Около 70% от жителите на София са доволни от живота си в града, показват данни на Евростат

Около 70% от жителите на София са доволни от живота си в града, показват данни на Евростат

© Николай ДойчиновОколо 70 % от живеещите в столицата са били доволни от градските условия на живота си в София, показва анализ на Евростат, посветен на удовлетвореността на европейците от качеството на живот в градската среда, която са обитавали през 2015 г.


На хората са задавани два въпроса - колко е лесно да се намери работа в съответния град и каква е личната им професионална ситуация. Те са можели да избират между пет или шест възможности. На първото питане опциите са отговор са били: напълно съгласен, донякъде съгласен, донякъде несъгласен, напълно несъгласен и нямам отговор. На втория въпрос опциите са били с една повече - много удовлетворен, достатъчно удовлетворен, не много удовлетворен, изцяло неудовлетворен, удовлетворен и нямам отговор.


В анализа е отчетено, че София е единственият град в България, който отбелязва значителен прираст на населението през последните години и в столицата живее около 20 на сто от общото население на страната.
За последните години столицата е нараснала с около 400 хиляди души, което е промяна от близо +40%. През 1990 г. столицата е наброявала малко над 1 милион души, докато през 2016 г. живеещите в София-град вече са били около 1,4 млн. души, отбелязва БТА.


Варна е другия град, който все пак е с положителна промяна в числеността на населението от плюс 10 на сто.
Отчита се също, че поради значителната концентрация на жителите в столицата -


София е и най-скъпият град в страната


като средният доход е варирал около 13 хиляди лева, а средният разход - около 12 хиляди лева. В София домакинствата са разполагали с над 650 хиляди жилища, но над 140 хиляди (или 22 на сто) са били незаети.


Средната цена на сделките с жилищни недвижими имоти в София през първото тримесечие на 2016 г. е била 835 евро/кв. м , докато за същото тримесечие средната цена за жилище в сграда ново строителство е била 950 евро/кв. м. Средната цена на апартамент в София за същото тримесечие е била 79 800 евро, докато цената на жилища в сгради ново строителство е била около 90 000 евро.


Как е в ЕвропаНай-висок дял от удовлетвореност от живота в градска среда е регистриран сред жителите на два австрийски и един швейцарски град - Грац (85 %), Цюрих (83 %) и Виена (80 %), отчита европейската статистика на базата на статистически данни от близо 80 града в ЕС. Тези три града попадат и сред Топ 10 на най-скъпи градове в света. В същата класация София е на 184 позиция от общо 400 града в света.


Сред градовете, в които гражданите на ЕС показват най-висока удовлетвореност от условията на живот са още Копенхаген - 78 %, френският Рен - също 78 %, Брюксел - 77 %, Женева - 76 % и др.


Най-ниско ниво на удовлетвореност от условията на живот в градска среда е регистрирано в силно индустриализирания унгарски град Мишколц - 44 %, в гръцката столица Атина - 45 % и в Будапеща - 49 %, отчита Евростат. Тези три града са единствените в ЕС, в които повече от половината население е заявило, че не е доволно от условията си на живот.


Според друг показател от анализа - най-лесно се намира работа в следните европейски градове: Прага, Мюнхен и Братислава. В другия край на скалата най-висок дял анкетирани заявяват, че е трудно да се намери работа в Палермо - 96 %, Наполи - 93 %, Торино, Атина и Малага - по 85 % и др.


Париж е бил градът, в който най-висок процент жители са ползвали обществения транспорт - около 70 %, като всеки ден във френската столица са пътували повече от 1 млн. души, а Талин е регистриран като първият град в ЕС, който предоставя на всички свои жители безплатен градски транспорт.


В графиката долу се вижда как отговарят жителите на различни градове на въпроса: Смятате ли, че лесно можете да си намерите добра работа в този град?

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2676 Любопитно

  А навсякъде ли е правено това изследване или тук - там?
  Щото не съм чул тук някой да пита.
  И къде е Видин, дето е в най-бедния район в ЕС?

  Еретик
 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Никой не включва обезлюдаваните градове и села, а някъде обезбългаряваните, на страната!
  Пропаганда прикриваща отрицателния прираст и изчезването на цели райони и нацията като цяло!

 3. 3 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Олеле никъде не съм виждал по-лоши снимки на София от в Дневник...

 4. 4 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Половин България се изсипа в София, другата на терминалите. Как няма да са доволни, като в останалата част на тези 111хил.кв.км, РЗ= 550-700 лева. През това време До+Ан изкупва пустеещата земя, а след това време, когато няма да сме живи ще ни изклатят по схема Крим. И така...

 5. 5 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Тия па доволни?

  Много тъпи парчета!

  Да живее Лехчхево!

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Никой не включва обезлюдаваните градове и села, а някъде обезбългаряваните, на страната!Пропаганда прикриваща отрицателния прираст и изчезването на цели райони и нацията като цяло!
  —цитат от коментар 2 на Paolo Di Canio


  И затова братска расия да ни спаси като ни окупира, дали комундер?

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 445 Неутрално


  То и на прасето много му харесва кочината в която живее......

  А по темата - София е мръсен и презастроен град , с няколко огромни цигански гета и крайни панелни квартали като Припят 1-2 години след Чернобил.
  Има цели квартали които са откъснати от света, без градски, вело и даже пешеходен транспорт. Не коментирам Манастирски ливади, Кръстова вада и тем подобни които нямат една асфалтирана улица като хората и има само 2 сезона - кален и прашен...

  На този фон виждаме страхотен имотен балон докато 22% (според статията) или 25% (според световната банка) от жилищата са празни (т.нар тъмни прозорци)

  София има едно единствено предимство спрямо страната - с малко зор можеш да си намериш работа на достойна заплата в западна фирма и да живееш относително прилично , и затова населението на града се увеличава, тъй като последните близо 30 години столицата на България краде от провинцията на България читавата трудова сила.

 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  В интерес на истината София е добър град за живот. Разбира се има доста недостатъци като автоталибаните по тротоарите и мръсния въздух през зимата, но определно града върви напред и нагоре и качеството на живот се подобрява.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Еми като дойдеш от село в дълбоката евро-провинция София нормално е да си доволен. Грозен, лош и объркан град, но като за България е най-доброто. А населението на Варна НАМАЛЯВА от 2-3 години, затова тая 10-годишна статистика не е коректна за актуалното състояние на този най-умиращ голям български град.

 10. 10 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Работа сигурно, но да си доволен, че живееш в днешна София си е диагноза. За последните шест месеца се наложи да съм в София общо около месец и единствените хубави неща бяха доброто шофиране и не лошата храна, която се предлага тук и там.
  Иначе си е лудница.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 11. 11 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Останалите 30% коментират в Дневник.

 12. 12 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#4] от "Abc Bca":

  700 лева друг път. Късметлиите ги вземат.

  Питах шефка на отдел в община Шумен защо се занимава с такава работа за тия умрели 600, 700 лева на месец и.....онемях. Получава 540 лева заплата.

  ДАНО ме е излъгала, ама надали.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Останалите 30% да заповядат на село- тук е чисто, тихо, спокойно, няма стрес,изобщо пасторална идилия.

 14. 14 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Самодоволството ни не ни е добра черта.

 15. 15 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  Значи не е просто обезбългаряване. Шумен става турски град, но и те, турците не са много на брой.
  Хем обезлюдяване, хем смяна на....религията.

  А циганите ни от 15 години живеят в Белгия и Холандия. Вече е почти атракция да видиш циганин в Шумен...., освен през лятото. Познавам много от тях и ги питам защо се връщат. Било им мъчно за тук. Ей това не мога да го схвана. Децата не знаят как се ползва външна тоалетна...мъка.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 16. 16 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Искало и да не са доволни-плащат субсидирано парно,строи им се метро с еврофондове,заплатите са високи,всички централи на държавни ведомства са там.Боко продължава партийната линия на Тодор Живков-всичко за София,а провинцията се оправя както може.

 17. 17 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#13] от "selqnin":

  По селата е друга драма. Почти никой няма животни, дворовете пустеят.
  Гледам покрай зимата сега как за хляб ходели само. Ами, че защо не си го направят в къщи.
  И без друго печката на дърва има фурна към нея. Дори ток не им трябва.
  Ето това е драмата. Ама това сегашното старо поколение е онова, което премина от соца към бърдака (демокрацията де) беше на 50 годишните тогава хора. Нищо не могат на село, защото еничарки комуноидите ги преместиха в градовете още съвсем млади.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":Значи не е просто обезбългаряване. Шумен става турски град, но и те, турците не са много на брой.Хем обезлюдяване, хем смяна на....религията.А циганите ни от 15 години живеят в Белгия и Холандия. Вече е почти атракция да видиш циганин в Шумен...., освен през лятото. Познавам много от тях и ги питам защо се връщат. Било им мъчно за тук. Ей това не мога да го схвана. Децата не знаят как се ползва външна тоалетна...мъка.
  —цитат от коментар 15 на Росен (Путлер капут)


  Блазе ви.При нас е пълно с мургави физиономии.Въпреки че също има много в чужбина.Вчера жената отиде в гинекологията да я прегледат и отпред за свиждане чакаха само цигани.

 19. 19 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#12] от "Росен (Путлер капут)":

  Говоря за ЮГ-а, за СЕВЕР-а е около 550 лева.

 20. 20 Профил на ofe29523420
  ofe29523420
  Рейтинг: 221 Гневно

  А защо точно Наполи? А не Нейпълс, Напл или Напуле? Безотговорно е журналисти да не изписват правилно българските имена на градовете.

 21. 21 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#19] от "Abc Bca":

  О-о-о, на юг сте богати. Там със заплата чува се сте изкарвали почти до средата на месеца.
  Тук всичко приключва за седмица и после....на магия три седмици.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Мрънкалниците да видят снежна София през 2000 г https://www.youtube.com/watch?v=2MxQtgzIGck&t=82s и да я сравнят с тази седмица. Вижте как са "почистени" улиците от снега. И това е само един пример. София има огромен прогрес и определно сега изглежда по-добре от близките столици Букурещ, Атина и Белград.

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Заглавието на статията и конкретните въпроси от анкетата са доста различни. Да, в София има работа и не, в София не е приятно за живеене(мръсна градска среда, лоша инфраструктура, презастрояване, неефективна администрация).

 24. 24 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#18] от "nkt54554122":

  Преди две, три години карах приятел до НЕЛК София.
  За четири часа само ние бяхме българите и имаше един турчин, с който взехме да си викаме брато, понеже само ние бяхме бели на цвят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  София е на много малка територия за толкова народ.
  В Берлин е някак широко, в Прага не толкова, но пак не се усеща тоя мравуняк, който се усеща в София.

  Ако живея в Прага или Берлин не мисля, че ще имам нужда от кола.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#19] от "Abc Bca":О-о-о, на юг сте богати. Там със заплата чува се сте изкарвали почти до средата на месеца.Тук всичко приключва за седмица и после....на магия три седмици.
  —цитат от коментар 21 на Росен (Путлер капут)


  Като гледам статистиката на НСИ в област Шумен има по-висока средна заплата от 9 области в Южна България.Южна България не е само Пловдив,Бургас и Стара Загора.

 28. 28 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Това е положителна новина, хубаво е че са по-малко мрънкащите дето все нещо им е криво. Много неща има за подобряване и в София и в цялата държава, но който си е мрънкало той където и да отиде пак ще си е мрънкало, обратното който е позитивно настроен, навсякъде ще се чувства добре.

 29. 29 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#25] от "Ashiata Shiemash":

  Нито един нормален човек не симпатизира на Русия.

  И понеже за градове си говорим в Русия малките градове са като запечатани от соца.
  Старите тенекиени полупразни магазини, кал, мръсотия.
  Може да обезлюдяваме, но градовете ни винаги са били спретнати.
  Руските никога не са били и сега не са. На 30 км. от Москва е жива драма. Може да се снима филм за ВСВойна преспокойно. Обстановката е като тогава.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1554 Весело

  Тия па доволни?Много тъпи парчета!Да живее Лехчхево!
  —цитат от коментар 5 на Wornoxmaniak


  А така Уорни! :-)
  Тодор Колев ако беше жив щеше да ти я изкара;
  Лехчево е бра'че, Лехчево е бра"че
  център на планетата......

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#27] от "nkt54554122":

  Може статистиката да говори нещо, но може и преди това да е шибнала на екс нещо неправилно.

  Мизерия е тук. Пълна. В шивашка фабрика МЪЖ получи като първа заплата 380 лева, щото плана нам какво си. Това го научих от баща му преди седцица. За заплатите на жените няма да говоря.
  В завода за алуминий дават около хилядарка, но не знам колко хора работят там.
  Да има още една, две фирми с близки до това заплати и толкова. Може би те надигат средният доход, но Шумен все още е НЕмалък град, в който живеенето е трудна задачка.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1554 Весело

  А навсякъде ли е правено това изследване или тук - там? Щото не съм чул тук някой да пита.И къде е Видин, дето е в най-бедния район в ЕС?
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  Видин си е воз ДунавО а невестите му са у Софияяя. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 33. 33 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това е положителна новина, хубаво е че са по-малко мрънкащите дето все нещо им е криво. Много неща има за подобряване и в София и в цялата държава, но който си е мрънкало той където и да отиде пак ще си е мрънкало, обратното който е позитивно настроен, навсякъде ще се чувства добре.
  —цитат от коментар 28 на Ashiata Shiemash


  Естествено,че ще сме мрънкала,защото се отделят огрломни ресурси за София,а останалата част на страната кучетя я яли.Жена ми е учителка в езикова гимназия в провинцията и получава два пъти по-ниска заплата от софийските си колежки в държавни училища.И това се отнася не само до учитиелите,но и до цялата администрация.Софийското парно се субсидира,което си е жив комунизъм-и никой и не подговаря за приватизация.С еврофондове строят метро,вместо да ги дадат за инфраструктура в други градове.

 34. 34 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#27] от "nkt54554122":Може статистиката да говори нещо, но може и преди това да е шибнала на екс нещо неправилно.Мизерия е тук. Пълна. В шивашка фабрика МЪЖ получи като първа заплата 380 лева, щото плана нам какво си. Това го научих от баща му преди седцица. За заплатите на жените няма да говоря.В завода за алуминий дават около хилядарка, но не знам колко хора работят там.Да има още една, две фирми с близки до това заплати и толкова. Може би те надигат средният доход, но Шумен все още е НЕмалък град, в който живеенето е трудна задачка.
  —цитат от коментар 31 на Росен (Путлер капут)


  В нашият град отвори завод за авточасти.Вуйчо ми работи там и заплатата му е 570 лв.А го спукват от бачкане.Става въпрос за Южна България.

 35. 35 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 274 Неутрално


  До коментар [#9] от "Дундурук":

  В София населението не бих казал, че намалява в последните 4-5 години , но определено не расте. И затова 25 процента от апартаментите стоят празни , смятай къв балон се е надул.

 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4047 Любопитно

  Тези изводи ,че около 70% от софиянци са доволни от своя живот в столицата ми звучат прекалено оптимистични!

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2212 Весело

  "Около 70% от жителите на София са доволни от живота си в града"

  Както казала една девойка "Мьен на сьело веч нье мож ме върнА!"

 38. 38 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1092 Весело

  Тези 70% са придошлите,нали?

 39. 39 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2788 Весело

  Дано поне сага нещастните "автентични" разберат, защо Доган (който ги слага всички в джоба си като политик-като човек подлежи на обсъждане) бяга от избори като дявол от тамян-една пета от избирателите в България живеят в град, в който кмет е кадър на ГЕРБ. Отделен въпрос е, как гледат на това жителите на градовете, където кметът не е от тази партия.
  Та като съпоставиш тези два факта, трябва да признаеш, че Доган си е мъдър. Политик по рождение, въпреки всичките си кусури. Също като ББ, между другото. И понеже няма други, се налага да преглътнем, че единият служи най-малко на двама господари, а другият много е бягал от училище.

 40. 40 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  В интерес на истината София е добър град за живот....
  —цитат от коментар 8 на EU defender


  А особено когато се съберат няколко почивни дни и софиянци заминат по родните си места София става един наистина много приятен град.

 41. 41 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Около 70% от жителите на София са доволни от живота си в града"Както казала една девойка "Мьен на сьело веч нье мож ме върнА!"
  —цитат от коментар 37 на Един препатил


  И софиянецът й отвърнал:"Спокойно,довечера ще ходимЕ да се напиемЕ"".Софийският диалект е не по-малко смешен и дразнещ колкото всеки друг в България.

 42. 42 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 594 Весело

  глупости ужасен е града.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 43. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#29] от "Росен (Путлер капут)":

  Това което обяснявам е че тази малоумна обсебеност с Русия отвращава нормалните хора, каквато и да е статия все ще се намери някой да пише за Русия, абсурдно е. Какво ни вълнуват градовете до Москва в случая, тук става въпрос за живота в София. И в момента пътувам из България, доста ромски гета видях в някои градове и села, нека не се изсилваме колко са ни уредени градовете, голяма част от фасадите на блоковете и къщите в България също никак, ама никак не впечатляват, направо крещят мизерия.

 44. 44 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Ма хич не ми е на дедовия КОЙ е доволен от живота в София, и КОЙ не.Тук съм се пръкнал и нямам никаква заслуга за това, а и никаква вина. Ма и неща да ходя другаде. На който не му харесва, или да промени София, или да промени местожителството- ако може де.

 45. 45 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 425 Неутрално

  50% от населението на Гърция е концентрирано в Атина. Атина си е истинско мръсно гето. Всички сгради са набълскани едно до друго, улиците са мръсни и непочистени, стените навсякаде са нашарени с графити, мръсотия и отпадаци навсякаде. Честно не знам как някой може да живее в това сметище.

 46. 46 Профил на kwu51545500
  kwu51545500
  Рейтинг: 221 Весело

  ИНАЧЕ ОБРАТНО НА СЕЛО

 47. 47 Профил на kwu51545500
  kwu51545500
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#41] от "nkt54554122":

  БОГАТСТВОТО НА ЕДИН ЕЗИК

 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#41] от "nkt54554122":

  "И софиянецът й отвърнал:"Спокойно,довечера ще ходимЕ да се напиемЕ"".Софийският диалект е не по-малко смешен и дразнещ колкото всеки друг в България."

  Извинете приятелю, леко сте в грешка. Софийски диалект няма. Е-кането е диалектът на депутатите, министрите и журналистите.

 49. 49 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 425 Неутрално

  София има още много да ръсте, поне 3 милиона трябва да стане града.

 50. 50 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#8] от "EU defender":

  София не е България, гусин демокретен.

 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#34] от "nkt54554122":

  Ясно.
  Ами тя финансовата зараза=мизерия явно пъпли навсякъде.

  Децата на мои приятели от години бяха във Варна, но вече никоЕ от тях не е там. Всички се изсипаха в София.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#41] от "nkt54554122":"И софиянецът й отвърнал:"Спокойно,довечера ще ходимЕ да се напиемЕ"".Софийският диалект е не по-малко смешен и дразнещ колкото всеки друг в България."Извинете приятелю, леко сте в грешка. Софийски диалект няма. Е-кането е диалектът на депутатите, министрите и журналистите.
  —цитат от коментар 48 на Един препатил


  Сериозно?Искаш да кажеш,че стотиците софиянци,с които съм разговарял или които съм чувал как говорят са депутати и министри ли?

 53. 53 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#49] от "happystory":


  София има още много да ръсте, поне 3 милиона трябва да стане града.
  —цитат от коментар 49 на happystory


  Значи не след дълго всички ще сме в София.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":София не е България, гусин демокретен.
  —цитат от коментар 50 на Paolo Di Canio


  Ма дреме ми на пачангата- можеш да живееш дето желаеш-кой ти пречи?!

 55. 55 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#48] от "Един препатил":

  Да, няма софийски диалект. Установих го в казармата. Софиянци си говореха точно като нас...всъщност по-добре от нас. Но бяха софиянци, не столичани...в повече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "nkt54554122":Ясно.Ами тя финансовата зараза=мизерия явно пъпли навсякъде.Децата на мои приятели от години бяха във Варна, но вече никоЕ от тях не е там. Всички се изсипаха в София.
  —цитат от коментар 51 на Росен (Путлер капут)


  Моите впечатления са,че много повече българи емигрират,отколкото да ходят в София.Познавам около 200 емигранти и около 10 човека мигрирали в София.Съотношение 20 към 1.

 57. 57 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  София става за живеене, но да съм доволен - в никакъв случай...

 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1554 Весело

  Софийският диалект е не по-малко смешен и дразнещ колкото всеки друг в България.
  [quote#41:"nkt54554122"][/quote]

  Дааа Софийският и мене ме дразни а виж ШопскиО не. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 59. 59 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Софийският диалект е не по-малко смешен и дразнещ колкото всеки друг в България.[quote#41:"nkt54554122"]
  —цитат от коментар 58 на Танас
  Дааа Софийският и мене ме дразни а виж ШопскиО не. :-)[/quote]

  Както искаш го наричай.Звучи ми не по-малко смешно от тези дето мекат.Те мекат,софиянци екат.

 60. 60 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Тия па доволни?Много тъпи парчета!Да живее Лехчхево!
  —цитат от коментар 5 на Wornoxmaniak


  За два дена се местя в Лехчево, ако доходите на семейството от двама работещи се запазят. Даже наполовината някой да ни даде ще се замисля. Наполовина означава скромните 3250 лв. Чакам предложения не само от Лехчево.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 61. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Голям брой от днешните софиянци дойдоха от провинцията и няма как да не са доволни, те отдавна са си го мечтали това. Много от тях се уредиха на земляческа и шуробаджанашка основа с добри постове и заплати и задоволството им е гарантирано. В София е съсредоточена цялата държавна администрация и този град дава неограничени възможности човек "да се уреди". Това, че градът се задъхва от пренаселеност на никого не му пука. Съсредоточаването на 20% от населението на страната в един град никого не смущава. В САЩ администрацията е локализирана обикновено в някой малък град, а тук е тъкмо напротив. Обичам София, но това не е същият град в който съм отрасла, това е нещо съвсем различно.

 62. 62 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 274 Весело

  Търсят се едни 10% за да излезе уравнението!

 63. 63 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#48] от "Един препатил":Да, няма софийски диалект. Установих го в казармата. Софиянци си говореха точно като нас...всъщност по-добре от нас. Но бяха софиянци, не столичани...в повече.
  —цитат от коментар 55 на Росен (Путлер капут)


  Бре куре бабалейкин- никой не гони никого от София. Това, че има хора дето са избрали София за реализация в моите очи не са селяндури. Тук им е добре, затова са тук.
  Забелязал съм, че тия дето са поне някое поколение софиянци, никога не наричат хората " провинциалисти". Щото не са комплексари. Никога не бих нарекъл
  някой от Шумен непълноценен българин, само щото е от там. Не им забелязвам и как говорят- така са се учили от мама и тате- така приказват...

 64. 64 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#45] от "happystory":

  Определено Атина и Солун бият София по концентрация на цигания и лошо управление.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 65. 65 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Голям брой от днешните софиянци дойдоха от провинцията и няма как да не са доволни, те отдавна са си го мечтали това. Много от тях се уредиха на земляческа и шуробаджанашка основа с добри постове и заплати и задоволството им е гарантирано. В София е съсредоточена цялата държавна администрация и този град дава неограничени възможности човек "да се уреди". Това, че градът се задъхва от пренаселеност на никого не му пука. Съсредоточаването на 20% от населението на страната в един град никого не смущава. В САЩ администрацията е локализирана обикновено в някой малък град, а тук е тъкмо напротив. Обичам София, но това не е същият град в който съм отрасла, това е нещо съвсем различно.
  —цитат от коментар 61 на proza


  Чак пък да се задъхва от пренаселеност.Един милион и триста хиляди души на толкова голяма територия изобщо не са много.Бил съм в Истанбул,където буквално не можеш да се разминеш от хора,както и в Лондон.В София никъде не съм срещал стълпотворение от хора.

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#11] от "npg38547585":

  В Дневник са събрани всички хейтърчета,чеда на червената номенклатура,които днес за по-куул са се самонабедили за десни..

 67. 67 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#21] от "Росен (Путлер капут)":

  Мога да ти кажа, че в малкото функциониращи заводи заплатата на работник ( шлосер, маш. оператор, стругар) е в рамките на 600-670 лв.

 68. 68 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#15] от "Росен (Путлер капут)":

  А циганите ни от 15 години живеят в Белгия и Холандия. Вече е почти атракция да видиш циганин в Шумен...., освен през лятото. Познавам много от тях и ги питам защо се връщат. Било им мъчно за тук. Ей това не мога да го схвана. Децата не знаят как се ползва външна тоалетна...мъка.

  ++++

  😂😂😂

 69. 69 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#60:"Обществен деятел"][/quote]

  Нашите съпружески доходи са три пъти по-ниски от вашите,но не бих сне преместил в София и за пет пъти по-високи доходи.Не бих сменил живота в къща на село с какъвто и да е било апартамент.Няма шумни съседи,не се притеснявам като тропат децата ми,нито пък,че ще ме наводни съседът.Децата си играят на ливадата в двора илятото се къпят в басейн.Престъпност на практика липсва и си държа колата си с ключ в стартера и не заключам вратите на къщата.

 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#67] от "Abc Bca":

  Ами значи мизерия си е навсякъде.
  А това в София трудно може да се нарече живот, но пък от друга страна човек сам си устройва живота и си прави сметката.
  Аз мърморя, но стоя в Шумен. Не съм чак толкова зле или по-скоро съм по-малко зле от масата, но никога няма да разбера как е възможно да се живее със заплата от 700 лева.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Забелязал съм, че тия дето са поне някое поколение софиянци, никога не наричат хората " провинциалисти". Щото не са комплексари. Никога не бих нарекъл някой от Шумен непълноценен българин, само щото е от там. Не им забелязвам и как говорят- така са се учили от мама и тате- така приказват...
  —цитат от коментар 63 на skomina


  Кореняците софиянци – тези, които все пак са оцелели при идването на "народната власт", не са избягали в чужбина и все още са сред живите – обикновено се отнасят с безразличие към хората от провинцията – нито омраза, нито някаква прекалена добронамереност. Виж, панелната аристокрация е друга бира...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 72. 72 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#67] от "Abc Bca":

  Сега погледнах пост №11, който колегата визира след твоя пост и така видях, че моят пост № 12 е пожълтял. Това не е добре. Това значи, че много хора са съгласни с казаното, а то хич не е хубаво.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#56] от "nkt54554122":

  А, нищо чудно емигриращите да са повече от приходящите за постоянно в София.
  То сигурно вече и в Албания е по-добре от тук.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#56] от "nkt54554122":А, нищо чудно емигриращите да са повече от приходящите за постоянно в София.То сигурно вече и в Албания е по-добре от тук.
  —цитат от коментар 73 на Росен (Путлер капут)

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
  Виж тази таблица за средните нетни заплати в Европа.Сърбите имат същата заплата като нашата,а в Черна гора е по-висока.В Босна е само малко по-ниска.Те не са в ЕС,а ние сме от 11 години.Вместо да се мерим с другите държави от ЕС ние сме на нивото на другите балканци.

 75. 75 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#63] от "skomina":

  Що те ядосвам не разбирам. Аз познавам хора от Шумен за които млЯкото стана млЕко за една година...и хляба стана хлЕб.

  Това съм чул/видял, това споделям. Освен това знайно е, че съм в Шумен и трудно може да се предположи, че смятам новите столичани за втро качество хора.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В последните години София рязко се промени към по–добро – истинска витрина на успешната евроатлантическа интеграция на страната! Най–много ми харесва, като виждам все повече туристи и чувам дурги европейски езици в централната част и не само там. Радвам се също така, че летището става все по–натоварено, дори в по–необичайни досега часове от деня.

  В същото време не искам да станем като Гърция – с над 30% от населението в столицата. Не че няма място, София има още много да се развива на север! Но просто деконцентрацията и децентрализацията не само на икономика и администрация, но и на културен живот и лайфстайл, е от полза за всички българи, особено за идните поколения. Хармоничното развитие на една страна също допринася за националната кохезия, хармонията и спокойството в обществото и дори увереността на лично ниво.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 77. 77 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#74] от "nkt54554122":

  Хубава карта.
  Мерси.
  Веднага става ясно.

  При едни и същи доходи в Сърбия или в Молдова ТУК се живее по-скъпо, защото цигари, бензин, нафта, газ и Бог знае колко неща НЯМАТ същите акцизи, както е при тях.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В последните години София рязко се промени към по–добро – истинска витрина на успешната евроатлантическа интеграция на страната! Най–много ми харесва, като виждам все повече туристи и чувам дурги европейски езици в централната част и не само там. Радвам се също така, че летището става все по–натоварено, дори в по–необичайни досега часове от деня. В същото време не искам да станем като Гърция – с над 30% от населението в столицата. Не че няма място, София има още много да се развива на север! Но просто деконцентрацията и децентрализацията не само на икономика и администрация, но и на културен живот и лайфстайл, е от полза за всички българи, особено за идните поколения. Хармоничното развитие на една страна също допринася за националната кохезия, хармонията и спокойството в обществото и дори увереността на лично ниво.
  —цитат от коментар 76 на c.b.o.


  И къде я видя тази децентрализация?България се дели на София и останалата част.

 79. 79 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#69] от "nkt54554122":

  Описваш добрата страна на малките градове/села. Те са добри за отглеждане на малки деца, но когато последните порастват нещата се изменят. В гените ни е записано да се движим към по-населените места, където шансовете за намиране на най-подходящ партньор се повишават, наедно с тези за професионална реализация. Миграцията на младите към по-големите градове е навсякъде по света. Не казвам, че това е добре или зле; нещата са такива каквито са. Статистика.

 80. 80 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#78] от "nkt54554122":

  Ти прочете ли коментара ми? Надявам се на деконцентрация и децентрализация, за да не станем като Гърция.

  Сега ще се извиниш ли?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 81. 81 Профил на Abc Bca
  Abc Bca
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#70] от "Росен (Путлер капут)":

  Това е положението, вероятно теглят кредити, плюс помощ във вид на храна които им идват от селата. Дрехи втора употреба, отопление на дърва, сирена с палмово масло...

 82. 82 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Доволни са хората въпреки трафика, мръсния въздух и селянията, към която те не принадлежат. Миналата година лятото бях около месец в София, не ми се видя скъпо. Не навсякъде имаше пиринско, но общо взето цените си бяха като у прованса-бира, кучешка радост, зеленчук за шопска, гроздова, хляб, колекционерски колички, хем от Фантастико, не беше зле. Гео Милев ми хареса.

 83. 83 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#74] от "nkt54554122":

  Остави тези стъкмистики втора–трета ръка.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 84. 84 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "nkt54554122":Хубава карта. Мерси.Веднага става ясно.При едни и същи доходи в Сърбия или в Молдова ТУК се живее по-скъпо, защото цигари, бензин, нафта, газ и Бог знае колко неща НЯМАТ същите акцизи, както е при тях.
  —цитат от коментар 77 на Росен (Путлер капут)


  И тук заплатите са такива заради голямата емиграция.Ако тия 1 милион емигранти бяха в България заплатите щяха да са още по-ниски.Ако Сърбия бе в ЕС щяха да имат и те голяма емиграция и съответно по-високи заплати.

 85. 85 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен (Путлер капут)":

  БГ трябва да либерализира пазара на труда, и да направи по лесно наемането на чужди работници.

 86. 86 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#69] от "nkt54554122":Описваш добрата страна на малките градове/села. Те са добри за отглеждане на малки деца, но когато последните порастват нещата се изменят. В гените ни е записано да се движим към по-населените места, където шансовете за намиране на най-подходящ партньор се повишават, наедно с тези за професионална реализация. Миграцията на младите към по-големите градове е навсякъде по света. Не казвам, че това е добре или зле; нещата са такива каквито са. Статистика.
  —цитат от коментар 79 на Brother Felonious


  Така е.И мен преди 20 години ме влечеше София.Сега и пет пъти по-висока заплата да вземам,няма да отида там.Все се надявам децата ми да останат да живеят тук,но бъдещето ще покаже.

 87. 87 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "nkt54554122":Остави тези стъкмистики втора–трета ръка.
  —цитат от коментар 83 на c.b.o.


  Това са офицаилни данни.Ако имаш други представи ги.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#78] от "nkt54554122":Ти прочете ли коментара ми? Надявам се на деконцентрация и децентрализация, за да не станем като Гърция.Сега ще се извиниш ли?
  —цитат от коментар 80 на c.b.o.


  Е какво да се извинявам-казваш,че не сме били като Гърция.Ами точно като Гърция сме в това отношение.В Атина живеят 30 процента от гърците,в София 20.Както намалява населението до 15-20 години и София ще стане 30 процента от населението.

 90. 90 Профил на whu27554195
  whu27554195
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И къде е Видин, дето е в най-бедния район в ЕС
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  Стига с тоя скапан Видин, продънихте ни ушите всеки ден с Видин, има далеч по-бедни общини в България, за които не се чува нищо. То стана като медийно клише - Видин та Видин. "Най-беден регион в ЕС" защото не са пришили София към него, иначе щеше да е най-богатия в България. Не робувайте на смешни статистики.

 91. 91 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  България е малка страна - за няколко часа се пресича с кола. Разделянето й на център и провинция е наистина смешно. Надявам се да видим обратна миграция на пенсионери от София и други градове към селата. Ако/когато хората позабогатеят и това ще стане. Когато почти сме направили преходът, животът на село е смислен. Аз с удоволствие бих се забавлявал да правя вино и сирене, да ровя малка градина. А кат ме стегне шапката (ако) - проблеми няма да се отскочи до което и да е место в света за седмица-две.

 92. 92 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#85] от "happystory":

  Съвсем скоро няма да има никакъв друг изход.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#87] от "nkt54554122":

  Това е компилация от различни източници с неясна давност, методология и представителен характер. Никак не е лесно да се направи подобно съпоставяне на средна раб. заплата, защото реалната такава зависи от прекалено много фактори. Така че внимателно с такива стъкмистики–компилации от Уикипедия.

  Не е моя работа да доказвам твои твърдения и ти представям каквото и да било.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 94. 94 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#81] от "Abc Bca":

  Дрехи втора радост това ясно. Храната под всякаква възможност дори за остаряване, но дървата....там е голяма драмата. Колкото си по-беден, толкова по-скъпо живееш.
  Дървата подгониха стоте лева за кубик. 80, но не са кубик. Санитарният минимум за зимата е поне 10 кубика. Имам всякакво отопление, но от 10 години ползвам само климатици и газ за кухнята. Това е най-евтиният вариант за комфортен живот, но масата от хората не могат да си го позволят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Е какво да се извинявам
  —цитат от коментар 89 на nkt54554122


  Ето за този прибързан коментар:
  И къде я видя тази децентрализация?България се дели на София и останалата част.
  —цитат от коментар 78 на nkt54554122


  В отговор на моя такъв:
  В същото време не искам да станем като Гърция – с над 30% от населението в столицата. Не че няма място, София има още много да се развива на север! Но просто деконцентрацията и децентрализацията не само на икономика и администрация, но и на културен живот и лайфстайл, е от полза за всички българи, особено за идните поколения. Хармоничното развитие на една страна също допринася за националната кохезия, хармонията и спокойството в обществото и дори увереността на лично ниво.
  —цитат от коментар 76 на c.b.o.  Ако ще ми тролиш все едно си в Блиц, просто забрави!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 96. 96 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#87] от "nkt54554122":Това е компилация от различни източници с неясна давност, методология и представителен характер. Никак не е лесно да се направи подобно съпоставяне на средна раб. заплата, защото реалната такава зависи от прекалено много фактори. Така че внимателно с такива стъкмистики–компилации от Уикипедия.Не е моя работа да доказвам твои твърдения и ти представям каквото и да било.
  —цитат от коментар 93 на c.b.o.


  Като оборваш нещо е редно да представиш доказателства.Щото много ти издиша тезата в противен случай.Има си официални данни за средната работна заплата.В България източникът е НСИ.В другите държави сходните институции.

 97. 97 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6419 Неутрално

  И какво става сега, излиза че вие софиянците избирате Баце-то, щото сте много доволни от него.

 98. 98 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#95:"c.b.o."][/quote]

  Как е в Блиц?Никога не съм писал там.Пиша само в този форум от дълги години.

 99. 99 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Като оборваш нещо е редно да представиш доказателства.
  —цитат от коментар 96 на nkt54554122


  Така е. Но преди това трябва да има какво да оборвам. Сещаш ли се?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 100. 100 Профил на musashi75
  musashi75
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#99:"c.b.o."][/quote]

  Представям ти таблица с данни за средните работни заплати в Европа.Която често следя и редовно се актуализира.Като искаш обори данните от тази таблица.Като представиш кнокретни данни колко е средната работна заплата в Сърбия,Босна и така нататък.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK