Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми

Новите сергии

© Георги Кожухаров

Новите сергииМръсно е. Кипи строителството на съоръжението с нови павилиони. Купувачите щъкат в лабиринт от малки пътечки между ламаринените огради, за да стигнат до сергиите на Женския пазар. На всеки ъгъл някой смугъл продавач подвиква: "Цигари, цигари. Дамски. Мъжки". В близост тече и строителството на кръстовището на две нива при Лъвов мост.


Новият облик на Женския пазар, който в момента се изпълнява, понася критики от архитекти за нефункционалността на някои градоустройствени решения. Сред предвидените новости са външни ескалатори и двуетажна конструкция, където освен търговия, ще се провеждат и културни събития. Не се предвиждат обаче места за съхранение на стоката на търговците, което според специалисти ще затрудни функционирането на пазара.


Ще има и места за култура
Изграждането на новия облик на Женския пазар започна през втората половина на миналата година. Тогава един от проектантите арх. Росица Никифорова заяви, че рботата по проекта е била предшествана от подробно изследване на основните участващи в зоната групи: посетители, търговци и живеещи. В проекта зоната "Женски пазар" ще се простира по протежение на бул. "Стефан Стамболов" - от бул. "Сливница" през досегашното й начало при ул. "Екзарх Йосиф", и ще достига до бул. "Тодор Александров".


Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми

© Георги Кожухаров


"Тази твърде дълга линейна структура ще има отчетливи подзони, ще предлага междинни цели на пешеходен интерес за всички възрастови групи, ще бъде променлива във времето в предвидените свободни пространства, ще предоставя място не само за търговия, но и за културни събития и експозиции", посочи арх. Никифорова.


Според нея хореографирана старовремска церемониалност или дори наподобяваща безцеремонност не са обект на отношението на екипа й, който счита, че това е грешен подход, който няма място сред искрените намерения за доброто бъдеще на единствената за столицата компактна историческа зона от началото на ХХ век.


Според шефа на дружеството "Пазари Възраждане", което управлява Женския пазар, Николай Георгиев една трета от пазара е предвиден за търговци на занаятчийски стоки, както преди 10-15 години.


Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми

© Георги Кожухаров


Ще стане мол, а не пазар


Според арх. Пламен Братков от "Група град" обаче проектът представлява изграждането на "високи бараки, тесни улици между тях и никакво място за съхранение на стоката, която ще се продава". Според него проектът е добър, но изпълнението, което той лично следи, не е качествено. "Те не правят пазар, а магазини", смята той и добавя, че преди време на мястото е имало отделна уличка между сергиите, където се е складирала стоката. Имало е и отводнителен канал.


"Сега търговците трябва да пренасят продуктите си през щанда", дава пример арх. Братков. По думите му вторият етаж на конструкцията, която се строи в момента, превръща Женския пазар в мол.


Според него основният голям проблем е заданието и цялостната политика към бъдещето на Женския пазар. "От общината смятат: "Ще построим нов пазар и така ще изчезнат циганите", посочва архитектът от "Група град" и добавя, че този проблем всъщност се решава с контрол и видеонаблюдение. "Трябва да се измиват улиците и да се чисти също така."


На всеки ъгъл се чува: "Цигари. Цигари. Дамски и мъжки"

© Георги Кожухаров

На всеки ъгъл се чува: "Цигари. Цигари. Дамски и мъжки"


"Скрита полиция"


Покупката на цигари без бандерол от Женския пазар отнема няколко минути. Репортер на "Дневник" успя да си купи кутия срещу 3 лева. От началото на година арестуваните са 83 по данни на Столична дирекция "Вътрешен ред" (СДВР). От тях 48 са задържани за нарушаване на обществения ред, защото са били без лични карти или са били заподозрени за участие в престъпление. Други 18 човека са били задържани за продажба на незаконна цигари, шестима за проституция, деветима за кражби и двама, защото са били обявени за общодържавно издирване.


Според шефа на "Пазари Възраждане" Николай Георгиев от една седмица полицията обръща повече внимания на мястото, където престъпността е по-висока от обичайното. На въпроса защо на мястото не се забелязва присъствие на органите на реда, той отговори: "Това че вие не виждате полицаите, това не означава, че те не са там. Ако престъпниците ги виждат, ще бягат. Има скрити полицаи".


Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми

© Георги Кожухаров

Отделно Георгиев лансира възможността клипове, заснели нарушения, да бъдат публикувани в световния сайт за видеосподеляне YouTube. "Иначе никой не ни обръща внимание", продължи той и добави, че не трябва да се чака да стане голяма трагедия, за да се вземат превантивни мерки.


С обновлението на Женския пазар обаче Николай Георгиев очаква намаляване на престъпността, спиране на контрабандата на цигари и други стоки, както и превръщането на мястото в приятна и приветлива част от центъра на София.


Пред "Дневник" търговци на пазара също поискаха справяне с проблема с престъпността и продажбата на контрабандни цигари. Те се притесняват от отлив на клиенти, които ги и страх да преминават оттам.


Забавяне на ремонта


Очакванията на Столичната община беше ремонтът на пазара да приключи през април, но ще се забави поне до юни-юли. "Подземната инфраструктура върви изключително трудно заради разминаването между документацията и реалното местоположение на магистралния колектор", заяви пред "Дневник" шефът на "Пазари Възраждане" Николай Георгиев. Съоръжението има отношение не само към пазара, а и към целия централен столичен район.


Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми

© Георги Кожухаров


Реконструкцията обхваща участъка между улиците "Кирил и Методий" и "Екзарх Йосиф". Проектанти са архитектите проф. д-р Росица Никифорова, Иво Пантелеев, Кристиана Николова, Мила Никифорова, Искрен Галев и Радослав Грънчаров от обединение "Никифоров студио и Ада". Общата стойност на проекта е малко над 7 млн. лева, които са кредит по програма "Джесика" (Jessica).


В новата част ще има 89 павилиона, като според Николай Георгиев поне една трета ще бъдат дадени задължително на търговци на занаятчийски стоки. Според него началната цена при търга за наемите ще бъде 600 лева за павилион без ДДС. В момента в останалата част на Женския пазар на месец търговците плащат 1000-1200 лева.


Пред "Дневник" обаче търговци на пазара изразиха опасения, че наемите по време на търга ще се повишат много над началната цена. "И в момента плащаме огромни наеми, които са по 20 лева на ден", каза производителят на зеленчуци Исмаил. Според него не е честно Женският пазар да е едновременно с най-евтините цени и най-високите наеми.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Да видим какво ще стане, сега е пълна каша, но така е при строеж.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  На Женския пазар не му е проблемът толкова във визията, а в посетителлите - измет отвсякъде, крадци и прочее сган, немита, некъпана, дрипава и прочее.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Гето

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Циганите няма да напуснат. Цигарите няма да изчезнат. Цялата конструкция е лоша , щом нямат складове. Наснаждането на пазар с културни прояви значи нито пазар , нито култура. Ще видим скъпо платен, грозен кич.

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2797 Весело

  Ще има ли пак удобни кьошета където мургави граждани сръчно ще те отърват от тежестта на портфейла ?

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  Глупаво, грозно и нефункционално строителство за мнОООго пари. Измислено от Диков и Фандъкова. Без паркоместа и без складове. дори мазета няма !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  А знаете ли от къде идва името
  Женски пазар ?
  В края на 19 и началото на 20 век пазара е бил на площада около Баня Баши джамия .
  А на това място пред църквата Св.Св.Кирил и Методи (в нея съм кръстен през 1946-та) в петък-пазарен ден са идвали бащите с дъщерите си, които са искали да ги "цанят" (спазарят) за домашни прислужници на новоизлюпените столичанки .
  Най-много се е носела славата на червенобузите вакарелски моми .
  Та от там му идва името и Женски пазар .
  Даже по някое време е наричан и слугински пазар .
  А не от това , че са ходили жените да пазаруват , напротив , не е било прието да ходят жените да пазаруват , а са ходели мъжете .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 8. 8 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#1] от "boby1945":

  [quote#1:"boby1945"]Да видим какво ще стане, сега е пълна каша, но така е при строеж..... [/quote]

  Какво да стане? Преди време хвърлиха сума ти пари за ремонт на подлеза при гарата. Сега ще е същото, ако не се пази и поддържа.

 9. 9 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#2] от "Нефертити":
  [quote#2:"Нефертити"]На Женския пазар не му е проблемът толкова във визията, а в посетителлите - измет отвсякъде, крадци и прочее сган, немита, некъпана, дрипава и прочее. [/quote]
  ПОСЕТИТЕЛИТЕ?!? Не обобщавай, моля "Посетителите" (демек купувачите) са хора които по една или друга причина пазаруват там. Е, може да не са с нови, и "маркови", дрехи, но не са и "немита и некъпана сган"!

  Май имаш предвид навъртащите се там "бизнесмени/нки" и тяхната челяд? Щото и повечето продавачи ми изглеждат нормални хора, без значение дали са по мургави или не-вадят си хляба с работа.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  До коментар [#8] от "Гогич":

  20 000 000 усвоиха

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  До коментар [#7] от "Чардо":

  А помниш как се казваше булеварда преди Георги Кирков ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Добре, държавата ще създаде по-приятни условия на мангалите да продават безбандеролни цигари.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 13. 13 Профил на Vencislav Dimitrov
  Vencislav Dimitrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като за 9 млн. сигурно ще ги реши

 14. 14 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако резултатът е сходен с този след реконструирането на южната част на пазара на "Д. Петков" - този път софиянци трябва да се изсипят с бухалки и павета пред общината!
  Наглостта на архитектурните кретени в България няма край и може да бъде спряна единствено с бой. На голо. И на площад!

 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Разбира се, че няма да реши нищо. Проблемите там далеч не са във вида на павилионите и улиците (при все, че и те са проблем, но съвсем различен). В случая виждаме поредното на прасе звънче, но на СО толкова ѝ е капацитетът.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  "Ако престъпниците ги виждат, ще бягат. Има скрити полицаи".

  Баси милиционера! Нали видимото полицейско присъствие намалява престъпленията! После си ги ловете където и както искате.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 17. 17 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":


  [quote#11:"КМЕТ В СЯНКА"]А помниш как се казваше булеварда преди Георги Кирков ? [/quote]
  ======================
  Даже промениха и името на "" кооперативен пазар Г.Кирков"",
  ама софиянци все си му казвахме Женски пазар

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 18. 18 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 684 Неутрално

  " Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми ? "
  Не

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Любопитно

  До коментар [#17] от "Чардо":

  Бул. "Драгоман".

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мисля,че се казвал "Драгоман" и по него е минавала река.
  Тя и сега си тече,но под 'Ст.Стамболов".

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 21. 21 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 1223 Разстроено

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Извини ме,не видях изпреварващия ти коментар.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 22. 22 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1284 Любопитно

  И какви други проблеми да решава? Дип същите квартали има и в Брасъл.

 23. 23 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  " Ще реши ли новият облик на Женския пазар старите му проблеми ?"
  Мръсно било...че кога София е била чиста...докато шопите си хвърлят боклука през терасите така ще е...а женския пазар какъвто и ремонт да направиш все едно ремонтираш кочина...свиня от ред не разбира...

 24. 24 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 458 Весело

  горе , около "Екзарх Йосиф" е приемливо..

  но откъм Лъвов Мост...всичко е "Кореком"

  и сичкото "Кореком" искат Фадрома..

 25. 25 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 692 Неутрално

  В района на пазара има много красиви стари къщи, някои дори били паметници на културата. Един цялостен проект за възстановяване на този квартал, подпомогнат от общината под някаква форма, би заличил тази грозна рана в центъра на София. Това би трябвало да е един от най-скъпите квартали в историческия център на столицата, а не арабско-циганско гето.

 26. 26 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Не само шопите, българите също си изхвърлят боклука през терасите. Преди да построят мола на Стамболийски под високия блок на зона Б5 беше сметище. В този блок по живково време настаниха най, по "наши другари" и видни началници, те си изхвърляха боклука през прозорците. Някой някога да е глобен в София за замърсяване? Опитайте се да хвърлите така боклук в Германия, Швейцария или другаде в Западна Европа и вижте след колко време ще последва неизбежната санкция.
  А за преустройството на пазара от жителите кореняци се води битка от години. Благодарение на подкрепата на общинския съветник Вили Лилков и ентусиасти се получи, но изпълнението е изцяло от общината. Главният архитект толкова си може, за съжаление.

 27. 27 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Зa съжaление ще изчезне продукциятa произведенa на село.Зa чистотaтa...със сигурност ще стане по-чисто.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5998 Неутрално

  До коментар [#21] от "С С К":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 877 Неутрално

  "Тази твърде дълга линейна структура ще има отчетливи подзони, ще предлага междинни цели на пешеходен интерес за всички възрастови групи, ще бъде променлива във времето в предвидените свободни пространства, ще предоставя място не само за търговия, но и за културни събития и експозиции", посочи арх. Никифорова.

  Май арх. Никифорова е роднина на министърката на спорта или си общуват често. Поток от красиви думи и на края нищо.

 30. 30 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#25] от "aleko":


  [quote#25:"aleko"] Това би трябвало да е един от най-скъпите квартали в историческия център на столицата, а не арабско-циганско гето. [/quote]
  Имате право, но за съжаление избраните архитекти не могат да прескочат нивото на мутренския барок.

 31. 31 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Проблемите ще се решат ако няма цигани. Защото те са проблемът.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 32. 32 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Благодаря,че прие извинението ми.
  +++++++++++++++++++++++

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 33. 33 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Много лесно няма да изчезне продукцията произведена директно на село - поне в Германия е решен проблема. Там на градския площад в петък и събота - на други места събота и неделя - продават само зарегистрирани от двете общини производители. Двете общини са тази на пазаря и тази на село. И готово - никой друг няма право - ни цигойнери ни прекупвачи.

 34. 34 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Как ли пък, не бих отишла да си купя доматите от тази кочина...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2748 Весело

  Дали пък нещата няма да се оправят, когато женският пазар стане мъжки?

 36. 36 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1276 Любопитно

  Да помислят сериозно и за специални места, където да се продават контрабандните цигари. А не всеки мурджо да продава където му скимне...

 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#8] от "Гогич":
  Е не можеш да искаш от кметицата и да седи да пази..... народът прост, немърлив, такава и околната среда..... ама въпреки това ремонти трябва да се правят....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Тоз пазар за кой път го преустройват? Що не кажат какво става с подлеза пред гарата? Един куп хвърлени пари и куп празни, недовършени павилиони. А преди модернизацията беше пълен с работещи сергии. А сега смърди на у..на.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 39. 39 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9079 Неутрално

  и в нашия малък град от 03 април започна ремонта на пазара - ще го модернизират и управата да се понагуши сега предизборно .

 40. 40 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Аз живея доста близо до женския пазар ( на две пресечки оттам ) и мога да кажа - проблемът не са циганите, проблемът са арабите. Там с циганите ( с изключение на няколко джебчии ) проблеми няма никой. От година обаче е станало свърталище на алжирци, мароканци и ( най-малобройните ) - сириици. Въпросните изброени по-горе са опасни, циганите не чак толкова. Вярно изглеждат много неугледно, но са плашливи.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 41. 41 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  "Според нея хореографирана старовремска церемониалност или дори наподобяваща безцеремонност не са обект на отношението на екипа й".

  Моля някой да ми преведе, какво е искала да каже арх. Никифорова.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 42. 42 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2709 Разстроено

  До коментар [#41] от "Jessika":


  [quote#41:"Jessika"]Моля някой да ми преведе, какво е искала да каже арх. Никифорова. [/quote]
  ====================

  Опитах се , ама не можах !
  Сори Джес !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 43. 43 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1623 Весело

  До коментар [#42] от "Чардо":

  Ще почакаме някои по-умни от нас да обяснят. Иначе трябва да викаме министър Марианка Георгиева

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 44. 44 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2709 Весело

  До коментар [#43] от "Jessika":


  [quote#43:"Jessika"]Иначе трябва да викаме министър Марианка Георгиева[/quote]
  +++++++++
  +++++++++
  +++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 45. 45 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Нищо няма да реши.
  Единствено ще стане /а, дано/ по чисто.
  В по-голямата си част, т.н. търговци са обикновени прекупвачи.
  Отделен е въпросът с престъпността. Не може на две крачки да е 2-ро РУ и да не могат да се справят с циганите, проститутките и цялата паплач на пазара. Гледах графиката в статията на Капитал, където беше показано нивото на престъпност по районни управления. Е, 2 РУ имаше едни от най-ниските показатели...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 46. 46 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Точно за това писах посетители щото имам предвид мотаещите се там, а не тези, които работят.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 47. 47 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мойше! Толкоз!!!":

  По принцип уважавам хората, които работят независимо от това какво работят дори и улиците да метат.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 48. 48 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#40] от "GogoGP":

  Но именно те припяват в хор: "цигари, цигари"...

 49. 49 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 760 Неутрално

  А някой от великите архитекти сети ли се, че трябва и съответния паркинг?! Да бяха изкопали няколко нива подземен паркинг като ще правят такова съществено преустройство на района.

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 50. 50 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#48:"ikar_01"]Но именно те припяват в хор: "цигари, цигари"...
  [/quote]

  Да бе, ама да ти извадят нож.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 51. 51 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Или трябва да има култура, или пазар. Аз предпочитам култура. Т-е. - да няма пазар а едно огромно и красиво площадно пространство (което липсва на центъра на София) - със зеленина, открити счени и малки островни кафенца (без найлонови шатри за пушачите). В околните сгради има достатъчно партери, където може да има предостатъчно магазини. А и пазарът "Димитър Петков" е на две крачки. Т.е., пазар в центъра вече има.

 52. 52 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#37] от "boby1945":

  Може, може... охранителни камери, присъствие на общинска полиция и най-вече ежедневно почистване, включително и миене.

  В лично качество не искам да седи да пази, а да си влезе във функцията на ръководител и да организира пазенето и почистването.

 53. 53 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#52] от "Гогич":

  Е няма ка да мине без пазене и миене, поне на първо време след ремонта.... както обикновено..... има опит.....
  Навярно знаеш, това не първият ремонт-реконструкция на Женския пазар в София в последните 60 години.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 54 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1308 Весело

  До коментар [#53] от "boby1945":

  Слагам ти плюсче, пък след година ще видим какво е положението.

 55. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#54] от "Гогич":

  Мини виж пазарът Димитър Петков, той е в края на строителството, според мене стана много прилично, улицата още я оправят ама иначе е добре....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK