Нов победител в "Спомен от лятото 2012" и още за фотоконкурса

Снимка от <a href="http://www.dnevnik.bg/fotokonkursi/2012/11/29/1958300_fotogaleriia_povtoreni_sunishta/?pic=1#picture" target="_blank">галерията "Повторени сънища"</a> на победителя

© Николай Нинов

Снимка от галерията "Повторени сънища" на победителя
"Ако нещо може да се обърка, то се обърква" (Закон на Мърфи).


"Ако има вероятност от объркване на няколко неща, то първо се обърква онова от тях, което ще нанесе най-много щети" (Трето следствие от закона).


Имахме възможност да се уверим в непогрешимостта на класиката в последните дни, когато финалът на една симпатична и изпълнена с приятни емоции идея - фотоконкурса "Спомен от лятото 2012", се превърна в повод за упреци и жлъчни думи.
В първия работен ден (2 януари) обявихме победител в конкурса - спечелилият най-много читателски гласове (системата автоматично генерира справка към момента, обявен за приключване на гласуването - бел.ред.). Той трябваше да получи за награда хубав фотоапарат, за да продължи да се наслаждава на удоволствието да запечатва места и настроения.


Както обичайно, форумът на "Дневник" реагира незабавно. След поздравленията, последваха обвиненията в манипулиране на резултатите чрез неправомерни новосъздадени профили на потребители. Разгоряха се остри спорове за личността на победителя, моралните му качества и отражението, което една нечестна победа може да има върху възгледите на един млад човек за живота изобщо (обявеният за победител е на 17 години). Сходни упреци имаше и към следващите трима в класирането, чиито резултати надвишаваха в пъти гласовете за следващите галерии.


Екипът на "Дневник" пък беше обвинен в "некадърна организация", "гавра", "наглост", "безхаберие" и "недомислици", тъй като регламентът позволява на новорегистрирани потребители на сайта да участват в гласуването. Прочетохме и че заслужаваме да ни се "натрие носа", защото посредствени галерии на "фейсбук агитатори" са затиснали истински стойностните снимки.


Нерегламентираните гласове


Проследихме внимателно коментарите и поискахме проверка. Не отговорихме веднага, тъй като на IT-отдела беше нужно време за подробен анализ на всички данни от гласуването, регистрацията на потребители итн. И тогава се установи, че, естествено, се е объркало това, което би донесло най-много щети. Резултатите от анализа и сравненията показаха, че обявеният за победител RobArt Nikolchev  е получил 226 гласа от потребители, регистрирани от едно и също IP, и още 194 гласа от потребители, регистрирани от друго IP. Това прави общо 420 от всички 459 гласа за фотогалерията "Да усетиш магията на Рила".


Класираната на 4-то място галерия "Атон" (326 гласа) има 113 гласа от едно и също IP, още 51 от друго, 16 от трето и т.н.


След това поискахме коментар по данните от външен програмист, който не е запознат с казуса и накрая ги обсъдихме с правния отдел на "Икономедиа" АД (издател на "Дневник"), за да вземем решение.


Така позовавайки се на Правилата и условията за участие във фотоконкурса "Спомен от лятото 2012" смятаме, че имаме основание да анулираме тези гласове като гласове, които са дадени от допълнителни акаунти на вече регистриран потребител. Регистрациите са направени от един и същи IP aдрес, в рамките на кратък период от време, с почти никаква друга активност, освен гласуване за победител.


През всички години досега периодично по различни поводи сме обсъждали възможността да забраним активност на различни потребители, регистрирани от едно IP. И никога не сме го правили, тъй като не искаме да ограничим възможностите за участие във форума и в създаването на читателско съдържание на сайта, тъй като сме наясно, че еднакво IP не означава непременно опит за злоупотреба - често става дума за компютри в един и същи офис или дом, но ползвани от различни хора, за номер на wi-fi мрежа и други.


Новорегистрираните потребители


Причината да започнем да правим фотоконкурси в "Дневник" беше възможността читателите ни да споделят снимките си с възможно най-широк кръг хора, да им разказват истории, да им създават приятни усещания. Затова не сме ограничавали никога възможността нови потребители да гласуват наравно с дългогодишните читатели и коментатори в сайта.


Гласуването и този път показа, че всички участници в челната десетка, без изключение, са получили подкрепа от новорегистрирани потребители.


Новият победител: Николай Нинов


След направените проверки и анулирането на нерегламентираните гласове за класираните първоначално на 1-во и 4-то място галерии, победител във фотоконкурса "Спомен от лятото 2012" е галерията "Повторени сънища" на Николай Нинов.


Галерията има 414 гласа, като най-големият брой гласове на потребители, регистрирани с едно и също IP, за нея е 5. Новорегистрираните потребители, които са я подкрепили, са 167 срещу 247 от т.нар. "стари" потребители. Снимките на Николай Нинов са били най-препоръчвани в "Дневник" (126 пъти към 2 януари 2013г. ) и най-много пъти харесани през бутона "Like" в "Дневник" за социалната мрежа "Фейсбук" (466 пъти).


За галерията, събрала 384 гласа - "Созопол, перлата на Южното Черноморие", от едно и също IP има също най-много 5 гласа, което което не смятаме за основание за анулиране.


Грешката


Ако има нещо, което наистина се обърка с този конкурс, то беше, че бързо следновогодишно обявихме резултатите и липсата на щателна проверка преди това. Факт е, че всички нередности можеха да се установят предварително, и не е извинение, че не сме очаквали някой да си послужи с подобни прийоми заради наградата, колкото и да е привлекателна тя.


Другият извод е, че, щяхме да сме наясно с опасността, ако по-внимателно бяхме следили всички коментари под многобройните фотогалерии в конкурса.


Сгрешихме, за което поднасяме искрените си извинения на читателите. И благодарим за реакцията на форума, която - къде добронамерено, къде извън границите на добрия тон, ни посочи грешката. 


Регламентът


Наясно сме, че е (почти) нереалистично да създадем регламент, който едновременно да сведе до минимум ограниченията за участие и гласуване в подобен фотоконкурс и да гарантира честна надпревара.


Обсъждали сме и обсъждаме всяко предложение за промени, което идва от форума: от забрана за гласуване на потребители, регистрирани след датата на обявяване на конкурса, през оценяване на снимките от жури, до отказ от награди на стойност над 20 лв., за да няма стимул за измами.


Трудността при определяне на правилата идва от желанието ни конкурсите да са максимално достъпни. Защото те са от читателите и за читателите. Те са за забавление, споделяне, създаване на настроение. Нямат друга стойност, освен удоволствието останалите да харесат направеното. Всяка материална награда е само допълнение към това.


Фотоконкурсите в "Дневник" винаги досега са били отворени за участие и гласуване, защото освен другото, това е и начин да популяризираме сайта, за който полагаме усилия да се различава по съдържание от останалите медии в България. Вярно е, че само част от новорегистрираните потребители около конкурси остават читатели на "Дневник", но да не забравяме, че всеки, който чете и коментира в сайта, е бил "нов" в някакъв момент.


От друга страна, дори да забраним на новорегистрираните да гласуват, това няма да реши въпроса с гласовете, дошли от реклама на галериите в социалните мрежи, срещу което също има възражения. 


Вариантът с жури не възприемаме за подходящ, защото конкурсите на "Дневник" не оценяват професионални фотографии. В конкурсите на "Дневник" читателите оценяват историите (включително и разказани с текстовете към фотографиите), а не непременно качество на снимките. 


Давали сме и символични награди в конкурси. Ще продължим да го правим и в бъдеще. Искаме обаче да има и конкурси с привлекателни награди, защото смятаме, че читателите ни ги заслужават.


За сравненията с класирането в конкурса "Любимци" е важно да уточним, че резултатите бяха проверени и нямаше причини за анулиране на участници. Колкото до качеството или красотатата на снимките - винаги има субективен фактор, дори когато се оценяват от професионалисти.


Ще обмислим как фотоконкурсите да продължат да се случват, макар и наясно с факта, че винаги ще има недоволни от тях. Готови сме да обсъждаме всякакви нови предложения за промени в регламента, стига те да не променят идеята на конкурсите. Защото държим на читателите си и на това, което правим, просто още не сме намерили идеалния вариант, в който всички да са доволни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Ех пообъркаха се значи,Главните оценители,а ние какво да кажем-дано е последно.

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  Браво за решението да се поправите! Да грешиш е човешко, да прощаваш ... още по-човешко.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1240 Весело

  Интересноооо!

  А галерията с домашните любимци кучета от улицата, не посмяхте да отстраните тогава от конкурса . Беше със 95% гласове на новорегистрирани само за конкурса потребители със 0 рейтинг! Всички го видяхме и го коментирахме!

 4. 4 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  RobArt Nikolchev е получил 226 гласа от потребители, регистрирани от едно и също IP, и още 194 гласа от потребители, регистрирани от друго IP. Това прави общо 420 от всички 459 гласа
  *********************

  Ей, няма да се откажат хората от шашми, манипулации и мошенничества на дребно. И всичко това - за един фотоапарат? Не го разбирам, наистина.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 5. 5 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  Росене, Росене, какво направи ти ....
  дългият ферман, който любезните домакини от Дневник са ни написали по-горе, можеше да бъде спестен, ако бяха мааалко по-внимателни.
  нищо - млада демокрация сме
  на 17 годишния - снимай още, момче!

 6. 6 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поздравления!
  Гласувах точно за тази галерия.
  Харесаха ми непознатите места, които авторът е посетил.
  Въпреки, че и аз обикалям из Странджа, Източните Родопи и Сакар съм запознат едва с 60% процента от обектите на снимките.
  Гарантирам, че до повече няма лифт, път, няма ги на повечето карти, тоест нужно е много желание и ровене, за да се стигне то всяко от тях.
  П.С. Убеден съм, че момчето, което бе класирано на първо място е било на Орлов мост преди няколко месеца. Което идва да покаже, че в БГ всеки нарушава правилата стуга да знае, че ще му се размине - всеки, до колкото му позволяват обстоятелствата.

 7. 7 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво на Росен, който се бори докрай, за да възтържествува правдата. Поздравления и за "Дневник" за реакцията.

  Честито на новия победител за фантастичните снимки.

  Както вече писах аз гласувах на практика за всички галерии, заради труда и защото почти всички са хубави.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  "регистрирани от едно и също IP" - е, толкова ли е сложно едно предварително "филтриране"?! Стана много нелепо, а и обяснението не го оправя... Без награди - всички, които са изпратили са видели красотите на ЛЯТОТО, оценката е относителна. Важно е УЧАСТИЕТО - поне са се потрудили хората, а и НИЕ видяхме много познати и непознати спомени.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#3] от "Peacock":

  Точно това исках и аз да напиша.Това беше яко манипулиран конкурс.Но явно тогава манипулатора беше спонсора.Те направиха конкурс за кучета,а се оказа,че хората обичат всички животни

 10. 10 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  До коментар [#5] от "zidane":

  Ще се научи момчето и следващия път по честния начин. Интересно е, че има толкова много генерирани регистрации от едно ай-пи... Но пък така е станало ясно много по-категорично, че има измама.

  Самотата обливаше сърцето ми
 11. 11 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1096 Весело

  [quote#7:"Lady Zeppelin"]Браво на Росен[/quote]

  Браво, на Росен наистина...

  Самотата обливаше сърцето ми
 12. 12 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Хубаво е,че се поправихте,браво!

  rock n' roll is king!
 13. 13 Профил на ceco.t
  ceco.t
  Рейтинг: 409 Неутрално

  нямах представа, че зад толкова хубави снимки има драма. дано остане само споменът за лятото

 14. 14 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  Според законът на Мърфи , ако изпуснете една филия намазана с мед и масло , тя винаги пада с намазаната страна на земята!!! Така , че не се отчайвайте...

 15. 15 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Честото на Ники...аз съм от хората които препоръчаха неговата галерия която наистина беше великолепна...
  Все пак правдата възтържествува...браво и на Дневник за реакцията.

  bigman
 16. 16 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  ...............Готови сме да обсъждаме всякакви нови предложения за промени в регламента, стига те да не променят идеята на конкурсите. Защото държим на читателите си и на това, което правим, просто още не сме намерили идеалния вариант, в който всички да са доволни............

  АКО това е вярно нови потребители ТРИ месеца не трябва да имат право на оценки с плюс и минус ВЪОБЩЕ и ПЕТ месеца да не могат да гласуват за галерии. Да пускат свои галерии веднага, ДА разбира се.
  Ето ви идеалният вариант срещу фейсбукчийските фалшификации. Ай-пи се лови лесно, но фейсбук не.

  Кухи никове не ви вършат никаква работа за рекламата - основен източник на доходи на всички медии.

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ "Дневник", този път показахте, че имате чест.

  А за "Любимците" и Господ не може да ме увери, че ПАК не бях прав, както и за "Код зелено".
  За любимците се изгаврих с моята галерия, но при "Код зелено" не беше така.

  На господин Нинов честито, макар че не съм гласувал за нито една галерия и не съм гледал май и неговата.


  ............Прочетохме и че заслужаваме да ни се "натрие носа", защото посредствени галерии на "фейсбук агитатори" са затиснали истински стойностните снимки............

  То не само сте го прочели, но и трябва да го осъзнаете. Фактите сами говорят. Далеч не само сега, вече е за трети път.

  пп
  Като прочета внимателно статията ще кажа още нещица.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#5] от "zidane":
  [quote#5:"zidane"]Росене, Росене, какво направи ти ....
  дългият ферман, който любезните домакини от Дневник са ни написали по-горе, можеше да бъде спестен, ако бяха мааалко по-внимателни[/quote]
  Бучах в старата статия до преди малко.
  Не знаех за тази.
  Знаех си, че съм сам там и никой не ме чете, ама си бучах .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#17] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":И аз не те "чета докрай",но явно отгоре те имат за важен

 19. 19 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#7] от "Lady Zeppelin":
  До коментар [#11] от "girl power":

  Блгодаря Ви момичета, знаете че съм стар мърморко.
  Не спирам дълго след като няма смисъл да се мърмори, но пък понякога има ефект.
  Всъщност там недоволните не бяхме един и двама.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#18] от "xalikarans":


  Едва ли, може просто да са нямали много работа вчера и днес.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  Това, което се е случило в този конкурс е повторение от случилото се (случващото се) в по-голям размер в България. Всеки се мисли за по-хитър и лъже като накрая всички се оказват излъгани. Само дето са излъгани в различни области на живота.....
  Кога ли ще разберем, че лъжата на никого не помага!?...Дори и на този който лъже!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  [quote#10:"girl power"]Интересно е, че има толкова много генерирани регистрации от едно ай-пи... [/quote]
  226 регистрации от едно IP! Това не е прекалено. То е крещящо нахално и нечестно! Как е възможно изобщо да се позволява такова количество регистрации от едно място. Просто не мога да си представя 226 човека да работят на един и същ компютър.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Достойна реакция на "Дневник".
  Галерията на Н. Нинов е наистина впечатляваща и за мен беше изненада обявения победител в конкурса, за което вече изписахме много при обявяването му.
  Тогава имаше много мнения, че с наградата се поощрява един много млад човек, макар и снимките да не са най...
  Браво за това, че си направихте труда да не се поощрява победа постигната с нечестни прийоми.

 24. 24 Профил на sava_chapanov
  sava_chapanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Относително задоволителен отговор. Благодаря на Дневник! Далеч не съм съгласен за думите им по повод конкурса "Любимци" и смятам, че всеки който е разгледал първата по гласове галерия, ще се съгласи с мен. Не става дума за субективност а за лоши снимки с безумно много гласове. Без някакъв елемент на журиране няма как да се избегнат манипулациите с гласуването. Има вариант за смяна на ИП адресите, така че пак един и същи потребител да може да си гласува за своята галерия от множество акаунти. При всички положения имаме частична победа на справедливостта, но това не бива да се счита за тотално решение на проблемите с интернет гласуването.

 25. 25 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Ако нещо може да се обърка, то се обърква" (Закон на Мърфи).

  "Ако има вероятност от объркване на няколко неща, то първо се обърква онова от тях, което ще нанесе най-много щети" (Трето следствие от закона).
  ---------------------------------------------
  Опсссс,това за тази статия ли ...беше?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 26. 26 Профил на Аркадий Атанасов
  Аркадий Атанасов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Браво! Така се прави! Измамник на 17 А обвиняваха мен, че агитирам във фейсбук- та това не е забранено от правилата...

 27. 27 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#24] от "sava_chapanov":
  [quote#24:"sava_chapanov"]Има вариант за смяна на ИП адресите, така че пак един и същи потребител да може да си гласува за своята галерия от множество акаунти.[/quote]
  Понеже го мога това ще спечеля следващият конкурс точно по този начин, ако се почне с фейсбукчийство и после ще дам данните на "Дневник" за да бъда анулиран.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [quote#22:"Храбър"]Просто не мога да си представя 226 човека да работят на един и същ компютър. [/quote]

  Най-много три на едно уай-фи. Абсурд е станалото.

  Самотата обливаше сърцето ми
 29. 29 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#19] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":
  [quote#19:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Блгодаря Ви момичета, знаете че съм стар мърморко[/quote]
  Направо ти се чудя на енергията, която изхаби за тази сравнително незначителна кауза.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 30. 30 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Изобщо не очаквах нещо да се промени в този конкурс, затова сега съм много приятно изненадана .
  Писах онзи ден в галерията на Николай Нинов, че за мен той е победителят, а сега вече и официално, браво!
  Снимките на Нинов може да не са върха на фотографското изкуство, обаче смисълът който се крие в тях, историите - има нещо магическо в местата, за които авторът разказва. Затова и толкова читатели на "Дневник" гласуваха за тази галерия, защото ни направи съпричастни на тези красоти, за което благодаря.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 31. 31 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#29] от "Lady Zeppelin":

  Луд умора няма .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#30] от "Jessika":

  Смисълът е основното точно.
  За качеството си има специализирани фото конкурси.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#17] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Буча си, буча, ама те чуха .
  Браво за постоянството и енергията.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 34. 34 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1483 Весело

  До коментар [#27] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Ми Росене, аз и тоя конкурс го проспах, че от предните ми остана горчив вкус... ама браво за агитацията ти. Ей сега ще потърся какво си бръмчал на редакцията по другите статии, че да се посмея малко. Те се сетиха, че ако продължава така никой няма да обръща внимание на конкурсите и те просто ще замрят.

  Мен само един, абсолютно незнаен) се пробва да ме агитира на ЛС да гласувам за галерията му, но аз го отсвирих, като го нахраних солидно, че такива не ги правя и е по-добре да не се излага по този начин.

  Жената е покана за щастие
 35. 35 Профил на mimi_ca
  mimi_ca
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#27] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  ееех аз пък се надявах ти да спечелиш конкурса, но сега разбрах защо не е станало...

 36. 36 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  То само като си помислиш колко време и енергия е вложено в създаването на нови профили...
  У нас между другото, сме 5 компа с едно IP, ама 226... .

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 37. 37 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#16] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":
  Имаше смисъл от мрънкането!!! Браво и на теб, и на Дневник, че са си взели поука, този път...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 38. 38 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1794 Весело

  А, Дневник, вие взехте, че се размърдахте най-накрая. Поздравления за което.

  За помиярите обаче не сте прави. Галерията на Пауна трябваше да победи.

  Ами направете конкурс за нови участници и за стари потребители

  Предразсъдъците са за ограничените.
 39. 39 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1483 Любопитно

  Колегата фотограф РобАтр си е деактивирал профила. Що така?

  Жената е покана за щастие
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#34] от "Невъзпитано русо":

  Признавам, аз също. Въобще не обърнах внимание на нищо.
  Чаках финалите...и ги докачах.
  Чак накрая взех да буча.

  Гледам вече си видяла къде.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#39] от "Невъзпитано русо":

  Може да е от срам, но не е било нужно.
  А щях да му пиша и не за да злорадствам, а да му обясня някои неща за обработка на снимките.
  Никой нямаше да знае.

  Е, ако четеш момче имам имейл в профила. Пиши ми, няма да сбъркаш, аз не съм злобар и не съм срещу теб, а срещу системата на Дневник, която позволява да МОЖЕ да се прави това.
  Ти нито си първият открил дупката широка в системата, нито си единствен от предишните конкурси.
  Не те виня.
  А имам какво да ти кажа.

  Канона вярвай ми е пълен боклук. Тия 12 мегапиксела са измислени. Това е играчка за 800 лева. За тия пари е сто пъти по-добре да се вземе Никон д90. Привидно има същите качества, но не е така.
  Не съжалявай.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1483 Весело

  До коментар [#40] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Изчетох всички коментари заслужаващи внимание.
  Интересно обаче - хубаво новорегнати, хубаво гласували, ама що се натискат и да пишат хвалебствия? То е очеизвадно от кога са тези профили
  Ти сам каза, че 80 е горе долу нормално число на гласували за победа и съвсем мисля, че си прав. Тъкмо се чудех кой иска на ЛС от мен да гласувам за него и видях галерията - Спомен от Сакар. Изобщо много тъпо баси.

  Жената е покана за щастие
 43. 43 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":
  [quote#31:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Луд умора няма[/quote]

  Сигурно си прав все пак да се бориш. Започваш от малки каузи и стигаш до големи.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 44. 44 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#11:"girl power"]Браво, на Росен наистина...[/quote]

  Аз го прочетох '' Браво на Росен истината ''
  Дребното шмекеруване си е дребно до едно положение а след това идва апетитът с яденето на баницата.
  За първи път виждам конкурс да се преразглежда и първият резултат да се анулира.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 45. 45 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от "VеnRus 2008":

  "Ей, няма да се откажат хората от шашми, манипулации и мошенничества на дребно. И всичко това - за един фотоапарат? Не го разбирам, наистина. "

  Апапратът е скъпичък. Не много хора могат да си го позволят, а един тинейджър още по-малко. За него шашмата си струва. Не че мога да направя такова нещо, но го разбирам, със съжаление.

  А иначе регламентът на конкурсите на Дневник ме отказа завинаги да участвам в тях още след първия опит, а кучкарската история ме отврати тотално.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 46. 46 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Дневник, влезте в който и да е по-голям торент тракер и вижте как се определя рейтингът на потребителите и какви ползи имат те от това.
  Поучително е.
  Тракери като Арена и Замунда имат в пъти повече потребители от вас и там регламентът е абсолютно прост - колкото по-висок е рейтингът ти, толкова повече права имаш. Включително и за конкурси, ако не ме лъже паметта.
  Не е лошо да опитате, може и да проимате полза.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#45] от "rapidfire":
  [quote#45:"rapidfire"]Апапратът е скъпичък.[/quote]
  За момче да, иначе му погледнах данните днес. Играчка е. Не става. Шашма на канонци, както и конкурсите тук.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#46] от "rapidfire":

  Сто пъти им го обясних това, ама не разбират от реклама дори.
  Решили са, че щом шестотин ника дойдат все някой ще остане.
  Да, ама не.
  Рекламодателите внимателно проучват действителната аудитория и едва тогава става въпрос за пари.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#43] от "Lady Zeppelin":
  [quote#43:"Lady Zeppelin"]Започваш от малки каузи и стигаш до големи. [/quote]
  Просто тъп и упорит.
  Квото стане.
  Но не се предавам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Весело

  [quote#46:"rapidfire"]Тракери като Арена и Замунда имат в пъти повече потребители от вас и там регламентът е абсолютно прост - колкото по-висок е рейтингът ти, толкова повече права имаш. [/quote]

  Абсолютно! Колкото повече точиш, толкова повече точиш )))
  И с ДДС-то е така

 51. 51 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Весело

  Икономедия )))) Я вържете тукашните акаунти с акаунт във Фейсбук, Гугъл, Майкрософт, Туитър и ЛинкедИн, ама всичките едновременно, че да се сгърчат новите регистрацийки с една камара нови регистрацийки. Пък да видим лесно ли се регистрират 250 пощи, с толкова сметки в разните му там социални мрежи.
  Гръч трябва да има за манипулаторчетата )))

 52. 52 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Не съм следил нито един конкурс за снимки, макар че съм попадал на галерии и дори съм гласувал, но понеже виждам, че Дневник чете коментарите, няколко идейки:

  - Ако ограничите регистрациите от едно ай пи, няма никакъв проблем всеки средностатистически келеш който рови по компютри, да направи десетки регистрации през една камара айй пи-та, така че това не е никакво решение;

  - вариантът ви е когато някой се регистрира във форума да може да коментира, да получава медали и оценки за мненията си, НО да може да гласува в конкурси с награди след примерно месец-два или при определена активност, която може да се измерва чрез рейтинга;

  ще се оправим...сами
 53. 53 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Между другото да се допълня: не трябва да има изискване да си регистриран, за да участваш в конкурс. Познавам много хора които четат Дневник и Капитал, но нямат никакви регистрации във форума. Всеки от тях обаче може да реши да се включи със снимки заради награда и трябва да има това право. Ограниченията трябва да са само във вота.

  колегата по нагоре е прав: ако позволявате нечестно състезание, ще отказвате все повече хора да участват в конкурсите ви, а тогава няма да има много смисъл от тях.

  ще се оправим...сами
 54. 54 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#50] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Имаш опит с точенето на ДДС ли? Щото аз не съм наясно.
  За сметка натова ТИ не си наясно с тракерите. Там рейтингът се покава не от точене, а от споделяне "сийдване" или от качване на филми - ъплоуд. Колкото повече сийдваш и ъплоудваш , толкова ти е по-висок рейтинга, което дава достъп до определени блага.
  Ако само точиш, без да сийдваш, рейтингът пада и ако паднеш под определена граница, следва бан.
  Така че "пиратите" май имат повече морал от.... участниците в конкурса, да речем, организаторите не ги обсъждам.
  Но в крайна сметка случилото се стози конкурс е една стъпка напред. Да се надяваме, че Икономедия ще направи и останалите.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 55. 55 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дим Дим":


  [quote#16:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]АКО това е вярно нови потребители ТРИ месеца не трябва да имат право на оценки с плюс и минус ВЪОБЩЕ и ПЕТ месеца да не могат да гласуват за галерии. Да пускат свои галерии веднага, ДА разбира се.
  Ето ви идеалният вариант срещу фейсбукчийските фалшификации. Ай-пи се лови лесно, но фейсбук не. [/quote]
  Иначе да, ай-пи също не е проблем да се позавърти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#37] от "ПАВЛА, върнете Мани!!!":

  Ще видим дали са си взели поука.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#53] от "Дим Дим":

  " вариантът ви е когато някой се регистрира във форума да може да коментира, да получава медали и оценки за мненията си, НО да може да гласува в конкурси с награди след примерно месец-два или при определена активност, която може да се измерва чрез рейтинга; "

  Съгласявам се безусловно.
  В крайна сметка всеки може да участва в конкурс, но не всеки може да бъде жури.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 58. 58 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#55] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Подкрепям и аз съм на мнение, че само това е варианта им. Наистина идеята с жури е тъпа, то винаги може да е манипулирано, вижте всякакви конкурси за мис или каквото и да е друго..

  Между другото някой може ли да каже какви са тия прословути награди, които дава Дневник

  ще се оправим...сами
 59. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#45] от "rapidfire":
  [quote#45:"rapidfire"]А иначе регламентът на конкурсите на Дневник ме отказа завинаги да участвам в тях още след първия опит, а кучкарската история ме отврати тотално. [/quote]
  Ако подхождаш към тях сериозно като към състезание, си прав да не участваш.
  Аз, лично, не участвам, но с удоволствие разглеждам снимките. Така че, от тази гледна точка, конкурсите на "Дневник" ми харесват. За мен са просто споделяне на хубави снимки от интересни места или снимки с чувства.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 60. 60 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#56] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":
  Дано, защото аман от манипулативност в тези конкурси. Както казах, този път дори не си направих труда да ги проверявам, измислените никчета. СДС беше видял няколко и го спипа веднага бившия хитрец-победител.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 61. 61 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lady Zeppelin":

  За съжаление галериите са така организирани, че не'ам нерив да чакам да ми се зарежда страницата всеки път изцяло за да ги разгледам.
  Виж в "Голамата снимка" нещата са поставени по съвсем друг начин и там зяпам с удоволствие.
  Но конкурсите са сериозно нещо. Всяко състезание трябва да има правила и те трябва да се спазват. В противен случай се изражда до ръгане с лакти в слабините и к..... номера.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 62. 62 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Весело

  Дневник ))) Врътката с "кОнкУрс"-чета не върви вече ))) Трябва да сте маааалко по-оригинални и да си поразработите точковата система като хората. Ако се чудите за какви точки ви разправям, имам това предвид:
  http://id.capital.bg/surveygifts.php
  И за да не си помислите, че ми е "авторска" идеята, ама хич не е. На "север" си я използват и им работи. Ако искате се запознайте по-подробно - давам ви руската версия, че е разбираема
  http://journalist.delfi.ee/premia/
  Пък ако в редакцията нямате хора, които да се оправят с кирилицата, може да потърсите естонската версия... Нямам представа къде е точно )))) Все още не съм почнал да го уча езика
  Но вижте ги хората - печелят си там "Делфийските крони", нищо че си имат евро. Колко му е тук вашите "точки" да ги обърнете в капитал - например да се събират "Ико"-та

 63. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Весело

  [quote#54:"rapidfire"]Там рейтингът се покава не от точене, а от споделяне "сийдване"[/quote]

  Да де, да де ))))) За да "сийднеш", първо трябва да точнеш, че иначе пляскат )))) Как беше лафа за това - да дръпнеш "релийза" от Арената, и да почнеш да "сееш" в Замундата ))))
  Къде къде е по-лесно да дръпнеш едно актуално порно, да оставиш за една нощ компа да бачка и сутринта да си погледнеш коефициента 8.40

 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дим Дим":
  [quote#58:"Дим Дим"]какви са тия прословути награди, които дава Дневник [/quote]
  В даденият случай от Канон си правят реклама БЕЗ ПАРИ в "Дневник".
  Официалната цена на фотоапаратчето е 800 лева, а на тях им струва по-малко от 500, защото отива във фонд разходи за реклама.
  Предният конкурс беше за храна за котки и кучета от някакъв софийски магазин. Пак реклама.
  Няма лошо, само да не бяха опорочени предните два конкурса.
  Тогава се оправдаваха от "Дневник", но никой не им повярва.
  Днес разбраха, че са прекалили.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#60] от "ПАВЛА, върнете Мани!!!":

  Един ник проверих и беше само регистриран и гласувал.
  Ясна работа, но това да е възможно е вина на екипа на "Дневник".

  Знаеш от колко конкурса насам мърморя.

  Ся леко ми мина и ще пусна моя галерия "Спомен от лятото". Нарочно не си я пуснах в конкурса, щеше да потъне в нищото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#63] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Ми не е задължително да точиш за да сийдваш. Можеш да рипнеш нещо, което си купил и да го ъплоуднеш.
  И ако е актуално, рейтингът ти няма да е 8, а 8х8.
  Ти не си ли си си задавал въпроса, откъде се вземат торентите?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 67. 67 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Весело

  До коментар [#66] от "rapidfire":

  Е, да ))))) Ама трябва да се подава молба, да чакам одобрение и т.н. и т.н. Голяма бюрокрация, бате.... В данъчното не ми искат толкова хартия Това за Замундата. В Пиратския залив май беше по-либерално, като за шведи

 68. 68 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#67] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Еми не е либерално, щото докато беше, не можеха да се изчистят комповете от вируси.
  Така е то. Не може и тва в онва и душата в рая. Няма пълно щастие.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 69. 69 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Ама да не се отклоняваме от темата за кОнкУрса, че ще вземат пак да ми дадат 24 часа почивка.... Ето, вчера например, така и не разбрах за какво бях репресиран.... ама карай )
  Но Икономедия сериозно да помислят да си разработят типа "награди" като ги навържат с магазинчето си. Хем ще събират съдържание, хем ще могат да продават я книжки, я ДВД-та, я бутилки вино от Бакхус. Пък ако искат да подаряват фотоапаратчета, могат да ги продават със собствена валута

 70. 70 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1441 Весело

  Браво на Роската!!!

  @ Б. К. браво, сега ако и модераотрите почнете да ги потбирате като хората цена няма да имате... Коментарите под статиите ви се чета далеч повече от самите статии, а вече загубихте немалко от много основните си хора. То това е за П.Р. ама тя май си замина с Ю.П. ...


  Този коментар да се пусне след 26-тия коментар на Росен и настроенитето да е весело до 2 педи над земята... ай наздраве Роска!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 71. 71 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#64] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Предният конкурс беше за храна за котки и кучета от някакъв софийски магазин. Пак реклама.

  Това сериозно ли е? Хахахаха, ще падна честно. Искам да видя идиота играл си да регистрира никове за пакет котешки гранули. Хахахахаха


  ще се оправим...сами
 72. 72 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#70] от "Capricornicus":

  Наздраве приятелю.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#71] от "Дим Дим":

  Честно, така си беше.
  Иначе аз спечелих два конкурса, но наградите бяха книги.
  Нулев интерес от тълпата не форумна и затова можах.

  Това си ми остана.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#65] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":
  [quote#65:"Росен (УОРНИ е невинен!)"]Ся леко ми мина и ще пусна моя галерия "Спомен от лятото".[/quote]
  Айде де, откога чакаме...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 75 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дневник, шапка ви свалям за това решение, има много достойнство в това да се извиниш когато си сбъркал и малко
  са способни на това. За повечето форумци беше ясно , че
  "Повторени сънища "е най-добра! Поздравления!!!!

 76. 76 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#31] от "Росен (УОРНИ е невинен!)":

  Изобщо не е незначителна тази кауза, не и за този който е
  истинският победител, за това Росене покланям ти се!

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#74] от "ПАВЛА, върнете Мани!!!":

  Ще.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#76] от "pentuer":

  Благодаря, но не само аз мърморих .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1240 Весело

  [quote#38:"Нефертити"]За помиярите обаче не сте прави. Галерията на Пауна трябваше да победи.
  [/quote]

  Хаха ББлагодаря

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1442 Весело

  До коментар [#79] от "Peacock":

  Не успяхме с теб, но тук успяхме.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#79] от "Peacock":

  Още помня твоите снежинки през лятото

 82. 82 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Галерията на Николай Нинов напредваше по същия начин, както и на онзи Роб"Арт". В момента в който другите започнаха да трупат гласовете си другите трима, "Повторени сънища" също направи огромен скок в класирането. Николай Нинов и Роб"Арт" непрекъснато се догонваха и надцакваха. Само не ми обяснявайте, че е нормално толкова зле направена и нескопосана галерия да е събрала цели 414 гласа, без организирано гласуване. Същото се отнася и за Аркадий Атанасов. Просто не са го направили толкова малоумно, колкото "първенеца".
  Първите три галерии се отличават с изключително ниското си качество, пълната липса на естетически достойнства и НУЛЕВАТА техническа грамотност на авторите им. Техният "напредък" е обида за всички грамотно поднесени снимки.
  Хора като Аркадий Атанасов и Николай Нинов са също толкова отговорни за профанизирането на конкурса, колкото и Роб"Арт".
  Как ще ми обясните, че "първите" четири галерии имат такава огромна преднина пред останалите? Как така точно те имат от 326 гласа до 459 гласа, а разликата между следващите шест галерии е само 21 гласа, като дистанцията между 4-то и 5-то място е 239 ГЛАСА!!!!! Всъщност след като галерия "Атон" е дисквалифицирана, разликата между лидерите и останалите вече става - 297 гласа:

  1 - 459
  2 - 414
  3 - 384
  4 - 326
  .
  .
  .
  5 - 87
  6 - 78
  7 - 73
  8 - 72
  9 - 71
  10 - 66
  11 - 63

  Надолу постепенно галериите се подреждат без никакви скокове. Всичко е толкова прозрачно.
  Жалко е, когато амбициозни некадърници като Николай Нинов и Аркадий Атанасов си пробиват път на всяка цена. Предлагам другия път да отидат на конкурс по пеене, в който ще се гласува през интернет. Няма значение дали могат да пеят.

 83. 83 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#26] от "Аркадий Атанасов":


  [quote#26:"Аркадий Атанасов"]А обвиняваха мен, че агитирам във фейсбук- та това не е забранено от правилата... [/quote]

  Обвинявам те в това, че натрапваш абсолютната си некадърност с масова агитация и помпаш гласове за галерия, която не става за нищо. Не ти ли е малко неудобно да водиш толкова хора, с които по никакъв начин не можеш да се мериш? Не се ли усещаш, че това е гавра с труда на всички?

 84. 84 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#83] от "alex_ks":

  Двама се карат, третият печели - така стана. Защото всъщност призовите места се печелят с гласовете на Facebook. И интересът от страна на редовните потребители намалява, а точно те поздравиха победителя, който и да е.
  Просто Робърт, поради неопитност или неудобство да ангажира други, е решил да свърши всичко сам. Акаунтите му са с картинки, имат активност, макар и минимална.

 85. 85 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  При следващи участия вече ще знае как, защото не беше показано, че начинът е почтен. И едва ли ще излезе със собственото си име.
  Скъпи Робърт, може и достойно, повярвай ми!
  "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще", пише Толстой.
  Все някога ще постигнеш своята мечта. Трябва упоритост и постоянство, ще успееш!

 86. 86 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  [quote#82:"alex_ks"]Първите три галерии се отличават с изключително ниското си качество, пълната липса на естетически достойнства и НУЛЕВАТА техническа грамотност на авторите им.[/quote]

  Нормално, все пак това е любителски конкурс, а не такъв, за професионални фотографи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 87. 87 Профил на Аркадий Атанасов
  Аркадий Атанасов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#83] от "alex_ks": Обаче ти наистина си много просто същество. Хиляда пъти ти казах и пак ще повторя. Не смятам, че галерията ми е най-добра и не ме е срам от нищо, но има и много хора, на които снимките им харесват. Повечето от снимките в галерията ми са правени с телефон и не са "оправяни" по никакъв начин с фотошоп, както разбрахме, за разлика от твоите. Възползвах се от правилата в конкурса, нещо, което не е забранено, е разрешено. И стига пика газ, че ще се изгориш накрая.

 88. 88 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#86] от "VеnRus 2008":

  Днес е много лесно да хванеш апарат и да щракаш.И всеки си мисли, че е лесно, но и за това се трябва усет, поглед и техническа грамотност.И не е нужно да си професионален фотограф, за да се потрудиш да разбереш поне главното за това как да снимаш.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 89. 89 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Защо трябва да се лъже заради една награда, пък била тя и апетитна?Спрете конкурсите и нека галериите си останат с цел да покажат нещо хубаво и стойностно, а не всеки който е щракал, да може да хвърли няколко снимки тук и после да се опитва нечестно да спечели нещо, което не му се полага.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 90. 90 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#86] от "VеnRus 2008":

  Това е фотографски конкурс и водещи там трябва да са фотографските достойнства на снимките. Аз не съм професионалист и не си вадя хляба с фотография. Такива, като мен нямат право да участват ли? Ами тогава трябваше името да бъде: "Фотоконкурс за неможещи и незнаещи", че да са ясни нещата.

 91. 91 Профил на sava_chapanov
  sava_chapanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#82] от "alex_ks":

  Това е едно доста крайно мнение, но трябва да призная, че до голяма степен съм съгласен с него. И аз следях как непрекъснато двете галерии се гонеха до финала. Разликата в гласовете с останалите след 4-то място, е прекалено голяма и сто процента има нещо нередно. Нима само Николай Нинов и Аркадий са се сетили да използват фейсбук за платформа за агитация?! Аз лично бях пуснал на 2 места предложение да ми се гласува за галерията и че ако спечеля наградата смятам да я дам за благотворителност, за да покажа, че така не се организират конкурси. Този ми ход донесе около 10 гласа над вече спечелените. При 400 приятели във файсбук и дадените мерки, какво още трябва да се направи, за да се реализират с 300-400 гласа повече? Най-малкото, снимките на Николай Нинов не превъзхождат по никакъв начин по-ниско класираните в конкурса. Да вярно е, че е снимал уникални места, но това е ФОТОКОНКУРС! Все едно на конкурс за тикви да покажеш страхотен пъпеш и да спечелиш. Да, гласувах за галерията на Николай Нинов, но го направих по две причини. Първо тя беше единствената със шанс да спечели, която показваше нещо обогатяващо ме и второ исках да ѝ дам преднина пред останалите три галерии, които съвсем пък не заслужаваха да победата в конкурса.

  Твърдения как този фотоконкурс бил за аматьори и можещите да снимат трябвало да участват в конкурси за по-напреднали са несъстоятелни. Никъде не пише в правилата, че само аматьори могат да качват фотографии. Освен това има хора, които не се занимават професионално с фотография, но снимат по-добре от 99.9% от професионалистите. Познавам такъв.

  С нарастване размера на наградите, нараства и вероятността от измами и манипулации. Аз лично участвах в един фотоконкурс където наградата беше 8888лв. В този конкурс имаше и награда за най-млад участник. На финала спечели ДЪЩЕРЯТА на една много известна фотографка (Димитрина Василева). Момичето на 7-8 години взе и наградата за най-млад участник и голямата награда, която тогава беше разделена между още двама участници. В крайна сметка, няколко дни по-късно след разгоряла се полемика, се установи, че фотографията на малката е копирана 1:1 от интернет. Не се бяха постарали дори малко да разнообразят кадъра. Да не говорим, че изпълнението беше толкова професионално, че нямаше как едно малко момиченце да изпипа до такава степен снимката. И така. Дори много добри професионалисти горят заради алчността си и ниския си морал.

 92. 92 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  [quote#90:"alex_ks"]Аз не съм професионалист и не си вадя хляба с фотография. Такива, като мен нямат право да участват ли?[/quote]

  Не си разбрал, нищо такова не казвам, дори обратно, изтъкнах това, че конкурсът е преди всичко за любители (разбира се, може да участват и професионалисти) и целта не е толкова да се покажат фотографски умения, а красиви снимки. Такава е и темата "спомен от лятото" - тоест, да покажеш това, което си заснел по време на ваканцията си или някое приятно преживяване през лятото, а не умения с фотошоп.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 93. 93 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#87] от "Аркадий Атанасов":
  [quote#87:"Аркадий Атанасов"]Не смятам, че галерията ми е най-добра и не ме е срам от нищо[/quote]
  А то оставаше и да смяташ, че е най-добра.

  [quote#87:"Аркадий Атанасов"]Повечето от снимките в галерията ми са правени с телефон и не са "оправяни" по никакъв начин с фотошоп, както разбрахме, за разлика от твоите.[/quote]
  Твоите снимки са непоправими. Никакъв фотошоп не може да им помогне. Всъщност това важи за всяка една лошо заснета и тъпо измислена снимка. Кога ли ще загрееш, че разликата между твоите и моите снимки не в това дали има "фотошоп" или не.
  [quote#87:"Аркадий Атанасов"]Възползвах се от правилата в конкурса, нещо, което не е забранено, е разрешено.[/quote]
  Е то никъде не е забранено и да пърдиш, когато си сред хора, но възпитаните и културни хора не го правят. В случая с конкурса, всичко е въпрос на елементарна самооценка, етика, култура и достойнство от страна на участниците. Липсата на тези качества в живота не се преследва от закона. В случая липсата им у теб също не е нарушение на правилата на конкурса, а просто показва какви са "водачите" в класирането.

 94. 94 Профил на Аркадий Атанасов
  Аркадий Атанасов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#92] от "VеnRus 2008": Най-накрая! Евала!

 95. 95 Профил на Аркадий Атанасов
  Аркадий Атанасов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#93] от "alex_ks": Сладур мамин Не е хубаво да се дават такива оценки за хора, които не познаваш.

 96. 96 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#92] от "VеnRus 2008":

  Май нещо са ви много объркани понятията.
  [quote#92:"VеnRus 2008"]и целта не е толкова да се покажат фотографски умения, а красиви снимки.[/quote]
  Как според теб се получават красивите снимки, без да имаш фотографски умения?
  [quote#92:"VеnRus 2008"] да покажеш това, което си заснел по време на ваканцията си или някое приятно преживяване през лятото, а не умения с фотошоп. [/quote]
  И стига с този "фотошоп", който ви е само в главите. Кое точно наричаш "умения с фотошоп".
  След като явно си мислиш, че един фотограф е добър, само защото ползва хубава техника и фотошоп, ако следваме твоята логика, защо не вземеш един синтезатор и не композираш музика с него? Колко по-модерен е, толкова по-лесно ще задминеш Бетовен? Няма значение дали разбираш от музика. ......

 97. 97 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#95] от "Аркадий Атанасов":

  Много точно съм те преценил. Не е нужно да те познавам. Делата говорят по-добре от думите.

 98. 98 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#96] от "alex_ks":

  Добре де, какъв точно е проблемът? Защо сте толкова изнервен? Вашата галерия не е била оценена подобаващо? Последно не разбрах, какво точно защитавате? Кой има право да участва и с какво качество на снимки?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 99. 99 Профил на sava_chapanov
  sava_chapanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#96] от "alex_ks":

  Красиви снимки стават случайно или когато имаш знанията, уменията и техниката, за да ги постигнеш. Да се оправдаваме с това, че не умеем да използваме фотошоп и заради това снимките ни не са добри, е крайно несъстоятелно. Същото важи и за скъпата техника. Апаратите не снимат сами! Не мога да разбера защо винаги темата се измества от естетика, светлина, композиция и въздействие към фотошоп, техника и любители/професионалисти. Не мога също да разбера, защо народът упорито отказва да прочете 2-3 книжки за фотография, да се запише на един курс и да си подобри уменията. Вместо това масово се омаловажава труда на тези, които вече са го направили. Да си посредствен е лесно!

 100. 100 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#98] от "VеnRus 2008":

  Не съм изнервен никак даже. Просто казвам неща в прав текст, които на много хора не им харесват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK