Общината пусна отново търгове за 42 млн. лв. за ремонти на централната част на София

Общината пусна отново търгове за 42 млн. лв. за ремонти на централната част на София

© Николай ДойчиновСтоличната община поднови двете обществени поръчки за ремонти на част от центъра на София – ул. "Граф Игнатиев" и зоната около площад "Александър Невски".


Днес е обявена обществената поръчка за реконструкция на зона 4, която обхваща площад "Ал. Невски", пл. "Народно събрание", градините "Кристал", при ректората на Софийския университет и пред църквата "Света София", паметника "Левски" и пл. "Гина Кунчева", пространството между ул. "Оборище" и Военния клуб, участък от ул. "Оборище" източно от пл. "Александър Невски" и част от ул. "Париж", между ул. "Оборище" и бул. "Цар Освободител".


Прогнозната стойност на поръчката е 20 099 734 млн. лева без ДДС. С най-голяма тежест за избора на изпълнител е критерият "Техническо предложение на участника за изпълнение на поръчката", който ще даде 60 точки, следва предложената цена с 35 точки и предложеният срок за изпълнение, който ще носи 5 точки. Предвидено е поръчката да бъде изпълнена за 540 дни, считано от възлагането ѝ.
Това е втори опит за задействане на процедурата за ремонта на тази част от центъра на София, след като търгът бе спрян в средата на май, за да се направят корекции в документацията. Ремонтът трябваше да започне през 2018 г., като тогава главният архитект Здравко Здравков коментира, че това ще стане след края на българското председателство на Съвета на ЕС.


Седмица по-рано общината поднови и другата спряна през май поръчка за обновяване на част от центъра на столицата – тази за ул. "Граф Игнатиев" (Зона 2). Търгът е публикуван повторно на 11 август, показва справка на сайта на Агенцията за обществените поръчки. Той обхваща ул. "Граф Игнатиев", включително площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на църквата "Св. Седмочисленици"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Народно Събрание", ул. "6-ти септември" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Аксаков" и ул. "Солунска" между бул. "Витоша" и ул. "Граф Игнатиев".


Стойността на търга е 21 930 576 без ДДС. И тук най-голяма тежест има техническото предложение за изпълнение на поръчката с 60 точки, следвано от предложената цена с 35 точки и срока за изпълнение с 5 точки. Предвиденият срок за изпълнение е 450 дни от възлагането. Проектът за ремонт на "Граф Игнатиев" и прилещащия му пл. "Славейков" привлече вниманието с първоначалното намерение пазарът за книги там да се провежда само в определени дни. Впоследствие кметът Йорданка Фандъкова се отказа от този план.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK