Само обединение с фирма, регистрирана на Вирджинските острови, пожела Западния парк в София

Във вторник изтече удълженият срок за подаване на оферти в Столичната община, която отвори единственото предложение в четвъртък

© Надежда Чипева, Капитал

Във вторник изтече удълженият срок за подаване на оферти в Столичната община, която отвори единственото предложение в четвъртъкСамо един е кандидатът за концесията за Западния парк в столицата, съобщава "Капитал Daily" в днешния си брой. Това е новоучреденото обединение "Уест парк" (от английски - Западен парк), в което влизат компаниите "Нелко 22" и регистрираната на Британските Вирджински острови MТ Rose Corporation през 1999 г.


Във вторник изтече удълженият срок за подаване на оферти в Столичната община, която отвори единственото предложение в четвъртък. Концесионният договор предвижда местната власт да даде 500 декара от Западния парк за 25 години без такса. В следващите седмици назначената от столичния кмет комисия ще трябва да реши дали "Уест парк" може да продължи участието си в процедурата, след което да премине към детайлно разглеждане на предложението на обединението и обвързващата оферта.


Кандидат-концесионерът е обединение, създадено в средата на септември, като водещ партньор в него е "Нелко 22", управлявано от Добромира Пачулова. Регистрираната на Вирджинските острови компания пък се управлява от Валентин Йорданов Димитров.
В заявлението си за участие обединението гарантира, че е в състояние, ако бъде избрано, "да обезпечи организационно и кадрово изпълнението на концесионния договор". "Уест парк" декларира още, че по повод процедурата е във връзка с Корпоративна търговска банка за издаване на банкова гаранция.


Изискването беше кандидатът да има поне 1 млн. евро оборот през една от последните три години, както и дълготрайни материални активи за 2011 от 500 хил. евро. Но участникът може и да не покрива изисквания, а да докаже, че трето лице отговаря на условията. Доказателствата обаче трябва да са обвързващи, затова е възможно да е предоставена гаранцията от Корпоративна банка.


"Нелко 22" е регистрирано през 2002 г., като в момента фирмата е собственост на Добромира Пачулова и Ирена Иванова, но в период от две години - между 2006 и 2008, дял в нея е имал и представителят на другата компания в обединението Валентин Йорданов Димитров. Основната дейност на "Нелко 22" е вътрешна и външна търговия. Според публикувания в Търговския регистър финансов отчет на дружеството за 2011 г. приходите му са в размер на 2.17 млн. лв. и идват основно от продажба на стоки.


Година по-рано компанията е отчела оборот от над 7.4 млн. лв. Тогава тя печели обществена поръчка за доставка на разпалващо гориво за държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", чиято стойност е над 7.3 млн. лв. и това е единствената публична информация за дейността на дружеството.


През 2009 и 2008 г. фирмата на практика почти не е имала приходи. "Нелко 22" участва в управлението на "Про уейв", което за кратко имаше лиценз на алтернативен оператор, но заради неплащане бе отнет от регулатора. В дружеството акционер с 36% е бил вече споменатият Валентин Димитров.


Компанията притежава дял от 5.2% от фалиралия врачански торов завод "Химко", а управителят на "Нелко 22" Добромира Пачулова е била в управлението на комбината. Поредната връзка на "Нелко 22" с Валентин Димитров е, че самият той е бивш директор на "Химко" в периода точно преди фалита на частното дружество.


Максималният срок на договора общината определи на 25 години, а минималните инвестиции са 11 млн. лв. Частният партньор обаче няма да заплаща концесионна такса на общината и ще се ползва от всички приходи от търговските и спортните обекти, както и от атракционите и др. Според условията за участие в процедурата всички дейности, свързани със строителство в парка, концесионерът ще трябва да направи през първите три години (когато трябва да вложи най-малко около 5.5 млн. лв.), а за останалите  години до края на договора той ще поддръжка парка - алеи, пейки, осветление, растителност и т.н.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 568 Любопитно

  Това,че този Валентин Димитров е бивш директор на фалиралия Химко звучи леко притеснително,затова Общината трябва да си изпипат перфектно договора,за да няма после изненади! По-добре би било да има повече кандидати,но явно никой друг не е заинтересован от концесията на Западен парк.

 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  ...В следващите седмици назначената от столичния кмет комисия ще трябва да реши дали "Уест парк" може да продължи участието си в процедурата.....
  -------
  Ако това стане,ще отпадне и последната капка уважение към общината...

 3. 3 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Един вид .... Западен парк става офшорна зона ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 4. 4 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Не се съмнявам че сръчни "бизнесмени" ще "исвоят" каквото успеят да докопат, ще източат фирмата и после всички останали много"изненадани" ще пият студена вода в Уест Парк...
  И всичко това пред очите на матрЯла, който не се научи да предотвратява ограбването на обществен ресурс!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 5. 5 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кога Барбалов ще изчисли лихвата по този договор,която трябва да плати Столична община? Или вече я е изчислил...

 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Пак финансови еквалибристики.

 7. 7 Профил на bushmaster
  bushmaster
  Рейтинг: 430 Неутрално

  защо по дяволите общината се отказва от задъжението си да управява общинската собственост?

 8. 8 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Е-е-ех!Дали ще доживея да видя идин"марков" концесионер да дойде в милата ни Родина.Такъв на който името е известно!Такъв ,който ще е с перспективно мислене! Такъв ,край когото наш'те управници няма да се навъртат (като куче около кокъл)за комисионни!Такъв ,които ще търси силата на дух български!
  Как Ви се струва ?Дали пък не съм ли романтик?!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 9. 9 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ето Ви "стратегически" инвеститор!
  Много такива по нашата земя и все отбрани!

  ура и да живей!!!
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Хубави са Вирджинските острови, как да не си отвориш фирма там !!! Само не мога да си обясня, от какъв зор ще се занимаваш със Западния парк в София. . От скука ще е .

 11. 11 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#8] от "Чърчил":

  Абсолютно извъземен романтик си!
  Извънземен=живеещ в България, ние сме извънземни щом оцеляваме на тази територия.

  ура и да живей!!!
 12. 12 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#7] от "borracho":

  защото са ..........те също си го знаят, но нямат скруполи!
  Тази "сделка" е ПОРНОГРАФСКА, ИЗМИСЛЕНА ЗА КОНКРЕТНИ "ИНВЕСТИТОРИ", и няма нищо общо с задълженията на общината да работи за добруването на гражданите.
  ТА КОМУ Е НУЖНО ПАРКА ДА СТАНЕ ПАНАИР?

 13. 13 Профил на lazarova
  lazarova
  Рейтинг: 426 Неутрално

  добре би било в София да има едни хубав увеселителен парк - дано обаче общината си е взела поука от "София ленд" и да са си подготвили добре договорите.

 14. 14 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Повечето бивши соц директори на големите промишлени структури фалирали след 1989г., станаха "уважавани" бизнесмени след като източиха управляваните от тях заводи. То не бяха паралелни фирми на вход и изход и такива които конкурираха с по-добри западни продукти собствените си производства. В най-бедната част на България, северозападната и част, така бяха фалирани и Химко и Видахим, и много други. Безумие е и продължаващата схема с офшорно регистрирани фирми. Никой не може да ни забрани да променим законодателството си за ограничения в тази посока, или поне да има политическо разбиране за пасивност при такива сделки, но това не се прави. И какво става ? Правителството захранва с нашите пари частната Корпоративна банка, а тя кредитира или направо изкува каквото можа. И тази политика на олигархично подпомагане на избрани ,не е само приоритет на настоящето правителство. Всички го правеха, само се сменяха субектите на далаверата.

 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2551 Весело
 16. 16 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  С конкурс се избират вече престъпниците.Напредваме.

 17. 17 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Способен народец,милиончета въртят,фирми,офшорки,търгоийки..другите не могат,тия са избранниците,гений и завършили в Сорбоната!
  Мутри и мутриси...няма изреждане,няма извървяване...хороводят!
  Безобразна страничка..и после кой и защо бягал...

 18. 18 Профил на Nikola Kasherov
  Nikola Kasherov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Още един парк върви към закриване

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Да припомним какво включва концесията -
  Право на концесионера да изгражда атракциони, заради което ще бъде променен статута на площа от зелена към не е ясно каква още.
  Право на концесионера да сече дървета.
  Право на строеж в уж крайните части на парка, което напрактика е малко повече от половината му площ.
  Срещу това, той ще има ангажимента да се грижи за единствено 500дкра от парка, което представлява цветната градинка зад спирката и нищо повече.
  А, да, и да пуска безплатно милиционери в атракциона.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на humhpruc
  humhpruc
  Рейтинг: 217 Гневно

  До коментар [#7] от "borracho": Защото има по-хубавички паркове на по-равни хора - Южен парк го ремонтираха 3 пъти за последните 15 години, същото и е с Борисовата градина. За Западния и Северните паркове - ей, там живеят бедни и прости мърляци, те не заслужават да имат облагородено парково пространство. Ама друго си е, като се пуснеш по Витошка с новите павенца и осветление, а?

 21. 21 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#13:"lazarova"]дано обаче общината си е взела поука от "София ленд" и да са си подготвили добре договорите.[/quote]
  Ето това е ключът за мазето. Защото няма лошо дейности и т.н. да се отдават на частни изпълнители, стига интересът и на общината, и на населението да е достатъчно добре защитен от железни договори.

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3040 Весело

  КТБ +Вирджински острови-неочаквано добра комбинация!

 23. 23 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Фирма, регистрирана на Вирджинските острови - звучи доста съмнително.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 24. 24 Профил на solaar
  solaar
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Да си дадеш парка на концесия?!? Коя глава го измисли това?

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  До коментар [#24] от "solaar":

  Тая, дето иска да го застрои след това?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако не са си взели поука от далаверите на любомир павлов . значи за нищо не стават .
  Какви са тези офшорки и защо са необходими в стопанисването на един парк ?
  На кого интересите прокарват и чии пари перът ?
  Ако се отговори на тези въпроси явно ще стане некомфортно за някой , но тогава по добре да се включи условие за неучастие на офшорни фирми в концесията .
  Друго се питам участие на офшорни фирми не противоричи ли на условията за "прозрачност"

  Все по-хубаво става :)
 27. 27 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  "Компанията притежава дял от 5.2% от фалиралия врачански торов завод "Химко", а управителят на "Нелко 22" Добромира Пачулова е била в управлението на комбината. Поредната връзка на "Нелко 22" с Валентин Димитров е, че самият той е бивш директор на "Химко" в периода точно преди фалита на частното дружество."
  Пу,каква красота...На мен ми стига за да хлопна папката,дано и на общинарите.Все пак времената за соц.директорите и техните зулуми би трябвало да са се свършили ...

 28. 28 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Всеки един такъв "конкурс" напоследък е само колкото да се спази процедурата. Иначе братчеда на някой от общината му казва - дай да го взема този парк на концесия. Ти (общината) ще ми плащаш на мен (концесионера) по 5 милиона на година да го стопанисвам, а аз ще давам 1 милион реално, защото то и без това никой не може да ни хване. Останалите 4 милиона си ги делим.

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  До коментар [#26] от "rkirov":

  Напротив, напротив, взели са си поука, и точно затова ги повтарят по същия начин, щото работи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "Тони!":
  Дали ще се измъкнат и този път павлов и донев ?
  Не мисля , доста сериозни обвинения им предявиха .Ще бъде тотално дебелоочие ако и този път не ги хвърлят на тълпата , а и определено мисля , че Борисов няма да изтърве такъв шанс да се изтъкне , все пак това би било идеален предизборен ход .
  Но като се замисля става въпрос за пари , за мнооого пари .
  Колкото повече се замислям - парите натежават повече .

  Все по-хубаво става :)
 31. 31 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1028 Гневно

  кви 5 лева, кво ифшорни фирми бе! Нима данък печалба у нас не е на офшорни нива! Има ли нещо, до което да се докоснал национално-безотговорния капитал-одобрен още 1988г в Москва- и което да не е съсипано и унищожено?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 32. 32 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Позволявам си отново да публикувам като коментар под статия за бъдещето на Западния парк, мои разсъждения от началото на месец май тази година, след решението на СОС за отдаването му на концесия. Моля тези, които вече са чели материала, да ме извинят.


  За Западния парк и опасностите, които крият опитите на СОС да го отдаде на концесия

  На 10 Май 2012г. СОС взема решение за отдаване на концесия на 498 декара от територията на Западен парк за срок от 25 години. Най-общо идеята на концесията е следната: Концесионерът ще заплаща (заплати) определена сума, срещу което ще добие правото да управлява парка и задължението да построи атракциони, заведения, спортни площадки, паркинги.... През периода на концесията ще печели от това. Подобен подход за разпореждане с обществените територии на нашия град е силно обезпокоителен и дори много опасен. Подобен подход може да доведе единствено до унищожаването на части от парка или в по-дългосрочен план, дори до неговото заличаване. Отдаването на един парк на концесия от такъв тип (съществува и друга форма на концесия – при нея обществото чрез своето представителство, например общинския съвет, плаща на фирма или фирми да извършват определени дейности. По подобен начин се урежда събирането на боклука) ще доведе до там, че интересите на потенциалния концесионер, дори да е с най-добри намерения, от една страна и интересите на обществото от друга, неминуемо ще влязат в остро противоречие. Всеки един инвеститор, когато прави някаква инвестиция, се надява тя да бъде печеливша. От друга страна всеки, който плаща за нещо ще очаква и ще иска да може да се разпорежда с предоставения му обект. Това неминуемо ще доведе до вкарване в парка на дейности, водещи до реализиране на приходи и търсене на печалба, което води след себе си до дейности, които ще започнат да отнемат от зелената територия на парка. Или казано по просто, ще влязат багерите и ще започне сеч. Голяма част от парк ще бъде унищожена и застроена. Съдбата на атракциона няма да е по-различна от тази на другия атракцион на бул. Никола Вапцаров, отхапал голямо парче от другия „зелен клин”, идващ от Витоша и стигащ чрез Борисова градина до центъра на столицата.  Какво представлява Западния парк в момента?


  Погледнат на картата на София, Западен парк напълно заслужава името си. Разположен е в западната част на столицата и изглежда като зелен клин забит между жк Люлин от северозападната му страна и кварталите Света Тройца, Гевгелийски, Западен парк, Факултета и чак почти до жк Овча Купел, които го ограничават от изток и от юг. На запад паркът свършва при местността Смърдана, където са разположени няколко десетки къщи, вероятно замислени преди много години, като крайградски вили, но с развитието на София в западна посока се оказват във вътрешността на града. На свевроизток граничи с бул. Сливница, от където е и главния му вход. Пак гледайки го на картата лесно се разграничават две основни части. Първата е с граници: бул. Сливница, Суходолската река, която го разделя от жк Люлин 10, бул. Царица Йоана (минава под парка през тунел) и жп линията София – Перник, която разделя парка от жк Гевгелийски. Има форма на правоъгълен трапец. Площта му е около или малко над 600 декара. Тази част е с по-добре развитата паркова инфраструктора. Другата част, следвайки десния бряг на река Суходолска нагоре срещу течението и е с по-неправилна форма и е значително по-голяма. Площта и е някъде от около 1500 до 2000 декара. На запад горският пояс плавно се прелива в площи основно с храстова и тревна растителност (доколкото ми е известно, територията на запад от селището в местността Смърдана до околовръстния път също е част от Западния парк, като идеята е била „зеления клин” да бъде свързан с Люлин планина и така на практика да има един зелен пояс, започващ от планината и макар и прекъснат от околовръстното, да достигне дълбоко в града и да бъде нещо като един от „белите му дробове”).

  Текущото състояние на парка от мнозина се определя като плачевно. Основание за такова твърдение е фактът, че голяма част от инфраструктората на парка не е добре поддържана или въобще не се поддържа, осветлението, дори на главните алеи и в така наречената представителна част е никакво. Някогашните атракционни съоръжения отдавна не съществуват. Много от бюстовете и скулпторите са частично и изцяло унищожени. Пейките в извън представителната част от парка, там където изобщо ги има, са в плачевно състояние. Има твърдения, че жителите на квартал „Факултета” изсичат дървета от парка с цел отопление (един друг сериозен проблем, свързан с маргинализацията на част от нашето общество. Опитите да се прехвърли вината за състоянието на парка върху тези наши съграждани са меко казано неуместни). Коритото на Суходолската река на много места е задръстено с пластмасови отпадъци и други боклуци.

  От друга страна обаче, многото десетилетия, в които паркът на практика беше оставен да се саморазвива по естествен път превърнаха големи части от него, особено в частта му оттатък бул. Царица Йоана (тунела) в една много хубава гора с приятни и красиви алеи и пътеки. Големи пространства, особено в най-западната част, са имали шанса през последните 30-40 години да се саморазвиват, без значителна активна намеса от хората. Така една територия, служила за разсадник на други паркове в цяла България се е превърнала в уникална гора.  Какъв Западен парк искаме да имаме? Сега и след 50 години.


  Когато мислим за един парк с площ от около 2000 декара в град с население от 1,5 милиона жители и с потенциал да удвои населението си след 50 години, определено трябва да мислим отвъд границите на нашия живот. Тук става дума, не за нашите деца, а по-скоро за децата на нашите деца и дори за техните внуци. Трябва да мислим за това, каква среда ще оставим след нас. По един или друг начин до нас е достигнал един парк, по-точно една прекрасна гора със занемарена инфраструктура, имала преди много години интересни за времето си атракциони, буквално погълнати от нея. Каквито и планове да правим за тази гора, със сигурност ние не трябва да допуснем гората да бъде притисната по един или друг начин от желанието ни да влезем в нея с цялата си технологична и техническа мощ. Защото колкото повече неща вкараме вътре, толкова по-малко парк ще ни остане. Веднага се сещаме за мощния юмрук, с който ударихме Витоша през последните 20 години. От една страна престижа и от друга желанието да живеем в по-здравословната среда на кварталите в яката на прекрасната ни планина, доведоха до там, че започнахме да се катерим самонадеяно със строителните машини едва ли не към върха и. Със сигурност не искаме след 50 години да има останали жалки островчета зеленина, сред изляти тонове бетон и стомана. Разбираемо е желанието на силния на деня, да клъвне парченце от нещо хубаво. Колко му е. Един или два декара от 2000. Вече се е случило. Бензиностанцията между Орион и главния вход на парка. Как ли е станало? Вероятно сега собствениците имат изрядни документи, актове и договори. Но някога - преди години, нещо се е случило. Немарливост? Злоупотреба? Подкуп? Не знаем. И дали има голямо значение? Може би е най-добре да помислим в началото за това, което имаме сега. Ако сега решим да поставим в парка 4-5 заведения (с прилежащите им паркинги), няколко фитнес центрове – открити и закрити (с прилежащите им паркинги), игрище за пейнт-бол и няколко спортни площадки (с прилежащите им паркинги), колко от територията на парка ще отхапем? А всички те, заедно с паркингите, вървят и с удобни пътища към тях – асфалтирани, разбира се. Плюс градска инфраструктура – ток, вода, канализация, сигурно пропускаме нещо. И всичко това – за сметка на гората. Колко декара от нея ще бъдат унищожени? Лесно ще го изчислим. В общината вече имат готовите планове – къде и какво да се построи. Горчивият ни опит обече ни кара да мислим, че това е само началото. Започнем ли, ще сме като на водната пързалка – няма път на зад. Както в Банско – първо писта за 3 000 души, после хотели за 10 000. После – чакаме 10 000 гости, пък нямаме писти – хайде още няколко за 15-20 000. После – трябват още хотели, англичани и руснаци се пребиват за тях. Хайде още писти.... Дали не преувеличихме малко? Може би. Но планината вече здраво е одрана. И ако за сега световната криза спря инвазията ни в Банско, то какво ни гарантира, че след няколко години, няма да се задвижи отново колелото на валяка.

  Със сигурност не искаме за нашите внуци името Западен парк да е само име определящо една част от града, едно име без съдържание, подобно на името Разсадника, например. Точно заради това, нека преди да пуснем първите строителни машини вътре, да си изградим една визия за бъдещето, която да се базира, не на хипотетични печалби и неясни блянове, как хората ще се редят на опашки да се забавляват там. Една визия, чрез която да си го представим след няколко поколения, като място приятно за хората живеещи тогава. Може би, дори трябва да надграждаме. Може би искаме гората да се разрасне. Защо да не уголемим горския клин в посока Люлин планина? Защо да не включим в парка и голямото празно пространство между левия бряг на Суходолска река и жк Люлин VI? Нека преди да пуснем машините, да решим какво искаме да остане след нас!

 33. 33 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 641 Весело

  "Изискването беше кандидатът да има поне 1 млн. евро оборот през една от последните три години"

  "Основната дейност на "Нелко 22" е вътрешна и външна търговия. Според публикувания в Търговския регистър финансов отчет на дружеството за 2011 г. приходите му са в размер на 2.17 млн. лв. и идват основно от продажба на стоки."


  )))))))
  Оборота е точно колкото трябва за да покрие критерия, много удобно.

  Май обаче оборота на конкретната фирма не е случаен, а причина за задаване на точно такова изискване.
  Е, не може да се каже че е много изобретателно....  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 34. 34 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На всички, които не познават Валентин Димитров - по-добре без концесия още някоя друга година върху Западен парк, отколкото концесия с него!!!
  Не бива подобни концесии да се превръщат в пречка за сериозни и добронамерени, и най-вече с опит в дейността предприемачи, които със сигурност ще се появят в близките години.

 35. 35 Профил на Весел дрон
  Весел дрон
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Цялата ни приватизация и сделки се извършват от офшорни компании. Нито една голяма международна фирма не е дошла с името си в БГ за да прави бизнес. За това и ситуацията в страната е такава.

 36. 36 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Аз пък съм изненадана, че изобщо има кандидат за концесионер на Западен парк. Не мога да си представя дори за какво му е.

 37. 37 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това, на което можем да се надяваме, е контрол. Но той зависи от мъжеството на общината. Да видим.

 38. 38 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 797 Весело

  [quote#30:"rkirov"]Дали ще се измъкнат и този път павлов и донев ? Не мисля , доста сериозни обвинения им предявиха .Ще бъде тотално дебелоочие... [/quote]
  Мача отдавна Е свирен!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 39. 39 Профил на Elvis
  Elvis
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Какво ще му причиняват на парка? Сега си е идеален и най-хубавото е че е малко див и не прилича на южния..

 40. 40 Профил на Norie
  Norie
  Рейтинг: 426 Неутрално

  По-добре да не се пипа парка. И така ни е забавно в него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK