Гараж и зимна градина с фитнес ще има в двора на бившия Руски клуб в София

Гараж и зимна градина с фитнес ще има в двора на бившия Руски клуб в София

© Георги КожухаровВ двора на бившия Руски клуб и ресторант "Крим", на ъгъла на столичните улици "Славянска" и "Добруджа", ще се появи постройка - гараж и зимна градина с фитнес. Поне за това е разрешението за строеж в имота, издадено на 13 юни от главния архитект Здравко Здравков, с което "Дневник" разполага.


Строителните работи в двора на сградата - паметник на културата от местно значение, започнаха през май. Тогава обаче без разрешение за строеж, нито одобрен проект, а единствено с виза за проектиране на едноетажна сграда. В началото на юни инспектори от районната община "Средец" се опитаха се направят проверка, но не им бе осигурен достъп до имота. Тогава и изкопът, от който стърчаха бетон и амартура, бе покрит с пясък.


Така изглеждаше дворът в края на май

© Веселин Николов

Така изглеждаше дворът в края на май


Разрешението за строеж е издадено на името на дружеството "Антик пропърти", което е собственик на имота. Пред "Дневник" собственикът на дружеството Емил Хърсев каза, че знае за разрешението, но няма отношение към сградата, защото е я отдал под наем на "Уан нетуърк сървисес" за срок от 10 години.
Според издаденото сега разрешение Министерството на културата е съгласувало инвестиционния проект на 1 юни, а направление "Архитектура и градоустройството" - 6 дни по-късно. Ден след това, на 8 юни, инвеститорите са внесли искане за получаване на разрешение за строеж, което Здравков е издал след 3 работни дни - 13 юни, вторник. Срокът за обжалване на разрешението за строеж пред районната дирекция "Национален строителен контрол" е 14 дни.


Същото място няколко дни по-късно

© Веселин Николов

Същото място няколко дни по-късно


Дружеството "Уан нетуърк сървисез" е регистрирано с 2 лева капитал на площад "Славейков" 6, където е сградата на основаната от Ружа Игнатова OneCoin. Управител на "Уан нетуърк сървисес" до април тази година е била майка ѝ - Веска Игнатова. Оттогава обаче дружеството се управлява от 26-годишния Кристиян Манолов.


"Уан нетуърк сървисес" е собственост на друго дружество – "Пегарон инвест", което пък е собственост на друго дружество, което през април Кристиян Манолов е придобил от Веска Игантов - "Артефикс Европа".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK