общ характер. Организатор на българското участие - "Виа Експо" ООД - представител на организатора Klik Ekspo Group за България.

30.11.- София, България- "Икономедиа" организира конференция "Наука и иновации в подкрепа на земеделието", която ще се проведе в столичния бизнесцентър "Капитал форт". На събитието, което се организира по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия, ще бъдат обсъдени политиките на ЕС за развитие на иновациите в селското стопанство и пътят, който България трябва да извърви в тази посока.


Декември


16.12.- София, България. Театър "Цвете" в партньорство с "Икономедиа" организира в зала 1 на детския център "Музейко" куклена приказка с участието на публиката между 11.30 и 13.30 часа, която е предназначена за деца между 3 и 10 години. Спектакълът учи малките зрители колко е важно хората да се грижат за природата, за да може природата да се грижи за тях.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK