Повече от четвърт век след края на комунистическия режим в България все още продължава борбата за нефасадна демокрация и автентично гражданско общество.<br />
<br />
Наличието на &quot;средна класа&quot; предполага наличието и на развита демокрация, каквато тук все още е мираж. В повече са ни митовете, овчедушието, мързелът, дребните сметки. Липсват ни каузи и мечти, но ни липсва и нетърпимост към несправедливостта и простащината.

© Николай Николов, Blindspot.BG

, 1630

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Абсолютно точна картинка на средната класа у нас. Панелка, торби и дрехи втора употреба.На тези хота разчитаме да задвижат икономиката и да възпитат отговорно поколение.

 2. 2 Профил на veno
  veno
  Рейтинг: 213 Неутрално

  това е много добра снимка. Учудвам се, че има само един коментар под нея

 3. 3 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  До коментар [#1] от "hodounski":

  Този тип хора трябва да си сменят мисленето, да възпитат децата си, че е вярна не Марксовата теза, че битието определя съзнанието, а обратното - съзнанието определя битието. Чак след това ще дойде ред и на икономиката, и на истинската средна класа. С неприкрита носталгия по социализма и вяра в празни обещания стабилност няма да има.
  Без значение какво обещават милиционерите.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bramasole":

  Така е.Възпитанието е най-трудно, а няма кой.

 5. 5 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bramasole":

  Като каза милиционер - икономиката не върви, защото управляващите са убедени, че всеки бизнесмен непременно е мошеник и иска да ги излъже. Затова и сложиха на всеки бизнес по един полицай, даже на кафемашните турнаха "малки фискални милицюнерчета". Резултатът - общият бюджетен дефицит за периода 2013-2015 г. е около 7,4 млрд. лв., по изчисления на ИПИ. За сравнение, в периода 2009-2012 г., който обхваща голямата рецесия и последвалото възстановяване, общият бюджетен дефицит е 5,3 млрд. лв....това ми подсказва, че нема излизане от блатото, даже напротив - тази мания за все нови и нови заеми съвсем ще я съсипе тая леля от фотоса..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.