Общината поставя новите ограничители на ул. "Граф Игнатиев", били като в Антверпен

Ограничителите ще бъдат поставени покрай линиите.

© Столична община

Ограничителите ще бъдат поставени покрай линиите.От днес започва поставянето на нови 500 ограничители между зоната за пешеходци и трамвайните линии по ул. "Граф Игнатиев". Те ще заменят поставените в началото на месеца ограничители, които станаха пореден повод за недоволство на жители на града, като бяха оприличени на "перки на акула".


По думите на главния архитект на София Здравко Здравков премахнатите ограничители били едни от обсъжданите варианти. Тези, които ще се поставят от днес, са окончателни. Проектантът на ремонта - арх. Иво Пантелеев, каза, че няма алтернатива, ако и те не се харесат на гражданите. Той посочи, че същите ограничители са поставени по улици в Мадрид и Антверпен. Тези в София обаче са два пъти по-високи, за да може "хем да са видими, хем да не пречат", посочи Пантелеев.


В първоначалния проект не се е предвиждало поставянето на такива ограничители, но те са поискани от Пътна полиция, за да се обособяват ясно трамвайните линии. Това е изискване, което трябва да бъде спазено, за да може общината да пусне трамвая по улицата.


Очаква се през следващата седмица ремонтът да бъде проверен от Дирекцията за национален строителен контрол и трамваите да бъдат пуснати до празниците.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK