В началото на юли кръстовището на Семинарията отново ще е затворено

В началото на юли кръстовището на Семинарията отново ще е затворено

© Юлия ЛазароваНалага се да се затвори цялото движение при Семинарията още веднъж. Това ще стане обаче от първи до шести юли за една седмица, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".


Едно от основните кръстовища в столицата вече беше затворено веднъж в средата на май за изграждането на бетоновата конструкция на моста. То трябва да бъде открито на 15 юли.


"В момента проверяваме всеки ден темпа, с който се строят големите обекти в София, защото си даваме сметка за затрудненията, които се предизвикват от тях", каза Фандъкова и уточни, че въпреки дъждовете успяват да се компенсират частични забавяния, така че засега дейностите се движат по график и над 85% от дейностите по кръстовището са приключени.
Тъй като в момента движението се движи само по единия локал, трябва да изградим и другия, обясни представителят на фирмата изпълнител "ГБС Инфраструктурно строителство" АД инж. Георги Харизанов. Основната причина за затварянето обаче била, че трябва да бъде възстановен асфалтът в средата на кръстовището.


"Предпочитаме един ден да се забавим, но да направим нещата както трябва, защото иначе после пак ще се налагат корекции", подчерта той.


На въпрос какви са санкциите при забавяне на изпълнението на проекта, кметът Фандъкова отговори, че за всеки ден забавяне по реализацията му тя е 0.5% от стойността на договора. Тези мерки обаче не се вземат предвид при лоши метеорологични условия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK