Главният архитект на "Младост" контраатакува Фандъкова за строеж в района

Теренът (в червено), който получи разрешение за строеж, е в междублоково пространство. Илюстрацията е предоставена на "Дневник" от Войслав Тодоров, общински съветник.

Теренът (в червено), който получи разрешение за строеж, е в междублоково пространство. Илюстрацията е предоставена на "Дневник" от Войслав Тодоров, общински съветник.Главният архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, чиято оставка беше поискана от кмета Йорданка Фандъкова на 28 юни заради даденото разрешение за строеж в междублоково пространство, отговори на обвиненията с писмо до медиите.


"Искам да заявя, че отправените към мен обвинения с пост във Фейсбук от страна на г-жа Фандъкова са неверни. Издаденото на 20.05.2019 г. разрешение за строеж при бл. 401 в "Младост" е резултат от професионално извършена работа, при спазване на законоустановени процедури и срокове, във връзка с искане за издаване на такова разрешение от страна на собствениците от 02.10.2018 г.", обяснява арх. Стефанов.


Той заявява, че законният срок за издаването му е 14-дневен, докато в случая има забавяне с осем месеца поради наложили се поправки в документите, изискани от главния архитект на района. В началото на май той уведомил кмета на "Младост" Румен Русев, че предстои да издаде такова разрешение. Става въпрос за 5-етажна жилищна сграда върху 900 кв.м площ.
Теренът, отреден за строеж между блоковете 401, 409 и 411, стана повод за постоянни протести от 2016 г. Мястото е било общинско до 2001 г., когато общинската "Софийски имоти" го продава на частна фирма за 46 хил. лева. През 2009 г. главният архитект на София, тогава Петър Диков, издава строителна виза, по която се изготвя инвестиционен проект за 7-етажна сграда първоначално, после намалена до 5 етажа.


Въпреки бурните протести на гражданите собственикът на терена "ДЛД-Младост" ООД получи разрешително за строеж на 20 май от архитекта на "Младост". Само два дни по-късно "ДЛД-Младост" продаде същия терен от 1.4 дка на друг собственик. Сега той по закон е в правото си да строи, обясни преди дни пред "Дневник" кметът на "Младост" арх. Румен Русев.


Фандъкова поиска оставката на архитекта на "Младост" с мотива, че от два месеца работна група на Столична община търси решение на този проблем с евентуално предоставяне на друг имот на собственика, а той въпреки това издал разрешителното за строеж. Във Фейсбук тя окачестви действията на арх. Стефанов по следния начин:


"Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини."


Главният архитект на района обаче опровергава тезата на Фандъкова за обсъждана замяна на терена.


"През 2017 г. по инициатива на район "Младост" са водени разговори за евентуална замяна с равностоен общински имот, но със заявление от 04.10.2018 г. собствениците на имота заявяват, че не искат да бъде заменян с друг и желаят построяване на жилищна сграда. Така че твърдението, че в момента текат преговори със собствениците, е невярно. Тъй като не само не съм включен, но и не съм информиран за създаването и работата на работната група, сформирана на 02.04.2019 г., не съм имал информация за нейната работа и планове за горепосочения имот", пише той в писмото си до медиите.


"Смятам, че думите "провокация" и "саботаж" не звучат нито професионално, нито политически грамотно, когато говорим за диалог между институции, затова няма да ги коментирам. Отправяне на обвинения без проверка на фактите очевидно е лошо ПР решение, кореспондиращо с фалшива новина", заявява районният архитект на "Младост" Стефан Стефанов.


На последния протест на живеещите в "Младост 4" присъства общинският съветник от БСП Милка Христова, която е член на работната група, сформирана да реши проблема. Тя обясни на всички, че сега лично главният архитект на София Здравко Здравков се е заел да намери изход от ситуацията, тъй като наистина собствениците на терена вече могат да строят, след като имат разрешително за това.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  Фандъкова преиграва под натиска на тротоарната "демокрация"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Рече и отсече баш демократът.

  Би следвало да има генерално решение на такива казуси, като се наложи мораториум върху строителството на сгради в градинки и междублокови пространства. Тези т.нар. собственици и инвеститори не си ли дават сметка, че по този начин влошават качеството на живота на хората в квартала, както и на потенциалните новодомци? Колко още ще се гетоизираме с това презастрояване?

 3. 3 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  Почнаха да се ядат помежду си. Герберска им работа.

 4. 4 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Гневно

  Пълен цирк - строителната мафия се шири навред, Сандъкова й пуши главата, лъже като дърта ромка и няма търпение да се отърве вече от поста, а общинската администрация в Младост изпълнява поръчки на съмнителни инвеститори като Ваклин и сие. Ех, българино, кога най-сетне ще се събудиш от овчия сън и ще строшиш главите на гореспоменатите....

  www.commcrime.blogspot.com
 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Доста нагъл тип.

  "Издаденото на 20.05.2019 г. разрешение за строеж при бл. 401 в "Младост" е резултат от професионално извършена работа, при спазване на законоустановени процедури и срокове, във връзка с искане за издаване на такова разрешение от страна на собствениците от 02.10.2018 г.", обяснява арх. Стефанов."

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Весело

  До коментар [#2] от "Читател":

  Да, другарю:
  "На последния протест на живеещите в "Младост 4" присъства общинският съветник от БСП Милка Христова"
  Ти не беше ли там?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не, че нещо, ама от сателитната снимка наистина се вижда, че терена е обрасла поляна. Нито е детска площадка, нито е истинска зелена площ. В тоя ред на мисли, май искането за строеж си е съвсем законно. Естествено това ще счупи хатъра на живущите наоколо, които иска никой да не им пречи на гледките... Познато, първи седнах тук, не искам никой наоколо...

  Мен ако питат там прекрасно пасва един 6 етажен паркинг (3 подземни) с търговска площ на върха (например ресторант/кафене). Ама де толкоз визия у Ганьовците.

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  А може и да са му казали "Бате ***, иъме оферта дза 15 хиляди леа от Цпециалидзираната рокуатура! Сам че си прецЕниш!"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":

  Що пък, да е нагъл?! Нали си спазва законите? Какъв е проблема...? Защо трябва да се спира прогреса и строителството? Живеещите наоколо, какво? Ще протестират, ще протестират и ще им мине...! Няма само Ваклин да строи. Трябва да има и за другите...!

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Не бях, другарю. Живея в друг столичен квартал. Казвам само, че хората в района са си в пълното право да протестират, както и в другите квартали на София (пък и в страната), където има презастрояване (вкл. в нашия), което не може да бъде поето от наличната пътна, инженерна и социална инфраструктура. Просторът между сградите не е нечия приумица и каприз, а задължително отстояние според архитектурните норми. Иначе имаме едни крайно изнервени, депресирани и демобилизирани индивиди, които всячески гледат да избягат от бетонната джунгла при първа възможност.

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#10] от "Читател":

  Архитектурните норми са описани в ЗУТ. Архитекта твърди, че всичко е спазено. Данчето и пари под задника, че идват избори. Какво да се прави, че всички да са доволни? Ами, няма как всички да са доволни...!
  При управлението на ГЕРБ, провинцията окончателно умря. Всичко се тъпче в София. Това е...!

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Нещо не разбирам подобни диалози - архитекта на района си комуникира с кметицата през разните медии.
  Според мен случая не е и не може да бъде много сложен. Има искане, издадено е разрешение разрешение и има правила/закони които определят как да става това.. Прави се проверка от други експерти, да речем от друг район и дори град и ако е издадено неправилно, оттегля се разрешението и архитекта си отива. Ако е изадено правилно, Фандъкова най-малкото е да си прави самокритика, да се извини публично и да накаже тези които са я подвели. Имам предвид, че едва ли е чак толкова компетентна точно по тези въпроси. А дори да е компетенетна, няма право еднолично да взима страна в такъв спор - за какво плащаме на маса народ в тези общини, та накрая един да казва кое да става и кое не, а те да си получават заплатите.

 13. 13 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Ако не могат да го спрат изцяло, могат да отрежат блокчето наполовина откъм Филип Аврамов, по сегашния проект блока опира плътно до платното а това ще направи невъзможно едно бъдещо разширение на булеварда. Необходимо е като община да мислят с хоризонт не от две - три години, а поне за 50 напред.

 14. 14 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jumbo Jet":Що пък, да е нагъл?! Нали си спазва законите? Какъв е проблема...? Защо трябва да се спира прогреса и строителството? Живеещите наоколо, какво? Ще протестират, ще протестират и ще им мине...! Няма само Ваклин да строи. Трябва да има и за другите...!
  —цитат от коментар 9 на Petleshev


  Това, което става последните 10-15 г. в Младост трудно може да се нарече прогрес. Друг е въпросът, че такъв квартал изобщо не е трябвало да бъде и строен. Бидейки обаче факт, развитието му можеше да тръгне в друга посока.

  CONTADOR GRATUITO!
 15. 15 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Всеки се оправдава със закони, разпоредби и подписани от някого, преди години документи за строеж.И никой не носи персонална отговорност!Нито кмет - районен или Фандъкова, нито архитект, нито чиновник някой.
  Накрая потърпевши сме всички ние - тези, които вече живеят там и онези, които тепърва ще се нанесат в новите сгради.Няма място не за коли, а за нормално, пешеходно придвижване.Няма зелени площи, а ако са останали, то те са заети от паркирали коли.
  И никой не желае да вземе мерки, да се приемат едни параметри, къде може и не може да се строи, без значение на кого, кога и дали е купил или му е по реституция земята.Това, че преди повече от 50 години си имал там някакво място и тогава е имало един блок, а днес - 10, не ти дава право да мислиш, като тогава.И на теб, и на органите, които контролират това!Обезщетения, изкупуване и забрани - това е начинът!
  А в същото време хиляди жилища стоят в София необитаеми, защото са с космически цени и никой не може и не иска да ги купи!

 16. 16 Профил на zbs44514268
  zbs44514268
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да се строи на 10 метра от прозорците на съществуващата сграда е престъпление от морална гледна точка. А дали са спазени правилата в случая не е важно! Става дума за низостта на архитектчето, което очевидно ако му платят ще намери законов начин да затвори всяка фасада. Няма ли архитектурна колегия? Няма ли архитекти с морал в тази държава?!

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  До коментар [#10] от "Читател":

  Къде са нарушенията, бе другарю "читател", не ми говорете общи приказки от градинката пред входа?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Вярно че е нагло типче този. Идат избори, Данчето е създала работна група, за да тупка топката, а тоя оср@ работата. Строителят го мотат 8 месеца и е лошо, че му дават да строи, Ваклин се оплака, че го мотат и не му дават да строи. А сега, де.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Къде да ида, да си купя 2 декара у младост за 50 хиляди лева ? Дори 100 съм готов да дам - още днес !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 20. 20 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ... Тези т.нар. собственици и инвеститори не си ли дават сметка...
  —цитат от коментар 2 на Читател


  Не.

 21. 21 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  [quote#20:"Borislav Jordanov"][/quote]

  Да бе- "не". Правят си сметката естествено - чисто икономическа и съм убеден ,че им излизат числата.
  Да очаквате частен инвеститор да прави морално-социални сметки - някъде между цъфтенето на налъмите и пърденето на гущера е.
  Това е работа на Дървавата, не на преприемачи,бизнесмени,инвеститори или чисти мутри.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 22. 22 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Ма кво да направи архитекта - има си закони и той действа по тях!! А Фандупка да не се прави на ощипана мома - нейната партия управлява вече 10 години, а Закон за София няма!! Герберска гнилост и зараза!

 23. 23 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Тук явно проблемът се корени в хората на Софиянски, Тошко Добрев ли се казваше шефа на Софийски Имоти - които преди години са продали 1.2 декара имот за 45 хиляди лева! Че то една лека кола струва толкова - колко са взели под масата е съвсем друга работа.
  Новата кметица като дойде, редно беше да разследва работата на предишните и да развали всички такива сделки - връщат 45 хиляди лева на който го е купил, той връща имота, готово.
  Сега като е вече препродаван многократно, има да се влачат по съдилища дълги години ако рекат да развалят сделката... и въпреки това пак могат да не разрешат строителство ако решат. Нали те правят ОУП на София - да бяха нарекли всичко в радиус 20 метра от съществуващи жилищни сгради терени за озеленяване, за паркинги, и за каквито още там имат категории, в които не могат да се строят други жилищни сгради. Ама явно рушветите са им по-сладки.

 24. 24 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Предлагам на инвеститора да му платят сумата, за която общината е продала терена. Дали са го за 46хил, на него да му дадат с лихвите за 18г. 150хил, а подкупите, които е дал на общинари да ходи да си ги търси от тях.

 25. 25 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Лош Фейстук клюкар пиар Юрданке...

  Ама и Милка, и Здравко.
  Кварталът протестира,
  но работна група съставена и разрешително изходено
  (изход намерен). Какво повече

  "Смятам, че думите "провокация" и "саботаж" не звучат нито професионално, нито политически грамотно, когато говорим за диалог между институции, затова няма да ги коментирам.
  Отправяне на обвинения без проверка на фактите очевидно е лошо ПР решение, кореспондиращо с фалшива новина",
  заявява районният архитект на "Младост" Стефан Стефанов.

  На последния протест на живеещите в "Младост 4" присъства общинският съветник от БСП Милка Христова,
  която е член на работната група, сформирана да реши проблема.

  Тя обясни на всички, че сега лично главният архитект на София Здравко Здравков
  се е заел да намери изход от ситуацията,
  тъй като наистина собствениците на терена вече могат да строят,
  след като имат разрешително за това."

 26. 26 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Весело

  "На последния протест на живеещите в "Младост 4" присъства общинският съветник от БСП Милка Христова, която е член на работната група, сформирана да реши проблема. Тя обясни на всички, че сега лично главният архитект на София Здравко Здравков се е заел да намери изход от ситуацията, тъй като наистина собствениците на терена вече могат да строят, след като имат разрешително за това."

  Какъв изход ще намери Здравков, който общинарите не могат -тТакъв за който след това всички ще плащаме?! Казусът е отлична илюстрация за това как действа строителната мафия с София! От бранша няма как да се оправят без съдействието на общинарите. Къде ли ще отиде арх. Стефан Стефанов след като го разкара Фандъкова - на трудовата борса? За@би!

  I Want To Believe
 27. 27 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 269 Весело

  Няма закон задължаващ общината да издава разрешителни, затова е разрешително, може да получиш, може и да не!
  А иначе живущите в района да издирят адреса на това недоразумение местното архитект и да намерят една лайнарка, която да се повреди и изсипе точно там!

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#16] от "zbs44514268":

  Защо...? Тук редовно, група ГЕРБ-ери ни обясняват, че щом е законно, значи е морално!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Не сте съвсем прав.

  Тъпчат се инвеститори.
  Строят небостъргачи.
  Лукс за елитя.

  И провинцията не е подмината.
  Бетономорие.
  Къщи за гости...

  До коментар [#11] от "Petleshev":

  При управлението на ГЕРБ, провинцията окончателно умря.
  Всичко се тъпче в София. Това е...!

 30. 30 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Тия Стефан Стефанов какво се прави на ощипан ? Всички виждаме какво е: ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ.

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#30] от "Симо":

  Само така ти се струва...! Ти не си специалист и не може да имаш компетентно мнение! ;)

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#23] от "Камен":

  Камене, новата кметица се казваше Бойко Борисов, който доведе арх.Диков, който от своя страна узакони всички безобразия сътворени от кликата на Софиянски и Антоан Николов. Другарката Фандъкова по време на кметуването си стоеше отстрани и наблюдаваше процеса и прикриваше измамите.

 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  МОЧА имени В.И.Лелина

  Другарките съблюдаваха и партийно строителство ГЕРБ.
  Абе... талантливи ора.

  До коментар [#32] от "nwj49315903":
  До коментар [#23] от "Камен":

  Камене, новата кметица се казваше Бойко Борисов, който доведе арх.Диков,
  който от своя страна узакони всички безобразия сътворени от кликата на Софиянски и Антоан Николов.
  Другарката Фандъкова по време на кметуването си стоеше отстрани и наблюдаваше процеса и прикриваше измамите.

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Почнаха един друг да се топят.

 35. 35 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  Според теоремата за безкрайните междублокови пространства, между всеки два блока в околност на София, може да се постри нов блок.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 36. 36 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  тия панелки там кога ще ги бутат. много са грозни :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 37. 37 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Няма кой да ме убеди, че не може да се наложи мораториум на всякакво строителство в определени зони - дали ще е София, дали ще е на 200-300 метра от морския бряг. Ако има някакви субективни фактори, значи си загубен. Ходи обяснявай, дали е дюна, дали не е, дали е преместваем обект или е бетониран. Стефанов си е получил искане за строителство и си разрешава - законът е зад него.
  Ще може ли да се оспорва мораториума - сигурно да. Може и до Конституционен съд да се стигне. Не е лесна тази дългосрочна битка. Но мораториумът би могъл да бъде първата стъпка, която да стоипира всички мераци за бързи пари, докато се измисли истинско, работещо решение. Виждаме какво става по морето, виждаме какво става в София - и всичко това е законно.

 38. 38 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И забравих да спомена - инвеститорите с едва завършено някакво образование, дебел врат и черен жип от протест не разбират - само от по-голяма и непреодолима сила!

 39. 39 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ех, този Младост, който отиде там не иска да подаде оставка и само се оправдава, факт е че там е презастроено и се дават пари под масата за още строежи. В скоро време там няма да остане свободно място от блокове, а в същото време детските площадки са дефицит.

  Marinov
 40. 40 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Баба и дядо ми притежаваха етаж в къща на бул. "Христо Георгиев", тогава "Клемент Готвалд", а преди това "Адолф Хитлер". През 1977 г. отчуждават къщата за да се направи легация на Ирак (къщата вече не съществува). Всички собственици са компенсирани с апартаменти в Младост от фонда на БОДК (сега АДИС). Хорицата, стари софиянци или не, се вдигат и отиват в прекрасния нов рай на ж.к. Младост, където трябва да забравят за комфорта да се разходиш по "Царя", Борисовата градини или Княжеската градина, или да си напазаруваш от магазините по "Цар Иван-Асен ІІ". Растях в Банишора и ходех на гости при тях, сякаш съм на село. И то си беше такова, само че всеки блок беше едно малко село. В пространствата между Младост 1 и 2 скитаха овце, Младост 1А беше блата и ниви. Каналът на Вълко Червенков се простираше като символ на комунистическата глупост - блато в което жабите кракяха, осигурявайки най-добрата музика, а комарите се въдеха на глутници. Най-близките магазини бяха на половин километър, а най-добре снадбеният - Младостките Хали беше чак при Окръжна болница. За въдворените софиянци там, това беше пълна гняз, но дошлите от селата бяха много доволни, защото явно им напомняше на местата, откъдето са дошли. В крайна сметка наследих апартамента и прекарах там немалко години, ставайки свидетел, как от гето се превръща на застроено гето. Самият аз, но и много други никога не гледахме на този квартал като място, където може да се живее нормално, а може да служи само за пренощуване и дето се казва "да имаш покрив над главата си". Когато станах семеен естествено ми стана ясно, че дете в тази среда не може да се гледа. В мегакомплекса има само един нормален парк в Младост ІІ. "Въртопо" също е със статут на парк, ама само на хартия. Така че, с удоволствие се оттървах от имота, давайки път на следващите несретници, които ще се вържат на глупостта за лесен достъп до метрото и пр. и в същото време да се чудят, как да преминат през купищата паркирани на кой-как-му-скимне превозни средства, лошата инфрастуктура и липсата на каквито и да е места за социален живот, от които както градския, така и селския човек се нуждае.

  CONTADOR GRATUITO!
 41. 41 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Мястото е било общинско до 2001 г., когато общинската "Софийски имоти" го продава на частна фирма за 46 хил. лева. "

  Тук е заровено кучето

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 42. 42 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ... аре стига с тея "зелени площи, пък после имало кърлежи и трявало да се "пръска", ама лично от кмета...... зелените площи са колкото остава от парцела след изпълненеие на КИНТ и паркоместата... ако не ви изнася, изнасяйте се сред природата... там има кърлежи бол, т.е. за всички...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 43. 43 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Мястото е било общинско до 2001 г., когато общинската "Софийски имоти" го продава на частна фирма за 46 хил. лева. "Тук е заровено кучето
  —цитат от коментар 41 на neut


  ... изобщо, за зелени площи реват най-гръмогласно "кучкарите"...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petleshev":

  Точно така. Ако искат решение да променят правилата. По тези правила се получава това, което виждаме.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 432 Неутрално

  И к'во? На всеки ли законово-съобразен случай, могат да скачат несъгласни по една или друга причина "гражданите". И съответно властта да нарежда -"спирай", а лейтенантите по редицата да крещят - "корупция"! Че даже итн независим съд да им уйдисва.
  -Законност, А?
  -неуважаеми, другари "граждани"!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK