Започва изследователски проект за историята на Женския пазар

Женският пазар в София

© Надежда Чипева, Капитал

Женският пазар в СофияПроектът "Фабрика за идеи", насочен към социалната креативност и организирането артистични изяви в градската среда, започва изследователска инициатива във връзка с историята на Женския пазар в София, който се очаква да бъде радикално преустроен чрез ремонт с бюджет 6 млн. лева.


Проектът призовава всеки с интерес към града и историята на Женския пазар да се включи с идеи за изследване, документиране и споделяне на настоящия му вид, както и заобикалящите го квартали и жители. Ръководители на проекта са антропологът и автор на изследователски "Гражданското общество и Женския пазар" Никола Венков и екипът по неформално образование на Фабриката за идеи, които се надяват да създадат подробен исторически архив на Женския пазар. 


Заинтересуваните от инициативата студенти и завършили социални науки трябва да изпратят мотивационно писмо до една страница и CV в свободен формат на адрес [email protected] до 25 март. Одобрените кандидати ще получат отговор в срок до два дни, като те трябва да имат готовност за участие в работилниците на 30 и 31 март. Те ще бъдат посветени на сработването, развиването на творчески нагласи, ще включват посещение на пазара, генериране на идеи, формиране на екипи, а изследователската дейност ще продължи края на май.


Организаторите ще съдействат за признаване на работилницата за учебна практика към специалността.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK