Премахването на ограничителите на "Графа" ще е за сметка на изпълнителите

Решението за махане на разграничителите беше взето след няколко инцидента с пешеходци, които се спънаха в тях и паднаха.

© Велко Ангелов

Решението за махане на разграничителите беше взето след няколко инцидента с пешеходци, които се спънаха в тях и паднаха.Премахването на опасните ограничители, които предупреждаваха пешеходците, че излизат на трасето на трамваите на столичната улица "Граф Игнатиев", ще бъде са сметка на изпълнителите, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус". Не е ясно обаче за сметка на кого ще е монтажът на новите препятствия.


"Трябва да видим, да се направят разчети", беше коментарът на кмета. Фандъкова посочи, че вариантите за нови разделители ще бъда представени пред хората, преди да се избере вариант.


Премахването на ограничителите на "Графа" ще е за сметка на изпълнителите

© Велко Ангелов
Кметът посочи, че на нея първите ограничителите, който бяха сменени в края на миналата година, са били по-добър вариант. "Но, както и да е, проектантите така предпочетоха", уточни Фандъкова.


В кметството не знаели за опити за засаждане на изкоренени дървета


На въпрос дали е запозната със снимков материал, на който се показва, че строителни работници се опитват да засаждат изкоренени дървета, Фандъкова каза, че за такъв случай няма информация. Сигналът беше подаден от общински съветник Симеон Славчев, който получил снимки от граждани.


Фотографиите са направени на ъгъла на улиците "Граф Игнатиев" и "Мальовица". На тях се вижда как строителните работници се опитват да засадят наново изкоренени дървета, които вероятно са им пречили, докато са работили.


Една от снимките, получени от общинския съветник Симеон Славчев.

Една от снимките, получени от общинския съветник Симеон Славчев.


Фандъкова припомни, че миналата година на изпълнителя е била наложена санкция във връзка с наранявания на дървета. "Тук сме безкомпромисни", каза столичният кмет.


Днес кметът на София обяви и че внася за гласуване в общинския съвет доклад с мерки, които да намалят недоволството сред работещите в градския транспорт


Междувременно днес пред "Нова телевизия" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза, че предстои съвсем скоро да е готов обвинителният акт срещу бившия заместник- кмета на Столична община Евгени Крусев. В средата на ноември той получи обвинение за длъжностно престъпление, свързано с ремонта на релсовия път на ул. "Граф Игнатиев".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK