Нищо лично: как Столичната община за ден продаде имот на собственика на "Софиямед"

Недостроената сграда на ИПК Родина на бул. "Цариградско шосе".

© Георги Кожухаров

Недостроената сграда на ИПК Родина на бул. "Цариградско шосе".Колко бързо може да бъде взето решение за продажба на общински имот? Има ли вариант общинските съветниците дори да нямат време да се запознаят с подробности около сделката? Отговорът на тези въпроси зависи от купувача, подсказва един конкретен случай от тази седмица.


В сряда, 10 юли, Общинската комисия по устройство на територията и архитектура обсъжда и одобряна точка след точка от дневния ред. Съветниците бързат, защото някои от случаите ще се гласуват на другия ден, четвъртък, на редовната сесия на Столичния общински съвет (СОС).


За разглеждането на една от последните точки – 20-та, е повикан и.д. кмета на "Младост" арх. Румен Русев. Казва, че са му звъннали същата сутрин да се появи на заседанието, защото още не е дошло официалното становището от района и той трябва да представи тази точка.
Русев разяснява накратко казуса пред комисията: собственик на имот от 40 дка иска да купи съседния общински имот от 977 кв.м в местността "НПЗ Изток-Къро". Цената ще е 588 лв./кв.м, която е пазарна. Толкоз.


Шефът на дирекция "Общинска собственост" Мария Праматарова добавя, че купувачът иска да се намали цената, заради 60 кв.м от имота, които били отдавна отчуждени. Съветниците възразяват и по-високата цена остава.


Защо се бърза толкова


Тъкмо да се мине към гласуване и съветникът Войслав Тодоров ("Нормална държава") ненадейно пита защо едва същия ден - сряда, е получил доклада по разглежданата тема. По правилника за работа на СОС членовете на комисията трябва да го получат три работни дни преди редовното заседание на комисията, за да се запознаят с казуса и да направят информиран избор.


"Обикновено получаваме докладите предишната седмица. Досега бяха давани най-късно в понеделник. Такова забавяне като сегашното е прецедент", заяви Тодоров.


Докладът за тази точка №20 е раздаден на всички едва в началото на заседанието и Тодоров предлага тя да се отложи за следващото събиране на комисията след две седмици. Председателстващият Лорита Радева обаче предлага да се съберат още на другия ден, 15 минути преди началото на сесията на Столичния общински съвет, и да гласуват точката. За да не отпадне тя от дневния ред на сесията.


"Докладът се забави, забави се становището на зам.-кмета по правните въпроси на "Младост", г-жа Ралица Стоянова, за да се изиска допълнителна информация защо районната администрация намалява дължимата сума за продажбата на този имот с някакви 60 хиляди лева за предишно отчуждаване. И това намаление отпадна в комисията", обясни Лорита Радева пред "Дневник".


В четвъртък, 11 юли, цялата комисия по устройство на територията идва по-рано в Столичната община, гласува приемането на точка 20, Тодоров е против. В дневния ред на сесията на СОС тя пак е поставена назад – под номер 77. След три часа изтощителни дебати по различни казуси председателят на СОС Елен Геджиков вяло изчита "Точка 77: "Доклад с входящ номер СОА18-ТД26-12798/7 от 2 юли 2019 г. относно процедура за доброволно прилагане на план за регулация УПИ IV-1327, отреден за "административно обслужване и складове", квартал 12, местност "НПЗ Изток-Къро".


Съветникът Тодоров взема думата, за да обясни, че докладът за тази точка е бил странно защо забавен. След него Иво Божков (ДСБ) допълва, че зад наименованието "НПЗ Изток-Къро" всъщност стои имот, свързан с недостроената сграда на ИПК "Родина" на бул. "Цариградско шосе".


"Всички знаем, че този имот беше на Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски, как фалира КТБ, кой купи после имота. Защо общината бърза да се освободи от този общински терен?", попита Божков.


Никаква реакция в залата. Столичният общински съвет гласува с 36 гласа "за" предимно от ГЕРБ, против – 9, въздържали се – 3. Общинският терен вече може да се купи от "Изток Плаза инвест" ООД.


Така и не става ясно защо се бърза толкова.


Кой купува имота


Кандидат да купи общинския имот е фирмата "Изток Плаза инвест" ООД, която според Търговския регистър е собственост на компанията "Булфарма" и на пловдивското ДКЦ "Пълмед". Те, по информация на "Капитал", са притежание на д-р Михаил Тиков.


Собственикът на "Софиямед" купи сградата на ИПК "Родина" през 2018 г. а преди това и печатницата зад нея, където допреди няколко години се издаваха вестниците на депутата от ДПС и "преуспял млад човек" Делян Пеевски.


През 2012 г. Пеевски и майка му купиха недостроената ИПК "Родина" и земята около нея с кредит от КТБ. След фалита на банката се оказа, че не са обслужвали кредита. Двата имота стигнаха до синдиците на КТБ и по-късно бяха продадени от частен съдебен изпълнител на фирма на Михаил Тиков и семейството му.


В здравния сектор често свързват името на собственика на групата "Булфарма" с ДПС и конкретно с Делян Пеевски, който е депутат от Пазарджик – градът, в който Тиков има болница, хотел и строителна компания, отбелязва "Капитал" и уточнява, че той е и търговец на едро с лекарства и притежава верига аптеки в Пазарджик и в родния му Пещера. Пред седмичника самият Тиков коментира: "Единствената ми връзка с Пеевски е, че рекламираме болниците си във вестниците му, както и във всички национални печатни медии".


Тиков притежава най-голямата верига местни болници и поликлиники, също хотели, в портфолиото на групата има строителна фирма, а през пролетта на тази година започна строеж на първа жилищна сграда в "Изток". При сделката за ИПК "Родина" преди година той не е категоричен за какво ще използва терена, освен че ще събори настоящите постройки. Единият вариант според него, цитиран от "Капитал", е за болница, а другият - за офис сграда и жилища.


"Сградата на ИПК "Родина" ще бъде съборена и ще се построи нещо голямо. Височината там е 75 м. кота корниз и ще се строи на 45 дка с КИНТ 3.5 и плътност 60%. Ще може да се изгради разгърната застроена площ от 157 дка. Предназначението е за административно обслужване и складове. До момента не е постъпвал инвестиционен проект при нас", обясни и.д. кметът на "Младост" арх. Румен Русев пред "Дневник".

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Стават тия работи, просто трябва сериозен лубрикант. Предполагам всички са доволни.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  Който плаща той поръчва музиката !!!
  ГЕРБ свирят добре. Заради подобни далавери премахнаха пречката Иванчева.
  Смешната цена няма да я коментирам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Този Тиков ( или Шишо) е един от най-големите октоподи, смукачи на обществени средства. Чрез различните си болници, било то Софиямед, Бургасмед, Пълмед, и т.н. в различни областни градове на страната, не спира "усвояването" на средства от НЗОК, а за още по-лесно, защото се стигна до няколко сигнали за злоупотреби и проверки от Касата, назначава свои кадри като шефове на съответната РЗОК в града, като пример, бившия управител на "Бургасмед", стана шеф на РЗОК-Бургас!?
  Супернагла и безскрупулна история

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Без чадър не стават тези неща.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Който плаща той поръчва музиката !!!ГЕРБ свирят добре. Заради подобни далавери премахнаха пречката Иванчева.Смешната цена няма да я коментирам.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Красная, коментирай как са гласували общинските съветници на Нинова!

 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Това е неудобен въпрос, сега други плюе

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Ай да питам:
  - Допустимо ли е да се агитира против Булфарма без информация за Софарма?
  - Булфарма и Софарма заедно ли отлюспиха Москов?


  "Лекарствата в Здравната каса командва Гергана Павлова - бивш шеф в "Софарма" и зам.-министър на здравеопазването сега
  Известно е, че в цял свят вертикалната интеграция е забранена, защото води до монопол, но в България, в една от
  най-чувствителните сфери, каквато е здравеопазването, тя процъфтява. Доказателство е "затвореният цикъл" на Огнян Донев - "Софарма" - производство, "Софарма трейдинг" - търговец на едро, "Софарма аптеки" - търговец на дребно чрез "Сейба", "Санита", "Софийски аптеки" и няколко франчайзинга. Като прибавим и здравно-осигурителните фондове "Доверие" и "Медико 21", правата за доставката на медицинската апаратура на General Electric и председателство на настоятелството на Медицински университет София става ясно, че няма област от здравеопазването която да е извън сферата на бизнес-предизвикателствата за Донев. От началото на управлението на ГЕРБ апетитите за завладяване на нови ключови позиции в нереформираната система, в която текучеството на министри е най-голямо, стават главозамайващи.И славещият се като отличен дипломат Донев този път реагира недипломатично. През март, миналата година стана ясно, че бизнесменът е влязъл в Надзорния съвет на здравната каса. Нещо, което до този момент касата нямаше.

  Предложението за вкарването му там бе направено от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която през ноември същата година той оглави.Обструкциите на фармацевти, доктори и депутати за крещящ конфликт на интереси, тъй като касата е най-големият разпределител на публични средства за лекарства останаха нечути. Наложи се парламентът да приеме специална поправка в Закона за здравното осигуряване, станала известна като поправката "Донев". Тя бе гласувана заедно с бюджета на НЗОК за 2011 г. ..."
  http://pharmabg.net/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?6834

 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Тц, тц, тц, сега като почнат едни съмнения, както казала оная, дето мъжът и я сварил в леглото с лИбовник.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Към края на статията освен че си повърнах в устата, ми потече и от ушите.

  Свинщината е тотална.

 10. 10 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Корупцията и Силно Моите Човеци на ГЕРБ са навсякъде. А народът си трае. Еми, ше ви чукат като пирони. Гласувайте по за Данчето или други зависими лели

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  Всеки с правен интерес може да атакува въпросната продажба в съда ! Може и се обяви продажбата за нищожна, поради нарушение на материалния закон !

 12. 12 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Не трябва ли на търг да се пускат общински имоти!?
  За 60к за 1 декар мога да си взема земята и да си построя една двуетажна къщичка.
  Да не говорим, че на 1 декар мога да събера и кооперацийка. 10 ет х 200-300квм рзп на етаж.
  Стига да има излаз на улица, и да не е заобиколена от имотите на Мед-а.

 13. 13 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Пълно е със схеми във България, нищо учудващо.
  Въпросната недостроена сграда и терен обаче не са чак толкова атрактивни.
  Терана е супер, но премахването на недостроената сграда е доста скъпо и комплекта от двете е неатрактивен.
  На кой ли не се опитваха да ги предложат и никой не ги искаше.
  Накраяна ги вкараха във схема и всичко се реши.

  Все пак подобни подаръци не всеки може да получи...

  Модератора е неадекватен!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Значи са същите като твоите. Свирят по зададени ноти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#6] от "deymus":

  Няма неудобни въпроси . Вие кажете защо е толкова смешна цената.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Кой я е назначил тая ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Изглежда някой пълни корупционна възглавница.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тангра":

  При КИНТ 3,5 можете да построите 3500 кв. м. РЗП !!! Далаверата е колосална.
  Цената - СМЕШНА!
  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Заради подобни далавери премахнаха пречката Иванчева."

  Иванчева, любов твоя, мъка твоя! Умна красива и некорумпирана! Как да не я харесва човек.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 20. 20 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Кога най-сетне държавните органи и службите ще сложат лупата,за да разгледат дейността на пещерския гигант?Питам за един комшия само.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Любопитно

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  и това при 60% плътност посочена в статията?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#19] от "todor._89":

  Ти кажи какъв е балът в родното ти училище. А Иванчева не я мисли. Скоро Някои твои любимки може да ѝ правят компания и да споделят съдбата ѝ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ама много си "дребен" да ми казваш аз какво да казвам!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":


  До коментар [#6] от "deymus":

  Ето ви отговорът герберастчета.
  Столичният общински съвет гласува с 36 гласа "за" предимно от ГЕРБ
  ГЕРБ: 30 съветници
  Реформаторски блок: 11 съветници
  МК „БСП – Лява България“: 7 съветници
  ВМРО и Атака – Патриоти за София: 5 съветници
  Група 5: 5 съветници -* Глас Народен: 2 съветници * Движение 21: 2 съветници * Зелените: 1 съветник

  __

  Коалиция „Сердика“ (АБВ, Български социалдемократи): 3 съветници

  Като знаем вашите послушковци как ЕДИНОДУШНО гласуват дирим само още 6 поръчкови музиканти !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Герберчетата, активно пълнят гушите на своите хора. Това закон, това търг - майната им. Сега им е паднало. А после от Софийска община реват, че нямат пари и смучат от държавния бюджет. Ама яко. За сметка на цялата държава.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Весело

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Иванчева дарението"?! Ай стига се излага, бе Позитанко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  И при кота корниз 75 метра. Освен това плътността може да стигне с подпис на някои хора до 100%.
  Справка - Златен век и някои подобни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#23] от "todor._89":

  Така говори на баща си !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Природо защитничката Лорита Радева, раздава общински имоти все едно са и бащиния, гарантирано от ГЕРБ.

 30. 30 Профил на Angel Simeonov
  Angel Simeonov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ботев и Левски са се били за свободата. Добре, че ние сме свободни и може да си пишем по форумите...

 31. 31 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1634 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ++++++++++++......!!!!!.......аааааа.........КМЕТЕ.......!!!!.....аз съм НАМЕРИЛ ЛЕКАРСТВО.......!!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 32. 32 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1110 Любопитно

  Де*ба тоя Тиков, де*ба! Нали сме си градски с него, мнооого добре го знаем из оня край що за шушумига беше (а и още си е) и как ще си остане такъв. По-стиснат човек от него (и от майка му и баща му) едва ли може да се намери из държавата, всеки от родния му град Пещера може да потвърди това. Да не говорим за парите, които плаща на своите служители - мизерни, много мизерни, та чак се чудя кой ще иска да му работи на тоя. Само все още (лично аз) се чудя КОЙ му бутна серизоно рамо през 90-те, та да хвръкне толкова високо това момче по онова време, щото е ясно, че без протекции от София нямаше как да му се получат нещата...

 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  В конкретния случай СОС заслужава похвала за работата си. Нормално е да има гласували против по отделните точки, това е част от демократичния процес.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  До коментар [#29] от "nwj49315903":

  Съпругата на Валентин Радев.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#19] от "todor._89":

  Е, ние повече харесваме г-жа Цецка - некорумпирана, но затова пък красива и с добро образование.
  (На всичко отгоре и очочорена "на дупка" инвестира...)

 36. 36 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  За "Пълмед", защото роднините имат не мак толкова хуцав опит там, а аз, да чукна на дърво, нямам опит със "Софиямед", мога да потвърдя, че е така.
  Кенеф, ама все още съществува.
  Дано не Ви се налага да посещавате болнизи по спешност, че майката си е евало.

 37. 37 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тангра":
  "Не трябва ли на търг да се пускат общински имоти!?
  За 60к за 1 декар мога да си взема земята и да си построя една двуетажна къщичка.
  Да не говорим, че на 1 декар мога да събера и кооперацийка. 10 ет х 200-300квм рзп на етаж."
  ----------
  абсолютно, при такава смешна цена всеки втори софиянец би проявил интерес, то не случайно и бързането за гласуването ...

  СВИНЩИНА, но на хорицата им харесва

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 38. 38 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 293 Любопитно

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":

  По скоро е съпругът на Лорита Радева, тя "изгря" по-рано и все още грее госпожа "четири лапи", докато той само проблясва и бързо угасна.
  Интересно каква оценка би дала за борбата с бездомните кучета в София

 39. 39 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Цената ще е 588 лв./кв.м, която е пазарна.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Айде бе...

 40. 40 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Ти да видиш!? Бизнесменът д-р М. Тиков какво общо има с хипократовата клетва ,която би трябвало да е изрекъл при дипломирането си .Освен ако не е доктор по бизнес, икономика или други подобни. Това което знаем за хипократовата клетвата ,че е била нужна за да не се разпространи медицинското познание сред невежите И пак става въпрос за посветените – изкуството се изучава и се предава на тях и на никой друг.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 41. 41 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Досега не съм прочел "Корни в сянка" да плюе по Шиши ! Същата работа и с шефката му от Позитано . Колко удобно да врещиш срещу ГЕРБ , да създаваш усещането сред електората , че си опозиция , а в същото време да си с тях на софрата покрай бизнеса на пухкавия депутат !

 42. 42 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 803 Неутрално

  https://www.mirela.bg/imoti/Продава-ПАРЦЕЛ-град-София-кв-Изток-бул-Цариградско-шосе-2892-кв-м-offer303675.html

  3000 лв/кв.м,

  А този имот е километри по-близо до центъра за 588 лв/кв.м...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 43. 43 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Не трябва ли на търг да се пускат общински имоти!?За 60к за 1 декар мога да си взема земята и да си построя една двуетажна къщичка.Да не говорим, че на 1 декар мога да събера и кооперацийка. 10 ет х 200-300квм рзп на етаж.Стига да има излаз на улица, и да не е заобиколена от имотите на Мед-а.
  —цитат от коментар 12 на Тангра


  Нещо не сте разбрали, имотът е с първоначална цена от 574476 лв., а не 60 000, както Ви се е сторило. За 60 000 трудно, много трудно ще купите парцел и после да построите на него двуетажна къща.
  Покрай тези си заблуди пропускате наистина скандалното в тези 60 000 - имотът е продаден при цена от 588/кв.м., а когато от цената се сторнира сумата за въпросните 60 кв.м. - цената вече е......1000....

  Мараба, С-ДС доносници!
 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#33] от "svoboden":

  Разбира се, щом е в полза на Шиши си трябва похвала.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2823 Любопитно

  По повод изригналото възмущение на будното гражданство:
  Това, което научавам: Въпросният гражданин Тиков вече е собственик на 40 дка, на които се намира недостроената сграда на ИПК "Родина" - купил ги е от синдиците на КТБ. Гражданинът Тиков иска да купи по-малко от 1 дка съседен общински имот.
  Това, което зная: Недостроената сграда на ИПК "Родина" стои там вече 30 години. Дълго време стърчеше и някакъв кран, който взе, че падна върху "Цариградско шосе" - добре, че нямаше пострадали.
  Това, което не зная: За този въпросен по-малко от 1 декар някой предлагал ли е по-висока цена и имало ли е въобще друг купувач?
  Това, което не разбирам: Щом въпросният гражданин Тиков се готви да премахне недостроената сграда и на нейно място да построи нещо съвременно какъв точно е проблемът, че към 40-те дка е присъединил и още един? Който на всичкото отгоре и е платил. Въпреки, че при разчекнатото положение, в което стои общината вече толкова години този прословут по-малко от декар би трябвало да му го хариже даром щом ще вземе да разчисти тази ужасия.

 46. 46 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  КАто гледам какви опашки се извиват на летищние терминали у нас и се чудя на пълната глупост на българите които заради алчността и глупостта си си унищожиха държавата. Айде тези дето станаха милионери от кражбите са ясни- там само бесилките помагат ама простия матрял дето се продава за 10 стотинки???

 47. 47 Профил на Борис Цветков
  Борис Цветков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Съветниците от БСП Лява България заедно с Voyslav Todorov, Marta Georgieva и други колеги се противопоставяхме и гласувахме против, но управляващите от ГЕРБ и други малки десни партии гласуваха и за тази далавера!

 48. 48 Профил на Борис Цветков
  Борис Цветков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "deymus":

  Съветниците от БСП Лява България заедно с Voyslav Todorov, Marta Georgieva и други колеги се противопоставяхме и гласувахме против, но управляващите от ГЕРБ и други малки десни партии гласуваха и за тази далавера!

  Няма неудобни въпроси!

 49. 49 Профил на Борис Цветков
  Борис Цветков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "svoboden":

  Съветниците от БСП Лява България заедно с Voyslav Todorov, Marta Georgieva и други колеги се противопоставяхме и гласувахме против, но управляващите от ГЕРБ и други малки десни партии гласуваха и за тази далавера!

 50. 50 Профил на Борис Цветков
  Борис Цветков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съветниците от БСП Лява България заедно с Voyslav Todorov, Marta Georgieva и други колеги се противопоставяхме и гласувахме против, но управляващите от ГЕРБ и други малки десни партии гласуваха и за тази далавера!

 51. 51 Профил на Борис Цветков
  Борис Цветков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "samoedin":

  Лошото е, че преобладаващата практика на съда е, че обикновен гражданин или общински съветник НЯМАТ правен интерес, а правен интерес имала само Фандъкова като кмет на СО...

 52. 52 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Е аз от кога ви казвам ,че тези в Столична Община ги назначават олигарси, като тези от "Софиямед" и всякакви строителни "донове" , нормално е за какво им кажат за това да гласуват! Ако сме правова държава вече щеше да има няколко човека в затвора от СО! А не да вадят само бушончета!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 53. 53 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#23] от "todor._89":Така говори на баща си !!!
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Ами на него несъм си позволявал да говоря така, защото не го е заслужавал!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 54. 54 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Такааа. Пеевски го купува от държавата с крадени пари от КТБ, чиито кредити не обслужва, след което държавата чрез ЧСИ го продава на предполагам доста по ниска цена на същия тоя Пеевски ( или подставеното му лице) .. кирия си е да си преуспял млад мъж

 55. 55 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 304 Весело

  По повод изригналото възмущение на будното гражданство:Това, което научавам: Въпросният гражданин Тиков вече е собственик на 40 дка, на които се намира недостроената сграда на ИПК "Родина" - купил ги е от синдиците на КТБ. Гражданинът Тиков иска да купи по-малко от 1 дка съседен общински имот. Това, което зная: Недостроената сграда на ИПК "Родина" стои там вече 30 години. Дълго време стърчеше и някакъв кран, който взе, че падна върху "Цариградско шосе" - добре, че нямаше пострадали. Това, което не зная: За този въпросен по-малко от 1 декар някой предлагал ли е по-висока цена и имало ли е въобще друг купувач?Това, което не разбирам: Щом въпросният гражданин Тиков се готви да премахне недостроената сграда и на нейно място да построи нещо съвременно какъв точно е проблемът, че към 40-те дка е присъединил и още един? Който на всичкото отгоре и е платил. Въпреки, че при разчекнатото положение, в което стои общината вече толкова години този прословут по-малко от декар би трябвало да му го хариже даром щом ще вземе да разчисти тази ужасия.
  —цитат от коментар 45 на Един препатил


  Според мен си "препатил" по рождение, а сега вече ти личи ясно.

 56. 56 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Така стават тези неща. Ако и Мирянови не бяха такива скръндзи, Ами бяха кихали на правилната групировка, сега щяха да си строят златния век доволно.

  Евроатлантида
 57. 57 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Много искам да напиша по темата, но ще ми изтрият коментара заради заплахи към длъжност и лица.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 58. 58 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Караме си я все още по балкански, корупция и неща дето вече само в Бг могат да се случат. Всички други държави в Евопа толкова напреднаха че такива схеми са в далечното им минало. После се чешем по главата ще Фолксваген не идват тук

 59. 59 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ГОСПОЖА КЬОВЕШИ, ВСТЪПВАЙТЕ В ДЛЪЖНОСТ ПО-СКОРО И ОТИДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ- МЕНАТА СА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, СЪВЕТСКИЯ ПРОСТАК КМЕТ, СОТИР ЦАЦАРОВ.....НАДЕЖДАТА Е САМО ВЪВ ВАС!

 60. 60 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ГОСПОЖА КЬОВЕШИ, ВСТЪПВАЙТЕ В ДЛЪЖНОСТ ПО-СКОРО И ОТИДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ- МЕНАТА СА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, СЪВЕТСКИЯ ПРОСТАК КМЕТ, СОТИР ЦАЦАРОВ.....НАДЕЖДАТА Е САМО ВЪВ ВАС!
  —цитат от коментар 59 на amg32


  И ТРИМАТА СА МЕКОТЕЛИ, щЕ ИЗПЕЯТ ВСИчКО, СЛЕД ТЯХ Е ЛЕСНО!

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5476 Неутрално

  #Кой (ли) е това :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#54] от "alray":

  Точно така. И доколкото знам първоначално ще е подземен паркинг на две или три нива а след това болница с хотел.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 63. 63 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  Ботев и Левски са се били за свободата. Добре, че ние сме свободни и може да си пишем по форумите...
  —цитат от коментар 30 на black_jack


  Ми то там са корените на проблема - Левски , Ботев и още няколко абдали са се били, останалите на сеир.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 64. 64 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  После защо Цветанов, Цачева, Рашидов, Георгиев купили на безценица от частния сектор, или Горанов живеел в палат безплатно.

  Уреждаш им държавни/общински имоти на безценица, после ти се връща щедро от "частниците" и ти ставаш имотен, пък си бил на скромна държавна заплата 10 години ...

 65. 65 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  "При сделката за ИПК "Родина" преди година той не е категоричен за какво ще използва терена, освен че ще събори настоящите постройки. Единият вариант според него, цитиран от "Капитал", е за болница, а другият - за офис сграда и жилища."

  Не беше ли ангажимент на Пеевски да събори ИПК Родина?

  I Want To Believe
 66. 66 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  И?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 67. 67 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2197 Любопитно

  Гледам с интерес.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 68. 68 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Този имот си седи така десетилетия. Софианци разбира се ще са доволни да се оправи това нещо, или да са дострои, или да се бута. И е на хубаво място, до Цариградско шосе. там е златно мястото.

  ДБ=БКП
 69. 69 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Без чадър не стават тези неща.
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Къв чадър ве, баце- при нас взеха с навеси да работят...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 70. 70 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  https://www.mirela.bg/imoti/Продава-ПАРЦЕЛ-град-София-кв-Изток-бул-Цариградско-шосе-2892-кв-м-offer303675.html 3000 лв/кв.м, А този имот е километри по-близо до центъра за 588 лв/кв.м...
  —цитат от коментар 42 на Канасубиги


  3000 е малко множко. Дори и да има обявен някакъв имот за толкова.
  Но и 2000 да е. Пак е по 3 на сегашната цена.
  Т.е. другите 2/3 са разделени, едната (пропусната) за купувача, а другата ... комисионна.
  И нещата стават точни ...

 71. 71 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  [quote#43:"Манчо"][/quote]

  Прав си!
  Покрай многото минуси и аз се обърках да сложа един.
  Но е вярно!
  600лв х 1000 са 600к лв

  А заради "отчуждението" ще махат 60квм х цената.
  Но може и да не ги махнат.

 72. 72 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  Доколкото си спомням държавното и общинско имущество трябва да се продава чрез търг. Къде е в тази далавера прокуратурата???

 73. 73 Профил на Ognyan Sokolov
  Ognyan Sokolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дето се вика, за аналите на историята, да ви разкажа от къде започна цялата тази каша:
  През 2001 година тази сграда беше обявена за продан от Агенцията за приватизация.
  По онова време оглавявана от Левон Хампарцумян.
  Беше се явил един купувач - турски бизнесмен. Щеше да прави офис център в сградата.
  Сделката беше финализирана, когато на власт дойде Мадридския Разбойник, заедно с неговата банда юпита.
  Изборите бяха спчелени, но още не си бяха разпределили постовете и ги беше шубе да не изпуснат някоя далаверка. Затова "наложиха" мораториум върху всики сделки.
  Левончо като един отявлен опортюнист и страхливец, напълни гащите и въпреки, че сделката беше чиста като сълза, отказа да подпише окончателния договор.
  Турчина междувременно се разкандардиса и така си имаме този казус в момента!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK