Мегакурорт ще бъде изграден край Големия бариерен риф

Мегакурорт ще бъде изграден край Големия бариерен риф


Мегакурорт за 4.2 млрд. долара ще бъде изграден в австралийския град Кернс, край Големия бариерен риф, съобщи architectureanddesign.com


В момента проектът е подложен на оценка за въздействие върху околната среда. Курортът ще бъде изграден на мястото на бивш земеделски терен и ще е с площ от 342 ха.


Aquis Great Barrier Reef Resort ще има девет луксозни хотела, игрище за голф, стадион с 25 000 места и културен център. Курортът ще привлича посетители още с много търговски площи, казино, два театъра и се предвижда там да бъде направен един от най-големите аквариуми в света.
Мегакурорт ще бъде изграден край Големия бариерен риф

Идеята на правителството на щата Куинсланд е изграждането на новия курорт да донесе полза за икономиката на региона. Проектът обаче има и противници, според които мащабите му са самоцелни и не е нужно изграждането на мегакомплекс, който ще наруши облика на района.
 


Кернс се намира на около 1700 км от Бризбейн и на около 2420 км от Сидни. Поради изключително благоприятното му време през по-голямата част от годината и множеството атракции в близост до града Кернс е сред основните туристически центрове в Австралия. Големият бариерен риф се намира на не повече от 1 час с лодка от града.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK