Общинските съветници се позоваха на вратички в закона и разрешиха поредната висока сграда в София

Изглед към бул. "България"

© Цветелина Николаева, Капитал

Изглед към бул. "България"Столичният общински съвет, с гласовете на ГЕРБ и Реформаторски блок и Глас Народен, разреши стоежа на 77-метрова сграда на бул. "България". Вчера комисията по градоустройство одобри проекта, след като два пъти преди това го беше отхвърлила.


От изказванията на общинските съветници по време на дискусията се разбра, че за да бъде построена сградата, се ползват вратички в устройствените закони, които по думите на Силвия Христова (ГЕРБ) били известни отдавна на политическата й група. Освен искането за разделяне на парцелът за сградата на три части, общинските съветници одобриха и издаването на разрешение за строеж на 77-метровата сграда в един от тях. Втората част от решението е била включена от комисията по икономика на вчерашното й заседание.


Единствените, които гласуваха с "Против" бяха Иво Божков и Марта Георгиева (ДСБ), и независимият съветник Войслав Тодоров. От гласуването се въздържаха Стоян Александров(независим), Иван Велков (Зелените), Трайчо Трайков (ДБС) и групата на БСП. В изказванията си Тодоров и Георгиева посочиха, че в София се разрешават високи сгради "абсолютно безразборно", "на парче" и в "услуга на лобистки интереси и инвеститори, близки до властта". Двамата обърнаха внимание на това, че проектът ще бъде одобрен на базата на спорни текстове в Закона за устройство на територията (чл. 27, ал. 3) и Закона за устройство и застрояване на Столична община (т.3. от допълнителните разпоредби).
Инвеститорът иска разделянето на 3 части, за да ползва възможността в чл. 27. ал. 3 за максимална плътност на застрояване. Според Войслав Тодоров по този начин жителите на околните сгради няма да бъдат заинтересовани страни по смисъла на закона и няма да имат правото да обжалват разрешението за строеж и промяната на устройствения план, който разделя парцела. От друга страна инвеститорите от "България билдинг" твърдят, че сградата им попада в третичен градски център, като така се ползват от допълнителната разпоредба в закона за устройство на София, според която няма ограничение във височината на сгради в тези зони.


Според Марта Георгиева няма безспорно графично доказателство, че сградата попада в зона без ограничение на височината на застрояване, а точно обратното. Според нея, графиката която е била показана на общинските съветници "всъщност доказа, че сградата е в зона с ограничение на височината до 20 метра".


Силвия Христова, която е и председател на комисията по градоустройство, заяви: "Вратичките в закона съществуват и ние като група отдавна сме установили това", каза тя, като допълни, че групата на ГЕРБ подготвя предложения за ограничаването им.


"Значи искате да кажете, че одобряваме сграда, по вратички в закона, които не ви харесват, ама все пак я пускаме", отговори й Войслав Тодоров. "Ами хайде тогава, като сте против, бъдете против", допълни той.


"Дясното за мен не е насърчаване на алчността на привилегировани от властта олигарси, а напротив - осигуряване на равнопоставеност на всички собственици пред закона и строго спазване на правилата", завърши Марта Георгиева.


Инвеститорът, чийто проект днес общинските съветници разрешиха, е дружеството "България билдинг", което е собственост на Георги Василев – мажоритарен акционер в дружеството "Джи Пи груп". С "Джи Пи груп" е свързван генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев, но той отрича тези твърдения.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Вратите са правят затова, да се минава през тях.

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Сега всеки олигарг като си построи поне по един небостъргач и София ще заприлича на Дисниленд...

 3. 3 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Ако наистина Златев стои зад въпросния строител, вероятността това решение да е плод на лобиране е много голяма.
  Аз си спомням, че много отдавна, в прилежашите към Витоша райони, беше ограничено строителството по височина именно да не затваря притока на свеж въздух и хубави гледки от и към планината.

 4. 4 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ах, тези гадни комунисти! Опа, ама то това беше "Синя София", дето гадните комунисти никога не са били на власт. Тогава паметникът на Съветската армия е виновен.

 5. 5 Профил на Истински Десен
  Истински Десен
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Срамота! Браво на Марта Георгиева, Божков и Тодоров, а за останалите е ясно, че са продали интересите на София и софиянци за някой и друг лев.

 6. 6 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Не съм се съмнявал, че съветниците от ДСБ ще устоят ня мафиотската агресия и ще спазят законосъобразена позиция. Добре е все пак, че Дневник, даде някои фрагменти от изказванията им .
  Заинтригува ме г-н Тодоров.
  Може и той да е свестен човек, но само тримата се губят в този гъст червен СОС....

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1924 Весело

  Закони с вратички.Български принос в правораздаването.

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Това беше ясно. То закона затова е направен така. Променете закона, в тази посока трябва да е натискът. Щото иначе ще осъдят общината.

 9. 9 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Срамота! Браво на Марта Георгиева, Божков и Тодоров, а за останалите е ясно, че са продали интересите на София и софиянци за някой и друг лев.
  —цитат от коментар 5 на Истински Десен


  За съжаление лошия закон създава поле за корупция. Макар и да не е ясно плащано ли е под масата, малко вероятно е всичко да е заради хубостта на инвеститора. То законите затова се правят така. Променете закона!!!

 10. 10 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  "...в София се разрешават високи сгради "абсолютно безразборно", "на парче" и в "услуга на лобистки интереси и инвеститори, близки до властта"

  напълно съм съгласна с това изказване, свидетели сме на напълно хаотично нахвърляни високи сгради, без оглед на структура и възможности за околното пространство да понесе неизбежното струпване хора и автомобили.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 11. 11 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 534 Весело

  "Вчера комисията по градоустройство одобри проекта, след като два пъти преди това го беше отхвърлила"...заради незадоволителни комисионни. :-)

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4528 Неутрално

  Законът е за платежоспособните. Гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Парата прави чудеса :D

 14. 14 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Дали някой от противниците може да каже какво конкретно лошо има в една сграда висока 77 м (даже не влиза в дефиницията за небостъргач) извън същинския стар център? Дали не се навъдиха прекалено много отрицатели, които рано или късно да задушат плахите напъни на предприемачеството. Не знам кой е инвеститорът, не ме интересува и не ми се влиза в махленски клюки. Все пак нещо ново трябва да се прави, нали?

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 15. 15 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Да живее борбата с корупцията :b

  "We're not gonna take it! Anymore."
 16. 16 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  <В изказванията си Тодоров и Георгиева посочиха, че в София се разрешават високи сгради "абсолютно безразборно", "на парче" и в "услуга на лобистки интереси и инвеститори, близки до властта". >

  За да не става така трябва много ясно да бъдат регламентирани ограниченията за височината на сградите в съответните райони (в които има такива ограничения), без никакви изключения. Така е в много градове по света, например Вашингтон, Рим, Атина. Е, вярно, в Атина има изключения, ама за тях се казва, че са построени "в периоди на политическа нестабилност:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Height_restriction_laws

 17. 17 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 418 Весело

  "Вчера комисията по градоустройство одобри проекта, след като два пъти преди това го беше отхвърлила"...заради незадоволителни комисионни. :-)
  —цитат от коментар 11 на 0bi


  Ако е вярно, че зад инвеститора стои Валентин Златев съм почти сигурен, че е минало без комисионни. Златев и Борисов са играли на вързано на белот, Борисов е загубил и след това през Фандъкова е скръцнал със зъби на групата на ГЕРБ в СОС да вземат "правилното" решение

 18. 18 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 933 Весело

  Е сега е момента да кажем, че кметицата на Младост е виновна.

 19. 19 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не съм се съмнявал, че съветниците от ДСБ ще устоят ня мафиотската агресия и ще спазят законосъобразена позиция. Добре е все пак, че Дневник, даде някои фрагменти от изказванията им . Заинтригува ме г-н Тодоров. Може и той да е свестен човек, но само тримата се губят в този гъст червен СОС....
  —цитат от коментар 6 на 1_april


  Какъв червен сос, бе... Все ЕНП и партньори...

 20. 20 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Щом и пънкарите ни са такива нещастници, тази държава е загинала. Партията на Хиподил - Глас народен е гласувала ЗА далаверата.

 21. 21 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Ако Златев стои зад този проект, значи ще се строи с наши пари! Както и грозилището в Младост! Баце не може да различи терца от белот, тръгнал карти да играе с данъчни измамници и мафиоти

  I shave with Occam's razor
 22. 22 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И какво толкова злобеете не мога да разбера,задната сграда зад тази е с цели 10м по-ниска демек към 3етажа,изопачавате прекалено много.

 23. 23 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#5] от "Истински Десен":

  И какво протестира толкова Марта и Божков,за пари протестират,аман от протестъри.

 24. 24 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2215 Любопитно

  До коментар [#4] от "Стоян":

  Бих бил безусловно съгласен с теб ако ми посочиш поне един кмет на София досега който да не е подчертан с тънка червена линия.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 25. 25 Профил на ВЕФ 206
  ВЕФ 206
  Рейтинг: 213 Весело

  Случаят е от Балчик; руснак си купува апартамент в хотел под Двореца, на "първа линия" - гледка, бриз, прибой, чайки, въздишки и т.н. Следващото лято - Сибир, Шереметево, самолети, тежка умора... Пристига в апартамента, със замах разтваря завесите и... ченето му сигурно още не се е прибрало напълно - отсреща вместо гларуси и вълни неизмазана тухлена стена на недовършен хотел на още по-първа линия. Имало врътички в закона, му казали...

 26. 26 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#4] от "Стоян":Бих бил безусловно съгласен с теб ако ми посочиш поне един кмет на София досега който да не е подчертан с тънка червена линия.
  —цитат от коментар 24 на dedoliben


  Стефан Софиянски, червен ли беше?

 27. 27 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Корупция, нагаждачество и погазване на ежедневна база на обществения интерес се наблюдава в руския тип демокрация, реализиран от интересчиите и Бай Ганьовците на днешния ден.
  Това е моето едно изречение.
  + Прост народ, слаба държава.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 28. 28 Профил на chimay
  chimay
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Закона е врата в полето. При странстванията си по тоя и оня свят не съм видял друг народ да има такава ...мъдрост.

  Да попитам : на снимката към материала има един далекопровод в Младост 4 до Бизнес Парка... защо не е преместен, нещо ЗУТ, или няма такова нещо ?

  Знам как се мести далекопровод, да не се хванете да отговаряте на риторичен въпрос ( Набор 1984 и нагоре имат проблем с риториката, та да си кажа).

 29. 29 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Около Цар Борис в София , между Руски паметник и Пирогов иматр намерение в този квартал с дву-три етажни къщи да изцвъкат една 20 етажна сграда и една 16 етажна...
  И двете места са закупени от Гърци.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Иво Божков и Марта Георгиева като са против да организират един референдум за строителството на небостъргачи.

 32. 32 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#16] от "ijj":

  ++++++++++++++++++++
  Особено към Витоша.
  И крайно време е да има ясна визия какъв град искаме да имаме, а не да се строи хаотично /нямам предвид само високите сгради/, така щото да има и пространства и съответната инфраструктура наоколо. И всички да спазват правилата.

 33. 33 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Не че очаквах друго, но съм разочарована. Чест им прави на тези, които са гласували с "против", но другите.... затова София не прилича на нищо.

 34. 34 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 473 Неутрално

  С големите сгради се получават ужасни задръствания, защото в София придвижването е с кола.
  Просто общината трябваше да задели в покрайнините едни голи поляни за такива инвеститорски намерения, където 75, 100, 150м сгради да се построят и да мирнат. Евентуално с връзка метрото и околовръстното...това е. Да се направи един истински Бизнес парк, щото този в Младост е някаква смешка.
  Отделно че визията е тотална скръб с такива изскочили ракети. Плоските градове са хубави градове, но разкапаха плоската София.

 35. 35 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Айде всички заедно, за ръчички и пред стрелковия отряд.

  Крайно време им е.

  Може да си вземат и по една вратичка, да се облягат на нея, да не паднат по нос, случайно.

 36. 36 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#14] от "Емо":
  Най-малкото подобни сгради изобщо не са нещо ново.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 37. 37 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В град като Дъблин най-високата сграда е... на 7 етажа - на пивоварна Гинес и въртящият бар на върха. Дали хората в Ирландия са по-глупави?

 38. 38 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#14] от "Емо":

  "Дали някой от противниците може да каже какво конкретно лошо има в една сграда висока 77 м"

  Аз мога да кажа:
  1. Няма общ план, а се одобрява на парче. В резултат обликът на София е мутробарок.
  2. 77 етажа до България означава огромен допълнителен трафик и огромно струпване на коли на самия булевард, който и без това е пренатоварен.
  3. Както и предишния, на Хладилника, скрива гледката към Витоша на всички околни на разстояние километри под него. В нормалните страни е точно обратното - с приближаване към планината етажите намаляват, за да има плавно преминаване и въздухът от планината да прониква навътре в града и да ползва повече хора. Като гледам как сте задали въпроса, обаче това май няма да ви впечатли.
  4. Почти със сигурност са играли пари и някои партии много са намазали.

 39. 39 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Какъв е проблема да се строят високи сгради?

 40. 40 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#3] от "tsvetko_51":

  Тримата дебели т.е. Бай Х.., мамин Дилянчо и гея Златев си делкат междо другото всички инфраструктурни проекти финансирани от ЕС! Не си ли с препоръка от един от тия "убавци" си свършил!
  И покрай GP има едни консултанти некадърници Рила консулт също собственост на Златев които са с една камара проксита! И мое да са уникално некадърни и негодни, но затова пък са заринати с поръчки! Защо ли?

 41. 41 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#39] от "happystory":

  България не е Япония или Манхатън!
  Проблема ако оставим настрана евентуални законо нарушения, е че високите сгради са необходими там, където не достига място, това им е идеята.
  България не е подобна страна!
  Строейки по подобен начин засилвате негативните тенденции за вътрешна миграция и скоро време населението на България ще се събера в два - три големи града, а останалата територия ще остане празна.

  Модератора е неадекватен!
 42. 42 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#39] от "happystory":

  проблема е че ги строят където си искат "силните на деня"- корупция. Идваха световни урбанисти от чужбина при главния артитект и при фандък (ова) и казаха, че в посока Витоша не трябва да се строи високо. Да ходят да строят у Бутунец или на Централна гара, законите умишлено са така създадени, че да може "подходящите хора" - корупция да ги заобикалят. А ние жмиеме или мигаме на парцали и после се чудиме какво стана. Трябва гражданските организации и антикорупционните партии да се противопоставят, ние също, не да чакаме някой да ни "оправи", оправят ни 26 години, резултата е виден за всички. Всички заедно ще променим нещата. Учителката по руски тавариш Фандък(ова) изпълнява всичко на вожда от Банкя, който пък е прислуга на съвецкия комисар у нас Златев Луксоила. Тук е налице класичести пример на злоупотреба с право и заобикаляне на закона - с формално законосъобразни средства се постга незаконосъобразен резултат (разделяш един парцел на три отделни и после в тях извършваш комплексно застрояване без да се спазват каквито и да е ограничения). Трябва да се съберат антикорупционните юристи с опит (такива има достатъчно много) и граждани на които им е писнало и да изготвят жалба и да се внесе в съда срещу това решение на ОС или на акта на учителката по руски или на гл. архитект, постановен на база това решение на ОС. Забележете, че гербаджиите го гласуват, нали техния вожд играе карти с луксоилския съвецки комисар (справка записи ятевагейт), събори хотел Берлин, каквото си искат това правят, властите - централни и местни само им разчистват пътя да безчинстват. ОСТАВКА!!!!! Докато жмием или мигаме на парцали като овце, нищо немя да се промени, а все по-лошо ще става. ОСТАВКА!!!!

 43. 43 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Е крайно време беше.Къде иначе ще правим слалом с хеликоптери. Природата е нешо второстепенно

 44. 44 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#41] от "ivan_":

  Много малоумен коментар.

 45. 45 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Любопитно

  До коментар [#44] от "happystory":

  Вярно ли?

  Задаваш въпрос - отговарям ти!

  Смяташ, че отговорът е малоумен?
  Някакви аргументи в подкрепа на това или нямаш такива?

  Обикновено колкото по-висока е една сграда толкова по сложна е за строеж и подръжка и съответно е по-скъпа.

  Свършила е незастроената земя във България ли, че да трябва да се инвестира вертикално?

  И ако се занимаваш с управление на територия и държава и имаш демографски и вътрешномиграционен проблем как процедираш, улесняваш движението към няколко града или обратната?

  Модератора е неадекватен!
 46. 46 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#45] от "ivan_":

  Едно че си икономически неграмотен, 2ро че начина ти на мислене е като на комунист. Като не искаш да инвестираш в големи сгради, недеи. Има инвеститори които искат. Демографската промяна е нещо ественствено и се случва навсякаде по света. Ти си мислиш че някъв чиновник може да разпореди кой къде да живее. Като не искаш да живееш в София, ходи в някво село. Хората искат да живеят в голям град където имат повече възможности и развитие, а не някво пропадлао село в пустинята. Дори и икономическият ръст на БГ да стане утре 10% и хората които заминават за Германия и Англия се върнат, населението на страната ще продължи да спада, същото се случва във всяка развита страна, БГ може да не е богата колкото Германия но е развита малко или много. Единстеният начин за увеличаване на населението е имиграция.

 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Срам. Позор. За "инвеститорите". За държавата. За нас всички.

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Общинските съветници се позоваха на вратички в закона и разрешиха поредната висока сграда в София

  Общинските съветници позовавайки се на вратички (а даже и гаражни врати) в закона могат да разрешат на Слънцето да изгрява от Запад на Изток. А Строителният надзор одобрил ли е конструкцийния проект? (Ако го има)

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  До коментар [#46] от "happystory":

  Много малоумен коментар...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  При положение, че в района има няколко започнати и пустеещи от мин. 10 години сгради, за какво ни е още един безсмислен паметник? Между другото срещу нея се намира старата офис сграда на Стандарт. Познайте дали офисите й са пълни. Отделно по-нагоре по България се построи друга голяма жилищна сграда. Не е висока, но е дълга. В Манастирски ливади пък са се пръкнали вече над 10 затворени комплекса, които пустеят. Е, чия нужда обуславя точно тази сграда?

  www.economistbg.com/
 51. 51 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#46] от "happystory":

  Добре, даващият персонални квалификации, живей си в твоя свят и бъди щастлив!

  П.С. Законодателството и регулациите са измислени И за да може да се управляват социални процеси.
  За икономическа грамотност и инвестиции във високи сгради ще държиш сметка когато разбереш разликата между икономическа дейсност във относително свободен пазар и стопанска дейност в регулиран пазар, до тогава се въздържай от поставяне на оценки.
  Отоговори си на въпроса колко е важно да се разрешава на инвеститорите да правят каквото си искат особено за малка държава като България, погледни колко е годишният БВП на държавата България и го сравни със стойността и годишната печалба на една единствена компания от САЩ или Великобритания например от съответните за тях борсови индекси включващи топ компаниите им.

  Относно мисленето като комунист - моля, посочи поне една икономическа причина налична във София, която да предполага инвестиране във висока сграда, ПОНЕ ЕДНА.

  Модератора е неадекватен!
 52. 52 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Единствените, които гласуваха с "Против" бяха Иво Божков и Марта Георгиева (ДСБ), и независимият съветник Войслав Тодоров
  _______________
  видимо мнозинството от общинския съвет си работи съвестно да прокарва проекти на строителната мафия и да създава неудобство на софиянците, които не искат повече строителство и замърсяване!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK