Зелен амфитеатър ще бъде изграден на "Хай Лайн" в Ню Йорк

Така ще изглежда зеленият амфитеатър в последната част на "Хай Лайн".

© dezeen.com

Така ще изглежда зеленият амфитеатър в последната част на "Хай Лайн".Зелен амфитеатър ще сложи края на третата и последна фаза от изграждането на парка "Хай Лайн" в Ню Йорк, който е бивша жп линия.


Зеленият амфитеатър е наречен The Spur и се намира в най-широката част на "Хай Лайн". Новото място ще бъде оградено от пейки, където всеки може да поседне и ще бъде оформено от трева, папрати и целогодишни растения. По краищата ще има още дървета, но те ще бъдат разположени така, че гражданите да имат изглед към река Хъдсън. Амфитеатърът ще има и обществени тоалетни.


Към това място имаше толкова големи очаквания, че трябваше да предложим наистина нещо необичайно, обяснява Робърт Хамънд, един от съоснователите на фондацията "Приятели на Хай Лайн". Той добавя още, че разхождайки се по бившата жп линия, хората винаги имат изглед към града, докато последната част на парка ще им предложи напълно откъсване от градския шум, където те да могат да се насладят напълно на природата.
Финалната част на парка трябва да бъде готова в края на 2014 година.


"Хай Лайн"

© Associated Press

"Хай Лайн"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK