В столичния кв. "Красна поляна" ще бъдат построени спрените миналото лято детски площадки

В столичния кв. "Красна поляна" ще бъдат построени спрените миналото лято детски площадки

© Цветелина БелутоваДетски площадки е предвидено да бъдат изградени в район "Красна поляна" през това лято, съобщи Столичната община. Те ще са седем на брой и са планирани на следните места: три в жк "Западен парк" - пред бл. 108, пред бл. 120 и пред бл. 45. В кв. "Разсадника-Коньовица" площадката ще е пред бл. 11.


В жк "Красна поляна", I част, нова площадка за игра ще има пред блоковете 24, 25 и бл. 26. В жк "Красна поляна" II част - пред бл. 231, а в жк "Илинден" - пред бл. 13 и бл. 14.


Изискванията са "площадките да бъдат тематични, и да имат висока игрова функционалност, като предлагат на децата разнообразни възможности за игра, обучение и колективни игри". Срокът за изпълнението им е октомври т. г. Фирмата изпълнител е "Чистота Искър" ЕАД.
Тези места за игра, подходящи за деца от 3 до 12 години, беше планирано да се изградят на същите места, но през лятото на 2018 г. Тогава на база решение на Столичния общински съвет от 14 юни 2018 г. бе обявена обществена поръчка за 280 хиляди лева. Два месеца по-късно финансирането на проекта беше спряно, а реализацията му отложена, което предизвика негодуванието на обществеността в района.


От район "Красна поляна" уверяват, че сега проектът за 7 детски площадки със сигурност ще се реализира до октомври.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK