От днес трамваите по линии 10,12 и 18 отново се движат по улица "Граф Игнатиев"

Улица "Граф Игнатиев"

© Юлия Лазарова

Улица "Граф Игнатиев"От днес трамваите по линиите 10,12 и 18 отново се движат по столичната улица "Граф Игнатиев". През май те бяха спрени заради ремонта. Временната автобусна линия 10ТМ пък се закрива, съобщават от Центъра за градска мобилност.


Улицата вече ще е споделено пространство за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт, като тротоарите бяха премахнати, а нивото на "Граф Игнатиев" уеднаквено. По изискване на Пътна полиция бяха поставени и ограничители, които да маркират трамвайното трасе. Първият вид ограничители станаха повод за шеги във "Фейсбук", като бяха оприличени на перки на акула. Впоследствие от общината избраха други, които поставят от края на миналата седмица.


Ремонтът на улицата струва 24 млн. лева и беше повод за недоволство от граждани, които обвинаха фирмата изпълнител "Джи пи груп" в некачествено изпълнение. Промяна в проекта за ремонта пък доведе до оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, който получи обвинение от прокуратурата, че действията му могат да доведат до щета за общината от 5 млн. лева.


Въпреки пускането на трамваите ремонтът на улицата ще продължи до март 2019 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK