На 28 май приключва ремонтът на ул. "Граф Игнатиев", обяви столичната община

Опасните ограничители "перки" все още не са заменени с чугунени колчета покрай трамвайните релски на ул. "Граф Игнатиев"

© Юлия Лазарова

Опасните ограничители "перки" все още не са заменени с чугунени колчета покрай трамвайните релски на ул. "Граф Игнатиев"Поредната крайна дата на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" е 28 май. В Столична община са я изчислили на база първоначалния срок по договора с фирмата изпълнител "Джи Пи груп", който е 300 дни, считано от 8 май 2018 г., плюс 86 дни, признати като неработни, заради лоши метеорологични условия, съобщи в. "Сега".


"Тази е крайната дата, но дотогава има една седмица и не се знае какво ще е времето", застраховаха се от пресцентъра на общината пред "Дневник". Ако има обилни валежи, които попречат на строителните работи, фирмата-изпълнител може да поиска от строителния надзор ново отлагане на крайния срок. "Но за това трябва да представи данни от метеорологичната служба", допълниха от общината.


Ако ремонтът продължи след 28 май без уважителни причини, кметът Йорданка Фандъкова е в правото си по договор да наложи глоби на "Джи Пи груп". Те са около 200 хиляди лева за всеки просрочен. При некачествено изпълнение санкцията е до 1 милион лева (до 5% от стойността на договора), уточниха още от общината.
Обновяването на Зона 2 не е завършило по ул. "Граф Игнатиев", където тепърва трябва да се махнат опасните ограничители "перки" и да се монтират новите чугунени колчета, тип боларда.


Загражденията за ремонта на площад "Славейков" откъм ул. "Раковски" вече са махнати.

Загражденията за ремонта на площад "Славейков" откъм ул. "Раковски" вече са махнати.


На площад "Славейков" трябва да се довърши настилката. Освен това трябва да се вземе под внимание искането на главния архитект на София Здравко Здравков към проектантите от фирма "А.Д.А." за намаляване на броя на щандовете на книжния пазар.


Все още не е намерено решение как ще се разположат на площада предвидените по проект седем архитектурни композиции с места за сядане. В момента са монтирани само три и те видимо пречат на хората да минават безопасно край трамвайната линия, установи Фандъкова по време на проверка на строителните дейности.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK