"Джи Пи груп" ще ремонтира ул. "Граф Игнатиев" и площад "Славейков" за 24 млн. лева

"Джи Пи груп" ще ремонтира ул. "Граф Игнатиев" и площад "Славейков" за 24 млн. лева

© Надежда Чипева, КапиталСтроителната фирма "Джи Пи груп" е спечелила обществената поръчка на Столичната община за ремонт на ул. "Граф Игнатиев", прилежащите и площади, парка около църквата "Св. Седмочисленици" и улиците "6 септември", "Славянска" и "Цар Иван Шишман".


От заключителния доклад на комисията се вижда, че "Джи Пи груп" е предложила 24 млн. лева, като цената е с 2 милиона повече от класираното на второ място сдружение "Трейс РПВ" - от фирмите "Трейс груп холд" и "РВП Илиенци". "Джи Пи груп" обаче е получила повече точки заради по-добрите си гаранции за качество на изпълнението. Срокът за изпълнението на дейностите е 300 дни, като се очаква ремонтът да започне това лято.


В обществената поръчка участваха още две обединения - "ПСТ градска среда Зона 2" и "Исаф С.А. - Колас Рай С.А. зона 2". Те обаче са били отстранени, защото офертите им не са съответствали на условията на поръчката.


Тези ремонти са ни важни
Улица "Граф Игнатиев" и площадите "Гарибалди", "Славейков" и "Патриарх Евтимий" ще претърпят цялостни обновявания по проект на студиото на архитект Иво Пантелеев. Той предвижда улицата да стане пешеходна, без тротоари, премесване на пазара за зеленчуци на отсрещната страна на улицата, изграждане на нов пазар за продаване на книги, който ще е по-малък от сегашния.


Парите за този ремонт са от оперативна програма "Региони в растеж", като цялата субсидия за ремонти в центъра на София е 146 млн. лева. С тях общината ще финансира реконструкцията на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III" за 40 млн. лева и ремонт на зоната около катедралния храм "Александър Невски". Изпълнителните на тези обществени поръчки все още не са избрани.


Столичната община иска да възложи организацията, контрола за качествено изпълнение на външни експерти, за в средата на март обяви обществена поръчка за 500 хил. лева.


Нов пробив и ремонт в парка


Фирмата "Трейс груп холд" пък спечели поръчката за строителството на продължението на бул. "Тодор Каблешков" между улиците "Луи Айер" и "Емилиян Станев", като ще направи и ремонт на съществуващата част между между бул. "България" и ул. "Луи Айер". Стойността на поръчката е 10.2 млн. лева а срокът за изпълнение е 167 дни.


Това лято трябва да започне и цялостното обновяване на Западен парк, което ще бъде направено от фирмата "Галчев инженеринг", която спечели поръчката с цена от 8.5 млн. лева без ДДС. Проектът за ремонт на Западен парк предвижда подмяна на пейките, лампите, изграждане на нови детски площадки и места за барбекю, зона за разхождане на домашни любимци и възстановяване на някои от атракциите като Кривите огледала.


Компания "Галчев инженеринг" направи цялостния ремонт на Националния дворец на културата, който се забави с няколко месеца, оскъпи се почти двойно, като достигна 45 млн. лева. През лятото временният изпълнителен директор на НДК Борислав Велков пусна във "Фейсбук" съобщения, като твърдеше, че е имало натиск фирмата "Галчев инженеринг" да бъде избрана да изпълнява ремонта. Впоследствие Велков остана в управлението на дружеството за постоянно, а "Галчев инженеринг" получи нови 12 млн. лева, за да достави системата за сигурност в сградата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK