До края на годината в София ще бъдат засадени 450 фиданки

До края на годината в София ще бъдат засадени 450 фиданки

© Анелия НиколоваДо края на годината в София ще бъдат засадени над 450 фиданки на мястото на отстранени стари дървета, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Кампанията започва през ноември.


От 2012 г. до сега са засадени над 1300 броя нови дървета. Фиданките са на по-устойчиви в градската среда видове като чинар, ясен, явор.


На ул. "Цар Иван Асен ІІ" ще бъдат засадени 90 дървета от вида кълбовиден ацер (вид явор). 50 чинара и брези ще се поставят по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Нови 30 липи ще има по бул. "Драган Цанков".
Чинар и пирамидален ацер ще озеленят бул. "Васил Левски". 40 чинари ще бъдат засадени в участъка от бул. "Цар Освободител" до бул. "Граф Игнатиев", а 15 фиданки от вида пирамидален ацер ще има в участъка от Сточна гара до бул. "Дондуков".


Засаждането на фиданките ще се извърши по определен от дирекция "Зелена система" на Столичната община график.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK