Тази неделя Семинарията ще бъде отворена, ремонтът на релсите по бул. "България" още ще се забави (коригирана)

Тази неделя Семинарията ще бъде отворена, ремонтът на релсите по бул. "България" още ще се забави (коригирана)

© Юлия Лазарова*Коригирана на 8 юли - От Столичната община се свързаха с "Дневник", за да уточнят, че не се знае кога ще приключи ремонтът на трамвайните релси по бул. "България". Първоначалната информация на Агенция "Фокус" беше 28 юли. "Дневник" се извинява за грешката.


Два дни по-рано от предвиденото на 13 юли (неделя) ще бъде отворено изцяло кръстовището на две нива при Семинарията. Ремонтът на трамвайните релси по бул. "България" се бави с месец и не приключи днес, каквото беше обещанието миналата седмица.


"В момента текат довършителни дейности на целия обект на Семинарията", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес направи инспекция, предаде "Фокус". От снощи е пуснато частично движението.
Фандъкова посочи, че остава само довършване на тротоара и оградата при Семинарията. "Това ще са единствените елементи, който ще останат за довършване след пускането на обекта", посочи още кметът.


След това тя припомни, че предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница "Токуда", който ще изведе движението към бул. "Черни"връх и ул. "Сребърна". Третият етап е разширението на бул. "Черни връх" до Южната дъга.


Въпреки очакванията днес да приключи ремонтът на трамвайните релси по бул. "България", това не стана. От първи юли до днес изпълнителят е натрупал глоба от около 300 хил. лева. Всеки ден забавяне носи санкции от 0.5% - 40 хил. лева.


По график се движат дейностите на бул. "Цариградско шосе", движението ще бъде пуснато в срок на 15 септември.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK