Фандъкова поиска ограничители за коли в градината "Св. Седмочисленици"

Коли, паркирали по алеите в градината "Св. Седмочисленици" заради венчавка в църквата

Коли, паркирали по алеите в градината "Св. Седмочисленици" заради венчавка в църкватаКолите, паркирали в обновената градина "Св. Седмочисленици", вече са санкционирани, съобщи кметът Йорданка Фандъкова във Фейсбук. Масираното влизане на лимузини в алеите заради венчавка в църквата на 8 и 9 юни (събота и неделя) бе заснето от граждани и кадрите бяха пуснати в началото на миналата седмица в различни информационни сайтове.


Контролът върху движението на коли в парковете и градините е поверен на общинската дирекция "Зелена система". Нейното ръководство е упълномощено от Столичната община "да определя режима на движение на МПС, обслужващи обекти в зелените площи".


От 12 юни "Дневник" няколко пъти уведомява "Зелена система" за този случай. Ръководството на дирекцията поиска да получи видеото с нарушителите, после, на 14 юни, поиска да му се изпратят писмени въпроси по проблема, за да вземе отношение.
По повод продължаващите постове във Фейсбук по скандалния случай с паркирането в обновената градина Фандъкова написа следния отговор на възмутен гражданин:


"Проучих случая още миналата седмица – номерата на всички автомобили са взети и те са получили фишове. Поискала съм и поставяне на ограничители, които да спират влизането на коли около църквата."


При паркиране в градина фишовете са на стойност 20 лева, съобщиха от Центъра за градска мобилност на питане на "Дневник". Ако колите са засечени от паяка, се репатрират до наказателен паркинг, за което плащат още 60 лева плюс по 1 лев на час престой там. В конкретния случай шофьорите нарушители са получили фишове.


Градината "Св. Седмочисленици" е част от ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Новата настилка на алеите бе определена от софиянци като "плочки за баня" и се наложи да бъде подменена. След това се оказа, че има нарушена нивелация и при първия обилен дъжд водата се стече към ул. "Граф Игнатиев" и се получиха огромни локви.


По одобрения проект на студио А.Д.А. на входовете от улиците към градината няма ограничители и са с ширина, която позволява движението на коли по алеите. Когато има опело, до църквата "Св. Седмочисленици" влиза катафалка, която би трябвало да има специално разрешение от общинската дирекция "Зелена система".


През изминалия уикенд не са забелязани паркирани коли в градината.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK