Комисия одобри имената на станциите по третата линия на метрото

Бъдещата трета линия, строителството на която е в ход, е отбелязана в зелено на схемата.

© Метрополитен София

Бъдещата трета линия, строителството на която е в ход, е отбелязана в зелено на схемата.Днес комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет е приела решение за именуване на станциите от третата линия на метрото, която се очаква да бъде завършена през 2019г., съобщи организацията "Спаси София".


Имената по бъдещата линия, която ще свърже кварталите "Хаджи Димитър" и "Горна баня" са: "Ген. Вл. Вазов", "Тракия", "Стадион Георги Аспарухов", "Театрална", "Орлов мост", "Бул. Патриарх Евтимий", "Бул. Христо Ботев", "Медицинска академия", "Бул. България", "Бул. Цар Борис Трети", "Мизия", "Овча купел", "Овча купел II", Горна баня.


Нарушено е правилото трансферните станции да имат еднакви имена, както и връзката между имената на станциите с имената на големите транспортни артерии вблизост, отбелязват от "Спаси София". Организацията обръща внимание и върху това, че е нарушен и географският принцип - бъдещата станция "Тракия" е предвидено да се намира на североизночния изход от София в посока георгафската област Мизия, докато станция "Мизия" ще е в югозападния край на града.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK