Подробният план на Борисовата градина забранява сергии и реклами

Подробният план на Борисовата градина забранява сергии и реклами

© Юлия ЛазароваСтоличани вече могат да се запознаят с Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Той бе предоставен от направление "Архитектура и градоустройство" на Столичната община на три районни администрации, на чиято територия е разположен паркът - "Средец", "Лозенец" и "Изгрев".


След като гражданите от трите района се информират за съдържанието на плана, вероятно през юни ще започне общественото му обсъждане. Авторите на първия ПУП на парка начело с чл. кор. проф. арх. Атанас Ковачев ще се съобразят с някои от препоръките, направени от граждани и обществени организации.


В цялата Борисова градина се забранява разполагането на стрелбища, сергии, пазарски будки, хазартни игри, както и рекламни елементи и съоръжения. Чадъри, сенници и тенти се позволяват само в неутрални цветове – бежово, охра, бяло и зелено, в тонове, сливащи се с околната паркова среда, разпорежда ПУП-ът.
За ново строителство в очертанията на националния стадион "В. Левски" и стадион "Българска армия" се допуска само "модернизация чрез частично покриване на трибуните с леки подвижни козирки". Не се разрешава изграждането на нови или разширяването на сегашните спортни игрища, внасянето на нови архитектурни обеми, както и промяна на параметрите на застрояване.


След горещи дискусии сред авторите на ПУП-а последният вариант за бъдещето на стадион "Юнак" (зимната пързалка "Дружба") предвижда той да се ремонтира, "като се възстанови оригиналният му облик".


Занемареният колодрум трябва да се ремонтира, предвижда планът на парка

© Юлия Лазарова

Занемареният колодрум трябва да се ремонтира, предвижда планът на парка


Затварянето преди две десетилетия на къпалня "Мария Луиза" се приема от авторите на ПУП-а като вреден за обществеността акт. Затова се предвижда този обект да бъде обособен като самостоятелен и "с висока културна значимост, за който да се определи самостоятелна превантивна устройствена защита".


На мястото на конната база и игрищата на "Спортна София" се планира формирането на паркова композиция. Двата обекта ще се преместят на други места в парка. В зоната на автокъща "Капитолия" се предвижда изграждането на подземен паркинг.


Край езерото "Ариана", в частта му към Орлов мост, не се допускат никакви преместваеми съоръжения поради "негативното им въздействие върху цялостния комплекс" е мотивът, залегнал в ПУП-а.


Гара "Пионер" се превръща в спортен център, където най-вероятно ще се премести базата на "Спортна София". Телевизионната кула трябва да предоставя възможност на столичани да гледат града и парка от високо, е записано в ПУП-а.


При метростанция "Стадион "Васил Левски" планът предвижда прокопаването на пешеходен подлез под бул. "Драган Цанков" към строителния техникум.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Ха"дано", ама "надали"!!!!
  Манията за "приходи" и елементарните сметки често поглъщат не само добрите намерения, а често и Разума, Естетиката и Урбанистиката!!!

 2. 2 Профил на доктор Арнó Ебé
  доктор Арнó Ебé
  Рейтинг: 259 Неутрално

  А кой ше ни продава водичка и пуканки бе, да ви =:/ и в кап%тите...

 3. 3 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Междувременно, Западен парк в момента е зачеркнат за жителите на София, грозно разкопан, занемарен, буквално съсипан нарочно до неизвестен срок. Всеки жител на София, който гласува за ГЕРБ, гласува за гибелта на града и децата си.

  Дедо Крум
 4. 4 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 341 Любопитно

  без сергии и реклами би било мног хубаво ама не ми се вярва

 5. 5 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Поне няколко души следят стриктно моите коментари, з ада слагат на секундата неодобрение, ето защо ще блокирам всички "последователи" сега.

  Дедо Крум
 6. 6 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Звучи добре.
  Практиката показва, че след изборите в Подробния план винаги се внасят "некои подробности".

 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 817 Неутрално

  А ново стадионче, за феновете на Етрополе ще има ли?

 8. 8 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 946 Неутрално

  оттече мол-а на Гришата.....

  Pure Chewing Satisfaction
 9. 9 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Проектът на ПУП е пълен с недомислици и скрити "бомби":
  Нови строежи са:
  1.Музей "Зелената памет на София" РЗП 540 кв.м., кота корниз 10 метра плюс Павилион кота корниз 7 метра - това в рамките на ограденото с тенекии място до Капитолия и върху самата Капитолия. Отдолу подземен паркинг, вход/изход към него при сегашния пешеходен светофар на бул. Драган Цанков и бул. Кирил Видински. Това става единствения автомобилен вход към парка - този пред Биологическия и пред къпалнята Мария Луиза се закриват.
  2.Климатично училище - наречено е възстановяване, а не строеж - сега там няма нищо, това е парцелът южно от маймунарника.
  3.Ресторант до площад Велчова завера върху останките на ресторант Тенекийте/Горски цар. Там е увеличен парцелът спрямо сегашните тенекии и съвсем случайно се проектира това чудовище, което съвсем случайно съвпада с контурите на "Застрояване" в кадастъра:
  http://thecityacademyawards.bg/bg/participants/view/479.html

  И трите са откровени безумия.

 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дедо Крум":

  Грозна разкопан = в цялостен ремонт имате предвид ?.

 11. 11 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#9] от "borkar":

  Очевидно имате какво да кажете конкретно, непременно участвайте в общественото обсъждане.

 12. 12 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  Да отидем в Храма и да се помолим , без ремонти , защото става по -грозно .

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#4] от "nehaen":

  Не съм толкова убеден, болезненно ми напомня едно време, когато нямаше къде да пиеш една вода в целия център. Дори да предположим че направят 2-3 обществени чешми и дори да предположим че те устоят на вандалите, пак е неудобно с деца да няма откъде да им вземеш нищо за хрупкане или пиене. Все пак това е парк, не е планински резерват.

 14. 14 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Какъв е проблема да има будки за храна, сладолед, вода, особено лятото??? Хората ще припадат без течности, чешми никъде няма работещи

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#12] от "KA2":

  Това може да си го помисли само тотален неудачник, с тотално увреден мозък от четенето на пропагандата на Прокопиев. Съветвам ви да излезете от г*за му и ще видите че софия е доста по-приятно място.

 16. 16 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 279 Разстроено

  Сергии и реклами няма да има, а колко блока с асансьори на Артекс ще има?! Гарантирано от ГЕРБ, и осигурено от Фандъкова!

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 17. 17 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1728 Гневно

  Пешеходен подлез. Отново! София сигурно е единственият европейски град, в който пешеходците биват брутално тикани по сълби през подлези, за да си минават колите необезпокоявано.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 18. 18 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Ако разкарат двата стадиона и всички останали стради, зелените площи ще се увеличат със значителен процент.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 19. 19 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#14] от "Darcas":

  Ами защото е ПАРК.Има будки и МОЛ настрани от парка.
  Всеки ще оцелее 20 мин. без да пазарува.А и може би ще се създаде култура не всичко да е на една ръка разстояние и да се изхвърли веднага на зеленото,последното предполага ,че и веднага някой трябва да дотича и да чисти.
  Хора моял и в парк Витоша ...не преч както сте качили прдуктите до горе да свалите опаковките /боклук в града в обратния си поход.Няма нужда някой да идва специално и отново да има претенции за ресурс за да почисти и после да се сърдим ,че мног искат почистващите фирми.

 20. 20 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Всичко покрай Др. Цанков трябва да бъде прочистено и залесено. И какъв първоначален облик на ст. Юнак? Някога там е бил национален стадион. После малко стадионче и открита пързалка. Сега е руина. Просто трябва да бъде заличен и заменен с парк.

 21. 21 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 526 Неутрално

  След 5-6 години нищо от това няма да е спазено или изпълнено!!!И ще изглежда само като добро намерение.Като по морето - забранено е, но не и за привилегировани!!!!

 22. 22 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Всичко е много hubavo, но аз искам да попитам за нещо друго, въпрос от последните 15 години, който се нуждае от спешно решение: кога ще се проектират и изградят достатъчно обществени чешми (които между другото липсват и в парковете!!) в този град, където лятно време и с инверсията, температурите удрят над 40 градуса, а въздухът е с влажност минусови стойности? Общината?

 23. 23 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Отвратително е градски парк без будки.
  Така е в иначе прекрасния ямболски парк.
  Няма едно кафе от къде да си вземеш и да седнеш да си го пиеш сред природата. Вода, слава богу, има, 2 чешми работят.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 24. 24 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Пешеходен подлез. Отново! София сигурно е единственият европейски град, в който пешеходците биват брутално тикани по сълби през подлези, за да си минават колите необезпокоявано.
  —цитат от коментар 17 на Хриси


  Изглежда не си стъпвала в голям европейски град. Нявдякъде приоритет е трафика на автомобили. На сфетофари пушеходците чакат по 6-7 минути след натискане на бутон.

  В колите също се возят хора. И обикновено те са активните работещи граждани. Нормално е да са с предимство.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2398 Любопитно

  Край езерото "Ариана", в частта му към Орлов мост, не се допускат никакви преместваеми съоръжения
  _______________
  Ще въведат уседналост за ресторантите на герберските протежета с повече бетон и вид на небостъргачи или как?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 269 Весело

  Мда-а-а... а малките софиянчета питат ли вече на кого е кръстена Борисовата градина? Или за това ще трябва още един полумандат?

 27. 27 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#23] от "Athanatos":

  В парковете и плажовете в Щатите не само че няма будки, но дори е забранено хранене и пиене дори и от вкъщи да си го носиш.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 28. 28 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има избори, няма изборни кебапчета!
  Съсипаха я тая държава, ей...

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 29. 29 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#13] от "m17":

  Носете маруля и вода та децата Ви да си хрупат и да се напоят на воля

 30. 30 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Какъв е проблема да има будки за храна, сладолед, вода, особено лятото??? Хората ще припадат без течности, чешми никъде няма работещи
  —цитат от коментар 14 на Darcas


  Никаква вода, че после и тоалетни ще поискаме. Който иска да си носи и после в храстите да се освежава:)

 31. 31 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 376 Гневно

  До коментар [#22] от "Niraah":

  И тоалетни г-жа, и тоалетни.....
  щото като остарееш ще се чудиш какво да правиш....

  Сидо
 32. 32 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 376 Весело

  До коментар [#30] от "Silence":

  Значи и без храсти....
  Само стадиони и къпалня....

  Сидо
 33. 33 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 376 Весело

  "За ново строителство в очертанията на националния стадион "В. Левски" и стадион "Българска армия" се допуска само "модернизация чрез частично покриване на трибуните с леки подвижни козирки". Не се разрешава изграждането на нови или разширяването на сегашните спортни игрища, внасянето на нови архитектурни обеми, както и промяна на параметрите на застрояване."

  Значи оставаме си със старите стадиони и за световното...

  Сидо
 34. 34 Профил на Молотовка
  Молотовка
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Хубава предизборна лъжа!

 35. 35 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1202 Любопитно

  "За ново строителство в очертанията на националния стадион "В. Левски" и стадион "Българска армия" се допуска само "модернизация чрез частично покриване на трибуните с леки подвижни козирки"."  Нека е забранено строителството извън сегашните размери като площ и височина на стадионите, но да се забрани за бъдат изградени нови съоръжения(поне така го тълкувам аз) е глупост. Националния е много зле, за "Армията" даже не искам да говоря.


  Така или иначе стадионите са там, защо да не се изградят нови, в рамките, които описах по-горе?!

 36. 36 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Хич и не четох друго, освен заглавието! Стигна ми да се ядосам. А защо на БГ бюджетна ТВ не забраняват дневните реклами, дето ги бълва ката ден, все едно, че е кабеларка от най-долния клас? Защо на същата тази не забранят абсолютно рекламите след 20 часа, както е по света? За какво плащам аз в бюджета на тази точно телевизия? Да ме засипва с реклами като кабеларка ли?

  Мърфи е оптимист!
 37. 37 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Неутрално

  А какво правим с ресторантите на приятелите на Бойко Борисов, които задушиха езерото Ариана?

 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#29] от "theduloclan":

  Аман от агресивни вегани, не може всички да пасем марула.

 39. 39 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#36] от "султана глаушева":

  Само имайте предвид че ако искате сегашното съдържание на БНТ и да няма реклами, трябва субсидията им да е двойна. Или да е като в западна европа - всеки плаша такса телевизия от рода на 50-80 евро с която се финансира обществената телевизия.

 40. 40 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3152 Неутрално

  Пак ще се намерят вратички и пролука. Местата са свръх печеливши, а на нашите хора им текат липите от мерак. Начини винаги има, особено за крадливата герберска бюрокрация.

 41. 41 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Така ли? Плащах в Австрия. Една от най-високите. 36 евра. ARD и ZDF на немската нямат. Нула. Гледам ги в БГ през Астра. От 20ч. нататък нямат реклами! Бюджетна ТВ! Знам за какво говоря. Не дрънкам лаф да става!

  Мърфи е оптимист!
 42. 42 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#39] от "m17":
  Така ли? Я дай цифри, ако обичаш. Колко е субсидията, колко се пада на глава и как я сравняваш с таксата,сравнена с австрийската, примерно. Там плащах 32 евра. Колко се отделят от бюджета на БНТ? Сравними сме долу горе. Австрия има 8М население. Толкова имахме и ние, преди "демокрацията", да го стопи с цели 20 (двайсет) абсурдни процента, дето и най-унищожителната война не го прави! Но това е друга тема. Да говорим по същество, а да не си чешем езиците за тоя, дето клати гората. Става ли? Дай ми цифри, на които се позовава твърдението ти. Цялата съм в слух!

  Мърфи е оптимист!
 43. 43 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 898 Неутрално

  До коментар [#41] от "султана глаушева":

  Дрънакш глупости, не лаф да става!?! Пък и е другата темата, за това и няма да ти обяснявам Коко на грешен път си. Или просто искаше да ми кажеш че си живяла в Австрия?

 44. 44 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#43] от "Калиманата":
  Хахаха! Това ли разбра от всичкото? Да ти кажа, че съм живяла в Австрия? Ами престъпление ли е? Или избиване на комплекси? Да, живяла съм 20г. Но чисто информативно. Без всякакви мерения на шлиферите! Просто факт в конеткста на дискусията! Вдяна ли?

  Мърфи е оптимист!
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8089 Неутрално

  Бе то и в защитените зони по планини и морето не трябва да се строи, ама навсякъде е бетон.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#30] от "Silence":Значи и без храсти....Само стадиони и къпалня....
  —цитат от коментар 32 на Сидо


  Няма да ти казвам какво ще става в къпалнята в такъв случай:)

 48. 48 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#14] от "Darcas":Ами защото е ПАРК.Има будки и МОЛ настрани от парка.Всеки ще оцелее 20 мин. без да пазарува.А и може би ще се създаде култура не всичко да е на една ръка разстояние и да се изхвърли веднага на зеленото,последното предполага ,че и веднага някой трябва да дотича и да чисти.Хора моял и в парк Витоша ...не преч както сте качили прдуктите до горе да свалите опаковките /боклук в града в обратния си поход.Няма нужда някой да идва специално и отново да има претенции за ресурс за да почисти и после да се сърдим ,че мног искат почистващите фирми.
  —цитат от коментар 19 на !D !калпав е новия вид Дневник!


  Посочи ми едни европейски парк, където няма будки за храна.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 49. 49 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3727 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедо Крум":

  Обидена съм от Вашето мнение и решение да поставите всички свои последователи в една "локва". Описаното от Вас действие не ми е свойствено по принцип, освен това през деня имам своята служебна заетост.
  Разчаровахте ме.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 50. 50 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  До коментар [#27] от "Медиен манипулатор":

  странно, аз пък като започнеш от мюнхен, минеш през амстердам и париж и тн. навсякъде из парковете виждам само как млади и стари си правят пикници, а в мюнхен конкретно и вурстчета си пекат на барбекю. В тия паркове за по час-два ли ходят хората в свободното си време и предполагам без малки деца, щото ми е интересно как ще забраниш на 5-6 годишно дето тича нон-стоп, че не може да си хапне или пийне щото било в парк - тва да не е музей нещо?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 51. 51 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако може и да не пускат наркомани, пияни и субкултурни индивиди - футболни лумпени, метъли, соросоиди, неонацисти и пр. паплач.

 52. 52 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 333 Неутрално

  С една дума - ако този ПУП забранява строителството на нови съоръжения на мястото на Национален стадион "Васил Левски" и особено на терена на стадион "Българска армия"...то този ПУП, просто няма да бъде приет от СОС! Това е елементарно, дами и господа.

  На мястото на Председателя на СОС незабавно бих върнал проекта на архитекта, който го е направил, обяснявайки му, че стадион "Българска армия" е на това му място от 1922-ра година("Атлетик" - 03.01.1922 година.), а стадион "Васил Левски" е построен върху терените на три предшестващи го игрища - "Юнак" - 1922, "ФК-13"-1924-та и "Левски"-1924-та.

  С една дума...няма да стане. Да се преработи!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 53. 53 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ако разкарат двата стадиона и всички останали стради, зелените площи ще се увеличат със значителен процент.
  —цитат от коментар 18 на Мизийски


  Иска ли ти се, говедо?

 54. 54 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Ако може и да не пускат наркомани, пияни и субкултурни индивиди - футболни лумпени, метъли, соросоиди, неонацисти и пр. паплач.
  —цитат от коментар 51 на xfh59608894


  И радикални комунисти от ДСБ, пропуснали сте.

 55. 55 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 604 Неутрално

  виж, мол на съдружната мутра+стадион, но повече магазини, кафенета, ресторанти + 52094883 отсечени дървета, защото специалисти от някакъв вуз във краводер казали, че така помагат на биоразнообразието, виж, това може - hubavoe

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 56. 56 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#7] от "deymus":

  "Българска армия" трябва да се запази, като спортен терен. Собственост е на Министерството на спорта. Ако микренкия гном иска да строи нов - терени дал Бог - посока летището. А, и в Етрополе ББ построи стадион, дето вече буренясва. Те, припознавачите са и без това не повече от 5 хил. човека.

  CONTADOR GRATUITO!
 57. 57 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Ако може и да не пускат наркомани, пияни и субкултурни индивиди - футболни лумпени, метъли, соросоиди, неонацисти и пр. паплач.
  —цитат от коментар 51 на xfh59608894


  Я, троле, да го караме по списъка ти.
  1. Наркомани отдавна няма в Борисова, това, че си от село не те оправдава, че не знаеш.
  2. Според криворабраната лумпения на разни пуристи като Джамбазки, всеки на две бири вече е пиян.
  3. За футболните лумпени си прав - има ги, дразнят и пречат, ама не толкова в градината, колкото, че си паркират трошките в синята зона, събота и неделя, като има мачове на измислените им клубчета.
  4. Субкултурните елементи:
  - феновете на рока, както и на всяка друга музика използват градината за срещи от времена, когато родителите ти са били в Ташкент
  - на издирването на соросоиди и документирането им, посвети остатъка от жалкия си живот, но така и няма да ги намериш, защото не съществуват„
  - горното важи и за неонацистите, но за сметка на това трябва да се бутне паметника на терористите, наречен, кой знае защо "братска могила" и достъпа на олигавени мутанти до него

  и прочие....

  CONTADOR GRATUITO!
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5668 Неутрално

  До коментар [#39] от "m17":

  Владов недей пак да лъжеш. НЕ плаща ВСЕКИ !!! Хайде малко по-грамотно . И я мийте тая София бе. Избори идат !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Нищо няма да се оправи докато некадърната крадла фандъкова не бъде осъдена!

 60. 60 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#58] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Вие още сте жив, няма ли най-накрая да се паркирате на метър под земята и да ни освободите от червената мъгла в главата ви ?

 61. 61 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Вече е пораснало първото поколение, което мисли че "Борисовата градина" е наречена на Бойко Борисов.

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#61] от "patilanskomeze":

  И какво предлагате да направим - да помолим Борисов да се прекръсти или да прекръстим градината ?

 63. 63 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#61] от "patilanskomeze":И какво предлагате да направим - да помолим Борисов да се прекръсти или да прекръстим градината ?
  —цитат от коментар 62 на m17


  Идеалният вариант е да произведен адекватни политици които да се менкат през един два мандата, а не да се въртят само БСП и Бокич. На мен поне така ми се струва.

  На някои им харесва и така. Стабилност.

  Директно улягат в руския модел: на власт да е винаги Едина Русия, в парламента винаги да са представени като удвобна опозиция комунягите и фашетата, и човек да расте кариерно чрез членство в партията на властта. Или в някоя от опозиционните, на които са им предоставени определени градове, региони и министерства "да си имат и да не пискат."

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#63] от "patilanskomeze":

  Ами действайте - направете "адеквартни партии и политици" и ги извадете на политическата сергия. Аз с удоволствие бих гласувал за дясно-центристка партия която има конкретни и изпълними идеи как да приближим България към Европа по-бързо. Но поне досега "Бокич" ми е най-близкото до про-европейски политик с реалистична платформа и действия и затова печели моя глас.

 65. 65 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Аз? Да стана от дивана?! Лично аз??
  :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK