Днес тръгва движението по кръстовището на две нива при Семинарията

Ремонтът предизвикваше големи задръствания през последните няколко месеца.

© Юлия Лазарова

Ремонтът предизвикваше големи задръствания през последните няколко месеца.От днес в 13ч. се възстановява движението на превозни средства на кръстовището на бул. "Пейо Яворов" – ул. "Стоян Михайловски", където от октомври миналата година се изграждаше кръстовище на две нива.


Възстановяват се и постоянните маршрути на автобусите 67, 88, 94, 102 и 120. Променят се спирките заради новата естакада при Семинарията. Спирка "ул. Стоян Михайловски" се измества на ул. "Стоян Михайловски" в посока Студентски град на 75м след кръстовището с бул. "П. К. Яворов" за автобусни линии 88, 94 и 102.


Разкрива се нова спирка "ул. Стоян Михайловски" в посока бул. "Цариградско шосе" на бул. "П. К. Яворов", на 75 м след кръстовището с ул. "Стоян Михайловски", за автобусни линии 67 и 120.
Автобусната линия 98 ще се движи по действащия си маршрут до началото на строителството на метрото в кв. "Хладилника", както следва: от с. Железница по маршрута си до кръстовището на бул. "Св. Наум" с бул. "Джеймс Баучър", наляво по бул. "Св. Наум", наляво по бул. "Черни връх" и по маршрута - двупосочно.


Запазва се временно разкритата заради ремонта спирка по маршрута на линия 98 "Хотел Хемус" на бул. "Черни връх" след бул. "Арсеналски" в посока "Хладилника". Маршрутът на трамвайна линия 18 остава скъсен от кв. "Орландовци" до пл. "Журналист".


Кръстовището на "Симеоновско шосе" и "Алея Яворов" беше с прогнозна стойност 13.5 млн. лева, но в началото на строителството от общината заявиха, че е възможно да струва по-евтино и с остатъка от парите да бъде извършени други дейности. Финансирането дойде от бюджета на общината и от заем от Европейската инвестиционна банка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK