Специален екип се захваща с безплатното паркиране в "синя зона"

Коли, паркирани на ул. "Съборна" в платената зона, но на забранено място. Те пречат на подхода към ротондата "Св. Георги" (в дъното).

© Анелия Николова

Коли, паркирани на ул. "Съборна" в платената зона, но на забранено място. Те пречат на подхода към ротондата "Св. Георги" (в дъното).Центърът за градска мобилност (ЦГМ) намери решение как да се справи с поредната хитрост да се паркира безплатно в "синя" и "зелена" зона в центъра на София.


Досега инспекторите на ЦГМ нямаха правомощия да санкционират и затова подминаваха коли, паркирани извън платените места, но в нарушение на Закона за движение по пътищата. Обичайна практика според контрольорите е да се паркира близо до кръстовища или на уличното платно, но извън маркираните платени паркоместа.


"КАТ не смогва, защото платената зона се разшири и не достигат полицаи. Затова със заповед на кмета на София се разшириха правомощията на ЦМГ за по-бързо действие срещу нарушителите на Закона за движение по пътищата. Десет от сегашните инспектори бяха включени в новия екип за контрол по паркирането. Той ще действа и за превенция на тези нарушения", каза за "Дневник" Румяна Милова, директор на "Паркиране и мобилност" в ЦГМ.
Инспекторите първо ще залепят съобщение на предното стъкло, че предстои вдигане и откарване на колата в наказателен паркинг, дори ако водачът си е платил престоя. След това ще изпращат сигнал до диспечера в ЦГМ. Той ще преценява кога да дойде паяк – в зависимост от това на коя улица е колата и доколко пречи на движението. "В тези няколко часа, докато дойде паякът, водачът има възможност да я премести и да избегне санкцията", обясни Милова.


"Идеята ни е водачът да разбере, че там е забранено за паркиране и да не повтаря повече грешката си, а не ЦГМ да събира още глоби", добави тя. Новият контролиращ екип, в който влизат 10 инспектори, е разграфил на пет сектора цялата платена зона в центъра на София. Всеки ден те ще проверяват само един от тях като могат да се върнат отново в него още на другия ден, предупреди директорът на "Паркиране и мобилност".

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  Това не е решение на проблема. Трябва да се постараят повече. Има начини. Другият номер са колите, симулиращи авария с вдигнат капак.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Тия се сетиха. Да вземат да питат в Бургас как го правя - без никакви предупреждения ти лепват едно стикерче за 50 лева ( необжалваеми ) на стъклото и ако си мазохист продължавай да паркираш на тротоари, зелени площи, пред кръстовища и пешеходни пътеки ( забранени места по ЗДП) Процедурата с поставянето на глобата е почти незабелижима за собственика нарушител и той няма време да реагира, като когато му прибират колата с паяк и той докато трае цялата галимация да се появи и мръдне колата си.

 3. 3 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 706 Неутрално

  А многоетажни паркинги кога ще построите? Може би в следващия век? Ненаяли се...

 4. 4 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Извинете, какви са тези реверанси точно към най-наглите нарушители? Аз предлагам, ако създават предпоставки за ПТП, в зелени площи са, или пречат на движението, то глобата да е двойна!
  Тези от ЦГМ и общината отново се излагат с решенията си.

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vassil Stoychev":

  Многоетажни паркинги в центъра - едва ли. По-скоро подземни.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  ЦГМ е една от хранилките на ГЕРБ.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 7. 7 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Ще подминаваме ли коли с разни стикерчета от държавна и общинска администрация, полицейски сдружения някакви...

 8. 8 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Не достигали полицаи... ми ребалансирайте си хрантутниците в това МВР най-после.

 9. 9 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 729 Неутрално

  а с богатите инвалиди с коли за по 100 хиляди лева какво правим?...

  Преди време си направих труда да проверя как се вади заветното талонче с инвалидна количка на него, горе долу е на пряко подчинение на г-жа Фандъкова...и очевидно е процедура с дебел корупционен елемент...Ако и да не е - МПС-то е регистрирано на истински инвалид - пак можеше Фандъкова да предприеме законодателни промени да се ограничи (предполагам е в правомощията на СОС)

  А в други страни има и по-елегантни решения - ако си инвалид си длъжен да имаш ТРАЙНИ стикери от вътрешната страна на прозорците, от ВСИЧКИ страни на автомобила. Искам да го видя така А8L и BMW GT, които редовно паркират с инвалидна карта на площад Народно събрание...

 10. 10 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 466 Неутрално

  дори в провинциалните турски градчета близо до кръстовището на малките уличики по кварталите има колчета, които не пречат не завиването, но пречат на паркирането. и ред други начини има. ама акъл трябва

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 11. 11 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Пак много страхливи мерки. София е жертва на автомобилно оскотяване и мерките трябва да са брутални! Зверски глоби за подобни изпълнения започващи от 300 лв, платено паркиране до околовръстното, тройни цени на зоните, за втора кола на същия собственик или същия адрес стикерът да почва от 1000 лв/ година. Инвалидните стикери са 90% фалшиви, брутални глоби за измама в такива случаи.

 12. 12 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няма какво да ги бавите селяните, директно скоба и глоба

 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не си ти, ако не мрънкаш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vassil Stoychev":

  И защо с пари на данъкоплатците да се строят многоетажни паркинги а не детски градини, училища, паркове, улици и всякаква друга инфраструктура.

 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#11] от "borkar":

  Леле, вие помните ли колко време умнокрасивците съдиха общината за стикерите за паркиране от 100лв. Ако дори 1/3 от изброените мерки ги реализира общината ще избухне революция от автоталибани и всякакви други цървули.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#14] от "m17":

  Къде са парите от платеното паркиране ? И тях ли "усвоихте" ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#9] от "Yomega":

  Тарикатите с фалшиви инвалидните талони са дразнещи но не са толкова много. Но идеята с трайна маркировка е добра макар че не съм виждал такова чудо по германия и австрия.

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До 11:"borkar"... Зверски глоби за подобни изпълнения започващи от 300 лв, платено паркиране до околовръстното, тройни цени на зоните, за втора кола на същия собственик или същия адрес стикерът да почва от 1000 лв/ година...."

  Зверски глоби означава корупция. Проблемът е, че и сега глоби за неправилно паркиране рядко се налагат. Да не говорим за просташкото паркиране по тротоари - синоним на бг джендърството.

 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#2] от "dorn":

  София е града на тарикатите, тука са се събрал каймака на цървулите и писка и кряска за всякакви глупости. Няма друг град в България с практически безплатен градски транспорт, навсякъде има кондуктори във всяко превозно средство. Само в София не можело.

 20. 20 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Как така няма да ги сакнционирате?
  Значи , тази маркировка е за това, да НЕ СЕ СПИРА ТАМ, за да могат да минават пешеходци и да не пречат на завиващите! Глобата трябва да е МИНИМУМ 200 лева ДОКАТО СЕ ЧАКА ПАЯКА, и + паяка след това и престоя, и АКТ

  Разгеле, сетиха се !
  И да си гласувате в онбщината, точно на тези нарушители глобите да са ЧЕТВОРНИ !
  50 лева са прекалено малко за такова нарушение! Направете го 200 лева ! МИНИМУМ
  За зелени площи- 400 !

  Също е удачно да се задължат собсттвениците на гаражи да си поставят регитрационните номера на автомобила написани на вратата на гаража и всеки различен от този номер да бъде санкциониран !
  Сега тарикатчетата паркират точно така,м освен това всички са правилно спрели, те са на кестермЕ, щото са играчи нали, и освен това възпрепятстват преминаването по тротоара на пешеходци !

  Освен това трябва да се ЗАТЕГНЕ ДИСЦИПЛИНАТА на проверяващите инспектори! Не да си бъркат в носа, да не сакционират познати и приятели или срещу банички! Имаше една друга ковра, дьето телефона НЕ Й ИЗПАДАШЕ ОТ ГЛАВАТА,м кога проверяваше таа, нЕмам представа !!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 21. 21 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Държавата на инвалидите, телквете, измекярите и пътните хулугани. Мърша абсолютна.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 22. 22 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":

  Няма изненадани, че герберастията винаги търсят вината в някой друг. И сто години кметът да е ваш, пак ще ви е виновен Костов сигурно. И от Москва ви купиха апартаментите, че и без това няма как да докажете доходи.

 23. 23 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#5] от "Пипера е много лют":

  Глупости подземни. Я обиколете Лондон, Берлин и вижте колко наземни етажни паркинг сгради има. Правилният въпрос е къде потъват парите от зоните? Всяка година дружеството е на минус.

 24. 24 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 533 Неутрално

  ей не се носмукахте на кръв бе вампири ГРОБАРСКИ

 25. 25 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Отчета на ЦГМ е публичен, прочетете го и ще разберете. Има проходите по пера, разходите и т.н. Това което аз помня е че миналата година бяха купили нови 8 паяка. Малко са според мен но ако вземат по толкова всяка следваща година ще е ок.

 26. 26 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Поредните ялови мерки на СО. Наясно сме, че трябва да не накарат хората да не паркират, но то няма да стане с подобна мярка. Няма да стане и с тая от 300лв, както предлагат някои. Достатъчно е да ти лепнат един стикер за 50лв, но това да е неизбежно, веднага, винаги и без условия.

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vassil Stoychev":

  Многоетажни ама безплатни искаш, нали?

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  И аз мисля, че трябват големи и разпростиращи се върху всички глоби, при това не виждам какво речи на наличните служители на мобилнстта, както слагат скоби или вдигат колите на тези които не плащат, да правят абсолютно същото за паркиралите по тротоарите и кръстовищата.
  Помислете, че тези които паркират по тротоарите, освен че ни пречат в момента, трощат плочките, за които отново ние трябва да платим - защо те да ни бъркат в джоба, а ние да си траем?

 29. 29 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1093 Гневно

  "КАТ не смогва, защото платената зона се разшири и не достигат полицаи."
  -------------------

  Мамини златни! В милЮционерската ни, хм, територия, където имаме най-много фуражки на глава от населението полицаите изнемогвали?! Липса на кадри имало! Малко им били заплатите! 1312!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 30. 30 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Най-строги глоби за всички нарушители. Аз обаче се питам като кога общината ще построи подземните и надземни паркинги, заради които беше въведена зоната? Оправданието тогава беше, че няма пари за тях и те ще се съберат от таксите за паркиране. 20 години по-късно нищо от това не е направено, а такдите си вървят.

 31. 31 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#30] от "znayko84":

  Що за глупости, никакви паркинги никой не ви е обещавал. Зоната е за да регулира паркирането като го ограничи защото е платено. Ако искате паркинги, вземете си купете паркомясто или гараж, никой данъкоплатец не ви е длъжен на вас лично.

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#25] от "m17":

  Много ти е къса паметта Владов. Къде се загуби докладът на Сметната палата до Прокуратурата за установените деяния ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5981 Неутрално

  Не е вярно, че не можеха. Аз самият преди години съм бил глобяван след поставени скоби на "Градска мобилност".

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#26] от "Индиана":

  Има фишове и имат известен ефект но трябва много, много още докато се научи Ганьо Софийски къде се паркира и къде не. Според мен най-ефективното е да се отдаде вдигане с паяк на концесия. Един конкурс, 10'тина фирми и 100'тина паяка и процент от глобата за фирмата. Един неправилно паркиран няма да остане, както е в Слънчев Бряг. Обаче за съжаление няма да стане защото ще има революция на тоталитарните. И затова ще трябва да живеем с подхода на рака - варене малко по малко докато му уври задника.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#31] от "m17":

  Обещавахте владов . Ти тогава си бил мънечОк ама ние помним !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Стикера да е голям на предното стъкло и да се сваля много трудно. Не е нужно да се вика паяк.

 37. 37 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#5] от "Пипера е много лют":

  И под земята има многоетажни.

  1.618
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":

  Там са мутрите. Това ли ви е мечтата ? Защо ли не съм учуден !?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#22] от "truly":

  Факт е че умнокрасивците съдиха общината 4 години, факт е че не успяха. Факт е че и наредбата за преместваемите обекти съдиха но и тя накрая тръгна и разгониха маса будки. От поне 5 години провалят системата за таксуване но живот и здрави и тя ще тръгне скоро. И само между другото аз съм фен на Костов защото въпреки комунистическото си минало свърши маса неща.

 40. 40 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#30] от "znayko84":Що за глупости, никакви паркинги никой не ви е обещавал. Зоната е за да регулира паркирането като го ограничи защото е платено. Ако искате паркинги, вземете си купете паркомясто или гараж, никой данъкоплатец не ви е длъжен на вас лично.
  —цитат от коментар 31 на m17


  Така ли, я вземи прочети пресата от онова време и виж с какви обещания бе създадена зоната. Освен това паркингите са нещо, което е част от инфраструктурата на всеки нормален град, включително Крива паланка в Северна Македония. Столична община трябваше да построи такива съоръжения още преди 20 години, когато стана ясно, че трафика и паркирането в Центъра са проблем. Днес същото важи и за кварталите. Има всякакви механизми, включително чрез данъчни облекчения и т.н. за да се направи това. Къде, къде по-лесно е обаче свободните парцели да се шиткат на свои хора за без пари, а новото строителство да се разрешава при очевидна липса на места за паркиране. В квартала в момента строят 10 блока, като във всеки местата за паркиране са минимум 50 процента по-малко от апартаментите.
  Има и друго, което пречи на общината да построи тези съоръжения. От тях не може да се краде. Ясно е колко автомобила са влезли и какви такси са платени. От зоната се краде чудесно и затуй тя само се разширява вместо да се реши проблема по цивилизован начин.

 41. 41 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Помня как БСП обещаваше сполука за България пък свършихме с хиперинфлация. Помня и как Софиянски опаковаше боклука и въртеше заменки с люспите на СДС, ДСБ и БСП.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#41] от "m17":

  Не бягай от темата. Твоите родители са членове на БКП. Забрави ли ? Искаш ли да поговорим и за ония "фалшиви" подписи ?
  Придържай се към темата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ти хубаво ги помниш тези неща, но помни че ГЕРБ дойде на власт с обещания за справяне с корупцията и нов морал в политиката. 10 години по-късно корупцията процъфтява в Столична община и комай това е единственото, с което се занимават сериозно там. Паркинги няма, града не се мие, улиците са разорани, а тротоарите са последна грижа. Навсякъде нацвъкано с криви колчета, но за сметка на това плащаме луди пари за подмяната им. Презастроява се, като се секат здрави дървета на по 100 години, а изискванията за залесяване са толкова смешни, че направо да ти се доповръща. Бичнат блок и в саксийка на тротоара посадят някакво дръвче. Хубаво, но отдолу е 50 сантиметра пръст. След 20 години дръвчето ще е отдавна изсъхнало. Всичката герберска работа е такава - безспирно лапане на обществени средства и никаква мисъл за бъдещето на града и жителите му.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#41] от "m17":

  Може ли да те питам нещо лично ама да отговориш честно ? Само 2 въпросчета.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Стига с тия подземни паркинги!
  А входа и изхода на такъв паркинг искате ли пред прозореца ви? Искате ли всеки ден гледка през прозореца като около моловете преди Коледа? Един подземен до дома и още един подземен до работата? Тия паркинги ще стимулират или ще намалят трафика? Тия паркинги ще стимулират или ще намалят собствеността при положение,че винаги имаш осигурено място с месечен абонамент? Входна/изходна инфраструктура - не само рампите, а и улиците наоколо, как ще поемат този трафик?
  И още сто аргумента има, че такива паркинги са вредни за града..

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#43] от "znayko84":

  ГЕРБ сътвориха ЧУДО в София - когато вали колите стават ЕКО и няма вредни емисии.
  ЧУДО !!!
  Сега учените се опитват да намерят обяснение за фактите. А ние ще им "вЕрваме" на лъжите и на усвояването на стотици милиони за въздуха !!!
  https://airsofia.info/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#45] от "borkar":

  Хората ги правят без вредни емисии от години.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#42] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Визирате фалшивите подписи дето и седемте дела ги спечели общината а на един от парцелите отдавна има общинска детска градина ( Белите Брези).
  И не, никой от родителите ми не е бил член на БКП. Но пък за вас съм сигурен, такива плужеци всичките бяхте вътре.

 49. 49 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ще се изненадаш колко елегантно може да се направи вход или изход на такъв паркинг. В центъра на Мадрид са го направили чудно. Улиците са еднопосочни. В средата на улицата е входа на паркинга, а в средата на съседната е изхода. Побира колите на цял квартал. И отгоре има паркирани коли, но огромната част са долу. В Лювен, Белгия пък, паркинга е под централния площад с катедралата. Огромен е. Там пък не може да се паркира по улиците. Единствено и само в частни дворове. Не е като да няма начин, желание трябва.

 50. 50 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 910 Неутрално

  не виждам какво речи на наличните служители на мобилнстта, както слагат скоби или вдигат колите на тези които не плащат, да правят абсолютно същото за паркиралите по тротоарите и кръстовищата.
  —цитат от коментар 28 на tsvetko_51

  Само инспектори могат да налагат глоби. А въпросните служители на мобилността не са инспектори. Те могат да се занимават само с местата на Синя/Зелена зона. Затова въпросните 10 служители ще бъдат назначени като инспектори в инспектората на общината.

 51. 51 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#43] от "znayko84":

  Е поне не въртят заменки като ДСБ, СДС и БСП. За последната сесия на общинския съвет преди ГЕРБ имаше 294 заменки ( много ме кефи бройката, как успяха да ги гласуват всичките така и не разбрах). А от тогава има 0 заменки от типа имот за апартаменти в Модерно Предградие, като на Малеева, основателка на ДБ примерно.

 52. 52 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Да бе, я дай справка герберите от общински съвет и администрацията в какви жилища живеят? Половината ще са заменки, ако ще и да не се наричат така.

 53. 53 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#49] от "znayko84":

  Посочи конкретно място в София и да го обсъдим.

 54. 54 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Да пратят някий умен гербер в Делфт, Ротердам, копенхаген, айндховен, малко да видят визия за 10г напред, малко акъл да им дойде на тези "спесеалисти"

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#50] от "Smoke":

  А какво пречи да са инспектори ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Разстроено

  До коментар [#54] от "b0b069":

  Не разполагат с такива !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 910 Неутрално

  А какво пречи да са инспектори ?
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА

  Първо, за инспектор сигурно се изисква някакъв образователен ценз, какъвто "жилеткаджиите" нямат. Второ, жилеткаджиите са служители на ЦГМ, от чиито приходи получават заплатите си. Инспекторите пък са служители на общината и получават заплатите си от бюджета на общината.

  За простите хора нека да обясня - няма как те да получават заплатите си от наложениет глоби, защото това е незаконно. Никъде по света няма такова нещо - глобяващият да получава заплатата си от наложените от него глоби. В противен случай той е в конфликт на интереси - ще е заинтересован да глобява поголовно за собствтена изгода. Съответно няма как и в бюджета на общината да има перо "Глоби" с предварително планиран размер на перото, от което да се плащат заплатите на въпросните инспектори.

  Сега ясно ли е?

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#49] от "znayko84":

  И колко струва паркиране в тези подемни паркинги и колко процентра е данъка на година за имотите в тази зона ?. За изброените от вас места не знам но пък знам за Франкфурт, данъка е към 1% ( без такса смет) от цената на година ( в София е 0.17 % !!!)
  А паркирането е поне 300 евро на месец за паркомясто в абсолютния център.

 59. 59 Профил на sosy_jopy king
  sosy_jopy king
  Рейтинг: 230 Неутрално

  За подземни и многоетажни паркинги не се раздават КОМИСИОННИ, затова не са включени в строителните планове на столична община.

 60. 60 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не се занимавай с Мишко общ съветник !
  Съвсем скоро ще е безработен, затова квичи така !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Разстроено

  До коментар [#58] от "m17":

  А какви са доходите знаеш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":

  Т.е., ти ни казваш, че общината е подчинена на автоталибаните. Знаем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#57] от "Smoke":

  Ами ще го правят на доброволни начала - сега разбра ли.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#41] от "m17":

  Как свършихме с хиперинфлация? Къде е тя?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#46] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Хахаха, това беше ДОБРО ! Браво, прав си !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 66. 66 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#53] от "borkar":

  Посочи конкретно място в София и да го обсъдим.


  От руски паметник до площад Македония ! От 5-те кьошета доплощад Македония също !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 67. 67 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#53] от "borkar":

  Като правиха сега парк Възраждане, защо не направиха ПАРКИНГ ОТДОЛУ?

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 68. 68 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Да задължат супермаркетите ПОД ВСЕКИ МАГАЗИН по 2-3 етажа подземен паркинг да построи за общината! Иначе няма магазин!
  Няма само да щавят с надценки до небесата!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 69. 69 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Ами ще го правят на доброволни начала - сега разбра ли.
  —цитат от коментар 63 на КМЕТ В СЯНКА

  Това ли успя да измислиш? Опази боже от прости разбирачи.

 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#60] от "Matrix":

  Бъзикам го "безпартийния " .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#65] от "Matrix":

  Ами фактите са такива. Само дето усвоиха над 100 000 000 за въздуха а ни ТРОВЯТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#66] от "Matrix":

  Под всеки булевард- Цариградско, България, Ботевградско, Сливница и т.н.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#69] от "Smoke":

  Има и други начини но няма да ти давам безплатно Ноу Хау. Смешници мамини.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#67] от "Matrix":

  +++ Има стотици подходящи места. Още До 1989 показаха в Зона Б-5 как трябва да строи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Малко прекалявате с тия подземни паркинги.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#66] от "Matrix":

  И как ще изглежда Руски паметник сутрин и вечер в чудесната комбинация с Петте кЬошета. Как ще изглежда трафикът на тия места? Как колите ще стигат до там? По Тотлебен, по Патриарха, по Скобелев? Ако е с 500 места, какви проблеми ще реши и какви ще предизвика? Ако е за 2000 коли, какви проблеми ще реши и какви ще предизвика? Стойност на строежа, стойност на поддръжката, съответно цена за паркиране? И всичко това за да вкараш 500 коли? В Мол Сердика публичните места са около 800, как е преди празник? А така да е всеки ден? За живущи или за работещи да бъде предимството или да има ли такова? Ако е за работещи, по човек в кола, заслужавали си?

 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#57] от "Smoke":

  Искаш ли да проверим ценза на калинките на Веска ?
  Апропо - кога ще я пенсионирате ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vassil Stoychev":

  е те и многоетажните паркинги няма да са безплатни

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#76] от "borkar":

  А защо презастроихте града със сгради без паркоместа ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Ами ще го правят на доброволни начала - сега разбра ли.
  —цитат от коментар 63 на КМЕТ В СЯНКА

  Виждам, че жадуваш да сложиш на ръкава червена лента ДОТ (Доброволни отряди на трудещите се), за да ходиш безплатно да глобяваш съгражданите си, които мразиш.

  Навремето ДОТ-аджиите бяха една от най-противните части на комунистическото общество. Те не бяха милиционери, но пък жадуваха да станат такива и бяха много по-убедени и вътрешно мотивирани от милионерите да ходят и да налагат комунистическия морал. Такива вътрешно убедени и озлобени като теб в днешно време стават членове на екстремистките групи.

 81. 81 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#62] от "Darth Plagueis":

  Ето веднъж да съм съгласен с вас, общината е подчинена на болшинството гласоподаватели а те са автоталибани. Междо другото, ако ДБ издигнат лозунг за яростна борба с автоталибаните, ще се прежаля и ще гласувам за тях на изборите в София. Знам че нямат шанс но въпреки това искам да започва разгонването на всякакви цървули.

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#80] от "Smoke":

  Нещо съвсем си загубил фокуса. А възраждането на ДОТ го предложи лично Вождът ти. Днес може би пак ще го чуеш по новините.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Зоната е една от най-отвратителните места в цяла София. Аз не съм фен на центъра но дори там има живот, в зоната има само бетон. И въпреки че навсякъде отдолу са 4 етажа паркинги, пак местните паркират безобразни в градинките отгоре.

 84. 84 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#67] от "Matrix":

  Щото е парк, не е градинка.

 85. 85 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#81] от "m17":

  Троле, тия ченгесарски приоми си ги разменяйте в общината !
  НЕ НА МЕН ТИЯ, гербераст!
  Квичиш, защото ти изстива мястото и скоро ще работиш НИЩО ! Спокойно, такъв ценен кадър като теб завършил вишО за 11 години веднага ще си намери работа да мете местната градинка до стадион Славия ! Може да те сложат и в кабинката отсреща на паркинга на милиционерите от 6-то РПУ .... Ще вдигаш бариерата!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 86. 86 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 890 Любопитно

  "КАТ не смогва, защото платената зона се разшири и не достигат полицаи."
  -------
  Някой може ли да ми обясни КЪДЕ са тези полицаи и КАКВО правят? Знаем със сигурност, че са МНОГО. На "горещи" точки из града, където ежеминутно стават нарушения (например кръстовището на България и Гешов, Цариградско, около моловете) ги няма, по кварталите ги няма, на Витошка ги няма?

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#84] от "m17":

  Последната думичка от поста прочете ли я ? Какво стана с въпросите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#68] от "Matrix":

  И откъде ще ги избият тия милиони за паркинги според вас ? Може би шефовете ще дарят заплатите си за да може Ганьо да си паркира безплатно ?!?

 89. 89 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Ами ще го правят на доброволни начала - сега разбра ли.
  —цитат от коментар 63 на КМЕТ В СЯНКА


  Нещо съвсем си загубил фокуса. А възраждането на ДОТ го предложи лично Вождът ти.
  —цитат от коментар 82 на КМЕТ В СЯНКА


  Толкова си неадекватен, че даже се отричаш от собтвените си идиотии, предложени от теб самия преди 5 минути.

 90. 90 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  Тая държава и общините са силни само на глоби и санкции щото така е по - лесно ! Виж, да създадат условия за удобно паркиране в задръстения от коли център и да потърсят нещо, което да е от полза на гражданите - това не го могат. Лепенките, скобите, паяка и толкоз ! За друго - не ги търси...

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#85] от "Matrix":

  Има тук точно 3 трола на хранилката, които засир@т темата през работно време.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Любопитно

  До коментар [#78] от "studentka":

  Кой е казал нещо за безплатни паркинги ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#89] от "Smoke":

  Някакъв прост пример да дадеш ! На повече не се надявам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#90] от "samoedin":

  Толкова им е "експертизата" . Те едни улици не мият ти искаш да решат някакъв проблем.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Каква пародия - именно най-наглите и нарушаващи законите шофьори се оттървават тарикатски и показно пред очите на всички... Обяснението за недостигащи служители е смешно - всеки назначен с права да налага глоби, за един ден ще си изкара месечната заплата.

 96. 96 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#49] от "znayko84":И колко струва паркиране в тези подемни паркинги и колко процентра е данъка на година за имотите в тази зона ?. За изброените от вас места не знам но пък знам за Франкфурт, данъка е към 1% ( без такса смет) от цената на година ( в София е 0.17 % !!!)А паркирането е поне 300 евро на месец за паркомясто в абсолютния център.
  —цитат от коментар 58 на m17


  Бе колкото струва, толкова. Не е безплатно, но за живущите в района е в пъти по-ниско от таксата за приходящите. Пък ти, ако не можеш да си позволиш таксата, явно не можеш да си позволиш и автомобил. Просто е. То на Запад има и друго. Не всеки може да живее в даден квартал, просто защото не отговаря на доходите му. Но това е друга тема, която не се вписва в Андрешковския ни манталитет.

 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#96] от "znayko84":

  Съвсем точно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 978 Гневно

  Защо да избегнат глобата, ако си преместят колата? Щом са паркирали неправилно, дължат глоба. Ако успеят да я преместят навреме, да избегнат само паяка, който така или иначе няма как да вдигне кола, която не е там. Пак се дава възможност за разминаване, автоталибаните пак ще се пробват за всеки случай, нали важното е да не се минат случайно.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#98] от "clint_eastwood":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK