Георги Кадиев определи като грешка подрепата си към Иванчева за кмет на "Младост"

Георги Кадиев

© Надежда Чипева, Капитал

Георги КадиевСедем месеца след като подкрепи Десислава Иванчева за кмет на столичния район "Младост", днес бившият депутат Гоерги Кадиев я определя като "грешния човек" и споделя, че тя е била "най-неподходящия сред протестиращите" кандидат. Това мнение за Иванчева Кадиев изрязява в публикация във "Фейсбук". Бившият депутат заявява и че "застава твърдо зад" днешната декларация на инициативните комитети, които издигнаха Иванчева за кмет на района, в която те се разграничават от нея.


В публикацията Кадиев казва, че той и членовете на партията му с отказана регистрация – "Нормална държава", са дали "100 %-ова логистична, идейна и финансова подкрепа без никакви условия, освен едно - добро управление на района" за Десислава Иванчева. "Направихме перфектната кампания за грешния човек", пише Кадиев.Десислава Иванчева беше сред едно от лицата на протестите срещу застрояването в "Младост" от лятото на миналата година, които доведоха до оставката на районният кмет Цвета Авджиева. Впоследствие тя се яви на изборите, подкрепена от "Нормална държава" на Кадиев и спечели, след балотаж срещу Мария Илиева (ГЕРБ).


Бившият депутат заявава и че заради нежеланието му да се намесва в избора на кандидата за кмет сред протестиращите е бил избран "най-неподходящия" - Десислава Иванчева. По думите на Кадиев той е подкрепил Иванчева зараду каузата - "спиране на грабежа на района, спиране на строителството в зелени площи, по-добри услуги за гражданите, повече прозрачност и нулева корупция". Според Кадиев подкрепата му за Иванчева е "вина", която ще носи пред гражданите на район "Младост" "много време".
Според Кадиев управлението на Иванчева е довело до "хаос" в района, който не може да бъде толериран. Той отбелязва и че уволнените зам.-кметове на района - Иван Лапатов и Никола Вапцаров не са били посочени от него за позициите, а избрани от Иванчева, но "застава твърдо" зад двамата.


В края на публикацията Кадиев заявава, че неговите грешки не са повод за "да се отказваме от битката срещу корумпираното управление на ГЕРБ в София". "Каузата остава. Продължаваме напред.", завършва Кадиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK