До края на месеца трамвайните релси по "Граф Игнатиев" щели да са готови

До края на месеца трамвайните релси по "Граф Игнатиев" щели да са готови

© Надежда ЧипеваДо края на месеца работата по трамвайното трасе по улица "Граф Игнатиев" ще бъде приключена и ще е възможно пускането на тестови мотриси по него. Това казаха днес в комисията по градоустройство в общината представители на фирмата "Джи Пи груп", която изпълнява ремонта.


Реално кога ще бъде пуснат в движение трамваят не може да се каже със сигурност, защото след приключването на работата обектът трябва да бъде приет от Дирекция "Национален строителен контрол". "Точна дата не можем да дадем, стараем се това да бъде направено възможно най-бързо", уточни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев в комисия по транспорт.


В началото на октомври, когато изпълнението на ремонта беше подложено на критики от граждани, Крусев твърдеше, че трамваят ще бъде пуснат в началото на ноември.
Напълно приключила е работата по линиите в участъка от площад "Гарибалди" до площад "Славейков", дейностите по настилките там продължават.


От фирмата уточниха, че започват поетапно да премахват загражданията по улицата, но това не означава, че ремонтът е приключил. Целта е "Граф Игнатиев" да бъде освободен за движението на пешеходци за месец декември, когато се очаква магазините по улицата да имат повече работа.


Продължаващият от 7 май ремонт създаде сериозни затруднения за бизнеса по улицата, като много от търговските обекти са затворени от месеци. Собствениците им се срещнаха с представители на общината, за да обсъдят проблемите и да поискат компенсации за пропуснатите ползи. Предстои от общината да обявяват как ще удовлетворят исканията им.


Част от тях вече се изпълняват, като всеки четвъртък след 11 ч. представители на строителите и проектанта приемат сигнали и дават информация на ъгъла на улиците "Паренсов" и "Цар Иван Шишман". Вечер се включва допълнително осветление, а опасните дървени плоскости се заменят с материали, по които пешеходците да се движат безопасно при дъжд и сняг.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK