Зелената зона за паркиране може да достигне до Южния парк

Зелената зона за паркиране може да достигне до Южния парк

© Юлия ЛазароваРайонната община "Триадица" е започнала разговори за въвеждането на зелена зона за паркиране по бул. "Витоша" до входа на Южния парк. Това се разбра на днешното заседание на комисията по транспорт към Столичния общински съвет, на което се прие предложението за зелена зона в части от "Красно село", "Възраждане", "Оборище" и напълно в "Лозенец".


Предстои общинският съвет да вземе окончателно решение, като се очаква това да се случи поне след един месец. Новите зони ще могат да бъдат въведени най-рано в края на юни, защото е необходимо време за маркиране на районите и поставяне на колчета.


В район "Оборище" паркирането може да стане платено в участъка между булевардите "Христо и Евлоги Георгиеви", "Данаил Николаев", "Ситняково" и улиците "Черковна" и "Султан тепе".
Зелената зона за паркиране може да достигне до Южния парк

© Столична Община


Зелената зона в "Красно село" може да им между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и "Георги Софийски". Район "Възраждане" предлага зелена зона между булевардите "Сливница", "Константин Величков", "Александър Стамболийски", "Ген. Скобелев" и улиците "Опълченска" и "Димитър Петков".


По време на заседанието ръководителката на отдел "Паркиране и гаражи" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова каза, че кметът на "Триадица" Николай Терзиев е започнал разговори за разширяване на зоната до Южния парк. Причината била, че в района имало сериозен проблем с паркирането, особено през почивните дни.


Освен това съветниците от комисията предположиха, че с въвеждането на зелените зони в други част на София и най-вече тази в "Лозенец" потокът от коли в търсене на паркоместа около парка ще се увеличи. Председателката на комисията Екатерина Йорданова (ГЕРБ) каза, че общинският съвет ще разгледа всяко предложение за нова зелена зона, но ще приема само тези, които са добре аргументирани.


Съветникът Борислав Бориславов (СДС) пък поиска да не се обособяват места за паркиране върху тротоарите в новите зелени зони.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK