Ремонтът на улица "Граф Игнатиев" ще продължи поне до юни

Ул. "Граф Игнатиев"

© Велко Ангелов

Ул. "Граф Игнатиев"Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" ще продължи поне до юни, защото общината е одобрила, че има причини за забавянето на ремонта с общо 79 дни. Ремонтът започна през лятото на 2018 г., като първоначалният срок за приключването на този обект беше до октомври, но впоследствие беше удължаван на няколко пъти.


Реконструкцията на улицата е част от проект за ремонти и на улиците "Славянска", "Цар Иван Шишман", "6-ти септември" и градината около църквата "Св. Седмочисленици". Крайният срок за всички дейности беше март 2019 г.


От общината обаче са установили, че от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г. климатичните условия били лоши и това наложило спиране на строителните дейности. Освен това фирмата, изпълняваща ремонтите за общо 24 млн. лева - "Джи Пи груп", поискала отсрочка с още 50 дни по същата причина, но за друг период. Строителният надзор на обектите обаче приел само 31 дни.


Дейностите по "Граф Игнатиев" сега ще продължат с поставянето на трамвайните ограничители. Освен това от вторник започва поставянето на трайна асфалтова настилка по ул. "Цар Иван Шишман" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Ген. Паренсов". Там в продължение на 16 дни ще се работи по разширяването и на тротоара от страната на жилищните сгради.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK