Порожанов обеща още държавни пари за борбата с градушките, ще търси помощ и от застрахователите

Румен Порожанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен Порожанов

Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.


Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че се цели пълно покритие на земеделските земи и на населените места при борбата с градушките. Той уточни, че ще се осигури държавно финансиране за тези дейности и допълни, че е важно да бъдат ангажирани застрахователните компании и общините, съобщиха от министерството.


Днес Порожанов представи акцентите в управленската си програма. Основен приоритет ще бъде развитието на рибарството и аквакултурите. Многофункционалното управление на горите и строгият контрол върху качеството на храните са другите акценти, върху които министерството ще положи най-много усилия.


Порожанов обясни, че се работи за финансовата стабилност на "Напоителни системи". Той допълни, че се провежда инвентаризация на активите на дружеството и се очаква финансовата 2017 г. да приключи на печалба.
"Ще има споразумение с всички кредитори, а основна цел е повишаване събираемостта на приходите. Предстои подготовка за кандидатстване по европейски програми", уточни още министърът.


Той подчерта, че вече са прокарани законодателни промени за безопасността на храните, които са съобразени с изискванията на бранша и Европейската комисия. Приет е и нов Закон за храните от Министерския съвет, съгласуван е и проектът на Закон за хранителната верига.


Порожанов посочи, че е създадена организация за осигуряване дървата за огрев за предстоящия зимен сезон. Създадени са 55 временни и 5 постоянни горски контролни пункта с цел контрол на сечта. Изпълнителната агенция по горите и държавните горските предприятия вече са предприели мерки за борба с корояда.


Във връзка с получените сигнали за преотдаване на земеделска земя на несобствени имоти чрез договори за наем Порожанов увери, че няма регистрирани договори, за които не е доказана връзката със собственика.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на oporna_to4ka
    oporna_to4ka
    Рейтинг: 754 Неутрално

    Помните ли веднъж Сергей Дмитриевич, Ахмед Доган и Чичибаба се канеха и те да водят борба с градушките, ама само с обещанията си останАхме ?Нещо се объркА и ни очука градушка

    Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах